|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosecnost in cigareti
20.5.2008 12:57:41   
dzulija
oojla... jaz sem nova nosecka, oz.  niti ne nova , noseca sem 4 meseca in pol, oz 19 teden.. prosila bi za nasvet...??
sem strastna kadilka , kadim ze 5 let, brez prestanka,... zdaj pa odkar sem zvedela da sem noseca sem prekinla...
Ker se kasnkrat ne morem zadrzat  uzamem cigaret, ... to je lahko kasnkrat kadr prav nemorem več, ko mi ze trga u glavi.. pa me zanima, če skodi veliko to plodku, pa  ne kadim  redno.. mogoce enkrat dvakrat tedensko prpalim pa se to par dimou naredim ker mi ne tekne vec.. sej mogoce pa je samo navada , nevem... in zmeraj po tem me pece vest in se sprasavam ce plodku to skodi...  prosim za odg...
hodim ginekologu u tujini ker pac trenutno zivim u tujini,pa pravi da probam usaki dan manj ... v sloveniji natancneje Novi Gorici  pa sem vsaki drugi mesec, tam pa mi ginkologinja pravi , da ce ze kadim naj se ne sikiram in naj kadim naprej...tako, pa nevem komu vec verejet, ker vsak ima svoje misljenje..
noo zdej pa se vas noseckeuser posted image ki ste trenutno na forumu prosim za misljenje..
pa prosim brez obsojanja..user posted image hvala za pomoc...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosecnost in cigareti
20.5.2008 13:00:22   
Anonimen
to je lahko kasnkrat kadr prav nemorem več, ko mi ze trga u glavi.. pa me zanima, če skodi veliko to plodku, pa ne kadim redno.. mogoce enkrat dvakrat tedensko prpalim pa se to par dimou naredim ker mi ne tekne vec..


Par dimov ne bo škodilo ne tebi ne user posted image . Sicer sem sama ful proti cigaretom v nosečnosti, sam boljš par dimov tedensko k pa živciranje. Moje mnenje.

(odgovor članu dzulija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nosecnost in cigareti
20.5.2008 13:03:08   
AnciM
Jaz sicer ne bi kadila. Imam pa prijateljico, ki je normalno kadila naprej kljub nosečnosti. Rodila je 2 tedna pred PDP, user posted image pa je bil bolj drobcen. Vsekakor ni dobro in škoduje user posted image . Saj je zaradi kajenja in dima v krvi manj kisika kot bi ga moralo biti. Imajo pa ene srečo in z user posted image ni nič narobe.

(odgovor članu dzulija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nosecnost in cigareti
20.5.2008 13:08:23   
Majuska
Koliko si pa pokadila prej, ko nisi bila noseča? Mislim, na dan.

Če boš povsem nehala, boš živčna in boš tudi s tem tudi škodila otročku. Zmanjšaj na kolikor se pač da, moraš pa vedeti, da ima to na otrocih vsekakor neke posledice. Zanimivo mi je, da se tvoja ginekologinja strinjala, ampak ok, v stroko se ne morem vtikovat.

Priznam da sem sicer strogo proti kajenju (sama namreč nikoli nisem kadila, zato zagovarjam nasprotno plat user posted image ), ampak ok, nek kompromis je treba naredit. Vsekakor pa pazi na vaju oba, ne pretiravat, pa bo.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nosecnost in cigareti
20.5.2008 13:14:16   
deja27
jaz sem tud kadilka,pa ko sem zanosila,ne boš vrjela,da se mi je kar trgalo,tako mi je pasal cigaret,da bi ga kar pojedla,ne skadila.user posted image sam ko sem izvedela,da sem noseča,sem zelo izanšala,tud ginekolog mi je rekel,naj le izmanjšam in cigaret ne pokadim do konca.v sredini nosečnosti sem pa že skor nehala k sem se pred taščo in sosedom skrivala.nevem no,druge te bojo napadale,druge bojo napisale tako kot jaz.v glavnem ne pretiravej s cigareti,pa ne bo nič narobe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nosecnost in cigareti
20.5.2008 13:47:56   
dzulija
tako, prej sem kadila prevec, res prevec, skatlico na dan, pa kasnkrat tudi vec...
hvala za tako hitre odgovore...
nevem vec koga uprasat o tem , ker pac usi okol mene .. ne kadijo .. prvo mozuser posted image , da ne govorim dalje.. tako. Zelo sem vesela  ker me podpira in uzpodbuja, in ko prau nemorem vec zdrzat mi sam rece da ga skadim , boljs kot pa da se zivciram...
pa tu G mi je reku ko mi zapase naj skadim , ker namrec stres skodi najbolj otrocicku..
tako... hvala za odg. se enkrat,  in kadilkam in nekadilkamuser posted image

