|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Korenje fuj
13.10.2008 20:36:45   
pizamca
Tako, pa smo začeli z zelenjavo in sicer sem ji najprej ponudila korenček. Tamala je delala take ksihte, tako se je pačila, da sem vedela, da ne bo šlo. Po pol žličke je pa še vse pobruhala. Sicer je tudi meni kuhano korenje enako zanič. Je pa že prej jedla na žličko - kašice. Jutri bi ji ponudila špinačo, pa se bojim, da ji bo isto zanič.
Kako pa so vaši sprejeli prvo hrano? Koliko so pojedli na začetku? Ali je kdo začel s surovim korenjem - naribanim (ima neprimerljivo boljši okus kot kuhani)? Ali je kdo na začetku za okus kaj solil???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
13.10.2008 20:50:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pizamca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Korenje fuj
13.10.2008 20:56:44   
Jo@n
Pižamca, jaz sem začela pri uvajanju GH z zelenjavo (ravno s kuhanim in zmiksanim korenčkom smo začeli) in mu je bil zelo dober. Ni pa bila le ena žlica, in je hitro napredoval do polnega obroka.

Soli nisem uporabila, sem pa včasih dodala malo AM, enkrat malo kisle/sladke smetane ali olivnega olja. S surovim korenčkom pa še nisem poskusila, morebiti za prve žličke ravno ne bi bil primeren, ko pa se že malo navadi na GH pa ne bo problema.

In seveda, hrano, ki jo ponudiš otroku, jo poskusi, bolj verjetno je, da bo dobra obema, kot le otroku, če že tebi ni.


(odgovor članu pizamca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Korenje fuj
13.10.2008 21:04:01   
Anonimen
joj korenje smo na istem..je tko jakcal danes...nevem kaj bom jutri probala...2 dni je papal korenje pa nekako ne gre,tko da...sočustvujemuser posted image

(odgovor članu Jo@n)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Korenje fuj
13.10.2008 21:07:21   
Naja31
Jaz se en teden matram s kuhanim jabolkom in mislim, da v tem času ni dol po grlu spravil niti ene žličke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Korenje fuj
13.10.2008 21:09:17   
Anonimen
Ali je kdo začel s surovim korenjem - naribanim (ima neprimerljivo boljši okus kot kuhani)? Ali je kdo na začetku za okus kaj solil?


Ne, zacne se s kuhanim.
Vedno sem malcek solila, da je bila hrana okusna.

Sicer pa je meni kuhano korenje, nesoljeno tudi bljak. Tko da razumem tvojo pupo, da ji ni vsec user posted image .

(odgovor članu pizamca)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Korenje fuj
13.10.2008 21:12:46   
Anonimen
ja, jaz sem ji dala taprvo surovo korenje. isto sem ji dajala surovo vso sadje. sem ji pa dala sadje, ko je lepo osvojila večino zelenjave ( cvetačo, krompir, brokoli, koruzo, špinačo...). korenje je pa prej jedla surovo kot kuhano.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Korenje fuj
14.10.2008 9:04:08   
Tisana
Mi smo začeli tudi s kuhano zelenjavo. Itak, da najprej vsi delajo ful čudne face. Naša še danes. Mora najprej sploh zavohat in okusit, kaj ji tlačimo v usta, pol pa jé. Sicer je pa začela sploh kaj jesti šele po 2,5 meseca uvajanja, tako da ti želim veliko potrpljenja. Aja, pa še to: jaz zadnje čase ugotavljam, da naši sploh ni dobro po korenju - je zaprta, zvija jo, nazadnje nismo spali do 3h. Lahko, da je bilo kaj drugega, ampak po korenju je zmeri bolj eno sran..., pa čeprav se še tako čudno sliši.Sicer pa je tudi meni kuhano korenje ena od zelenjav slabšega okusa. Poskusi s kolerabico, bučkami,... Kar se pa tiče špinače, pa v Veliki paparici za male papavce piše, da je težko prebavljiva, zato jo na začetku odsvetujejo.

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Korenje fuj
14.10.2008 9:11:26   
matic0105
Mi smo tudi začeli z GH - korenček pa obožuje, mi kar vleče roko k ustkom in jih odpira kolikor široko se da user posted image .
Kaj pa krompir, a tudi zapira?

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Korenje fuj
14.10.2008 9:15:29   
Naja30
Tudi midve sva začeli s kuhanim korenčkovim sokom, nasl. dan pa kašico. In je lepo jedla. Solila nisem, ker ni potrebe, korenček je itak sladek. Odvisno je pa seveda od okusa in od tega, kakšno hrano je mama ob dojenju, saj otrok že preko mleka spoznava okuse.

