|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nočno dojenje
29.7.2008 22:42:52   
madasa
naša user posted image  je od 2 do 4 meseca spala od 20 do 5 ure zjutraj, zdaj se pa že 1 mesec zbuja 1-2 krat na noč.Je polno dojena. Ko jo podojim lepo zaspi nazaj. Na teži lepo pridobiva, saj je imela pri 4 mesecih 6900g.
Zanima me če vi vašim cca 5m user posted image  še ponudite hrano oz dojko ali jih samo z dudo "okol prinesete". Do katerega meseca je potrebno nočno hranjenje?

Lep večer
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nočno dojenje
29.7.2008 22:48:14   
frutka_
Pred 4-imi leti so bile smernice nastavljene na 6mesecev. Torej okoli 6.m naj bi bil otrok sposoben  prespati celo noč brez hrane. Najbrž pa je odvisno od otroka. Jaz bi po vsej verjetnosti poskusila z dudico. Če ne bi uspelo še ga vedno lahko pristaviš.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nočno dojenje
30.7.2008 0:01:59   
Jančika_
Meni je pediatrinja pred štirimi leti rekla, da pri 4 mesecih ni več nujno, da otrok ponoči je.

Drugega otroka sem v bistvu že skoraj od rojstva ponoči "prinašala okoli" z dudo. Ko smo uvedli večerni obred za spanje (kaj pa vem, pri dveh mesecih recimo), sem mu začela dajati dudo, ko se je zbudil. Ponavadi je potem zaspal nazaj za vsaj kako uro, če pa ne, sem ga pač podojila. Potem je počasi sam podaljševal faze spanja. saj se kar hiro vidi, kdaj je otrok res lačen, kdaj pa rabi kaj drugega, cartanje ali kaj.


< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 30.7.2008 0:02:46 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nočno dojenje
30.7.2008 0:49:52   
Anonimen
Jaz sem jo dojila, mi je bilo lazje kot vstajat in ji dudo dajat v usta. Stvar navade, pac. Celo noc je prespala pri enem letu.

(odgovor članu madasa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nočno dojenje
30.7.2008 1:24:19   
Pia77
Naš ne mara dude, tako da itak ni druge izbire kot dojenje.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nočno dojenje
30.7.2008 8:22:08   
*Naja
Tudi jaz bi našo user posted image z dudo samo "razkurila"user posted image . Tako se pri skoraj 6tih mesecih še vedno ponoči dojiva 2-3x. Kakšen mesec nazaj je bila ta številka pa še bistveno višja, ko se je kakšno noč zbujala tudi vsako uro. 

_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nočno dojenje
30.7.2008 8:43:25   
selma2
Mi smo tudi do 5 meseca spali ko bombe in se zbujali spočiti. Zdaj pa je že 1 mesec kriza. Najprej sem mislila, da mu je moje mleko premalo pa sn mu delala od hippa za lahko noč. Nč ni blo boljše zdaj mu pred spanjem dam od hipp-a za lahko noč kašico korenček in koruza pa tudi to ne pomaga tako, da mislim, da mu zobki nagajajo. Tiste gele pa to pa ne bi rada uporabljala sam če bo zares hudo.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nočno dojenje
30.7.2008 10:40:19   
Anonimen
Spati ga dam okrog 9:30h in prvič se podoji okrog 5h. Takrat ga vedno podojim. Če pa se kej prej zbudi, vedno probam z dudo. Ponavadi je uspešno. Če pa tudi to ni, pa dojenje sigurno je.

(odgovor članu selma2)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nočno dojenje
30.7.2008 13:34:48   
annie
Naš 10,5-mesečnik se ponoči še 1-2x zbudi...včasih pomaga duda, če ne pa joška user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nočno dojenje
30.7.2008 14:41:43   
živa
Jaz sem se pri obeh "naveličala" ponoči dojit pri 8 ali 8,5 mesecih. Sta oba lepo napredovala s težo in ni bilo nobene potrebe. Dojila nisem od zvečer, ko sta šla spat, do 5h zjutraj, potem pa sem jih crkljala, kolikor sta želela, čez cel dan. Prvi je bil brez dude, drugi jo ima.

Lp,

živa

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nočno dojenje
30.7.2008 15:01:39   
mojval
Mislim, da je pri takih rečeh težko biti pameten, kajti otrok od otroka je velika razlika. Namreč, če nekomu otrok prespi od npr. 2 mesecev naprej celo noč, ni nujno da bo tudi tebi. Nemalokrat slišiš za nočna hranjenja še pri enem letu. Naša (8.5 mes.) se navadno doji okrog 7-ih zjutraj (zaspi ob 21.30).... ampak včasih se zbudi pa tudi 3-krat na noč in le 2x potegne in zaspi nazaj. Vem, da ni lačna, samo ko sem ji poskušala dati dudo ali čaj, se je tako raz.....dila da sem jo lahko potem uspavala tudi po pol ure. Zato prisluhni svojemu otroku in če se hoče pač dojiti, ga stisni k sebi in dobro bo delo obema. Pa srečno.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nočno dojenje
30.7.2008 15:04:16   
koala
Moj bo kamlu star 6 mesecev, pa se še vedno zbudi 1x ponoči in enkrat zgodaj zjutraj. Jaz ga podojim, ker duda ne funkcionira.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu mojval)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?