|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hude migrene
10.10.2008 20:04:13   
inesc
A ima mogoče katera kakšen nasvet kako se znebiti ali vsaj omiliti hude migrene!?!

Namreč, migrene so me dajale že tudi dolgo pred zanositvijo, potem nekje v tretjem mesecu nosečnosti, potem pa nekje do pred 4 meseci nič (takrat je bil user posted image  star 2 meseca). PA sej bi še vse zdržala, samo migrena se pojavi najmanj 1x tedensko in glavobol je tako močan, da moram hodit bruhat, na hrano ne smem niti pomislit, mojega srčeka sploh ne morem nosit v naročju,... To je postalo že prav grozno in nadležno. SEdaja čakam tudi na datum za pregled pri nevrologu.

Ima katera podobne izkušnje in kako se tega rešit. Čeprav ne verjamem v alternativno medicino, bi tukaj poizkusila tudi to, saj so glavoboli preprosto prehudi. Zdravila pa itak ne smem jemat, razen lekadola, ki pa itak ne pomaga. Aja, v preteklosti sem jemala Imigran, ki mi tudi ni pomagal.

Hvala in lp 

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hude migrene
10.10.2008 20:43:33   
Anonimen
Izogibaj se rumene in zelene hrane, orehov, lešnikov, mandeljnov.Pomaga pa mir, tišina in temen prostor. sama sem imela zelo zelo hude migrene in sem prvo ukinila vse zgoraj našteto in se je stanje vsaj malo popravilo. Ko je to trajalo 18 mesecev, sem šla do optika in sem dobila očala, sicer z minimalno dioptrijo, na daljavo. V bistvu sem velikokrat sama povzročila migrenske napade, saj sem se matrala in hotela izostrit sliko na daljavo, posledično dobila napad migrene.

Upam, da nisem napisala zakomplicirano.user posted image

Upam na vse dobro.user posted image Ti je toliko težje, ker imaš malega user posted image .

(odgovor članu inesc)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hude migrene
10.10.2008 21:47:25   
oro
Pri meni je popolnoma isto. Že dolgo ugotavljam vzroke, pa jih še nisem našla. Največkrat se z malim pritiskom v glavi že zbudim, potem se pa čez dan to samo še stppnjuje.

Pred nosečnostjo mi je edino pomagal nalgesin! Nosečnost in po nosečnosti pa pravijo, da se lahko glavoboli stopnjujejo zaradi divjanja hormonov in po porodu padca hormonov v krvi... skratka po moje ni nič narobe - kot praviš da te skrbi.

Meni pomaga tigrova mast in vsaj eno urco spanca v temi. Če imaš seveda to možnost user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hude migrene
10.10.2008 23:18:15   
žanai
Po mojem se ti to dogaja zaradi hormonskih sprememb. Ko se ti bodo hormoni umirili, bo bolje.
Vsaj pri meni je bilo to krvo za glavobole. Migren sicer nisem imela, neprijetem glavobol pa je bil vseeno. In to ko sem zanosila, pa vsakič po porodu, ko je imel mali zagon rasti in se je bolj pogoso dojil in pa predno sem dobila prvo menstruacijo. Pa pred drugo menstruacijo me je tudi nekaj dni bolela glava.

In še nasvet. Kolikor vem, je nabolje ob prvih znakih, ko prihaja migrena vzeti kaj proti glavobolu, magari Lekadol (če dojiš). Ker če počakaš, da se migrna razvije do konca, ti nič več ne pomaga. Poskusi, mogoče bo bolje.

(odgovor članu oro)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hude migrene
11.10.2008 12:44:27   
K_a_t_i
Meni pomaga nalgesin in skodelica kave - lekadol, aspirin - to je brez veze (res pa je, da ni tako hudo kot pri tebi). Ker ti trenutno tega ne smeš pa predlagam litre in litre vode. Včasih pride do migrenskega napada zaradi premalo tekočine.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu žanai)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hude migrene
11.10.2008 16:54:04   
Muca Copatarica
Skoraj gotovo je vzrok v nepravilnem načinu prehranjevanja, ker telesu dovajate premalo hranilnih snovi. Tako nastajajo utrujenosti, glavoboli, migrene, prebavne težave,...
S pravilno prehrano pa se lahko znebite vseh teh težav.



_____________________________




(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hude migrene
12.10.2008 20:11:23   
inesc
Hvala vsem. Je tudi meni moja zdravnica rekla, da gre verjetno za hormonsko spremembo. jaz se vedno že zbudim z glavobolom in to zelo hudim. Mi ne pomaga ne mir, ne tema, ne tablete. Včasih se napetost zmanjša, če me sili na bruhanje in grem dejansko tudi bruhat.

