|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sladkorna
3.4.2005 17:35:22   
Janika
Zgodi se kar najmanj pričakuješ in sicer imam nosečniško sladkorno. Sem zvedela da ni nic takega vendar sem na stara leta potencialni kandidat za sladkorno (upajmo da ne).
Sem pa zato predčasno na dopustu, nato na bolniški potem pa že itak na porodniški....v glavnem ne bo me več v službo:bravo::bravo:
Zdej pazim na hrano,, jem na vsake tri ure, malo malo, še dobr da nisem požrešna...:)
Vsake tolko se zbodem v prst in zmerim sladkor. Držte pesti da mi 5.4. diabetologinja ne bo insulina predpisala (še tega se manjka)
Upma da ste vse OK!!!!

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Sladkorna
3.4.2005 18:14:18   
valentina.

Ojej! Jaz se tega tako bojim; v torek imam pregled pri G in mi je že rekel da me bo poslal na ta test in imam res slab občutek. Nisem prav najbolj mlada in tudi bolj močne postave, tako da vsi pogoji so. :zmeden:

Koliko pa je meja da imaš samo dieto in ti ne predpišejo insulina? In koliko so tebi namerili? Še to ne vem kako ti rata da se v prst sama pikneš, jaz še tega ne bi zmogla, kaj šele, da bi si morala dajati insulin, tako se bojim igel, brrr.
Bom v torek držala pesti tudi zate! Pa uživaj doma!

LP, valentina

(odgovor članu Janika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Sladkorna
3.4.2005 18:30:38   
Janika
Na ta pregled mora it vsaka, ne se bat. Meja normalnega je 6,6 (enote sem pozabila):ups:
Prvic mi je namerila po enournem testu pri G, 8,11, nato me je G poslala na Polikliniko na 4 urni test (nas je bilo kar dosti tam-nosečk mislim) od štirih vrednosti je bila tretja vrednost malo previsoka, zato sem nato obiskala tečaj prehrane za sladkorne bolnike. Sedaj se drzim diete (nic sladkorja, vse sladkarije odpadejo), jem na tri ure, in si merim po navodilih nivo sladkorja in zapisujem v knjižico.
Tisto pikanje pa sploh ni hudo, nic sploh ne boli, tudi medicina napreduje8). Sam ne se sekirat k to lahko tud vpliva na nivo sladkorja.

(odgovor članu Janika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Sladkorna
3.4.2005 19:02:07   
valentina.

Hvala za pojasnila. Sram me bodi, ampak na žalost bi mene morali dat kar v železno kletko, da bi preživela brez sladkarij.:ups: Kaj ni to hudo! :ups: Ma, bomo vidli, saj konec koncev človek vse preživi.

srečno, valentina

(odgovor članu Janika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Sladkorna
3.4.2005 21:50:09   
Pikabu
Tukaj pa ena, ki je to že prestala. Sem tudi imela nosečniško sladkorno, pa celo inzulin sem si morala dajati. Samega špikanja se kar navadiš. Ko si meriš sladkor, itak tako hitro špikne, da sploh ne veš, če si pa inzulin daješ, pa tudi ne boli, ko zabodeš. Sploh ne veš, kdaj prebodeš kožo.

Kar se pa diete tiče. Je malo kriza brez sladkarije, to pomeni tudi brez sokov, ker imajo vsi preveč sladkorja, pa vse z belo moko odpade. To je osnovno, potem pa lahko še kaj drugega, če so še druge težave.

Čim bolj korjažno se spoprijemajte s to "nadlogo", ko se otroček rodi, vse mine in lahko takoj spet po starem naprej.

(odgovor članu Janika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Sladkorna
4.4.2005 8:02:26   
miševi
Na sredini prve nosečnosti so tudi meni odkrili nosečniški diabetes:(( (mimogrede, Valentina, res je, da če si močnejši, kot sem tudi jaz, da bi tudi zaradi tega lahko prišlo do tega, vendar je tudi ogromno zeeeeloooo suhcenih nosečnic s tem diabetesom).
Na začetku dieta, pa špikanje v prst, po enem mesecu - pri vrednosti 8 pa do konca 2x na dan inzulin. Tudi jaz sem mislila, da ne bom zmogla špikanja, pa potem kar gre. Pri tem diabetesu so meni rekli, da je "najhujši" jutranji obrok (kar sem glesde na vrednosti tudi sama kmalu ugotovila), zato takrat čim manj kruha, raje kakšno sadje zraven....
Preživela sem z dieto (z občasnimi prekrški) do konca, otroček hvala bogu po porodu v redu:) - nekaj časa mu kri kontrolirajo, da vidijo, da je vse v redu.
Potem je ta diabetes izginil, kot je prišel:bravo:. Sedaj, ko sem v drugo noseča, sem že takoj G povedala, kaj je bilo prvič in me sedaj bolj kontrolira. Zaenkrat je še vse ok, bom pa videla 11.4. kaj bo, ko bom šla zopet na test.

Srečno in brez strahu do konca!:rozica:

(odgovor članu Janika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Priljubljenost
Vrtnica79

Radi berete poste od uporabnice Kerense?

da (26%)

ne (17%)

je ne poznam (56%)


Število vseh glasov: 424

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!