|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A se to sploh kdaj popravi???
21.3.2005 17:06:44   
Nia30
Naš pikec (4 mesece) ima na desni strani ploščato glavo ker je do 2,5 mesecev imel glavo vedno obrnjeno na desno in nazaj. Zdaj pa sem na nekem forumu prebrala, da se to ne popravi in glavica ostane ploščata:( A je to res? A bo moj pikec hodil okrog s ploščato glavo:(

Tiste, ki imate že malo večje sončke - a se to popravi in do kdaj???

LP,
Nia
Neposredna povezava do sporočila: 1
   A se to sploh kdaj popravi???
21.3.2005 17:33:49   
Gina
Nia, pa saj ne bo vedno spal na desni. Malo se popravi sicer, čisto pa ne. Vendar ni noben človek čisto sorazmeren, tako da se nikar ne sekiraj. Poleg tega nosimo frizure, pa se to skrije. Naš je spal na hrbtu dolgo časa, pa ima tudi malo potlačeno glavico, samo zdaj nihče tega sploh ne opazi.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   A se to sploh kdaj popravi???
21.3.2005 17:44:31   
babylove
Tudi mene skrbi ista stvar, naš tudi vedno na desno stran - v postelji, v vozičku, povsod. Pa ga popravim, se sam nazaj popravi, pa spet jaz v levo, pa on v desno, jaz v levo,...
Zdaj sem mu igrače obesila na levi strani postelje - če nisem že prepozna:zmeden:

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   A se to sploh kdaj popravi???
21.3.2005 18:10:49   
Nia30
:(:(:( Torej se res ne čist popravi????
Pa fantki nosijo kratke lase in se bo verjetno vidlo:(

Drugače pa-glavno da je zdrav, a ne.

LP

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   A se to sploh kdaj popravi???
21.3.2005 19:09:16   
frutka_
Nia moj se je tudi vedno obrnil tako kot mu je pasalo...pa je imel malo poležano glavico. Zdaj je že bolje ampak se še vedno malo vidi...

Itak ga ne mislim stričt do vojske...;););)

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   A se to sploh kdaj popravi???
21.3.2005 19:40:22   
mamsi
Jaz mam še brata in sestro in vsi trije imamo zadaj čist ploščate glave in je prov grdo, če kočem imet spete lase, sm k en butl:zmeden:, in to zato, ker smo spal samo na hrbtu z glavo naravnost, je mami rekla. Tko da ga kr obračej vztrajno, al pa res kake igrače namesti na drugo stran.;)

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   A se to sploh kdaj popravi???
21.3.2005 20:17:50   
mala maja
Moja soseda je težavo rešila tako da je :duda: dajala za hrbet blazinco(ta malo-tako okrasno) in :duda se ni mogel obrnit.
Seveda pa enkrat na desni enkrat na levi bok spat za hrbet pa tako kot sem napisala blazinco, če so pa manjši pa zavito tetra pleničko(to so delali že v LJ porodnišnici)

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   A se to sploh kdaj popravi???
21.3.2005 20:43:55   
Anonimen
Ja, tudi jaz sem pred enim tednom spraševala o tem na forumu, potem pa na MONU našla en kup zapisov, in ugotovila, da gre za asimetričnost in lateralnost. Potem pa hitro k pediatrinji, potem k razvojni pediatrinji, od nje pa na fizioterapijo.
To fiksiranje glave samo v en položaj se lahko dogaja zaradi hipertonije, hematoma v predelu ramen in zategnjenosti vrata - pri nas gre verjetno za ta primer - in se lepo odpravi z fizioterapijo.
Čimprej do svojih pediatrov!

(odgovor članu Nia30)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   A se to sploh kdaj popravi???
21.3.2005 20:53:40   
puncica
Naša pikica je imela ob porodu čist zmaličeno glavico ji je vlekl v desno, pa potlačen ušesek in zmečkan nosek, to se ji je poprvilo vendar še vedno opažam da ni čist tako kot bi mogl bit. Pač drugi ne opazijo, jaz pa, tako da se ne sekiram, po moje ko ji bo glavca rastla se bo vse uredilo, no ne čist tako kot bi treba a to se itak ne opazi. Tako da po moje se ni treba obremenjevat s tem, sej ko mu bo glavca rastla se bo to vedno manj vidlo.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   A se to sploh kdaj popravi???
21.3.2005 21:04:39   
Gina
Ena stvar je lahko to, kar je pisala Selena.

Druga stvar je lahko oblika, ki jo dobi otrok od poroda...npr. temenska vstava - naša Lana je imela kake 14 dni čisto štirikotno glavo, potem je pa popolnoma izginilo.

Tretja stvar je pa, da otrok noče spati na boku in se obrne po svoje. Jaz sem Dana zalagala za hrbet kot obsedena, ampak on se je že pri enem mesecu ali obrnil ali pa tulil, dokler mu nismo dovolili se obrnit. Ta mali je počel enako nekaj časa, potem se je pa pri 4. mesecih odločil, da hoče spati samo na levem boku. Če si ga obrnil, se je takoj zbudil. No, zdaj hoče spati izključno na trebuhu. Noben od mojih fantov ni imel kakšne hipertonije ali česa drugega.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?