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Korenje fuj
14.10.2008 9:20:29   
Splet.Ka
Mi smo tudi začeli s kuhano zelenjavo. Ampak ne s korenjem, ker nima tipičnega zelenjavnega okusa, je bolj sladek.

Mi smo začeli s kolerabo, pa potem nadaljevali s cvetačo, brokolijem... Pred sadjem sem ji želela predstaviti še korenje, pa ga je pljuvala ven. No, zdaj (pri dveh letih) ji je zelo všeč surov, pa vsega iz goveje juhice obvezno poje.

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Korenje fuj
14.10.2008 12:22:05   
ZvezdicaZaspanka
Tudi moja dva sta začela s korenčkom, naribanim in kuhanim. Okus jima je bil kar ok. Ponudila sem jima pa tudi korenček z riževo kašico. Poskusi...mogoče bo okus bolj prijeten. špinače pa zaenkrat še ne bi dala...po moje ni primerna za začetek ampak za kakšen 7. ali 8. mesec. Mi smo zdaj 7 m pa jo še ne bomo jedli, sicer pa jemo že elo veliko različne zelenjave in sadja. Pojedla sta in pojesta pa kar veliko, eden malo manj, drugi malo več. Solimo pa tudi ne, ker se mi zdi da ni potrebe pa tudi za ledvičke ni najbolj. Mogoče ji lahko zmiksaš korenje in jabolček...bo bolj prijetnega okusa.

(odgovor članu pizamca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Korenje fuj
14.10.2008 12:30:07   
andrejkam

IZVIRNO SPOROČILO: ZvezdicaZaspanka

Mogoče ji lahko zmiksaš korenje in jabolček...bo bolj prijetnega okusa.


Jap.
Js sem mu tudi "zakamuflirala" korenček v jabolko. Sem pa korenček skuhala, jabolko pa sem surovo naribala, ker kuhanega ne mara sploh (sej je res slabše kot surovo ... vsaj meni oz. nama). No, pa je kar šlo, poje približno en (res) majhen korenček in četrt jabčka.

(odgovor članu ZvezdicaZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Korenje fuj
14.10.2008 13:39:06   
Anonimen
jaz pa ne vidim smisla tega kamufliranjauser posted image zakaj? da otrok za vsako ceno poje? a pol k je večji v zelenjavno juho tud miksate jabolka in banane, da poje?
smisel uvajanja hrane je v uvajanju. da UVEDEŠ nove stvari, da otrok spoznava nove okuse, novo hrano, da se navadi jest tudi drugače kot tekoče. in ne v tem, da mu pač namiksaš vsega boga skup, sam da poje.
tko da jaz nisem tega nikol počela, če je pojedla, je, če ni pač ni. od začetka itak samo poskuša, poje mogoč za kakšno žličko. ula je prvi resen, konkreten obrok osvojila šele pri 8m. prej je pač probavala to in ono po malo. pa se dojila.

(odgovor članu andrejkam)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Korenje fuj
14.10.2008 15:45:56   
tamala_82
IZVIRNO SPOROČILO: pizamca
Kako pa so vaši sprejeli prvo hrano? Koliko so pojedli na začetku? Ali je kdo začel s surovim korenjem - naribanim (ima neprimerljivo boljši okus kot kuhani)? Ali je kdo na začetku za okus kaj solil???

Pri nas smo začeli s sadjem (jabolko, nato hruška in banana) in nismo imeli težav. Tudi kasneje, ko smo priključili zelenjavo, je blo OK. Sem mu pa med zelenjavo na začetku dajala svoje mleko, da ni bilo pregosto. Še danes veliko rajši poje juhico, kot pa recimo kaj bolj konkretnega. O količinah je nesmiselno govoriti, ker je vsak otrok poglavje zase - eni pojedo več, drugi manj. Soli nisem nikoli dodajala!! Otrokov organizem je ne potrebuje. Zakaj bi po nepotrebnem obremenjevala ledvička? Rajši sem dodala svoje mleko, pa je blo. Kasneje sem zelenjavo popražila na pikici olivnega olja - pride tudi veliko boljši okus.

Pri uvajanju GH je zlasti pomembna potrpežljivost in vztrajnost staršev. Otrok potrebuje nekaj časa, da se privadi na nove okuse. Predvsem pa nič na silo. Pa srečno user posted image

(odgovor članu pizamca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Korenje fuj
14.10.2008 16:07:13   
andrejkam

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
a pol k je večji v zelenjavno juho tud miksate jabolka in banane, da poje?

ja, seveda!user posted image
mislm, halo, no!
jaz sem pač najprej naredila tako, potem pa počasi na sam korenček (al pa s krompirjem), če ga bo hotel (jaz samega ne bi jedla, ker sam mi res ni dober). Mislim, da je to tudi uvajanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?