Kar se tiče nepravilnega prehranjevanja, bi bilo pa malo težje, ker se moram prehranjevat pravilno zaradi user posted image . Je imel na začetku probleme zaradi določenih živil, ki sem jih konzumirala in sem se morala navadit na zdrav način prehrane. Ne izključujem pa seveda možnosti, da je kriva tudi morda katera vrsta hrane. Pijem pa itak dosti, ker te dojenje čisto izsuši.

Upam, da bo sčasoma bolje. hvala bogu, da je še sestra doma in v kriznih razmerah prevzame Marka.

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Muca Copatarica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hude migrene
12.10.2008 20:41:41   
nanika*
Pozdravljena,

sama sem tudi ena izmed tistih s hudimi migrenami...
meni osebno pomaga to, da ne jem čokolade, sira in
mastne hrane, obvezno pa popijem ogromne količine vode ali čaja.
Če npr pojem 2 koščka čokolade dva dni zapored,
se sigurno tretji dan zbudim s hudim glavobolom. Te sestavine
sem iz jedilnika izločla po nasvetu nevrologa (sam ima tudi težave z migrenami).



Lp

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: hude migrene
13.10.2008 8:43:24   
inesc
Thx Nanika. Jaz sem bila en čas na dieti brez mleka in mlečnih izdelkov in so odpadle tudi te stvari (čokolada, sir), vendar sem vseeno imela napade.

Grozno je, ko ti vsi govorijo da bo boljše po porodu, vendar ni!!! Komaj čakam še menstruacije, da vidim ali me bo še tako močno zvijalo, ker naj bi bilo tudi boljše po poroduuser posted image  Sem pa skeptična.

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu nanika*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: hude migrene
14.10.2008 9:32:58   
Lara Croft
Imam migrenske glavobole že od najstniških let naprej..... po tri dni in noči sem ležala v temi in tišini, pomagalo mi ni nikoli nič... po treh dneh je minilo samo od sebe...

Z leti, sem spremenila način življenja, manj stresov, več izražanja..... migrene mi sicer niso zginle, so se mi pa začele pojavljat redkeje, recimo na dva meseca.... in tudi ne traja več tri dni.... včasih samo en dan in eno noč... včasih dva....

Zadnjih nekaj let so mi pomagale tablete Imigran, ampak samo, če se jo vzela pravočasno... sem bla pa vedno čist omotična po teh tabletah, pa tudi glavobol se mi je čez teden dni spet pojavil... z njimi sem ga nekako samo odložila za nekaj dni... migrena pa je bila še hujša....

Ne vem, jaz sem lahko še tako pazila, kaj jem.... čokolade nikoli nisem jedla.... pila vedno ogromno vode, migrene pa so se redno pojavljale... booooo...

Med nosečnostjo se mi je migrena pojavila "samo" dvakrat in še to takrat, ko sem bla pod stresom....
In zdej me kr malo skrbi, ko se bojo pojavile spet..... nimam pojma, kako bom rihtala dete ta cajt.... user posted image



(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: hude migrene
14.10.2008 22:04:59   
Pia77
Sicer ne morem jamrat, migrene sem imela samo nekajkrat v 2. trimesečju nosečnosti, potem pa šele 6 mesecev po porodu nekajkrat (M še vedno nimam). Men je pomagal, če sem res ob prvih znakih vzela 2 Lekadola, če sem pa zamudila in se je glavobol razplamtel nad vse meje, sem pa vzela en Nalgesin, Naklofen ali kaj podobnega, pa čeprav dojim. Seveda moraš veliko piti.
Enkrat je ena napisala, da ji pomaga, če se ob prvih znakih migrene napije vode in gre potem bruhat. Probala še nisem, ampak mogoče bi blo pa res učinkovito... Ker pri men se intenziteta migrene po (spontanem) bruhanju res zmanjša.

