|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zobki
30.10.2008 13:55:17   
nky 23
lep pozdrav.

moj 17 mesečni sin si nikskor ne pusti umivali zobkov, že na silo je taka groza, zraven se zvija in grize sam sebe v ustnice in nikakor res nikakor ne pusti.

seveda je tukaj nastal problem, saj ima na zgornjih enkicah tako rumeno vodoravno črtico, ki pa kaže, kot bi se mu malo zažrlo v zobka in bolj ko poskuša ščetkakt ne gre stran.

zobarja imama šele proti koncu decembra, pa me zanima, če je imela oz. ima  katera podoben problem in kako ga rešuje, ali se to sploh kako da rešiti, saj sem sama nase jezna da je prišlo do tega, sedaj poskušamo rešiti pa ne vem kako.


lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zobki
30.10.2008 15:26:55   
kaya2007
naša tudi včasih ne pusti, pa mi je čisto vseeno, če se dere, še lažje umijem zobe.

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zobki
31.10.2008 20:20:03   
biga
Ja, pri mojem 17-mesečnem sinku je enako. Ne pusti umivat zobk. Ko je bil manjši, sem mu pač s pleničko zdrgnila, ker s ščetko ni pustil, potem me je začel gristi, zdaj noče niti ust odprte, da bi prišla blizu zobk. Sem kupila zadnjič v lekarni zobno pasto First teeth, ki naj bi bila dobrega okusa, ampak ni šans. Noče je videti. Tudi v roko sem mu dala ščetko, da se bo mogoče sam igral po ustih, pa ne. Tudi ne vem, kaj naredit. S tem da nas niso še nič klical na prvi preventivni pregled.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zobki
31.10.2008 20:38:00   
Naja31
S tem da nas niso še nič klical na prvi preventivni pregled.


Ni nujno da vas bojo. Ne kličejo povsod.


(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zobki
1.11.2008 7:36:32   
Anonimen
Mi imamo enak problem. Bojim se, da bo imel gnile zobke ker spije ogromno soka. in res nikakor in nikakor ne pusti numiti zobk.in sem tudi jaz začela kar na silo. se vsedema na tla in mu ščetkam zobke, res pa je da je strašno naporno. star je pa 18 mes. pa sva poskusila že vse razne zgodbice pa,.... v glavnem nič ne pomaga.user posted image

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zobki
2.11.2008 9:55:17   
Anonimen
Naš - po novem - gre z mano v kopalnico, se usedeva in me gleda kako si jaz umivam zobe, hkrati jih še njemu in mu je full zanimivo, lepo pusti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zobki
5.11.2008 11:07:50   
Branka Teržan

pozdravljeneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

morem povedat da pri nas nismi imeli teh problemov saj si je taveča že od prvič rada umivala zobkeuser posted image . to sva naredile tako da sem najprej dala ščetko njej da je sama poskusla pol pa sem ji pokazala kako je to prav pa zopet ona. pa kakšno pesmico sem si izmislilauser posted image pa šteli sva kolko zobkov je umitih in podobno. tamala pa tut rada odpre usta da ji malo ščetkamo osem zobkovuser posted image .
user posted image user posted image men je zobarka rekla da nikoli na silo ker lahko otrok to zasovražiuser posted image user posted image za vedno in bo umivanje zob ostal velik problemuser posted image .user posted image

nky 23 poskusi tako da mu daš ščetko in naj proba sam pa malo ti in tako naprej ker se splača potrudit za male zobke čeprav potem izpadejouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
5.11.2008 11:32:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Branka Teržan)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zobki - umivanje pri 1-letniku...
5.11.2008 12:35:14   
jakaracman
Naša si je čisto lepo pustila čistit zobe .Prvi zob dobila pri 11 mes.Takrat smo začeli z čiščenjem.Pri 1 letu pa je imela pregled in potem na pol leta.
Otroku moraš čistiti zobe in pa važno je,  da po čiščenju zob ne pije sladkih pijač ponoči recimo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zobki - umivanje pri 1-letniku...
5.11.2008 13:50:12   
Branka Teržan
serbususer posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Pri 1 letu pa je imela pregled in potem na pol leta.



ja jst pa sem šla vprašat ko je bla stara eno leto pa mi je zobozdravnica rekla da ko bo stara triuser posted image . pa da vam povem čeprav si umiva zobke zjutraj in zvečer oa še v vrtcuuser posted image ima zelo slabeuser posted image ker pa je moja zobozdravnica ni hotla pregledatuser posted image sem jo pelala k zobarki v Zagreb in da vam povem da smo šle enihparkrat pa ni pustila zadnjič jo je pa zok bolel da sem jo pelala ob 20,30h v zagreb in je pustila vrtata niti zajavkalauser posted image ni tak da smo šle v ponedeljek spet in je dobila dve zvezdici. je čist presrečnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

to je moja puncauser posted image aja za nagrado ker je bila pa tako pridna pa je dobila dve zlatiribici user posted image user posted image .


