|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prijateljstvo
22.8.2008 7:40:22   
Anonimen
Rojstvo hčerkice naših prijateljev je botrovalo včerjajšnjemu prijetnemu preživljanju poznopoletnega popoldneva. Jasno, ob kozarcu-dvema viška žgane pijače, sva tako odkritnosrčna drug do drugega s kolegom začela razpravljati o pomenu prijateljstva in kaj prijateljstvo je. Izhajajoč vsak iz svojega okolja, v katerem se je prijateljstvo vrednotilo na svoj način sva se strinjala v enem - moški, ne glede na mnenja nasprotne polovice, ko ve da gre za pravo stvar, mora pokazati dovolj odločnosti in trdno stati za svojimi stališči, ko se odloči ali se bo in koliko za svojega prijatelja žrtvoval. Ugotovila sva, da se danes ženske nemalokrat postavijo med moža in prijatelje ter dalje poskušala ugotoviti motiviranost tega početja.

Zdaj pa, da se malo vrnemo v preteklost, v srednjo šolo, kjer lahko na skupinskem vzorcu odkrijemo razliko med ženskimi in moškimi skupinami. Fantje - vedno solidarni, zmeraj enotni, sicer res včasih mogoče razdeljeni na skupinice treh ali štirih ampak v končni fazi vedno kompaktna in homogena ekipa.
Ženske - razdeljene v klane, običajno med seboj skregane, očitna borba za dečke in v povezavi s tem pogosto spletkarjenje in podtikanje, ljubosumne...

Verjetno smo to naše druženje podedovali od naših prednikov lovcev in se zato tako radi udeležujemo nogometnih tekem in ostalih skupinskih športov ampak sprašujem se ali je vam jasna nujnost te naše potrebe?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 8:02:36   
bumerang
Ne, mi ni jasna, kot mi ni jasno tudi naslednje:
- "jasno, ob kozarcu žgane pijače",
- "fantje so se zbrali v skupinice", "ženske pa v klane".

Glede odgovora na tvoje vprašanje pa - Povej mi, kdo so tvoji prijatelji, in povedal ti bom, kdo si.
Tako da nič čudnega, če sta prišla do tega zaključka.

Aja, ni mi jasno, ker mi na srečo ni treba, da mi je jasno. HB se nisem poročila z neandartalcem ampak z nekom, ki je od takrat umsko že precej napredoval.

< Sporočilo je popravil bumerang -- 22.8.2008 8:05:28 >


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 8:17:44   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

radi udeležujemo nogometnih tekem in ostalih skupinskih športov


Skupinski športi so delno tudi posledica druženja t.i. prikritih homoseksualcev, kolikor je meni znano.

Aja, pa še zanimiv link, avtorice antropologinje dr. Karmen Šterk, objavljen nekoč v sobotni prilogi dela:
LINK

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.8.2008 8:30:56 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 8:23:32   
Anonimen
Tudi ta mi je znana. In to baje tem bolj, čim bolj za patriarhalno družbo gre.

Bumerang, čestitam na racionalni izbiri Homo sapiensa.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 8:28:09   
nicimoja
Dragi Bakfark! Prebrala sem že nekaj tvojih člankov in mislim - halo človek - brezveze, zateženo in egoistično razmišljanje, vedno naprteno proti ženskam. No vsaj meni tvoj način razmišljanja nikakor ne potegne in se mi s takimi "globokimi" debatami ne da ukvarjati.
Drugače pa srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 8:32:54   
Anonimen
Zahvaljujem se ti, da nestrinjanje z mojim razmišljanjem tako rada deliš z menoj.

(odgovor članu nicimoja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 8:54:17   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark


Ugotovila sva, da se danes ženske nemalokrat postavijo med moža in prijatelje ter dalje poskušala ugotoviti motiviranost tega početja.

.... ampak sprašujem se ali je vam jasna nujnost te naše potrebe?