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: hude migrene
15.10.2008 20:26:40   
inesc
Jaz dejansko bruham v času napada in potem je pritisk manjši, vendar še vseeno ZELO boli. Zdaj čakam na pregled pri nevrologu, potem pa morda tudi kaka alternativa!?! A ima katera izkušnje s tem???user posted image

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: hude migrene
18.10.2008 11:13:47   
clara23
Tudi jaz sem imela zelo dolgo težave z migreno. Pomagal mi ni niti Imigran, ampak sem jedla Avamigran (malo bolje je sicer bilo ampak po njih sem bila čisto zadetauser posted image ). Ker so Avamigran nehali proizvajati sem poizkusila Relpax, pa mi tudi niso prijele. Migreno sem imela tudi 2x na teden in mi ni pomagalo nič, razen spanje v temi in strogi tišini. Potem pa sem zanosila in življenje se mi je spremenilo za 180stopinj. Zdaj vem, da je bila migrena posledica prevelikega stresa in psihične obremenitve, saj, ko sem zanosila, sem postala bolj vesela, optimistična, pa tudi vzljubila sem sebe, svoje telo, in migrene so čudežno izginile!! V enem letu odkar sem izvedela da pod srcem nosim sončka nisem imela niti enega napada!

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
19.10.2008 9:57:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu inesc)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: hude migrene
19.10.2008 14:54:19   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška


IZVIRNO SPOROČILO: inesc

Jaz dejansko bruham v času napada in potem je pritisk manjši, vendar še vseeno ZELO boli. Zdaj čakam na pregled pri nevrologu, potem pa morda tudi kaka alternativa!?! A ima katera izkušnje s tem???user posted image

evo včeraj me je po dolgem času doletela...celo nosečnost se mela mir...bilo je HUDO...ko v 2 urah niso pomagali 3 lekadoli in ko sem 3x bruhala in mislila že črne scenarije, sem vzela Kafetin...zdaj pa problem...dojim in že cel dan si stiskam mleko ven, ker ji ga ne upam dat...klk casa ostane v mleku????


Če si že kdaj imela migreno potem veš, da je lekadol neumnost. Pri migreni lekadol nikoli ne pomaga, pa tudi če jih 3 vzameš. Jaz jem Imigran in samo to mi pomaga. Razumem, da ga ti ne smeš ker dojiš, samo je potem brez veze vzet tud lekadol če ne pomaga.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
19.10.2008 19:00:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lianna)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: hude migrene
20.10.2008 10:37:20   
inesc
Hruška debeluška, nimam pojma koliko časa ostane kafetin v mleku. Jaz bi poklicala kako svetovalko za dojenje v porodnišnico. One bodo že vedele.

No, mene danes spet boli, vendar ni tako zelo hudo. Po mojem so krive zadnje neprespane noči.

Drugače pa clara123, tudi jaz med nosečnostjo nisem imela težav z migrenami oz. praktično z ničemer. Napade sem imela samo ene 3x čisto na začetku. Zase pa itak menim, da nimam pretirano stresnega življenja. Doma imam vse pošlihtano, v službo neverjetno rada hodim, ker imam rada to delo in imam neverjetno super šefe in sodelavce, moj mali sonček je pa itak zakon!!! Tako, da ostanejo samo še HORMONI. Upam, da bodo kaj dognali na pregledu, ko bom končno dobila datum. Pa želim si, da bi me poslali na slikanje glave, da izključim še kakšne neprijetnosti znotraj nje. A je bila katera na slikanju? Kako izgleda?

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
20.10.2008 19:42:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu inesc)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
20.10.2008 19:46:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: hude migrene
20.10.2008 21:06:56   
inesc
Hvala!

A tisto zlivanje mleka velja tudi, če vzameš lekadoluser posted image  Upam, da ne, ker meni so ga svetovale ravno svetovalke za dojenje.

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
21.10.2008 9:26:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu inesc)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: hude migrene
21.10.2008 9:41:22   
bati

ja jaz imam glavobole že 16let in vem kako je to hudo...čist otrpneš, zanič si cel dan, nič ne moreš delati...tudi sama imam doma dojenčka in če imam glavobol ti ne morem povedat kako je to hudo...ker vem da me moj cuker potrebuje...

meni tudi tableti ne pomagajo...jaz si dam obkladke hladne na glavo, zvežem glavo z šalom in se uležem in upam da bo hitro minilo....dostikrat mi pomaga sprehod v naravo,ali pa da sem dehidrerana pa pol ful pijem tekočine, včasih mi čokolada paše in jo takrat ful pojem...sem pa tudi ugotovila da mi se zniža telesna temperatura na 34 stopinj in posledično me potem glava boli...ali pa mi pade pritisk pa tudi ob spremembi vremena imam hud glavobol...tko da kar nekaj dejavnikov je ki na to vplivajo pri meni...

skratka počnem vse živo...tudi z kitajsko mastjo si masiram čelo, sence itd...

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?