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nosecnost in cigareti
20.5.2008 13:51:52   
kristinaj
sama ne kadim, pred leti sem nehala. mislim, da 10 cigaret na teden malemu ne škodi. tudi sestra je v obeh user posted image  kadila in je bilo vse ok. mogoče se na nižji porodni teži pozna, tako pravijo in pa še sem slišala, da plodu bolj škodi če kot kadilka zaradi nosečnosti totalka prenehaš, kot da samo zmanjšaš št. cigaret.....

(odgovor članu dzulija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nosecnost in cigareti
20.5.2008 14:32:17   
danijela in taja
halo jaz sem prek kadila ful...v nosečnosti sem zmanjšala   naen cig na dan zvečer mi je bilo najbolj hudo...včasih tudi kakga zram....ker so mi rekl da je itak slabš kr nehat.....pa ni blo nič narobe vse ok porodna teža 3620 g.....tud zdej vse ok.....tud gin je vedla...pa je rekla naj probam nič če ne pa vsaj čisto malo..ne do konca skadit in lažje kadit...in tako je blo...sej je za plod najbolj škodljiv stres  in to je če ne moreš kadit pa si te že čist zmešan.....tko da ne se sekirat...ko se ti zlušta ga skadi in maš mir...lp

_____________________________

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nosecnost in cigareti
20.5.2008 14:41:59   
srki
Slišala sem od drugih, ki so kadile, da so jim svetovali, naj naenkrat ne nehajo, ampak postopoma.

Moja soseda je kadila neomejeno, kot prej. Tako še sedaj. Kar se tiče pa otrok oz. zdravja, ne vem, koliko to vpliva. Sama je rodila štiri otroke, vse zelo krepke, vendar vse dosti bolehne (težave z dihanjem-hodijo na inhalacije). Glede na to, koliko je ona kadila, škatlo na dan, se ne bi čudila, da imajo otroci kakšne posledice.


(odgovor članu danijela in taja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nosecnost in cigareti
20.5.2008 17:19:30   
massylou
Jaz sem normalno kadila celo nosečnost, samo zmanjšala sem za polovico, včasih še kak cigaret manj. Rodila sem 4 dni po PDP. S pikico vse ok, samo 2 cm manjša od povprečja. Prijateljica je kadila isto, kot prej, rodila na rok, dete normalno veliko.

Zagotovo je, da s psihičnim stresom narediš bebici precej škode. Tudi s cigareti, seveda. Probaj najti kako srednjo pot. Če si živčna, si prižgi kakega, niti ga ne rabiš do konca skadit. Kak cigaret na dan bo škodil manj, kot živčnost, ker je naše telo (v povprečju) sposobno dnevno odstraniti strupe, brez posledic za zdravje, v količini 3 normalno močnih cigaretov. Če pa pokadiš samo nekaj dimov na teden, je to isto, kot bi šla mimo zakajenega lokala. Torej skorajda niti omembe vredno.

Mi je podobno svetoval tudi moj ginekolog (precej ugleden in tesen sodelavec dr. Pušenjaka). Če nehavaš kadit, delaj to postopoma.

Zagotovo je pa itak boljše en korenček v usta, kot cigaret user posted image  (ups, pljuvam v lastno skledo).

