|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prevelik plod
25.7.2008 11:21:19   
clara23
Ojla,

sem v 36. tednu in me nekaj zanima...kaj pomeni če ti ginekologinja reče da je otrok prevelik zate (visoka sem cca 152cm) in da prevečpritiska navzdol? Imam kar močne bolečine v sp. delu trebuščka in to naj bi bilo zaradi prevelikega ploda za svojo višino..A to potem pomeni da ne bom mogla rodit po naravni poti?

Hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prevelik plod
25.7.2008 11:53:31   
janapan
Otrok je pač večji in glede na to da si ti verjetno bolj drobna je pač rekla da je velik...če ga zaradi velikosti ne boš mogla roditi po naravni poti, bodo naredili carski rez......mislim pa da to sploh nima nobene veze jaz sem velika 162 moja user posted image  pa je bila ob rojstvu težka 4200g in sem jo rodila brez zapletov in brez šivanja.....

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prevelik plod
25.7.2008 11:57:11   
higuys
A to potem pomeni da ne bom mogla rodit po naravni poti?


Kaj pa je odgovorila ginekologinja na to?

Sicer pa se da rodit  4930 gr težkega otroka pri 167 cm - preverjeno user posted image

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prevelik plod
25.7.2008 15:55:29   
Naja30
Jaz sem rodila pri svojih 167 cm 4300 kg težkega otroka. Tako da to nima veze. Bolj je pomembno, če si okoli medenice izredno ozka. Potem je težje.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prevelik plod
25.7.2008 16:39:15   
andrejkam
Meni je g na zadnjem pregledu in uz v materinsko z velikimi tiskanimi napisala VELIK PLOD. Mene je skor kap, ko sem jo kaj vprašala, sploh ni hotela preveč razlagat, sam da je tam okrog 4 kile. No, bil je čisto normalen, 3600 g. Malo poglej tabele in grafe v materinski, kako je z merami.
Sicer pa srečno!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prevelik plod
25.7.2008 16:53:32   
Eviii
jaz imam 155 cm. 2 tedna pred rokom sem morala v bolnico, ker me je vse tiščalo in nisem mogla dihat. diagnoza: prevelik plod. po 3 dneh hospitalizacije so me spustili domov. naročena sem bila 2 dni čez rok, da pridem na sprožitev poroda. ker ni bilo iste g kot takrat, ko sem bila naročena, se je ta odločila, da ni panike. naslednji dan mi je naredila uz. in glejgazlomka. ista diagnoza. dejan je imel zelo dolge noge in glavico 36,2 cm. to je najvažnejše - velika glavica. otrok ima lahko 5 kil in glavico samo 34 cm in bo vse normalno. in 5. dan po roku se me je g usmilila in mi odluščila čep (bolelo ko user posted image ). takrat so se začeli popadki. cel dan in celo noč sem šetala po bolnici, ker me je bolelo. popadki so bili zaznani na ctg (na 2 do 10 min - neredni). naslednje jutro - akcija. odprta 4 prste (praktično nič) po skoraj celem dnevu popadkov. sem šla na klistir. stanje 2 cm odprta. dobila umetne popadke. situacija super. odprta 3 cm. dobila epiduralno. ob štirih popoldne odprta 4 cm. malo prej se je menjala izmena. nova babica me pogleda in reče: ja, gospa, imate vi 160 cm? in rečem, da ne. se prime za glavo in reče: ni dobro. ok... pride g čez eno uro. odprta 4 cm. čez eno uro me pregleda babica. stanje isto. pokliče g. reče, da mi da še eno uro cajta, da se kej začne dogajat. ob sedmih mi reče (po tem, ko mi je 2 uri dal popadke na full in me je metalo s popadki, ki so bili že za iztis). moj dejan je ugotovil, da ne more ven in je nehal sodelovat. g mi reče, da me lahko pustijo matrat do jutra, ampak ne bo, ker sem bila na koncu z močmi. torej - sledil je cr. pa si ga nisem želela niti pod razno.
nasvet: poskusi rodit naravno. če ne bo šlo, bo sledil cr. želim ti srečo in upam, da boš imel umirjen naraven porod.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu andrejkam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prevelik plod
25.7.2008 18:26:52   
clara23
Hvala vsem za odgovore,

Evii RR
a toliko časa so te matrali preden so ti naredili CRuser posted image Potem pa še dobro da se otrok ni že toliko spustil da bi bilo še za to prepozno..No, samo da je vse v redu z vamauser posted image .

Jaz se pa bojim da je moj otrok že tako nizko da bi ga z medeničnimi kostmi lahko poškodovalauser posted image . A mislite da je to možno? Pa še na pregledu mi je rekla da imam zelo malo plodovnice (ni pa kritično)..

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prevelik plod
25.7.2008 20:04:03   
Naja30
Moja je tudi imela 36cm obseg glavice.

clara, ne boj se, otroka ne boš poškodovala. Imajo mehke glavice.
Pa še to je, da na UZ se tudi ne moreš 100% zanest. Lahko odstopajo mere.

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prevelik plod
26.7.2008 17:34:52   
bina30
Točno tako, UZ so samo približki. Moj Žiga je tudi imel veliko glavico, pa so povprečno velikost računali samo po obsegu glavice. Pri porodu je imel bučko 36cm, tako da ni bilo panike.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?