|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izziv za računovodkinje :-)
5.5.2008 5:08:53   
Anonimen
Če na www.racunovodja.com ne lažejo user posted image  (podatki za marec 2008), potem...

- minimalna brutto plača je bila 566,53€ (osnova za 20 delovnih dni, za 8 urni dopoldanski delovnik, torej za obveznih 160 delovnih ur)
- regres za prehrano znaša 3,55€ na delovni dan (8-urni), torej v 20-ih dnevih 71€
- 100% plačan javni prevoz na delovno mesto (govorim za mesečno vozovnico za LJ) je 34€

Oseba, ki je marca 2008 torej delala od ponedeljka do petka od 6-ih do 14-ih, je (brez dodatkov) prejela na svoj TRR... koliko?... 566,53€ brutto je koliko netto?

V količini podatkov na omenjenem portalu se jaz osebno izgubim, zato me zanima, če je katera sposobna narediti kalkulacijo, koliko bi znašala moja plača (z vključenimi vsemi normalnimi in nenormalnimi dodatki za nadure, popoldansko delo, nočno delo, delo ob praznikih in kombinacijami dodatkov, vendar brez dodatka na delovno dobo, pa tudi brez kakršnegakoli bolniškega ali drugačnega dopusta ali prostega dneva - ob podpisanem soglasju za takšno delo), če bi v maju 2008 (po obračunih marčevskih zneskov) delala takole:

1., 2. in 3. maj = 12 ur dnevno  (od 6-ih do 18-ih)
4. maj = 12 ur (18-ih do 6-ih)
5. - 10. maj = 8 ur dnevno (22-ih do 6-ih)
11. - 15. maj = 12 ur dnevno (18-ih do 6-ih)
16. in 17. maj = 8 ur dnevno (22-ih do 6-ih)
18. maj = prosto
19. maj = 12 ur dnevno (18-ih do 6-ih)
20. maj = prosto
21. in 22. maj = 12 ur dnevno (18-ih do 6-ih)
23. in 24. maj = 8 ur dnevno (22-ih do 6-ih)
25. - 28. maj = 12 ur dnevno (18-ih do 6-ih)
29. - 31. maj = 8 ur dnevno (22-ih do 6-ih)

Brez skrbi - nič bolj nisem usekana, kakor sem bila do sedaj user posted image ... samo ugotoviti moram, ali se mi splača mesec ali dva potrpeti... naj mi ena sporoči končni znesek na mojem TRR (po takem urniku)... pa bom čisto zadovoljna... jaz ga ne znam izračunati (se že 3 ure zaje*avam).

< Sporočilo je popravil Plemenita007 -- 5.5.2008 5:09:12 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izziv za računovodkinje :-)
6.5.2008 10:01:13   
KIKI****
Kolikor vem imaš tam izračun za normalno dopoldansko ali popoldansko delo brez dodatkov, vsaj mi smo v službi plače izračunavali po teh parametrih.

Se bo že ktera potrudla.

Ampak mislim da je pomemben podatek koliko imaš plačano nočno, praznik, vikend,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izziv za računovodkinje :-)
6.5.2008 10:04:12   
jolly123
Hmm odvisno je koliko  imate plačane nadure. Koliko je dodatek za popoldansko delo, nočno delo itd. Ni povsod isti.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Izziv za računovodkinje :-)
6.5.2008 11:32:35   
Tasika
Seveda je tudi vprašanje ali bodo nadure plačali ali jih boš koristila kdaj drugič. Po pravici povedano je nadur preveč, če sem prav seštela si naredila 296 ur, zakonsko dovoljenih je 20 na mesec. Lahko ti jih bodo izplačali kot stimulacijo, povečano prehrano, za dneve ko si delala več kot 12 ur ti pripada tudi več prehrane. Kakšne imaš olajšave (otroci?). Izziv je pretežek če ni vseh podatkov.
Preberi si pogodbo o zaposlitvi oz. kolektivno, povej kako si dogovorjena z delodajalcem glede plačila nadur, pa dobiš neto.user posted image

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izziv za računovodkinje :-)
6.5.2008 14:54:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: KIKI****
- Kolikor vem imaš tam izračun za normalno dopoldansko ali popoldansko delo brez dodatkov, vsaj mi smo v službi plače izračunavali po teh parametrih.
- Ampak mislim da je pomemben podatek koliko imaš plačano nočno, praznik, vikend,...

- Na www.racunovodja.com piše, da če je delo izmensko (npr. tri izmene, določene že v pogodbi o zaposlitvi - in jaz to imam, čeprav načeloma delam samo eno izmeno), potem ti pripada dodatek za popoldansko in nočno izmeno. Kakšen, pa nimam pojma (ne najdem).
- Jaz sem plačana po urni postavki, vendar mene zanima izračun plače (po takšnem urniku) glede na zakonske minimume (minimalna osnova + dodatki).

IZVIRNO SPOROČILO: jolly123
odvisno je koliko  imate plačane nadure. Koliko je dodatek za popoldansko delo, nočno delo itd. Ni povsod isti.

- Našla sem podatek, da je delo na praznik, nedeljo ali ponoči plačano 75% več kot običajno. Zdaj pa ne znam izračunati, kaj je običajno, saj si za npr. 160 ur mesečno plačan kaj-pa-jaz-vem-koliko netto. Kako ti potem obračunajo npr. 8 nočnih ur, če pa nisi plačan po uri?

IZVIRNO SPOROČILO: Tasika
Po pravici povedano je nadur preveč, če sem prav seštela si naredila 296 ur, zakonsko dovoljenih je 20 na mesec.

A ja? A tudi, če delavec podpiše, da je pripravljen delati toliko - ne sme? No, če bi jaz oddelala toliko, potem bi mi to izplačali v gotovini, kako oz. kot kaj bi pa to prikazali na plačilni listi, pa nimam blage veze (pa še vseeno mi je). Ampak če računamo, da so nadure (in nočne, in nedelje, in prazniki) plačani 75% več (na ne vm kakšno zakonsko osnovo - edino, če minimalno netto plačo preračunam v urne postavke?)... izgubim se.

Po našem načinu plačila bi jaz za takšen urnik dobila cca. 1.100€ netto. Zdaj bi pa samo rada primerjala ta znesek z zneskom, kakršnega bi dobila, če bi bila zaposlena za minimalno plačo in če bi se poleg nje vse dodatke obračunalo po zakonskih minimumih.

(odgovor članu KIKI****)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?