|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   malo poje in popije
2.10.2008 20:55:33   
livia
Hčerka je bila prvih 5,5 mesecev izključno dojena. Pri 5,5 mesecih sva začeli z gosto hrano. Naj povem, da je hči v primerjavi s prvorojenko veliko bolj izbirčna in nama je šlo uvajanje zelo počasi. Sedaj je stara 8 mesecev in zdi se mi, da je v zadnjih dveh mesecih pridobila na teži premalo – t.j. 600g. Sedaj imava obroke razdeljene takole: 9h – zajtrk (dojenje), 13h – kosilo 130g (zelenjava, meso), 17h – opoldanska malica 130g (sadje, jogurt, skuta), 20h – večerja 130g (rižolino), 21h – uspavanje z dojenjem. Ponoči se povprečno zbudi 2x, okoli 3h in okoli 6h. Takrat se podojiva in zaspi.
Vsak njen obrok izgleda kot en velik protest. Vedno se pritožuje, pljuva hrano ven, godrnja in v pol ure uspe bolj na silo pojesti teh 130g na obrok. Tekočine pije zelo malo, nekje 50 ml na dan. Flaše in dude ne sprejema, adaptiranega mleka še manj.
Zdi se mi, da premalo poje na obrok za njeno starost. Sama tudi nimam občutka, da bi z dojenjem spila kaj dosti. Ali ima hči dovolj hrane in tekočine? Kdaj naj ji namesto dojenja ponudim še jutranji zajtrk kot gosti obrok?
Naj omenim še to, da nikoli ne pokaže, da bi bila lačna, ampak ji hrano ponudimo glede na uro in ko se zbudi. Včasih med obrokoma mine tudi 5 ur. Ali je to normalno? Potem pa poje 5 žlic in vse ostalo je en velik protest.
 
Še nekaj statistike:
Porodna teža: 2810 g, 49 cm
Prvi mesec: 4025 g, 53 cm
Drugi mesec: 5000 g, 56 cm
Tretji mesec: 5650 g, 59 cm
Šesti mesec: 6960 g, 65 cm
Osmi mesec: 7600 g, 68 cm

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 8.10.2008 8:57:50 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: malo poje in popije
2.10.2008 20:59:26   
Doll
To ni malo,je v mejah normale,tako da se ne sekirat.
600g je odlično user posted image
Hrano daj na koščke ali pa žličko v roke,zdaj je takšno obdobje ko hočejo tudi sami jesti
tekočina : tukaj štej sadje,juhice.... mislim da nič ne manjka ;)
Če ne bi imela dovolj,vaša teža ne bi lepo napredovala,otrok ne bi bil vesel,bil bi jokav, ....

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: malo poje in popije
2.10.2008 21:28:14   
sttj
Meni osebno se zdi,da poje premalo,če primerjam z mojima,ki sta v tem obdobju pojedla veliko več.Mogoče pa ima samo takšno obdobje in ne potrebuje več hrane.Tudi moja tamala je imela nekaj časa probleme glede tega in jo je kar pljuvala pa sem jo  enostavno nehala hranit,tamali pa je zraven lepo jedel,čez čas je ugotovila,da pač ostane brez,če se heca z njo,ne vem pri nas je to palilo.Poskusi,da zjutraj najprej daš gosto hrano pa se nato še malo podojita,mogoče ni dovolj lačna.

< Sporočilo je popravil sttj -- 2.10.2008 21:32:44 >

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: malo poje in popije
7.10.2008 16:06:00   
Čampi
hoj
da te potolažim. naš mali je ravno danes star devet mesecev in je bil tudi do petega meseca in pol izključno dojen. dojiva se še zdaj a mu dajem že gosto hrano, tisto, ki jo seveda hoče. namreč ne je nič, razen sadnih frutekov in mlečno žitne kašice. tako, da mu meso, rumenjak miksam zraven fruteka, da dobi potrebne hranilne snovi. nič zelenjave, nič juhic in nič mesa. sem že obupala kaj naj mu še naredim, da po pojedel. morm povedat, d je dva meseca jedel doma zmiksano sadje in skoraj nič kupljenih, zdaj pa še doma pripravljenega sadja ne poje. od zelenjave pa ne je ne tiste v lončkih in ne tiste pripravljene.user posted image  vsak dan se trudim, da mu kaj skuham a vedno pojem jaz ali pa roma v koš.user posted image  tudi naš mali je bil pri porodu 2860g in 49cm. danes pa ima 7900g. flaške nima, ker nanjo sploh en zna pit, dudo sicer ima za spat in tudi on noče nobenega adaptiranega mleka. pijačo mu ponudim izključno iz lončka, ker le tako kaj spije. baje se pa dojeni otroki  odžejajo od nas. tako, da me vsaj to ne skrbi.user posted image  vsaj nekaj. aja hvala bogu ima kri in vodo vredu. mi je pa kar fajn, ko kaj preberem, da vidim da nisem sama. tolaži se pa s tem, da ti vsaj zelenjavo in meso je. ker naš noče in noče in ga sploh ne morem pretentat,ker potem š fruteka ne poje, ker noče odpret ust in vpije.user posted image

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: malo poje in popije
10.10.2008 16:49:40   
martita
Ne skrbi, bo že. Naša zgodba je zelo podobna. Pri skoraj letu ne vem če že ima 8 kil. Da bi kdaj kazala znake lakote? Neeee. Tudi jaz jo hranim po uri in upam, da bo zagrabla. Pač niso vsi po iusu. user posted image


Dokler so pleničke polne ima dovolj za jest in za pit.

(odgovor članu Čampi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: malo poje in popije
11.12.2008 18:03:07   
Žaklin
naš fantek pa je star 7 in pol mesecev, se še dojima, uvajama gosto hrano a noče nič pit. Ne vode, ne sokcov, ne čaja ne nič drugega samo ziz pa je še vedno zakon. Ponoči se dojima včasih tud 7x, ker pije pa zaspi, pa se čez uro spomni, da je prej nekaj pil, pa bi spet nekaj zizal, se malo pocarta pa dalje spi...sem mu že ponoči poskušala dat čaj pa vodo, da bi ga odvadla se prebujat ponoči, pa več sreče prihodnjič - sireno tako vklopi, da se še ob ziziju potem jezi in sploh ne zaspi nazaj....

Ima kdo kak predlog...user posted image


(odgovor članu martita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: malo poje in popije
11.12.2008 18:58:20   
botrca
Tudi naša zgodba je podobna, ampak sem se že zdavnaj nehala živcirat ker nima smisla. Že kot dojenček ni bi ješč, nikoli pokazal lakoto. Začela sva z GH pri 4,5 mesecih, do 9.-10. meseca skozi bruhal preden se je navadil na požiranje, groza jok in stok z moje strani. Kaj sem počela, kot vedno na novo delala da je vsaj nekaj dobil v sebe. Ko sva mu kupila stolček za hranjenje je vedno, ko sem kaj kuhala v kuhinji ali bilo kaj delala, bil zraven. Ko sva jedla je bil zraven in ko se je začelo obdobje radovednosti in jemanja žlice sem mu začela dajat kruh, salamice,sirček, razne namaze, hrenovke, pečena jajčka, na vse to pa še kaki fruchwerge ali čoko puding, to je bila njegova malica okrog 11-11:30. Aja, pije pa razen vode, nič ni šans.
To svetujem tudi tebi. Pa veliko potrpljenja in vztrajnosti. Zdaj je star eno leto.

< Sporočilo je popravil botrca -- 11.12.2008 18:59:02 >


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Žaklin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?