|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   LPSC in HSC!
2.10.2008 21:56:33   
tweety83
  Pozdravljene punce!

Tako pa se vam pridružujem - danes je postavljena diagnoza in moram na laparoskopijo in histeroskopijo. Na vrsto naj bi prišla nekje decembra - januarja. Dobila sem recept za stediril tabletke, ki jih moram jemati od novembra - pač prvi dan menstruacije dalje - in do en teden pred operacijo. V bistvu me ni full strah same operacije,ampak me kar zvija ob misli da moram v bolnico - še nikoli nisem bila tam - razen ko sem se rodila!!! :)
V glavnem dobrodošlo je čimveč vaših izkušenj - kaj še moram vedeti o tem itd.

Jančika RR - javi kako bo vse skupaj potekalo!
Držim pesti!


Lpuser posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: LPSC in HSC!
2.10.2008 22:11:48   
enkratna
Jaz sem za LPSC in HSC poseg lani ostala v bolnici dlje kot načrtovano (v LJ) - in to zato, ker je na dan posega zmanjkalo operacijskih sob/anastezistov (menda zaradi časovnih zamikov ostalih predhodnih posegov). Tako sem bila namesto 24 ur, 72 ur na goveji juhci brez nudlcov user posted image
Poseg je bil brez posebnosti, le iz anastezije sem se malo težje zbudila kot ostala dekleta, pa tudi okrevala sem počasneje. Ampak to se mi dogaja pri vseh ginekoloških zadevah, da sem bolj "mimozasta" user posted image

Meni čas v bolnici definitivno hitreje mineva z branjem knjig (zaradi različnih ginekoloških težav sem bila že trikrat od 4 do 6 dni hospitalizirana).

Srečno!

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: LPSC in HSC!
2.10.2008 22:58:22   
Anonimen
Tudi meni so delali oboje. Ko so začeli s posegom, so našli v maternici ciste, reševali so vnet jajčnik, odstranili pregrado in še nekaj malenkosti. Moram reči, da se nekih posebnih bolečin ne spomnim. Po takšnem posegu, te tako "zadrogirajo" da prve dni bolj prespiš, potem pa se vse skupaj že malo umiri. Še najbolj od vsega se spomnim, da me je po parih dneh bolela žila, po kateri so mi spuščali zdravila in infuzijo. Tako da ne skrbi! Jaz sem bila parkrat  v bolnici. Če je kaj konkretnejšega itak prespiš in hočeš mir, če pa ne, pa upaš, da imaš kakšno simpatično sotrpinko s katero lahko malo poklepetaš, če si dovolj pri močeh se malo sprehodiš, del dneva te zabavajo obiski, kaj prebereš itd. Srečno!

(odgovor članu enkratna)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: LPSC in HSC!
3.10.2008 6:53:29   
becky
jaz sem bla sicer samo na laparo. v torek sem bila sprejeta, v sredo operirana, v četrtek sem šla domov. vsi so bili ful prijazni, ustrežljivi, pač ni da ni. edino plin jim je ušel, tak da so me rame in vrat bolele en dan. pa tud to je minilo. zdaj pa se tako lepo celi, da še malo, pa se ne bo nič več videlo

< Sporočilo je popravil becky -- 3.10.2008 6:54:30 >


_____________________________

Vivir con miedo es como vivir a medias! (španski pregovor)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: LPSC in HSC!
3.10.2008 8:01:00   
METULJ1
tweety83 - kot so napisale punce pred mano. Nimaš  se česa bati. Osebje je prijazno, sobe so kar ok, skratka poskrbi samo zato, da ti ne bo dolgčas, ko boš čakala na operacijo. Vzemi kakšno knjigo ali podobno. Jaz sm mela s sabo MP3 in sm poslušala glasbo. To me je čist sprostil.

Če te zanima še kaj, sporoči

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: LPSC in HSC!
3.10.2008 8:17:22   
ursa30
tweety, tudi mene čaka poseg jauarja, sicer samo HSC.
pa si že dobila datum? kje pa boš imela poseg? jaz moram poklicati konec novembra, da mi da datum.

tukaj je ena punca ful lepo opisala, kako poteka operaciija, od prvega do tretjega dne.

http://www.ringaraja.net/forum/m_2244384/mpage_1/key_/tm.htm

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: LPSC in HSC!
3.10.2008 8:25:56   
anci banci
nič bat to ni nič hudega
jaz sem tudi imela laparo in histero pa so mi delal drilling jajčnikov in odstranili polip na materničnem vratu...
naslednji dan po operaciji sem bila že doma...
bolečine so čist znosne ... itak pa dobiš kr močne tablete proti bolečinam tako da ni panike...
imej pa nekaj za brat oz ali pa za poslušat...
pa če ne želiš da te tam obrijejo si naredi spodnjo"frizurco" že doma
no pa še en nasvet tisti dan ko si sprejeta v bolnico manj jej da boš hitreje se ščistila(vsaj meni je pomagalo in sem dejansko po zaužitju odvajal preživela na WC samo 4 ure

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: LPSC in HSC!
3.10.2008 8:42:39   
punčka10
Hej tweety83.
No mene tut čaka oboje in to 27.10. Me pa neki zanima. Napisala si, da so ti dal stediril in naj bi ga jemala do enga tedna pred operacijo. To me bega. Jst sm učeri dobila te tablete,da jih zdej začnem jest,pa mi je rekla ginekologinj, da jih nej jem do 27.10(torej do operacije),ker nej bi krvavitev nastopla tm cca 3 dni po prenehanju jemanja. Torej, če boš ti nehala jest 1 tedn prej, boš lih na datum operacije krvavela oz mela menstruacijo. To mi ni čist jasn.
Mogoče druge punce,ki vas čaka isto,kako so bila vam dana navodila glede jemanja tega stedirila???