_____________________________

Moja pikapolonica Julija 2005.
Moja čebelica Sanja 2007

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zobki - umivanje pri 1-letniku...
6.11.2008 8:00:49   
lilka
Naša je stara 18M, zobke si umiva sama, pa jaz lahko malo zraven pomagam, jaz za enkrat še ne vztrajam z silo, če bo pa zobozdravnica rekla, da ni vredu, bomo pa morali.Res pa je, da ne pije nič razen vode in da ne mara sladkarij(je po meni)bolj na slano vržena, pa midva imava oba odlične zobe, tako da upam, da bo po nama. Prvi pregled je imela pri 6M, in so na kartonček napisali da kontrola pri 18M in sva zdej naročeni.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Branka Teržan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zobki - umivanje pri 1-letniku...
6.11.2008 14:07:29   
tojeto1
Tud moj si ni pustil zobke umivat. Pa mi je zobarca rekla: Kar je treba je treba! Če noče biti privezan v avtu, a mu boste pustila, da bo neprivezan? Je rekla še to, da je bolje da se dere ko si pere zobke, kot pa pol ko mu bodo delali zvezdice.

Pa je res trajal ene dobra pol leta, pa je nehal z dretjem, ker je pač videl, da si mora prat zobe in da z dretjem ne bo nič dosegel.

Sedaj je star 5 let in ima prave biserčke, brez zvezdic. Enkrat smo ful pozn domov prišli pa sva ga sam v pižamo dala pa spat, pa je bil itak čist ubit in je vseeno rekel, mami zobe umit, da ne bom imel črvičkov. Pa se tud men ni dal, ampak sem bila ful vesela, da se zaveda obveznosti.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zobki - umivanje pri 1-letniku...
6.11.2008 15:29:35   
Branka Teržan


ja to je pa pohvale vredno. no maja si tut pere zobke zjutri in zvečer pa še v vrtcu_ sama doma pa jst pa mamo vseeno probleme. ma zobe po meni k jst mam tut ful slabe pa ne vem zakaj.


_____________________________

Moja pikapolonica Julija 2005.
Moja čebelica Sanja 2007

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zobki - umivanje pri 1-letniku...
6.11.2008 15:36:21   
katra55
Midve vedno skupaj umivava zobe. Najprej jih sama, tako da mene posnema, potem pa ji še jaz pomagam.
Potem pa gre vsa ponosna atiju pokazat kako se zobki svetijo.
Stara pa je 18m.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zobki - umivanje pri 1-letniku...
6.11.2008 18:48:37   
mišk
Tudi naša enoletnica se dere ko jesihar, če ji poskušam umiti zobke!user posted image
Sej čez dan bi še šlo, zvečer pa je že čisto razdražena in je ne smem nič silit. A ve potem, ko jim umijete zobke, pustite da še kaj jedo? Jim umivate po zadnjem večernem obroku?

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zobki - umivanje pri 1-letniku...
7.11.2008 9:26:52   
Branka Teržan


ja ko se zobki enkrat umeijejo jima dovolim le se nesladkan čaj ali pa vodo sicer ni nobenega efekta


_____________________________

Moja pikapolonica Julija 2005.
Moja čebelica Sanja 2007

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zobki - umivanje pri 1-letniku...
7.11.2008 9:28:16   
katra55
Ko umijeva zobe ničesar več ne je ali pije, gre samo še spat.

(odgovor članu Branka Teržan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zobki - umivanje pri 1-letniku...
7.11.2008 9:37:06   
NATAŠI
no pri nas je bilo enako (in enaka starost) ... je imel na spodnjih dveh zobkih že kar malo "črno"... sem ga naložila v avto, peljala k zobozdravnici in je rekla da ni nič panike to ... ni kariesno in naj ga poskusim že kako priravit do tega da si bo umil zobke in da je najbolj pomembno da mu jih enkrat na dan fejst umijem (ni pomembno da je to zvečer ker so otroci utrujeni in nočejo sodelovati) in in sedaj dobre tri mesece lepo drži usta odprata in mu jih lahko temeljito umijem.... pride pa sam do tega, vseeno pojdita vsak večer k umivalniku eno krtačko njemu v roko in drugo tebi ... kolikor uspeha bo pa bo .. .in kar enkrat bo videl da to ne gre tako in bo odprl usta

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?