|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stanovanjski kredit in cene stanovanj
22.10.2008 21:02:31   
New York
Razmišljava o menjavi stanovanja starega bi prodala in kupila nekaj večjega ter se za razliko zakreditirala. Ni nujno menjati ta trenutek, a enktrat bo treba.

Pa me zanima kaj si mislite o tem da bi se tega lotila sedaj v tako imenovanem obdobju recesije.

Vsi pravijo, da se trenutno ne splača kupovati stanovanj, ker bodo cene padle. A to hkrati pomeni da bo padla tudi najinemu staremu... Hkrati pa vsi opozarjajo, da bodo kretiti vse bolj neugodni....

Vaše mnenje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
22.10.2008 21:06:35   
frutka_
Cene stanovanj bodo še zrastle, ker se bo davek na nepremičnine dvignil. V vsakem primeru pa sem mnenja, da bodo "dobre" lokacije ceno ohranjale neglede na recesijo. Instant gradnja pa se bo malo umirila.
Kja pa bi kupila, če smem vprašat?

(odgovor članu New York)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
22.10.2008 21:15:11   
Anonimen
Vaše mnenje?


Pojma nimam user posted image .
Ko bi clovek vedel taksne stvari, ne bi bil revez.

Kaj pa vem, odvisno tudi od tega, na koliko let kredit jemljeta in kako velika je potreba po novem stanovanju (in s tem pripravljenost placati visoko ceno denarja). Na dolgi rok pri ceni denarja itak prides na neko povprecje. Tako poceni kreditov kot smo jih bili vajeni zadnja leta, zdaj kar eno daljse obdobje po moje ne bo. Tisti, ki so vzeli kredit pet let nazaj, so ga pac slaba stiri leta drago placevali, zdaj ga bodo drazje, povprecje je pa tam nekje. In obratno. Ko zdaj vzames kredit, je cena visoka, potem pa bogdaj, da bo cez sedem let spet padla. Toliko o ceni denarja.

Enako je s cenami nepremicnin. Pretekla leta so nenormalno rasle (rast ni bila pokrita z realno produktivnostjo) zdaj bodo lahko padle, ali pa se bo rast po za nekaj casa vsaj umirila, tako da bo desetletno povprecje rasti cen nepremicnin na ravni rasti produktivnosti in ne na vrtoglavih dvajsetih in vec procentih letno, ki nimajo nobene realne osnove.

Evo, malo bluzenja user posted image .
Saj vem, ves toliko kot prej.


(odgovor članu New York)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
22.10.2008 23:00:56   
piščanc
če ravno nista v nekem ekstra centru, potem cena starega stanovanja ne bo padla. padla bo pa novemu, ker so zelooo precenjena. vsaj nekatera.

počakaj vsaj do novega leta, takrat bodo nova stanovanja še cenejša. stara bodo pa ostala na približno isti ceni.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
23.10.2008 0:36:46   
nizy
mi imamo isti problem user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
23.10.2008 7:56:58   
bskrle
Mislim, da je ogromno praznih stanovanj naprodaj, nekateri že oglašujejo akcije.
Je pa res važna lokacija.

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
23.10.2008 8:00:47   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle
Je pa res važna lokacija.

Če sklepam po Ljubljani, po kateri se selim že celo življenje, potem ta citat definitivno drži... lokacija je 3/4 cene... za primer - trisobno stanovanje, veliko 80 m2, v Šiški, pri obvoznici, je vredno cca. 175.000€... dvosobno stanovanje, 60 m2, v Stari Ljubljani, je vredno 50.000€ VEČ!... če se pa premakneš v Črnuče ali na Dolgi most, mora biti pa res že nadstandard (in več, kakor 3-sobno), da je cena nad 150.000€... izjeme pa samo potrjujejo pravilo (še vedno namreč najdeš stanovanje v Centru za 100.000€ in stanovanje na Dolgem mostu za 250.000€, seveda)... in to niso cene za novogradnje.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 23.10.2008 8:01:26 >

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
23.10.2008 10:25:33   
ljiljana
meni je rekla zenska v agenciji, dacene ne bodo padale. Stanovanja so precenjena, posebej ta stara in edino tu ce pade cena, na novogradnjah pabo enaka kot do zdaj. Ce se splača kupit, itak da ja.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
23.10.2008 10:30:33   
New York
Kupila bi trosobnega. Sedaj imava 40 kvadratov, iščeva pa nekaj okrog 80. Glede na finance bova morala verjetno ven iz Lj. Prioriteta je nekam proti S, a apet ne predaleč.

