|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   srček ne bije?
23.7.2008 21:36:58   
sestra
Drage vse,  prvič v življenju iščem nasvet preko foruma, zato se opravičujem, če tega ne bom znala čisto prav narediti. Sem nekoliko "starejša" mama treh odraščajočih otrok in moje nosečnosti so že toliko za mano, da se na "sodobne" postopke in preglede ne spoznam kaj dosti. A tako rada bi našla besedo tolažbe za mojo malo sestrico, ki je po mnogih težavah (policistični jajčniki, hormonska terapija...) sedaj prvič zanosila. Danes pa je prišla z ultrazvoka s sledečim:
* sama meni, da je noseča 8,3 tedna (glede na menstruacijo);
* g. pravi, da je gestacijska vrečka velika za 9,3 tedna, otrok pa za 6 tednov in da ta razlika pomeni, da se otrok že tri tedne ne razvija več... ter da ne sliši bitja srca...
G. je zato predlagala čiščenje. Moja sestra se je instinktivno uprla, ker razen očitnih znakov nosečnosti (slabost, bruhanje) nima nobenih težav. Tako sta se odločili, da bosta počakali še en teden oz. g. pravi, da za mojo sestrico ne bo nič narobe, če bo še en teden počakala.
Ali je res, da lahko s tako zanesljivostjo ugotovijo, da otroček ne živi več?
Iz srca se zahvaljujem za vaše odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: srček ne bije?
23.7.2008 21:45:09   
Fargesia
draga sestra...žal mi je da moram s tabo deliti svojo zgodbo in srčno upam da bo zgodba pri tvoji sestrici drugačna...

na pregledu sem bila noseča 8t3d...drugi dan sem imela UZ in plodek je bil velik za 6t...brez utripa...čez dva dni sem imela abrazijo - to je bilo prejšnji petek...


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu sestra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: srček ne bije?
23.7.2008 21:56:59   
Naja30
Tudi meni je zelo žal za tvojo sestro. user posted image

Naj ti povem, da znaki niso pokazatelj tega, kar se dogaja s plodom. Ko sem prvič zanosila, sem šla v 10t na pregled čisto tako zaradi izcedka in je G ugotovila, da srček ne bije več. Kljub temu, da so bili nosečniški znaki še prisotni. Po abraziji so izginili v nekaj dneh.
Če je plod velik za 6t, ona pa je okoli 9t noseča, težko, da bo še utrip. Upanje umre zadnje, pravijo in želim ji veliko sreče.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: srček ne bije?
23.7.2008 22:03:02   
Fargesia
aja še tole...tudi jaz imam policistične jajčnike in sem zanosila s pomočjo klomifena in IUI

_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: srček ne bije?
23.7.2008 22:09:44   
benika
sestra, tudi meni je zelo žal za tvojo sestrico. Vem kako ti je hudo, saj imamo pri nas podoben primer, samo da je moja sestrica po tako težko pričakovani nosečnosti svoja pikca izgubila v 21. tednu.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: srček ne bije?
23.7.2008 22:10:05   
sestra
Draga Fargesia, še enkrat hvala! Prvi odgovor sem ti poslala na z.s., ker nisem našla ikone za odgovore. No, zdaj sem našla.
Želim ti vse dobro!

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: srček ne bije?
23.7.2008 22:17:03   
sestra
Naja, Benika, tudi vama hvala za odgovore in za dobre želje. Res je, upanje ostaja živo do zadnjega. A bom poskusila tako govoriti s svojo sestro, da bodo vse možnosti odprte, tudi žalostna.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: srček ne bije?
23.7.2008 22:20:02   
benika
sestra, ti ji samo stoj ob strani. Če se ne bo izteklo po pričakovanjih ji ponudi ramo za jokanje in en velik objem. Potrebovala ga bo. Pa prosim, javi kako se bo izteklo. Mi pa seveda držimo pesti zanjo.