To isto velja tudi za moški spol. Marsikateri moški je že prišel med dve prijateljici in to zgolj zaradi tega ker mu prijateljica partnerice/žene ni bila všeč. Da je dosegel to, da sta se skregali se je lahko poslužil tudi tega: "Tvoja prijateljica me je pa osvajala!!!"

In vrjameš ali ne tudi ženske imamo potrebe po druženju ... ADDDDDDD



_____________________________

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 8:56:06   
Katey
S kar nekaj tvojimi trditvami in nasploh z vajinimi ugotovitvami se ne strinjam in se mi zdi, da res dostikrat napišeš take poste, ki ženske prikazujejo kot zmaja in bitje, ki je postavljeno na zemljo zato da moški populaciji greni življenje.
Mislm, da v vezi, kjer je poleg ljubezni še spoštovanje in prijateljstvo, do takih stvari kot jih ti navajaš ne prihaja. Se da vse zmenit in si predvsem pustit toliko svobode, da veza ni obveza ampak partnerstvo v katerem uživata oba.
In take trditve, da se ženske postavljajo med moža in njegove prijatelje so mi totalno bolane, ker se mi zdi da s takimi trditvami poveš veliko o sebi in o svojem egu.
O odraščanju in o 'klanih' v srednji šoli in sploh o odraščanju in iskanju samega sebe v najstniških letih pa ne gre delati vzorca ženskega oz. moškegacobnašanja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 8:59:20   
maruškaŠ
Jaz pa sem mnenja, da naj bi si oseba izbrala takšnega partnerja, ki je ob enem lahko tudi najboljš'i prijatelj. Če jaz svojemu partnerju ne bi predstavljala osebe, ki ji najprej zaupa (ali težave ali radosti) in obratno - bi bilo kot bi imela samo jeb*** in ne življenjskega sopotnika.

In so tudi stvari med nama - intima - za katere pričakujem, da bodo vedno in povsod ostale samo med nama.

Partner, ki bi imel za to vlogo drugega prijatelja bi bil zame nikakav partner in ne bi želela deliti svojega življenja z njim.

Vse ostalo so kolegi, znanci, ...

< Sporočilo je popravil maruškaŠ -- 22.8.2008 9:00:11 >

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:02:39   
Anonimen
Aja, pa še zanimiv link, avtorice antropologinje dr. Karmen Šterk,



To je gospa, ki je v Večerovi antropološki kolumni nasledila precej bolj razvpito Vesno Vuk Godino?

O nogometu so se pojavile celo teorije, katere menijo, da naj bi doseganje gola simboliziralo penetracijo. To da gre pri skupinskih športih, predvsem nogometu, za prispodobo vojne je jasno že dolgo.

(odgovor članu Katey)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:04:26   
maruškaŠ
Zagrizeni nogometni navijači so ponavadi tisti, ki nimajo življenja. In tudi nimajo področja na katerem bi bili uspešni in se nikjer drugje ne morjo metat vn.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:08:28   
nicimoja
Bakfark, pa še to! Res je da imamo na forumu vsi pravico izražati svoja mnenje v + ali - obliki, vendar mislim, da se ti na forumu najahaš zgolj zaradi provorciranja in da se ob pisanju teh postov prav sladko smejiš. Prav predstavljam se te, kako to zgleda.
Zdej lahko rečeš: "ja, kako babe hitro palimo na to in se odzovemo!" Res ni vredno, ampak jst ne morem, da ne bi butnala ven, kar ti gre.
Očitno ti v življenju vse teče kot po maslu, da se imaš čas ukvarjati s tako nepomembnimi stvarmi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:09:07   
ronja
Ugotovila sva, da se danes ženske nemalokrat postavijo med moža in prijatelje ter dalje poskušala ugotoviti motiviranost tega početja.


Imam ravno nasprotne izkušnje: da se ljubosumni prijatelji postavljajo med partnerja, ker jim prijatelj zdaj ne namenja več toliko pozornosti kot prej...

