|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DOJENJE
3.3.2006 16:16:49   
petrusata
haloo user posted image  !
zakaj sem se odločila da odprem temo dojenje? Predvsem zato, ker sem prebrala sporočilce, da si bo bodoča mamica v porodnišnico prinesla nadomestek mleka, ker pri prvem otroku ni imela dovolj mleka.
Predvsem bi rada povedala vsem bodočim mamicam  in tistim, ki bomo ponovno rodile, da je odločitev za dojenje v nas samih.
Nihče Vas ne more prisiliti da bi dojile!
Odločite se doma in že takoj po porodu ali pa ko ste v porodni sobi povejte babici da ne želite dojiti. Otroka vam ne bodo dali k prsim, z otroškim zdravnikom se boste pogovorile, pa je. Zaradi tega niste slaba mati.
Po drugi strani se pa le splača poiskusiti z dojenjem. Če pa ni dovolj mleka pa pokličeš za dodatek in ga vedno dobiš. Vsaj v ptujski porodnišnici je takouser posted image .

Prva dva dneva res nimaš ne vem kaj dosti mleka in se ti otrok oglaša tudi na uro in pol in zahteva dojenje. Pač pristaviš saj se v naslednjih dneh počasi ta čas podaljšuje. Ko pa čez tri mesece vidiš, da otrok kar pred tvojimi očmi raste veš da je bil trud, ki si ga vložila bogato nagrajen.

Ni pa enostavno v porodnišnici dojiti, ker te motijo obiski ne samo domači tu so še obiski tvoje cimre. Še tistih par minut, ki bi jih porabila za sebe kar pobegne.
To dojenje in njegova organizacija je kar naporna stvar. Gre pa user posted image  .  Le prehitro ne vrzite puške v koruzo.

Lep pozdrav vsem bodočim mamicam, ki tako kot jaz čakajo na pričetek poroda!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DOJENJE
3.3.2006 19:16:46   
Grascakinja
Da si bo prinesla dodatek v porodnišnico, je mogoče celo dobra ideja, ker si ga bo lahko sama izbrala (v porodnišnicah imajo samo eno firmo, ki je dobila koncesijo), pa nihče ji ne bo zavijal z očmi, ko bo prosila za dodatek.

Pri naslednjem otroku gre z mano za vsak slučaj v porodnišnico tudi škatla Hippa PRE. Pri prvi pupi sem kombinirala dojenje čez dan in ponoči in dodajanje zvečer že v porodnišnici, kjer so ji dali Novalac, pa jo je zaprl. No, vsaj obsojal me ni nihče zaradi dodatka in prinesli so ga brez težav. Prvič celo sami ponudili, ko so videli, da ni. Niso pa vse te sreče.

(odgovor članu petrusata)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: DOJENJE
7.3.2006 20:40:25   
Eja_1
Se strinjam, da je dojenje najboljša stvar, ampak v nekaterih porodnišnicah se dogaja, da otročka raje pustijo jokat 3-4 dni, kot da bi mu dali dodatek, pa čeprav izgubi na teži tudi več kot 300 g, pa čeprav mamica nima mleka (katera ga pa že ima prvi dan dovolj...)...
Da pa bi dodatek prinesle s seboj... uufff po mojem bi te...
Imam sama izkušnje s tem (izpred 5 mesecev), ko je cimra skrivala navadno dudiko pred esesovskimi sestrami in pediatrinjo, ker je otročička tolažla z njo, ker je ta cele dneve in noči jokal, ker je bil lačen, ona pa nič mleka, pa 4 nismo 3 dni nič spali, pa se otroček ni nikomur zasmilil in tudi nihče ni dojel, da bi otročku dali dodatek...
Pa kako so nas nadirale sestre in ena pediatrinja, predvem mamice, prvorodkinje, češ da ne znamo dojit, od osebja je pa vsaka drugače otročka pristavila k prsim in ti po svoje kazala, kako in kaj...
Pa da treba dojit za vsako ceno, tudi če kri šprica (to je normalno) in imaš vso bradavico krvavo v hrastah, zatečeno, veliko kot zamašek od šampanjca in ubogi novorojenček še ustk ne more tolk odpret... za vsako ceno...
Meni se je osebje gabilo in sem komaj čakala, da grem domov...
Potem pa mi je patronažna rekla, najprej bradavice pozdravit, mleko ročno iztiskat, potem pa dojit...
Pa je šlo, a kaj ko je bilo mleka vseeno premalo in po 3,5 mesecih smo prenehali z dojenjem, ker je enostavno izvir usahnil...
No, ampak tako je bilo v eni izmed porodnišnic, morda je drugje drugače, vsaj upam..

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?