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: LPSC in HSC!
3.10.2008 10:19:10   
db
No pri meni je nekako tako zgledaloda mi je po hsg  G dal napotnico za lapo.in histo. in tako sem jo imela v februarju. Da nebom razlagala da čeprav sem jemala stedirilm nisem dobila user posted image  in po pregledu ultrazvoka so se odločili da grem vseeno na operacijo in ko sem bila sprejeta in ležala sem dobilauser posted image  in nato so mi prestavili operacijo za dva dni nato pa je prišel dan,ko so me operirali. Na operaciji pa je zdravnico skoraj kap zadela saj sej imela čreve skupaj zlepljene in prerasene z zarastlinami,prav tako jajcevode in jajčnike in pregrado,no na jajcevodih pa so mi najdli še niome,polistične ,... in nakoncu so mi vsi zdravniki rekli da je bila operacija ful težka in zanameček se nisem še zbudila iz anestezije in so me zbujali s kisikom in sem se zbudila šele dobrih pet ur po operaciji. No tudi G mi je reku da imava možnosti najboljše v teh pol leta ker se potem začnejo po jajcevodih zopet delat niomi in polistični in seveda da pol gremo na umetno.Bolečin nisem imela drugače sem vredo user posted image  še nisem ,tako da greva zdej na umetno oploditev 

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: LPSC in HSC!
3.10.2008 10:27:56   
misk2
ojla...da te noben ne prestrasi...ni tko hudo...jst sm mela lpsc in hsc julija..pa sm kr prezivela....prvi dan mas odvajanje in seveda vsa tista priprava( odvzem krvi, pa ekg, pa internist) nasledn dan si operirana in dan za tem gres domov.... naj te mal potolazimo..user posted image

(odgovor članu db)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: LPSC in HSC!
3.10.2008 11:29:47   
punčka10
Misk2 kako pa je blo tep naročeno jemati stediril???Če sploh???

(odgovor članu misk2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: LPSC in HSC!
3.10.2008 13:23:41   
db
jaz sem jemala stediril od novembra operacijo pa sem mela februarja,ker sem dobila menstruacijo kasneje kot bi morala sem po začetku nje morala jemati stediril do operacije,po operaciji pa so mi dali še trisegvence (tako nekot so se imenovale)

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: LPSC in HSC!
3.10.2008 18:32:12   
tweety83
Živijo!

Ja full ste fajne punce, ko mi tkole lepo razlagate vse.
Urša30 - za datum posega moram poklicati v torek naslednji teden - mislim pa da bo enkrat v januarju. Na operacijo pa grem v celjsko bolnico? A greš ti tudi? Bilo bi super - ne bi rabile zraven nositi knjig user posted image . Kdo te bo pa operiral?
Punčka10 - stediril tabletke moram začeti jemati v novembru - prvi dan menstruacije in jih jem do enega tedna pred operacijo. To pa zato (je rekel ginekolog) da bom v vmesnem času imela menstruacijo - če bo pa še trajala na dan operacije pa ni baje nič takšnega. Me bo vseeno operiral.
Kakšne so pa vaše izkušnje z zanositvijo po teh posegih? A je ratalo al ni?

LP,Tweetyuser posted image

(odgovor članu db)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: LPSC in HSC!
3.10.2008 20:35:09   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: punčka10

Mogoče druge punce,ki vas čaka isto,kako so bila vam dana navodila glede jemanja tega stedirila???

Jaz sem ga začela jemati včeraj, torej 2.10., datum za operacijo pa imam 28.10..  Danes sem klicala v bolnico in sem dobila navodilo, da naj zadnjo tableto vzamem 21., torej zadnjih dveh tablet iz zavitka NE vzamem več. Idealni dan za operacijo naj bi bil zadnji dan M ali prvi dan po njej.

Sicer pa so mi naročili, da naj ob sprejemu prinesem s sabo izvide od svojega G (voda, kri in EKG), ki ne smejo biti starejši od 10 dni. Pa ne smem zboleti ali se prehladiti (ja, z veseljem, vi mi samo povejte, pod kateri kamen se naj skrijem do takratuser posted image ). To je to zaenkrat.

Tweety83, tudi jaz grem v Celje (kar si verjetno že tako pogruntalauser posted image ). Vsekakor bom še poročala, kaj se bo dogajalo.

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: LPSC in HSC!
4.10.2008 13:49:36   
tweety83
Hello!

