|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za pomoč, nasvet, mnenje
28.12.2008 7:59:48   
Lony27
Sem mamica skoraj 5 mesečne punčke. Že od prihoda iz porodnišnice imamo težave s spanjem. Naša tamala zaspi zjutraj ob desetih in spi z vmesnim bujenjem do sedme ure zvečer, potem je pa budna celo noč do naslednjega dneva ponovno do desete ure. Ne vem več, kaj narediti. Čist sem že obupana, živčna... Vse sem še poskusila, od bujenja itd. Nič ne pomaga. Tudi pediatrinji sem vse razložila, a ona samo reče, bo že minilo... To lahko reče samo tisti, ki nima s tem nobenih izkušenj... Želim si, da bi moja sončica spala, kajti še polovice noči ni nikoli prespala...

Za vsako mnenje, nasvet se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim za pomoč, nasvet, mnenje
28.12.2008 8:42:20   
Soncnica Sandra ***
Pozdrvljena!
 
Sama imam doma sicer malo starejšo punčko (skoraj 8.mesecev), ki mi sicer spi celo noč že od 6 ali 7 tedna dalje, zato si kar težko predstavljam, kako izgleda da otrok zamenja noč za dan, in po pravici povedano niti ne želim vedeti user posted image .
 
Je pa res, da zelo veliko otrok zamenja noč za dan in da se glede taga res ne da nič ukreniti in je potrebno enostavno počakati, da otrok sam dojame, da je noč čas za spanje.
 
Vem da ti nisem s tem nič pomagala, ampak mislim, da se glede tega resne da kaj veliko ukreniti

_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Lony27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim za pomoč, nasvet, mnenje
28.12.2008 9:24:44   
Hope2
 Jaz se samo držim načela, da čez dan naj spi na svetlem (nobene zatemnitve), nič šepetanja, normalno govorjenje, normalno ropotanje in opravljanje gospodinjskih del, četudi kdo zaropota, ali zakriči (v našem primeru zalaja pes)...... Pazim edino, da je bolj tišina, ko se uspava. POnoči pa tema, nobene luči, nobenega previjanja, četudi je pokakan, previjem le, če plenička spusti(previjem v temi oz nežni lučki), nobenega govorjenja, petja.....v glavnem čista tišina in tema. Zaenkrat nam s tem uspev. Pa seveda še ritual pred spanjem (umivanje/kopanje, hranjenje pa že v temi)

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 28.12.2008 9:25:54 >

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim za pomoč, nasvet, mnenje
28.12.2008 9:26:17   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra ***


Je pa res, da zelo veliko otrok zamenja noč za dan in da se glede taga res ne da nič ukreniti in je potrebno enostavno počakati, da otrok sam dojame, da je noč čas za spanje.


Ja seveda, jaz vem, da nebi čakala niti dneva več..no jst že toliko nebi zdržala...bi jo pač zbuijala cele dneve, nebi jo čez dan dala v posteljo spat, le 2x na dan po 2-3 ure, ostalo bi bila z mano v direndaju...sigurno je nebi pustila  spat-bi jo mal ponosila, se igrala z njo..ponoči pa skoz v temi, mogoče kakšna majhna lučka, pa v postelji...magari pri meni, sam brez igranja in pogovarjanja..., pa po parih dnevih bi že ugotovila, da se ponoči spi in ne čuje! Mogoče se kateri zdi tole kar sem napisala kruto, ampak jaz vem,da nebi funkionirala, če nebi nič spala...otrok se pa kar hitro privadi ritma, vsaj večina..par dni bi bilo hudo, ampak potem bi obe bolje funkcionirale!

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim za pomoč, nasvet, mnenje
28.12.2008 9:33:06   
botrca
Ja res je težko ko otrok zamenja noč in dan, tega je mene bilo najbolj strah, pa se to hvala bogu ni zgodilo.
Kaj bi ti svetovala? Kot je rekla predhodnica, ne pusti ji spat, pojdita na sprehod, nekam kjer je hrupno, igraj se z njo, sesaj in imej tudi doma hrupno, boš videla da ji ne bo dalo kar mirno spat. Pa zvečer začni okrog 19h z običajnim ritualom kopanje (ne vsak dan), previjanje, hranjenje. Veliko potrpljenja in vztrajnosti boš potrebovala ampak boš videla, da se bo splačalo. Kaj GH že je?

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prosim za pomoč, nasvet, mnenje
28.12.2008 9:33:11   
Lony27
Vse to smo že poskusili, pa nič. Čez dan je spala samo po tri ure ali pa še manj, pa je vseeno bilo isto, celo noč prebedela...

