|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Groba motorika - 9-mesečniki
3.11.2008 7:59:50   
karolinca
Naš otrok zaostaja v razvoju grobe motorike (fina motorika je super). Pri devetih mesecih sedi samostojno in to je tudi vse. Pobira igrače okrog sebe do tja, kamor jih doseže z eno roko. Kjub vzpodbudi ne gre nič naprej. Na noge se ne postavlja, ko pase kravice se postavi na iztegnjene roke in to je vse - itak pa protestira na trebuhu. Drugače je otrok zdrav. V razvojno nas niso napotili!!!! Vem, da se večina 9-mesečnikov že plazi po vseh štirih, se postavlja na noge....prosim za vaše izkušnje (predvsem tiste, ki ste imele enak problem). HVALA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Groba motorika - 9-mesečniki
3.11.2008 8:12:47   
gajči
Če te skrbi, pojdita na kakšno uro privat nevrofizioterapije

(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Groba motorika - 9-mesečniki
3.11.2008 8:24:08   
*Naja
Imam kolegico, katere 10-mesečnica je čisto enaka. Pa ji je pediatrinja rekla, da je vse čist ok...pač eni prej eni pa mal kasnej.

_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Groba motorika - 9-mesečniki
3.11.2008 8:41:46   
KT
Zdravo karolinca - pri nas je bilo identično (grobo motoriko izpustila, fina motorika pa je bila pri 9.mesecih na stopnji 1,5 letnega malčka). Sicer je bila naša frajla pri 9.mesecih napotena v RA user posted image  - no, ja bolje kasneje kot nikoli - redno sva hodili k NFT (enkrat tedensko), doma nadaljevali z vajami, ampak kakega velikega premika jaz osebno nisem opazila. Pri 12.mesecih se je šele začela kobacati po vseh štirih, pri 13.mesecih sama dvigovati ob opori in se sprehajati ob opori, pri 15.mesecih pa je shodila. No, danes je ne glede na to še vedno najraje na vseh 4 in gasa po stanovanju, ampak bo že. Ko bo popolnoma prepričana v svoje sposobnosti, se bo že zagnala. Boš videla, ko se bo malčku enkrat odprlo, bo šlo izredno hitro. 

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Groba motorika - 9-mesečniki
3.11.2008 8:46:49   
blaža
Po moje ni za se sekirat, če ti je pedjatrinja rekla, da je vse v redu. Upam, da imate tako, ki ji zaupaš. Če si v dvomih lahko vprašaš za še eno mnenje.

No naš je tudi star devet mesecev in se je plazit pričel komaj sedaj. Sedi samostojno. Ta mala od sosede, ki je rojena pet dni za našim, se že sama dvigne v posteljici in gre malo okoli ob ograjci. Naš pa ni še prišel do tam in se sam ob ograjici še ne dvigne. Po moje to ni problem. Bo ko bo.

Ta starejši se sploh ni plazil nikoli in je shodil oz. naredil par korakov in bi pol padel , pri dvanajstih mesecih, samostojno pa pri štirinajstih mesecih. Sploh ni imel tistih prvih varnih korakov, ampak je kar stekel in bi pol padel, če ga ne bi ujeli. Pa se je tudi kasneje, kot pri devetih dvignil.

Kaj pa, če ga daš stat ob kavču ali ob nekaj ( seveda, da si zraven), kaj pol stoji za kratek čas, al ti zgleda, kot , da bi imel švoh nogice? Naš ta mali tako stoji kar dolgo, le da se sam še ne dvigne.

Če si v dvomih, vprašaj še za eno mnenje. Pogovori se še enkrat z svojo pedjatrinjo in te bo napotila do razvojne. Naša je pri šestih mesecih vprašala, da če že sedi( pa takrat še ni dolgo sedel) in je rekla, da nas lahko pošlje v razvojne, če želimo. samo ni blo potrebno.




< Sporočilo je popravil blaža -- 3.11.2008 8:52:13 >

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Groba motorika - 9-mesečniki
3.11.2008 10:10:27   
botrca
Če ti je lahko v tolažbo najin Jan ima 11 mesecev pa se je zdaj komaj začel malo plazit pa tudi ne tako kot se otroci znajo plaziti.Niti se postavlja na noge, razen na kolena ni še za te stvari pokazal interes. Se sploh ne sekiram, ker je normalno razvita in čisto ok bebika, pač mu ni nikoli to bilo zanimivo. Nisva ga pa in ga ne bova silila v nič. Ko bo bo. P. je pa rekla da je lepo razvit in da mu čisto nič ne manjka, se lepo redi in napreduje.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Groba motorika - 9-mesečniki
3.11.2008 14:24:48   
Tisana
Nekateri otroci se nikoli ne kobacajo, ampak preidejo iz sedečega položaja takoj na noge in že marširajo user posted image . Ne se sekirat zaradi tega. Midva z bratom nikoli nisva kolenčkala, pa sedaj oba zelo dobro hodiva po dveh user posted image user posted image user posted image  Imam vsaj 3 prijateljice, katerih otroci so samo sedeli in potem pač shodili. Jim vsaj ni bilo treba že pri 8 mesecih za otrokom po stanovanju laufat user posted image  tako kot meni, poleg tega ji je pa tako dobro na vseh štirih, da sploh ne kaže nobenega interesa, da bi šla samo po dveh user posted image user posted image user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zeleno blato: kdaj je čas za zaskrbljenost?
Otroško blato je visoko na seznamu skrbi novopečenih staršev. Kaj pomenita barva in konsistenca? Kdaj je treba biti zask...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?