Jančika RR držim pesti zate in le umirjena bodi pa bo vse vredu. Bom z mislimi s teboj na tvoj datum!
Tudi jaz moram s sabo nesti izvide od krvi in vode! Kdo te bo pa operiral?

lep vikend
user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: LPSC in HSC!
4.10.2008 14:12:12   
punčka10
Kok je men to že smešn use skupi-valda obratna reakcija,zarad obrambih mehanizmov.user posted image  ---men niso rekl, da morm kšne izvide sabo prnest  in tut nimam jih-niti vode,EKGja,krvi...ničesar uglavnm. Zgleda, da so v celju precej bolj skrbni, kot v lj. user posted image  No, ampak itak bo z vsemi nami vse ok, na koncu, in bomo kmal po teh posegih, user posted image . Optimizem!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: LPSC in HSC!
4.10.2008 21:27:18   
Jančika_
Punčka10, zgleda, da v LJ te preiskave naredijo sami ob sprejemu, tako sem razumela iz tiste teme, do katere je link zgoraj. Zgleda, da ima vsaka bolnišnica svoj sistem; spomladi sem imela v Celju operacijo sinusov in sem prav tako morala prinesti izvide krvi, vode in EKG-ja s sabo.

Tudi meni je malo neprijetno tole, predvsem zato, ker bo to letos že tretja narkozauser posted image . Vem, da je to rutinska operacija in vse, ampak tudi abrazija je rutinski postopek, pa so se mi po zadnji (maja letos) v maternici naredile brazgotine in zarastline.

Tweety83, operirala me bo dr. Salobirjeva.

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: LPSC in HSC!
5.10.2008 18:18:47   
ursa30
tweety, jaz bom operirana v ljubljani.
punce, upam da nam čimprej po posegu rata zanosit.


(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: LPSC in HSC!
6.10.2008 20:04:58   
miska73
tweety, jst sem se tako kot ti ful bala. Sem bila junija na laparo - prvič na operaciji in prvič pod anestezijo. Sem se ful bala tega, da me bodo upavali, pa malo manj tega, da bodo po meni šarili. Pa je minilo mimogrede in sploh ni bilo tako hudo.
Tako da naj te ne bo preveč strah. Malo te pa mora biti, da požene adrenalin po krvi. user posted image
Dobro zrihtaj.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: LPSC in HSC!
17.10.2008 14:00:45   
kepica
Jaz sem bila na LPSC in HSC prejšnji ponedeljek, vse je bilo OK, poseg nič posebnega, bolečin nobenih, razen tistih dveh sponk, ki držita skupaj rani... Me pa zanima nekaj drugega. Tiste,ki ste to že dale skozi, koliko časa ste imele izcedek. Jaz sem kravela kakšne tri dni, potem pa se mi je pojavil temno rjav izcedek, ki še vedno traja-torej že 11 dni. Sicer je vedno svetlejše barve, ampak je res čuden. Ni kot bel tok ampak gost in kompakten in seveda obarvan rjavo. Včasih so vmes tudi nitke. Je to okuser posted image  

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: LPSC in HSC!
21.10.2008 20:59:08   
anonimn
Pozdravljena punčka 10,sem prebrala ,da imaš tudi ti operacijo 27.10,jaz tudi pa se verjetno srečava,ker bova ia isto reč tam in verjetno skupaj v sobi,drži se in se vidiva!P.S moje ime je Sandra

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: LPSC in HSC!
24.10.2008 6:10:27   
tweety83
Aloha!

Evo mene po dolgem času - smo imeli renoviranje doma in ni bilo časa za nič drugega. Evo jaz imam datum operacije 14 januar, 17 pa imam r.d. - nebeško :).
V glavnem Jančika in Punčka  z mislimi bom pri vaju in bom držala pesti. Držta se in čimprej okrevajta in seveda tudi čimprej poročata!!!!

user posted image  ena pikapoka za srečo


Lep vikend


(odgovor članu anonimn)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: LPSC in HSC!
24.10.2008 9:24:17   
Jančika_
Tweety83, a veš, da bojo mene rezali točno na rojstni danuser posted image .

Po malem se že pripravljam; izvide imam že pripravljene, danes grem kupit še vložke (sicer jih sploh ne uporabljam, samo mini tampone in tanga vložke, tako da moram vedno po porodu in kakem posegu posebej nabavljat in vedno se spomnim zadnji trenutekuser posted image ). V ponedeljek pa navsezgodaj not...

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: LPSC in HSC!
24.10.2008 13:32:50   
ursa30
jančika, srečnouser posted image user posted image user posted image
naj te porihtajo tako, kot je treba, potem pa upam, da čimprej zagledaš user posted image user posted image
pa javi, kako je vse potekalo, kdaj so ti svetovali, da lahko zanosiš itd..
jaz bom mogla pa še počakati na konec novembra, da dobim datum...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: LPSC in HSC!
24.10.2008 21:12:24   
Jančika_
Hvala za spodbudo. Seveda se bom javila, ko bo vse za mano. Želim ti, da boš kmalu na vrsti. Meseci tako hitro tečejo...user posted image

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?