Lepo in mirno nosečnost vama želim in čim manj stresa obema, tebi in tvojemu user posted image . Pa še eno user posted image  in enega user posted image  za srečo.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nosecnost in cigareti
20.5.2008 17:55:18   
pufka
sem kadila v nosečnosti pa ni blo nič narobe,kvečemu so mi rekli da bi blo kaj narobe za plod če bi kr nehala

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nosecnost in cigareti
20.5.2008 18:55:17   
Naja30
Sem proti cigaretom v nosečnosti. Ko sem zanosila prvič, sem nehala kadit, mi sploh ni bilo težko. Pa tud grdo mi je videt nosečnico s čikom.
Glede tega da bi bilo kaj narobe - ja, verjetnost je večja. Vendar nikoli ne veš. Lahko se paziš z vseh strani in bo kaj narobe, lahko pa vse delaš kot prej, pa ne bo nič. Po moje je treba vse v mejah normale.
Če prpališ 2 na teden, uživaj v tem. user posted image

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nosecnost in cigareti
21.5.2008 19:45:43   
Maja T.
Jaz bi najraje na tvojem mestu nehala, za dobro tvojega user posted image

_____________________________

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nosecnost in cigareti
23.5.2008 8:35:48   
admira
ojla jest se zavedam,da cigareti v nekaj odstotkih skodi otroku,oz plodku v razvoju.Jest sm bla tut strastna kadilka v prvih tednih nosecnosti sm kadila vendar par dimov,skratka moji mi ne vrjamejo,da mi zdj cigareti smrdijo ko ga zavoham mi gre na bruhanje nekaj cajta sm se kadila nato pa bruhala ker mi ni pasal zato sm nehala kaditi saj mucim sebe in otrocka.Moji moz zdj ko kadi se mi smeje ko zraven njega ko kadi nemorem sedeti,ko pa ze sedim dam krpo cez nos da dima nevoham,ker bi zbruhala vse.ce se le da je najboljse ne kaditi ampak ce pa van ne skodijo pa cigaret na dan nebi imelo skode.

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nosecnost in cigareti
23.5.2008 8:43:31   
Marogica
Sama sem v obeh nosečnostih kadila. SEm drugače strastna kadilka, v nosečnosti pa sem se "omejila" tako, da si nisem štela cigaretov, koliko na dan, temveč sem si prižgala, ko mi je zapasalo, vendar samo 3 dime, in potem sem ugasnila. Striktno. Tako sama sebe nisem spravljala v nekakšen stres, ker sem sama sebi dala občutek, da lahko kadim koliko hočem...TOrej v glavi mi je "štimalo".

Je pa res, da so mi v nosečnosti cigarete pasale 100x bolj, kot prej, zato je bilo toliko težje. Imela sem občutek, da bi lahko kadila kar dve naenkrat.user posted image



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu admira)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nosecnost in cigareti
23.5.2008 13:05:58   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Je pa res, da so mi v nosečnosti cigarete pasale 100x bolj, kot prej, zato je bilo toliko težje. Imela sem občutek, da bi lahko kadila kar dve naenkrat.user posted image



Kok je to hecno. Enim v nosečnosti paše še enkrat bolj cigaret, druge  ga pa videt oz. vohat ne morejo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nosecnost in cigareti
24.5.2008 11:07:06   
pavlyna
naredi kakor sama veš da je nabolj prav,...nebom neki pametna!

je pa dokazano,da kajenje v nosečnosti ne vpliva le na nižjo porodno težo ampak tudi na pogostejše težave z dihanjem otrok predvsem v predšolskem obdobju,in na zmanjšano koncentracijo otroka( se težje skoncentrira).

so pa seveda tudi izjeme in se lahko otrok z nizko telesno težo rodi tudi nekadilki in ima težave z dihanjem,koncentracijo,.... in obratno---povsem drav otrok strastni kadilki....tolk,da me nebo ktera takoj napadla....

kar se pa tega tiče,vsi ginekologi odsvetujejo kajenje v nosečnosti,če le prenehanje ne povzroči prevelikega stresa na nosečnico---pri tem pa svetujejo št.cigatet zmanjšat na minimum.




lp

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nosecnost in cigareti
24.5.2008 11:46:44   
gigi1
Hojla. sama sem v 7 tednu in strastna kadilka. Poskušam kadit čim manj, oz skadim cigaret do polovice. Je pa trudi res, da kadim najažje cigarete, ki obstajajo. Mislim da bi mojem user posted image  bolj škodilo, če bi se sekirala zaradi tega. Tukaj je zgodba moje najboljše prijateljice:
Ima 2 otroka. Pri prvem skoraj nič ni kadila in ji tudi ni prav pasalo. Pri drugem je imela pa hudo potrebo po kajenju (tisto, da bi kar dva čika naenkrat). Pri prvem je bila stara 27 let, pri drugem pa 35. Prvi porod je bil veliko težji kot drugi. Prvi otrok veliko bolj bolehen kot drugi. Oba na rok in oba pribl. isto velika.

