|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stres
4.8.2008 15:22:39   
babyjoy
Sem iskala pravi forum kam naj dam to temo, pa nisem nasla nic bolj primerno.

Rada bi vprašala če mogoče katera ve koliko stres vpliva na razvoj otroka in ali mu lahko kaj škodujem s tem?

Sem namreč v hudi krizi in bolj kot se trudim da ne bi bila žalostna in pod stresom, se temu ne morem izogniti. Sem namreč sama, brez partnerja, noseča 6 mesecev, skrbi me nešteto stvari, najhujše so finančne skrbi in mislim da sama ne bom zmogla imeti in vzgojiti otroka. Družine nimam, prijateljev tudi ne ker sem se preselila od drugot. Enostavno ne vidim izhoda. Ne vem kam in na koga se naj obrnem. Najhuje je ker otroku ne bi rada škodovala, pa si ne morem pomagati. Ne morem prenehati biti v depresiji, jokati in biti žalostna neprestano. Ni bilo dneva da bi bila vesela celo nosečnost. Zelo rada imam otroke, zelo rada bi ga obdržala, niti pomisliti nočem, da se bom morala odreči otroku za celo življenje samo zaradi finančne stiske.

Vendar sem pomislila na posvojitev, a me je tudi to strah. Mojemu otroku želim najboljše in bi rada, če bi ga že morala dati posvojiti, da bi bil pri dobrih, skrbnih starših, ki bi ga imeli radi in finančno priskrbljen, niti slučajno nočem da bi moj otrok moral biti pri kakšnih rejniških družinah, ki jim je malo mar za otroke. Kam se obrniti za posvojitev in ali kdo ve ce lahko jaz izberem starše ali mi ga samo vzamejo in ne bom nikoli vedela kaj se z njim dogaja?

Vsake informacije bi bila zelo vesela. Se posebaj tiste kako obdržati otroka kljub ogromni finančni stiski. Mama je le mama in mislim da bi mu jaz lahko nudila največ ljubezni. Ne vem na koga se naj obrnem.

Hvala za vašo pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stres
4.8.2008 16:22:24   
Anonimen
Vem da obstajajo neki domovi za matere v stiski, samo ne vem kje in kako se do tega pride. Najbolje, da pokličeš na center za socialno delo, tam ti bodo zagotovo povedali - vsaj morali bi. Pa kakšna Cerkvena organizacija bi ti tudi zagotovo ponudila pomoč - v večjih mestih imajo razne ustanove. Pobrskaj po netu za tel. številke in vprašaj.

Najbrž ti bo katera druga kaj bolj konkretnega odgovorila, jaz podrobnejših informacij o teh zadevah nimam.

Skušaj razmišljati čim bolj pozitivno, vse se nekako uredi. Želim ti veliko poguma in močne volje!

(odgovor članu babyjoy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: stres
4.8.2008 19:50:25   
lara larissa
Od kod pa si? Mogoče ti lahko kako pomagam?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: stres
4.8.2008 20:31:48   
pufka
Zarad finančnih težav se je najboljše obrniti na center za socialno delo,drugače pa če rabiš kake cotike,voziček,jajčko... pa klikni na tole povezavo ko podarjajo veliko in še večuser posted image  www.podarimo.si mogoče se pa kaj najde zate in tvojegauser posted image

Upam da se boš rešla težav in otožnosti in da boš srečna z svojim sončkomuser posted image

(odgovor članu lara larissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: stres
4.8.2008 20:50:34   
ribica.
Da, stres lahko škoduje otroku. Kadar si pod stresom se ti spremeni utrip, pritsk, in pretoki snovi, ki jih tvoj otok potrebuje Mogoče niso zadostni, ali pa niso v pravem razmerju. Otrok je v celoti odvisen od tebe, zato to nanj vpliva neposredno - ne dobi dovolj snovi, ki jih potrebuje, ali pa dobi česa preveč.

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: stres
4.8.2008 20:53:12   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

Da, stres lahko škoduje otroku. Kadar si pod stresom se ti spremeni utrip, pritsk, in pretoki snovi, ki jih tvoj otok potrebuje Mogoče niso zadostni, ali pa niso v pravem razmerju. Otrok je v celoti odvisen od tebe, zato to nanj vpliva neposredno - ne dobi dovolj snovi, ki jih potrebuje, ali pa dobi česa preveč.


