|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   motnje telesne drže
12.12.2008 14:22:41   
Anonimen
Imam hčerko staro 15 mesecev. Zaradi asimetrije in iztegovanja nazaj sva hodili na fizioterapijo. Že nekaj časa opažam da ne sedi vzravnano. Nima lepe pokončne drže. Glavo ima oz. jo da kar naprej ko se igra  in potem se sredi hrbtenice pokače ukrivljenost (hribček navzven), kar se mi ne zdi normalno. Kako naj ravnam z njo da se bo držala lepo pravilno, da bo imela lepo pokončno držo. Je to posledica asimetrije? Je to dedno? Rada bi to preprečila sedaj če se seveda da. Ima katera podobne težave s svojimi otroki? Kam naj se obrnem?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: motnje telesne drže
12.12.2008 21:12:45   
hubi
Pokliči privat fizioterapevta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: motnje telesne drže
12.12.2008 21:19:08   
kaya2007
pa saj če ste že hodili na fizioterapijo, bi vam mogli kaj povedat???

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: motnje telesne drže
12.12.2008 22:15:56   
Anonimen
Se jo vprašala in je rekla da bi lahko imela steznik ampak je prevelika da bi zdržala v njemu. Pa katera pozna kakšnega res dobrega fizioterapevta v Lj kamor bi se lahko obrnila?

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: motnje telesne drže
13.12.2008 9:01:16   
tana-2
Tudi mi smo hodili na nevrofizioterapijo zaradi podobnih težav. Hodili smo sicer 2 leti , zadnjih pol leta zgolj iz preventive in moje mirnosti. Tudi naš sine je imel ukrivljenost, tudi hodil je ukrivljeno, vendar smo z vajami zadevo rešili. Pojdi nazaj, zdaj lahko rešiš ogromno, drugače se vzorec ponotranji. Steznik se mi zdi neumnost, če se da rešiti drugače. Veliko uspeha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: motnje telesne drže
13.12.2008 9:02:49   
tana-2
Aja, smo pa iz Maribora. Mogoče pokličeš na Drštvo za prezgodaj rojene otroke v LJ, pa ti bodo vedeli svetovati glede privat fizioterapevta.

(odgovor članu tana-2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: motnje telesne drže
13.12.2008 9:14:40   
Anonimen
Kašne vaje ste pa delali? Mene resnično skrbi da bo tko ostalo.

(odgovor članu tana-2)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: motnje telesne drže
13.12.2008 10:12:08   
kroky
Fizioterapevtka Breznik v Šiški, je 1A!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: motnje telesne drže
13.12.2008 10:35:35   
ami2
Našemu je pomagalo, če sem ga požgačkala po hrbtenici (zlasti na sredini hrbta) - se je avtomatsko zravnal, potem sem ga pa pohvalila, ko se je vzravnano držal. Opazila sem, da se mu je hrbtenica najbolj okrepila z vajami na žogi in ko se je z rokami "vesil" po igralih. 

Fizioterapija je pa super, ja.

(odgovor članu kroky)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: motnje telesne drže
13.12.2008 12:21:50   
Anonimen
Tudi jaz sem jo začela žgečkati po sredini hrbta da se je zravnala, vendar ni bila dolgo tako. Pač zdelo se mi je da bi to žgečkanje lahko koristilo.  Pa ste dolgo izvajali te vaje da se je izboljšalo? Mislim da bom vseeno poiskala fizioterapevta za pomoč, da mi pove in pokaže kakšno vajo. Res se mi zdi čudno zakaj ima tako hrbtenico ker jo nisem nikoli posedala da si sedela. Pustila sem da je vse začela sama. Pri hoji sem jo morala celo zadrževati da bi čim kasneje shodila in bila čim dlje na vseh štirih, kar je bilo težko. Res pa da ko je bila stara 2-3 mesece se je kar nekaj prenosila v položaju na ramenih (pokončno) ker le tako ni imela toliko krčov. Zakaj sploh pride do te ukrivljenosti?

(odgovor članu ami2)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: motnje telesne drže
14.12.2008 15:57:02   
ami2
Zdaj ima 2 leti in pol in se večino časa že drži povsem zravnano. Mogoče ga moram požgačkati še nekje enkrat na dva dni user posted image  sicer se mi zdi, da je njegova drža res že v redu. Razvojno ambulanto je obiskoval do približno 18. meseca, potem sva nadaljevala z vadbo vaj za hrbet doma in telovadiva še danes skoraj vsak dan. Je pa bil kot dojenček hipoton in imel izraženo asimetrijo (že od rojstva).

Ja, razvojna pediatrinja je povedala, da lahko do upognjenosti hrbtenice pride tudi zaradi nošenja pokonci, ko hrbtenica za to še ni zrela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?