Skrb je ravno to, da, če bova predolgo čakala s prodajo starega, da bo temu cena padla in bova mogla toliko več doplačat za novejšega. Ni nujno, da je nova gradnja, a želela bi, da ni starejši od 15 let.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
23.10.2008 12:02:34   
ronja
Sva na istem, nekoč se bo treba selit, ampak bova še počakala: v majhnem stanovanju so stroški manjši, lažje kaj prišparava, imava fajn lokacijo in tudi manjšim stanovanjem cena manj pade (procentualno) kot večjim. Pa eno leto varčevanja je 2 leti kredita (ker plačuješ še obresti, pa vstopne stroške, pa vsega vraga zraven...), zato bi se pač rada čim manj zakreditirala, ko se bova morala.

(odgovor članu New York)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
23.10.2008 13:11:59   
ThinkPink
Kopiran članek:

Finance svetujejo


Kaj je dobro vedeti o nakupu ali prodaji


1.Ali naj zdaj kupim stanovanje?

Če ga ne potrebujete nujno, raje počakajte še nekaj mesecev, saj cene stanovanj padajo. Velikega padca - na primer za tretjino cene - sicer ni pričakovati, se bo pa še povečala razlika med dobrimi, povprečnimi in slabimi stanovanji. Če pa imate gotovino in vam ni treba najemati posojil, je pa že zdaj na trgu nepremičnin mogoče najti zelo ugodne ponudbe. Toda če razmišljate, da bi kupili stanovanje iz špekulativnih razlogov kot naložbo, upoštevajte, da bodo cene verjetno še nekoliko padle.

2.Ali naj zdaj prodam stanovanje?

Če je stanovanje res prestižno, na dobri lokaciji in se vam s prodajo ne mudi, raje počakajte, da se povpraševanje poveča. Zdaj se vam lahko zgodi, da boste morali prodati pod ceno. Če pa boste stanovanje morali prodajati in veste, da ni nadstandardno, je zaradi majhnega povpraševanja bolje pohiteti. Tudi zato, ker boste morda dolgo čakali na kupca.

3.Ali naj za nakup stanovanja prodam delnice?

Stanovanja kupujejo tri vrste ljudi: a) Tisti, ki zasledujejo življenjski cilj - to je, da pridejo do lastne strehe nad glavo. Ti bodo kupili stanovanje, takoj ko bodo imeli za to sredstva. Verjetnost, da bodo cene padale, tu nima precejšnje vloge, saj je čas, ko bodo živeli pod lastno streho, precej več vreden od morebitnega ugodnejšega nakupa v prihodnosti. b) Tisti ki stanovanje kupujejo kot gospodarsko dejavnost z namenom oddajanja v najem. Tem se splača kupiti stanovanje, če je donos od najemnine večji od stroškov nakupa. Približno rečeno morajo od 100 tisoč evrov vrednega stanovanja na mesec dobiti okoli 770 evrov najemnine in DDV, da se jim nakup stroškovno pokrije, za primeren zaslužek pa vsaj 880 evrov. c) Tisti, ki stanovanje kupujejo iz špekulativnih razlogov. Za špekuliranje s stanovanji zdaj ni primeren čas, saj bodo cene verjetno še padle.

4.Ali se mi splača prodati delnice za nakup stanovanja?

Upoštevajte, da je v obdobju enega leta večja verjetnost, da se bodo pobrale cene delnic na borzah kot cene stanovanj v Sloveniji. Delnice za nakup stanovanja torej prodajte, če res nimate drugega vira.

5.Ali naj začnem graditi hišo?

Če je to vaš življenjski sen, vam svetujemo, da se kar začnete pripravljati na gradnjo. Cene gradbenih zemljišč so padle še bolj kot cene stanovanj in hiš. Ker se gradnja ustavlja, bo izvajalcem (od arhitektov, gradbincev, obrtnikov) začelo zmanjkovati dela in tudi cene njihovih storitev bodo zmerne, prav tako cene opreme - od oken do gospodinjskih aparatov. Nevarnost, da bi evropska komisija odpravila znižanje stopnje DDV za novogradnje, se skoraj gotovo ne bo uresničila: v obdobju gospodarskih težav bo njeno veljavnost podaljšala iz socialnih in gospodarskih razlogov (spodbujanje gradnje). Velika omejitev pa je financiranje, saj so posojila draga in bodo verjetno še nekaj časa.

6.Ali se mi splača kupiti poslovne prostore?