Tako je. In lahko nazaduje pri teži in razvoju. Da ti hujših koncev sploh ne pišem.
V prejšnji nos. sem bila konstantno pod stresom in se je slabo končalo. Ne vem, kaj naj ti svetujem glede na tvoje nezavidljivo stanje. Mogoče se res obrni na CSD ali na kakšno materinsko hišo. Na CSD ti bodo znali svetovat.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: stres
5.8.2008 7:28:10   
gbranka
obrni se na center za socialno delo, pa na netu bodi dejavna (očitno imaš vsaj to možnsot) in poišči raznorazne pomoči. Mogoče v obliki oblačil,... sicer pa ko imaš enkrat oblačila, opremo in če dojiš, otrok ne stane tako veliko kot se mogoče zdi. tudi zate bo posijalo sonce.

sicer pa je mene zadnjič znanka spraševala če rabim voziček, ki je še čsito lep, ali pa če poznam katero ki ga rabi. Če ga rabiš mi pošlji zs, da jo povprašam če ga še ima. Kar se pa tiče oblačil, pa če nisi zbirčna, bi se pa tudi sigurno kje našlo. Saj ne rabiš tako grozno veliko. pa če nisi uslužbenka, boš dobila cca 250 evrov vsak mesec starševskega dodatka, ta velike oroške dodatke, pa mogoče bi lahko naprosila še za kaj. pa na rdeči križ, karitas se obrni. Najnujnejše za otroka pa za začetek dobiš tuid v paketu. lahko si ga celo sama sestaviš, tako da mogoče pa le ne bo tako težko. Saj kar gre, veš. Pa otroci niso občutljivi na pomanjkanje. Njim je važna ljubezen (poleg tistega malo hrane), ki pa mu jo lahko največ ponudi mamica.
lepo da razmišljaš da mu ponudiš največ, ter da daš otroka v posvojitev. toda kot viddim si otroka želiš, zato res dobro premisli. Vprašanje je, če bi lahko živela z dejstvom, da si se odrekla otroku zaradi denarne stiske. Pa bog ne daj, da bi si kasenje želela otrok in imela možnost za dostojno življenje, pa ne bi mogla zanositi.

Če boš obdržala otroka, in upam, da ga boš, javi če boš rabila kakršno koli pomoč, gotovo ti bomo mamice lahko kako pomagale.
Ne predstavljam si biti v tvoji koži.
za enkrat se pa nehaj preveč obremnjevati in uživaj z otročkom, ki ga nosiš pod srcem. Saj se bo uredilo, boš videla. Naj ti ne bo nerodno kogarkoli prositi za pomoč.
Kako si pa kaj s stanovanjem...

_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: stres
5.8.2008 9:11:54   
Katjusa
Se podpišem pod to kar je napisala Branka, dojenček potrebuje največ ljubezni.... mi smo tud mel finančno stisko ko smo dobili dojenčka pa nismo kupovali novih stvari ampak načemu 2 letniku nič ne manjka .... dojila na žalost nisem kar je seveda pomenilo dodaten strošek imeli smo pa 18 tisoč takrat tolerjev otroškega kar je pokrivalo mleko in pleničke.... kaj drugega pa nismo potrebovali, oblekce smo dobili rabljene in lepo očuvane tak da smo bli vedno lepi:).... če boš kej potrebovala se kr javi sigurno se bo našlo kaj? drugače pa kot ti je že ena napisala poglej tud na www. podarimo.si
Sama sem tle že kr nekaj stvari podarila in sem bla vesela ko sem videla, da so ljudje veseli ko dobijo nekaj kar meni ne pride več prav.... tako da sem prepričana da to bodo vsi ki ti bodo lahko z veseljem pomagali....
K skot pa si?

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: stres
5.8.2008 9:32:06   
gbranka
jaz sem mela pri prvih dveh otrocih oblačil za 3 otroke, ne za enega. Več al manj so bile pa vse lepo ohranjene. Potem sem jih posodila sestri, tako da sedaj čakam da mi jih vrne. Mogoče ne bi blo slabo, da jih preberemo in se rešimo odvečne "navlake".

kdaj pa imaš rok? Res ne želim, da otroka oddaš zaradi denarne stiske. Mogoče bi lahko kak dodaten evro zaslužila s kakšnim občasnim varstvom, pomoči v gospodinjstvu... samo predlog.

če ti ni odveč malo opiši svoje razmere.  Imaš rešen stanovanjski problem, boš imela prodniško,.....

_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: stres
6.8.2008 14:32:13   
gbranka
http://www.ringaraja.net/denarna-socialna-pomoc_991.html

_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?