V glavnem ni pravila. Je pa dejstvo, da bi vse raje ne kadile če bi lahko, samo da smo ziher, da je z našimi pikicami vse OK.

_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu pavlyna)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nosecnost in cigareti
24.5.2008 12:16:21   
pavlyna
gigi1

IZVIRNO SPOROČILO: pavlyna




so pa seveda tudi izjeme in se lahko otrok z nizko telesno težo rodi tudi nekadilki in ima težave z dihanjem,koncentracijo,.... in obratno---povsem drav otrok strastni kadilki....tolk,da me nebo ktera takoj napadla....

kar se pa tega tiče,vsi ginekologi odsvetujejo kajenje v nosečnosti,če le prenehanje ne povzroči prevelikega stresa na nosečnico---pri tem pa svetujejo št.cigatet zmanjšat na minimum.




lp


daj preberi si še enkrat moj post--,sm točno vedla ob kaj se bo ktera spotaknila.

ja in zakaj bi bil porod če kadiš težji?k večjemu lažji,če je otrok manjšiuser posted image

so pa raziskave in rezultati prikazani v večini in ne v vsakem posamezniku!

hvala za razumevanjeuser posted image

< Sporočilo je popravil pavlyna -- 24.5.2008 12:17:02 >

(odgovor članu pavlyna)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nosecnost in cigareti
24.5.2008 12:35:28   
gigi1
Pavlina sploh se nisem spotaknila. samo izkušnje moje prijateljice sem navedla, tako kot druge. Saj sem tudi sama povedala, da je odvisno od posameznice.
Mi je bil ravno tvoj post všeč, ker je govoril zelo objektivno o različnih možnostih in nič ni obsojal.
Žal mi je, da si moj post narobe zastopila.

_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu pavlyna)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nosecnost in cigareti
24.5.2008 12:38:13   
pavlyna
že dobro gigi1 user posted image

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nosecnost in cigareti
24.5.2008 12:45:55   
gigi1
user posted image

_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu pavlyna)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nosecnost in cigareti
24.5.2008 22:37:55   
Naja30
V življenju je tako, da ena lahko dela vse in kadi in pije alkohol, pa bo vse ok, druga se bo pa z vseh strani pazila in počivala, pa bo kaj narobe.
Zato ponavljam - v mejah normale ali malo pod njo user posted image

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nosecnost in cigareti
30.5.2008 13:12:45   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

V življenju je tako, da ena lahko dela vse in kadi in pije alkohol, pa bo vse ok, druga se bo pa z vseh strani pazila in počivala, pa bo kaj narobe.
Zato ponavljam - v mejah normale ali malo pod njo user posted image


Se strinjam.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nosecnost in cigareti
21.6.2008 17:21:38   
*nina*
se strinjam z zadnjo trditvijo...imam pa prijateljico, ki je zelo proti cigaretom, pa smo zadnjič imeli en piknik, pa sem zraven mojga naredila par dimov, pa mi je rekla : A veš kaj delaš s tem otroku?...vse lepo in prav če jaz ne bi vedela, ker se z njo veliko družim in tudi sama pove, da ne zna kuhati in da nima niti volje se naučiti...potem pa doma jejo samo fast food in vse kar se da pripraviti v fritezi in starem olju (nimam nič proti taki hrani, je pa glih tako škodljiva če jo kar naprej ješ in pretiravaš)...no lani so njenemu 4letnemu otroku pokazali izvidi da ima zelo povišan holesterol (in to je kriva taka prehrana)

ne zagovarjam kadilk, ampak včasih lahko otroku škodiš bolj s čim drugim kot pa s parimi čiki na dan! je pa dejstvo, da je danes veliko strupenih stvari ,ki jih dajemo vase in v naše otroke! in to ni samo cigaretni dim.

in še enkrat  povem, da me katera ne bo slučajno narobe razumela, res ni lepo kaditi v nosečnosti, in ni lepo gledati nosečnico, ki si ga prižge!

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?