|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nočem ajat
3.9.2008 7:15:18   
lily rose
Upam da mi boste znale pomagati kajti jaz res ne vem več kaj naj naredim da bi bilo prav.

Imam dve leti staro punčko, ki je do pred enim tednom spala brez težav. Položila sem jo v posteljico in je zaspala brez problema, ni važno ali smo bili doma ali na dopustu. Dva meseca nazaj smo se preselili, ampak samo v prizidek, tako da ni velike spremembe razen to, da je dobila svojo sobico. Je bila vesela in je spala brez problema en mesec. V avgustu sem imela dopust in veliko sva bili skupaj, potem smo odšli na morje in tam se je začelo. Predzadnji dan se je ponoči zbudila in jokala. Ker se ni umirila sem jo vzela v svojo posteljo in jo kasneje prestavila v njeno. Naslednji dan je spala normalno. Doma pa nič več. Ko jo položim v posteljo v njeni sobi takoj vstane in začne jokat da ne bo ajala, da bo pri meni. Vztrajala sem pri tem da je v svoji sobi. Prva dva dni sem naredila tako kot prej, jo dala spat, ji zapela in šla ven. V momentu je bruhala. Potem komaj zaspala in se zbudila čez 7 ur. Podnevi ni šans da zaspi. Zvečer ista zgodba. To se vleče že od petka. Sedaj sem pri njej zvečer dokler ne zaspi. Zjutraj jo pustim da joka. Spat gre okoli pol 11, zbudi se ob 6, podnevi ne spi ali komaj eno uro, seveda s predhodnim jokom. Spanja vem da nima dovolj ker je zaspana, in prej je spala 12 ur na dan. Zjutraj (ob 6) ne hodim k njej, ker je še slabše, saj moram potem čez pol ure v službo, v tem času pa ne zaspi nazaj in je pol še bolj histeričen jok kot prej ko me ni v sobi. V glavnem ne spimo nič, jokamo in kličemo vse po vrsti. To traja včasih tudi pol ure.

Ne bi jo rada spet navadila da spimo v isti sobi, ampak zgleda da drugače ne bo šlo. Imate kake nasvete kaj naj storim
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nočem ajat
3.9.2008 7:37:28   
rosisa
mogoče pa zato noče zvečer zaspat ker te zjutraj ne vidi in jo je strah ker ve da ko se bo zbudila mamice ne bo? Ne vem mogoče da ji rečeš naj zvečer lepo zaspi v svoji posteljici in ko se zjutraj zbudi lahko pride k tebi v tvojo posteljo.

(odgovor članu lily rose)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nočem ajat
3.9.2008 7:38:34   
RoZala
Moja triletnica ima tudi včasih zvečer, ko gre v posteljo take ideje: nisem zaspana. Rečem ji, da se bova malo pogovarjali in se uležem zraven nje (ima že ta veliko posteljo) in jo vprašam kako je bilo v vrtcu, kdo vse je bil tam, pa kaj je počela... To traja cca 5 minut, potem pa ji rečem, da je zdaj čas za spanje, ji dam lupčka, jo pobožam in grem vem. Nikoli še ni protestirala, pa je zelo muhasta. Pri sinu se je tudi okrog 3. leta to pojavilo. Ker je spal še v otr. posteljici, sva se usedla poleg postelje, sin je sedel na mojih kolenih in sva se pogovarjala. Mojadva očitno to pomiri, čeprav se tudi čez dan pogovarjamo o vrtcu in ostalih stvareh ampak zvečer, ko je mir je bolj prijetno.

(odgovor članu lily rose)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nočem ajat
3.9.2008 9:27:00   
melanija
Ne jo nazaj navadit na tvojo posteljo, ker bo potem jo še težje odvadit.

Tudi mi smo imeli nekaj časa take težave. Ta mala je šla iz ta male posteljice direkt v veliko posteljo pa še preselili smo se - stara je bila leto in 2 meseca. Je trajalo kar nekaj časa, da se je navadila nazaj zaspat sama. Bila pri njej v sobi, ji brala pela, dokler ni zaspala na začetku. Potem sem čas v sobi počasi zmanjševala, dokler nisem prišla tako daleč da smo knjigo prebrali, dala lubčka in šla ven. Je pa ta procedura trajala skoraj pol leta, ker kakšen dan smo šli tudi korak nazaj.

Po mojem njenju bi najprej poskušala tako, kot sem počela jaz, ker nekaj na silo pri naših malčkih ne gre. Lahko da se res počuti malo zgubljeno, nova soba novo okolje - tudi če je samo prizidek. Pa fajn ji bi bilo razložit da pač moraš v službo da boš dobila soldke, da boš njej igračko kupila  - pri nas je to vedno palilo.

Pa veliko sreče da bi čimprej to rešili.

(odgovor članu lily rose)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nočem ajat
3.9.2008 9:39:36   
Mišni
Kdo pa jo potem zjutraj prevzame?

Ker tako, kot je ena pred mano že napisala, lahko da je nespanje povezano s tem, da ker ima nekje v podzavesti, da ko zaspi, mamice potem več ni.
Jaz bi jo definitivno zjutraj ob 6. uri dvignila, če bi imela le malo možnost. Naj jo tisti, ki jo zjutraj prevzame, pač prevzame ob 6. uri, če se da.
Zvečer naj gre pa definitivno prej spat kot ob 23. uri, takrat je že vsa znervirana in ni čudno, da so potem še večji problemi.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nočem ajat
3.9.2008 9:57:50   
lily rose
spat hodimo tako kot ponavadi, pol 10 zvečer, samo tele dni ko nam ga sračka pa se potem vse skup zavleče, odvisno kolk hitr zaspi, ali se zbudi ko grem ven in bruha...

Prevzame jo pa moja mami, pri kateri je tudi čez dan v varstvu.

V glavnem nekdo mora čepet zraven nje ves čas ko je v sobi. Ker zvečer pol zaspi ko sem zraven, če je sreča se ne zbudi ko grem ven. Če se pa vmes zbudi in vidi da je sama je pa jok. Nazaj v spalnico je res ne bi jemala, ker bo problem it nazaj
Razmišljala sem, da bi si prinesla k njej en jogi in pač spala z njo en cajt, sam tud to se bo navadila in bo panika ko bo enkrat spet sama oz. mogoče bo potem spala do jutra ko bo bolj mirna.

ne vem, nimam pojma kaj naj, kaj bi bilo najboljše. Res se počutin nesposobno

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nočem ajat
3.9.2008 14:37:53   
RoZala
Ali si ji kdaj rekla, da naj zjutraj ne joka in da naj te pokliče, da boš prišla?
Moja triletnica (takrat je bila še mlajša) je kar nekaj tednov rabila, da sem jo odvadila. Res je zoprn jutranji jok. Nekaj tednov sem ji vsakič ponavljala, da naj ne joka, da naj enega od naju pokliče ali pa pride k nama.

(odgovor članu lily rose)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Kaj pa vi mislite
biba217

Katero od spodaj naštetih ženskih imen je lepše?

Larisa (43%)

Lejla (37%)

Sabrina (19%)


Število vseh glasov: 269

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!