(odgovor članu sestra)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: srček ne bije?
23.7.2008 22:20:32   
Gina
Meni so po pregledu na UZ rekli enako, da srček ne bije in jaz sem enako jokala tam kot dež, da ne grem na čiščenje.... tako dolgo, da so se me usmilili in sem šla domov, zdravnik pa je rekel, da bom itak nazaj prišla, ker bom krvavela (že takart sem krvavela, ampak iz drugih vzrokov, kot sem kasneje pogruntala). Nisem odkrvavela, normalno sem donosila tega mojega ljubega krasnega otroka, za katerega so rekli, da je mrtev. Toliko o točnosti ugotovitev naših zdravnikov. MOrda ti zbujam lažno upanje, mnogo več je možnosti, da ni vse ok, vendar je ravno tako neka mala možnost, da so se zmotili, zato rečem vsaki: Ne pojdi na čiščenje, počakaj, saj nikdar ne veš, za katerim ovinkom te sreča čaka. Srečno!

(odgovor članu sestra)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: srček ne bije?
23.7.2008 22:22:05   
baguSka
vse možnosti odprte, tudi žalostna.


in prav je tko.. ce je tko namenjeno, potem ze tko mora bit.. ker ce res srcek ni viden in se plod ne razvija, pomeni da ni blo vse ok in da je ze telo poskrbelo zato, da se plod ni razvijal naprej.. bolje tako, kot da bi bilo s plodom kaj narobe sele veelikooo kasneje ali bognedaj ze kot rojenemu otrocku..

se vedno pa ji zelim vse naj naj..

lepo da ji stojis ob strani..

(odgovor članu sestra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: srček ne bije?
23.7.2008 22:23:33   
baguSka
Ne pojdi na čiščenje, počakaj, saj nikdar ne veš, za katerim ovinkom te sreča čaka.


S tem se pa tud jst strinjam. V taksnih primerih je boljse se malo pocakati, da so rezultati resnicno 100%.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: srček ne bije?
23.7.2008 22:29:52   
frutka_
Pri meni je bilo podobno...ko so rekli da ni srčka sem jokala...sploh ne vem kako sem pripeljala domov...kje sem se vozila in kako...preden so me čez par dni spet naročili na pregled so pred abrazijo naredili še en UZ. Tale UZ je le potrdil sume...na žalost. Sledila je boleča abrazija. To je bilo konec lanskega avgusta. Nato je sledil en M ciklus in ponovna zanositev in pred 15-imi dnevi sem povila zdravo deklico.
Slab začetek, dober konec bi se lahko reklo. Zato ne obupajte!!!!!! Držim pesti za tvojo sestro!user posted image

(odgovor članu sestra)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: srček ne bije?
24.7.2008 7:29:31   
lol
Tudi sama sem imela pregled v 9t nosečnosti,ko mi je G rekel da srček ne bije več.Prosila sem G,če lahko še en teden počakam in grem potem na abrazijo.Sledil je mučni teden vendar se je vse dobro končalo.31.08 bo ta (srček ne bije več) star štiri leta.Ne vlivam vam lažnega upanja in upam da bo še vse dobro.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: srček ne bije?
24.7.2008 7:45:42   
amaya
Z UZ se da marsikaj videti, a velikokrat so G površni. Ne vsi. Jaz na sreči nisem imela take izkušnje kot jih berem tu. Tvoji sestri pa želim, da se ji reši čimbolje. user posted image

_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu lol)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: srček ne bije?
31.7.2008 15:24:19   
sestra
Žalostni smo. Včeraj so ponovili UZ in potrdili, da je otroček umrl. Danes je moja sestra ostala v bolnici in so ji naredili abrazijo. Ginekolog, ki je opravil poseg, sumi na pregrado maternice. Zato bo prihodnji mesec šla na nov pregled, da ugotovijo, kako je s tem. Držite pesti za mojo sestrico, da se bo vse dobro končalo.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: srček ne bije?
31.7.2008 15:47:13   
Katjusa
user posted image user posted image user posted image user posted image če gre za pregrado je verjetno to krivec in upam, da ji jo kmalu odstranijo in da ponovno zagledauser posted image in da bo drugo leto v rokah držala svojega sončka držim pesti in ji pošiljam kup objemčkovuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sestra)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?