|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost po IVF postopku in bolniška
29.5.2008 11:08:48   
tejka**
Zdravo,

punce prosim vas za nasvet.

Sem v 10 tednu, zanosila po IVF postopku in sem že od začetka v staležu. Stara sem 33 let, prvi otrok. Ginekologinja pravi, da bom v staležu do konca. Naj še omenim, da sem imeli lani laparoskopijo, kjer so mi odstranili pregrado in močnejšo obliko endometrioze, nato sem zanosila, končalo se je nažalost z abrazijo.

Sicer se razen slabosti in utrujenosti počutim razmeroma dobro. Me je pa groza ko pomislim, da bom vse naslednje mesece med 4 stenami. Se mi zdi, da me bo to čisto ubilo.user posted image  Rada bi šla v naravo, tudi za kakšen dan na morje...se mi zdi, da bi mojemu telesu to koristilo. Šlo bi za počivanje ampak vsaj z malo spremebo okolja. Zdaj razmišljam, da ne bi poslušala G. in bi prekinila stalež, po drugi strani pa kot laik glede predhodne endometrioze, pregrade in abrazije razmišljam, če bi ravnala prav.
Drugače je moje delo sedeče, za računalnikom, zelo odgovorno in precej stresno.

Hočem misliti na bebico, nase. kaj naj storim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost po IVF postopku in bolniška
29.5.2008 11:38:19   
anabanana
Pojdi na morje in na izi sprehod in malček okrog, ne pa iti v službo. Zakaj pa bi prekinila stalež?

Saj nisi na strogem ležanju...to, da si zaradi "tvegane" nosečnosti na bolniški ne pomeni, da moraš biti 24ur na dan doma...tudi meni bi se ščupalo...

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu tejka**)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nosečnost po IVF postopku in bolniška
29.5.2008 12:13:27   
pf
Tejka tudi jaz sem stara 32 let in sem zanosila po ICSI metodi. Kmalu bom na začetku sedmega meseca in sem doma že od začetka, ko sem zagledala plusek. Res je, da ni fino biti doma, ampak jaz sem se tega kar držala, čeprav je bilo vse vredu. Zdajle trenutno koristim stari in letošnji letni dopust, zato grema v soboto na morje za teden dni, ampak če bi bil najmanjši dvom, da lahko škodim user posted image ali sebi ne bi šla. Bolniško sem prekinila po posvetu z ginekologinjo in osebnim zdravnikom bolj zaradi večje plače. Ker pa je moje počutje in počutje bebike ok gremo na morje, drugače pa ne raskiraj nič. Itak so prvi trije meseci kritični. Jaz ti svetujem, da si doma in ne prekinjaš bolniškega staleža, ker ga boš na svojo odgovornost in če se slučajno kaj zalomi boš ta "odgovorna" ti. Ne rabiš pa biti skozi doma, pogovori se z ginekologinjo, da ti dovoli sprehode, plavanja in pojdi kam. Glede morja pa se itak moraš posvetovati z ginekologinjo, kar sama od sebe raje ne idita, ker bi to bilo neodgovorno.

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nosečnost po IVF postopku in bolniška
15.6.2008 15:03:41   
boki72
Se moj   mali nasvetek. Sem v 35 letu, v 11 tednu nosecnosti in isti postopek zanositve. V 3. tednu sem dobila hiperstimulacijo in od takrat sem v stalezu - maj in pol junija. V tem casu sem bila na obali 2 vikenda in v italiji... ce se drugace pocutis ok ni vzroka da bi bila doma, zato punca uzivaj v rasti trebuscka in da si resena vseh tistih inekcij.  Jaz nimam srece s stalezom, saj mi je G.rekel, da ni ovir da nebi sla delat... pa bom sla, ce ne bo slo grem pa nazaj jamrat user posted image .
Se enkrat Tejka,  user posted image   za bebico in uzivaj!

(odgovor članu tejka**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nosečnost po IVF postopku in bolniška
15.6.2008 20:17:55   
Rubin.
Jaz sem tudi bila v staležu in sem ful uživala. Spala sem kako dolgo mi je pasalo, brala knjige, gledala filme, obiskala vse tiste katere prej nisem imela časa, hodila po šopingih, se sprehajala, uživala v majhnih stvareh ...
Skratka minilo je 123. Sedaj ko imamo doma malo miss so to samo oddaljene sanje...
Jaz ti predlagam poišči si kakšen konjiček, včlani se v kakšno društvo idi na kakšne sprostilne vaje, jaz sem hodila na http://www.storklja.si/, obišči kakšen tečaj, idi na plavanje, v glavnem delaj to kar te veseli in drugače nimaš časa. Posveti se sebi in se razvajaj. Ko se boš enkrat navadila na tak easy life, te ne bo nič prepričalo, da greš v službo.
Pomisli samo na to, da se boš rešena stresa, ki je prisoten sigurno v vsaki službi.
Pa pomisli na to kaj si vse prestala, da si prišla do + in če je vredno to ogrozit. Sem pa sigurna, če bi šlo kaj narobe, da bi krivila sebe, četudi ne bi bila kriva, ker takšne smo ženske.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 15.6.2008 20:19:16 >

(odgovor članu boki72)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?