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prosim za pomoč, nasvet, mnenje
28.12.2008 9:37:25   
zmajaz
Se strinjam z Evo1 - jaz tudi ne bi tako dolgo zdržala. Naša user posted image  sicer ni zamenjala noč za dan, smo jo pa kljub vsemu že v prvih tednih navadili, da je ponoči bedela samo toliko, da se je najedla, potem pa konec. Večinoma je že med dojenjem zaspala, če pa ni, smo jo, ko se je najedla, vseeno položili v posteljico in smo ugasnili luč in hitro je ugotovila, da ko je tema se spi in nima druge možnosti. Parkrat se je še malo pojokala, potem pa je hitro ugotovila, da ji to prav nič ne pomaga in od takrat naprej nismo imeli nobenih problemov več. Zdaj bo stara 1 leto in zvečer jo brez vsakih težav spravljamo spat - večerja, previjanje, umivanje zobkov, 5 (ali manj) minut cartanja v temi, nato jo položim v njeno posteljico in grem iz sobe. Včasih (redko) še zajoka, da moram nazaj k njej in jo še samo malo božam, pa se umiri, večinoma pa to sploh ni potrebno in lepo sama zaspi.

Je pa res tudi, da so otroci različni in da kar deluje pri enem, ni nujno, da bo tudi pri drugem.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prosim za pomoč, nasvet, mnenje
28.12.2008 9:41:02   
Lony27
Naša sončica je alergik, tko na GH še nismo poskusili... Ampak ona ko je budna, ne joče al pa da bi jo karkoli matralo, ona samo zahteva vso pozornost.... Drugače pa joka, če ni po njenem...
Naj povem pa še to, da ima probleme z učkami, je slabovidna... Mogoče to vpliva na njen bioritem...

Hvala Vam mamice!user posted image


(odgovor članu Lony27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prosim za pomoč, nasvet, mnenje
28.12.2008 9:41:17   
zmajaz
Kaj pa počnet ponoči z njo, ko bedi?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prosim za pomoč, nasvet, mnenje
28.12.2008 9:47:26   
Lony27
Pogovarjam se z njo, igram... ker če ne dobi pozornosti se samo joče. Mislim pa da je malo razvajena, kajti ko je še bila čisto majčkena, je imela zelo hude krče, tako da smo jo skoz imeli na rokah, dneve in noči, da bi ji vse to olajšali, tud v bolnici smo bili zaradi tega... Po treh mesecih je pa vse to minilo... Ti krčki, so ji pomešali bioritem, ker zaradi njih je ona bedela dneve in noči, spala pa samo kako urco do tri. Tako mala, pa tako malo spanja...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prosim za pomoč, nasvet, mnenje
28.12.2008 9:58:35   
Ryssa
Naš sicer spi ponoči, ampak če bi bedel se ne bi z znjim igrala oz. pogovarjala. Ko je jedel še ob treh zjutraj, je bilo nujno da sva bila s partnerjem tačas tiho, da ni bilo svetlobe.... Če sva se slučajno pogovarjala ni zaspal potem še tudi po celo uro...
Čez dan imejte svetlo in glasno, pojdite na sprehod itd.
Ponoči pa tema in tišina. Če bedi in joče samo popraviš dudo ali pa daš čaja. Zna biti naporno, ampak v končni fazi se bo splačalo. Treba pa bo vztrajat, v eni noči ne bo ratalo. Slej ko prej bo pogruntala da se ponoči spi.

Jaz mu drugače med dnevnim spanjem prižgem pesmice, ima ves čas glasbo.

(odgovor članu Lony27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prosim za pomoč, nasvet, mnenje
28.12.2008 10:18:24   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Lony27
Pogovarjam se z njo, igram... ker če ne dobi pozornosti se samo joče.


Poskusi jo dati v posteljico in ugasniti luč, če bo pa jokala, pa ne prižigati luči, ampak jo samo božaj po trebuščku ali glavici in ji kaj šepetaj. Ali pa če ji nežno "govoriš" kar ššš ššš - to našo ful pomirja. Poskusi in vztrajaj. Prej ali slej bo ugotovila, da ne bo nič dosegla in bo zaspala. Slabše tako ali tako ne more biti kot je. Važno je samo, da spozna, da ne bo dosegla, da bi prižgala luč in se igrala z njo - da je čas za spanje, pa da ve, da ni sama, ampak si ob njej.

Ko smo našo pri 7 mesecih odvajali jesti ob enih zjutraj, je zelo hitro (že od prve do druge noči) ugotovila, da ko jo začnem v temi božati, ko se zbudi, ne bo nič s hranjenjem in se je takoj umirila in nazaj zaspala.

(odgovor članu Lony27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




plavanje
tjaShiika

ali pri plavanju/kopanju z dojenčkom uporaljate obroče, rokavčke...

da (72%)

ne (28%)


Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!