Fantje - vedno solidarni, zmeraj enotni, sicer res včasih mogoče razdeljeni na skupinice treh ali štirih ampak v končni fazi vedno kompaktna in homogena ekipa.
Ženske - razdeljene v klane, običajno med seboj skregane, očitna borba za dečke in v povezavi s tem pogosto spletkarjenje in podtikanje, ljubosumne...


Ti se hecaš, a ne? Sem bila v pretežno moškem razredu - prepirov med njimi je bilo precej več kot med nami, puncami...

Je pa res, da ženske nimamo tako izrazite hierarhije, da si bolj povemo, če nam kaj ni prav (kar se vam zdi mogoče pričkanje, ampak dostikrat so ženska prijateljstva trajnejša prav zato, ker ni nekih skritih problemov) in da ima vsaka pravico povedat, kar ji paše. Pri moških to zaradi stroge hierarhije pogosto odpade...
Naravno pač - lovci morajo met enega vodjo, ki je odgovoren za delovanje skupine, ta pa ga uboga. Vsak član skupine ima točno določeno mesto in ve, komu lahko teži in komu ne. Ženske kot nabiralke in vzgajalke otrok pa bolj rabijo pomoč ena druge, zato so dobri odnosi bolj pomembni - ne da ubogaš zato, ker si na repu, ampak zato, ker se ti to splača, ker boš od druge ženske sigurno rabila nekoč pomoč...

Če boš kdaj opazoval žensko z majhnim otrokom recimo na avtobusu in kako se ostale ženske obnašajo do nje, se ti bojo mogoče malo razširila obzorjauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:09:53   
Anonimen
...partnerja, ki je ob enem lahko tudi najboljš'i prijatelj.


S tem se popolnoma strinjam in mislim, da je to čisto samoumevno.

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:11:09   
Katey
Iz ene skrajnosti v drugo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:15:12   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

...partnerja, ki je ob enem lahko tudi najboljš'i prijatelj.


S tem se popolnoma strinjam in mislim, da je to čisto samoumevno.


Samo potem pa je popolnoma jasno, da se nova partnerka in družina postavijo med včasih ful dobra prijatelja, kajti dan ima samo 24 ur, ki jih ne morep nameniti vsem in človek se mora odločiti koliko njegovega časa bo dobila družina in partnerka, ter koliko in kdaj kakšen prijatelj. In logično, da slednji izvisijo, bolj kot ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:21:04   
Anonimen
Imam ravno nasprotne izkušnje: da se ljubosumni prijatelji postavljajo med partnerja, ker jim prijatelj zdaj ne namenja več toliko pozornosti kot prej...


Tudi to sem že videl. Zdi se mi, da je to res izraz prikrite pedra v moškem.


Če boš kdaj opazoval žensko z majhnim otrokom recimo na avtobusu in kako se ostale ženske obnašajo do nje, se ti bojo mogoče malo razširila obzorja


Dobro, podobno obnašanje sem videl tudi pri moških, nasplošno pa je to značilno za starejše ljudi.
Glede srednje šole - mogoče se vzorec obnašanja v skupini kjer prednjači moški spol precej drugačen.
In recimo, da je fuzbal neke vrste fajt - na koncu si vedno damo roko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:24:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Katey

Iz ene skrajnosti v drugo user posted image .


V katerem mojem postu si ti zaštekala, da mi partnerka ni prijatelj?

(odgovor članu Katey)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:30:26   
Anonimen
Jaz bi se pa kar strinjala.

Ni sicer vedno tako, ampak v našem okolju je res podobno.

Razen tisto o fuzbalu pa gejevstvu neuser posted image , k moj fuzbal trenirauser posted image


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:34:17   
Anonimen
Aja pa kar se tiče partnerja prijatelja.....ja super, midva sva tudi. Ampak jaz rabim tudi prijatelje ki sem jih imela že prej. Ne vsak dan, ampak jih pa rabim, in še pomembnejše.....uživam z njimi. Uživamo tudi skupinsko z svojimi partnerji in otroci skupaj.