Nakup poslovnih prostorov za lastno dejavnost je skoraj vedno luksuz, mrtva investicija, ki zmanjšuje donosnost družbe. Odvisen je od lokacije, cene in dejavnosti, ki jo družba opravlja. Odločitev o najemu ali nakupu poslovnih prostorov ni toliko vprašanje cene nepremičnine, ampak vprašanje vpliva na optimalni denarni tok.

7.Kako se najbolj splača kupiti stanovanje?

Če nimate dovolj lastnih sredstev, vam razen najema posojila tako ali tako nič drugega ne preostane. Ko najemate posojilo, poskušajte pridobiti čim ugodnejše pogoje zamenjave posojila oziroma predčasnega vračila, ker so trenutne obrestne mere zelo visoke. Če imate druge oblike premoženja, ki bi ga lahko prodali v zameno za nakup stanovanja, ocenite, kakšen je predviden donos teh naložb v primerjavi s stroški posojila, ki bi ga sicer morali najeti. Če je predviden donos večji, se posojilo vseeno splača vzeti.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
23.10.2008 18:05:49   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: ljiljana

meni je rekla zenska v agenciji, dacene ne bodo padale. Stanovanja so precenjena, posebej ta stara in edino tu ce pade cena, na novogradnjah pabo enaka kot do zdaj. Ce se splača kupit, itak da ja.
Itak, da ti je rekla, da ne bodo padale, ker hoče prodat user posted image No ampak vseeno, veliko ne bodo padle, vsaj še nekaj časa ne, glede kreditov se pa strinjam, da trenutno niso najbolj ugodni, sam te krize še nekaj časa ne bo konec, zato jaz na tvojem mestu nebi vzela kakega hipotekarnega.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
23.10.2008 21:29:41   
Alči
Midva mava tudi problem s stanovanjem, samo s to razliko, da nimava kaj za prodat ker nič nimava, sva v njegovi službeni garsonjeri, v kateri sem jaz na črno ravno tako otrok...tu smo pa pristali, ker smo se z njegovimi skregali in sva šla ven iz njihove bajte(jaz noseča) in je bil to zasilni izhod. Če nas pa tu ven vržejo pa nevem....V glavnem sva iz LJ, stanovanje pa iščeva na Savinjskem koncu ker je tam bolj ugodno, saj dobiš  2 ali 3 Ss že tudi za okol 70-80K €. Pršparno mava 8 K eurov, tako da nama ostane samo še vsaj 62K €user posted image  za vzet kredita. Pol so pa tuki čisto logistični problemi, on dela od 7-15, jaz 8-16.30....pa tko naprej...Aja ob enem se pa jaz sprašujem, če sva zmešana, da sploh razmišljava o kreditu in nakupu, saj padeva not za socialna stanovanja od MOLa , na listi B.user posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
23.10.2008 21:46:49   
Anonimen
Je pa res važna lokacija.

Če sklepam po Ljubljani, po kateri se selim že celo življenje, potem ta citat definitivno drži...


Da.
In taka stanovanja se kupujejo tudi v t.i. krizah.

Dobra lokacija kar ostaja dobra lokacija user posted image .
Razen ce je ne spremeni podnebje.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
24.10.2008 1:34:15   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Alči
Aja ob enem se pa jaz sprašujem, če sva zmešana, da sploh razmišljava o kreditu in nakupu, saj padeva not za socialna stanovanja od MOLa , na listi B.user posted image

Ne, nista zmešana... kajti od ustrezanje kriterijev do pridobitve ključev je dolga in vprašljiva pot... jaz sem kriterijem v Ljubljani ustrezala 10 let, moja mama pa 35 let, pa ni nobena od naju nikoli dobila ničesar... tako, da je kredit definitivno boljša oz. bolj ziher varianta od čakanja na miloščino države.

(odgovor članu Alči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
24.10.2008 1:34:43   
Kerensa*
.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 24.10.2008 1:38:52 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
24.10.2008 1:35:12   
Kerensa*
RR je popi*dila. user posted image

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 24.10.2008 1:36:33 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
24.10.2008 1:40:59   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Dobra lokacija kar ostaja dobra lokacija. Razen ce je ne spremeni podnebje.

Glede na to, da Ljubljana ni ne poplavno, ne potresno območje, bodo cene kar ostale, kakršne so... prestolnica, pač. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Stanovanjski kredit in cene stanovanj
24.10.2008 20:50:38   
Anonimen
Glede na to, da Ljubljana ni ne poplavno, ne potresno območje,


Potresno obmocje je. Veljal je celo rek, da je v Ljubljani vsakih 100 let potres. Samo zdaj smo ze par let cez.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?