Meni so pa ljudje ki nimajo nobenih prijateljev razen partnerja mal hm.....čudni po domač povedano.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:35:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

...partnerja, ki je ob enem lahko tudi najboljš'i prijatelj.


S tem se popolnoma strinjam in mislim, da je to čisto samoumevno.


Samo potem pa je popolnoma jasno, da se nova partnerka in družina postavijo med včasih ful dobra prijatelja, kajti dan ima samo 24 ur, ki jih ne morep nameniti vsem in človek se mora odločiti koliko njegovega časa bo dobila družina in partnerka, ter koliko in kdaj kakšen prijatelj. In logično, da slednji izvisijo, bolj kot ne.


Itak, da je čas, ki ga imamo, izven delovnega, prvenstveno posvečen družini. S prijatelji ne živiš znotraj družinske skupnosti, vendar kljub temu sodijo v okvir tvojega bivanja in so posledično temu del tvojega časa. Verjetno, da ga boš z njimi prebil manj kot s svojo družino. 

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:36:18   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Zagrizeni nogometni navijači so ponavadi tisti, ki nimajo življenja. In tudi nimajo področja na katerem bi bili uspešni in se nikjer drugje ne morjo metat vn.


Mislim, večje bedarije pa še svoj živ dan nisem slišala user posted image user posted image user posted image  

Prvega posta pa ne morem komentirat, ker ga, oprostite, prav nič ne razumem. Blond navznoter.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:44:08   
ZmajTolovaj
Samo potem pa je popolnoma jasno, da se nova partnerka in družina postavijo med včasih ful dobra prijatelja, kajti dan ima samo 24 ur, ki jih ne morep nameniti vsem in človek se mora odločiti koliko njegovega časa bo dobila družina in partnerka, ter koliko in kdaj kakšen prijatelj. In logično, da slednji izvisijo, bolj kot ne.


Jaz se strinjam z maruškoŠ, da je vse stvar prioritet in da ne moreš živet čist enako pri šestnajstih ali pa pri tridesetih (predvsem če si si ustvaril družino). Ne strinjam pa se, da potem prijatelji "zvisijo" - meni je veliko bolj normalno, da se dedci dobijo 1x, 2x na teden na pijači ali fuzbalu, če že hočeš, predebatirajo svetovne porobleme in se vrnejo k družini, kot pa da bi dva tipa non stop skupaj visela kot dve najstnici. Tu igra veliko vlogo kvaliteta skupaj preživetega časa, ne pa kvantiteta.
Koliko je pa človek prepirljiv in konflikten, je pa stvar posameznika, ne pa v prvi vrsti spola.


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 9:48:23   
Katey
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

IZVIRNO SPOROČILO: Katey

Iz ene skrajnosti v drugo user posted image .


V katerem mojem postu si ti zaštekala, da mi partnerka ni prijatelj?


Verjamem, da ti je prijatelj, ampak ne vem od kod ti potem take ugotovitve o ženskah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prijateljstvo
22.8.2008 10:08:55   
Anonimen
Če že obstaja kaka kritika na račun ženske, ki je v mojem postu sicer ne vidim, to še ne pomeni, da je moj odnos do nasprotnega spola šovinističen in seksitičen.
Prej bi rekel, da so to ženske tipa bumerang, ki pride, se "zlaja" (oprostite na izrazu, upam da ne bo tole razumljeno kot enačenje žensk s psi) in potem mrkne, sodi človeka po enem postu, ki je mogoče samo izhodišče za neko debato in v katerem ni povedano vse, jajc, pa da bi se v kakšno spustila in mogoče videla situacijo iz druge perspektive, pa nima. Raje se slepo vztraja pri svojem. Blazno široko.

(odgovor članu Katey)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?