|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojka=duda
9.12.2008 12:33:56   
sassy0
Pozdravljene mamice,

Naš mali bo sedaj star 6 mesecev je dojen, sedaj smo počasi začeli uvajati GH. Pri 5 mesecih je začel dobivati zobke in od takrat se naš problemček vleče.
Problem pa je to, da od takrat zvečer zavrača dudo, kot metodo uspavanja in hoče joško za vsako ceno.
Prej se je najedel, dobil dudo in veselo zaspal. Spal je prvo rundo 5 ur, potem sva se do 10-ih zjutraj še dvakrat ali pa trikrat dojila. Zaspal je v svoji posteljici, ko pa je hotel naslednjič jest, sem ga prestavila k sebi in smo tako spali do jutra. Prav super je bilo. Vsa nočna dojenja sem opravila v leže in skoraj v snu.

Sedaj pa imamo prave borbe. V svoji postelji ni šans, da zaspi, brez joške tudi ne, včasih se prav zbudi, ko mu jo potegnem ven. Spčat hodi okoli pol osmih zvečer in se nato zbuja na eno uro tja do enajstih, ko res močno zaspi. Se mi zdi, da ko se malo zdrami in ugotovi, da nima več joške, se zbudi na polno in potem se morava spet jovo na novo uspavat. Ponoči, ko spimo, se ravno tako ful pogosto zbuja in hoče cuclat, se mi zdi, kot da me mali user posted image  voha in je še slabše, kot če bi bil v svoji postelji, to pa ni šans. Če ga prestavim, se takoj zbudi in že se začne pritoževanje.

Jaz sem pa že čisto obupana in hodim naokoli bolj zmatrana, kot pa sem bila takoj po porodu in prve mesece. user posted image  Sploh ne vem, kaj naj naredim. Smo probali, da sem mu turila dudo tudi 10 min, ga nosila, mu pela,... pa ni pomagalo nič. Se je srl ko strgan, pa tudi nimam srca, da bi ga pustila, da se dere eno uto ali dlje. Prej ali slej popustim in ko dobi svojo "dudo" ves blažen zaspi.
Se tolažim, da bo  ogoče minilo samo od sebe, ko ga bojo nehali zobi matrat ampak nekje v podzavesti, pa me mali glasek opozarja, da bo mogoče samo še slabše, ker bo takol zelo navajen. Sploh ne vem, kaj naj. Sem že razmišljala, da bi mu začela pred spanjem dajat kako mlečno kašico, če bi to pomagalo, al pa da ukinem dojenje (kar pa spet ne bi rada).

V glavnem, če je imela katera podoben primer, me zelo zanima, kako se je razpletlo.

Saj do konca porodniške bi že še "trpela" tak tempo, strah me je kaj če se bo nadaljevalo še po tem. Ker tako utrujena, ne bom mogla normalno funkcionirat.

Hvala že v naprej za vse odgovore in misli.

Papa

_____________________________

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojka=duda
9.12.2008 12:42:12   
koala
Poznam problem, moj je star 10 mesecev pa ne zna zaspati drugačće kot na dojki, govorim o nočnem sapncu, čez dan zaspi tudio z dudo ampak v vozičku.

Če želiš da zaspi brez dojke pa poskusita da ga uspava ati, ker pi nas vohajo mleko in vztrajajo. Moja prijateljica pravi da je funkcioniralo.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojka=duda
9.12.2008 13:29:37   
cmrucek
Tudi pri nas ni dosti bolje. To rešujem tako, da jemljem kot normalno user posted image  

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojka=duda
9.12.2008 15:18:42   
sassy0
Ja saj jaz se tudi trudim, da bi to jemala kot normalno in kot eno obdobje, da bo boljše, ko bo malo starejši.

Je pa kar malo lažje, ko veš, da nisi edini, ki priživlja take stvariuser posted image .

Če se pa kje najde še kak nasvet kaj in kako, pa toliko boljše user posted image

Papa

_____________________________

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu cmrucek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojka=duda
9.12.2008 15:42:51   
evi28
Pri nas se je začelo z zobki pri njenih 5,5,mesecih. Zbujanje kar naprej, ko sta prva dva prišla ven pri 6 m, se je stanje umirilo za kak mesec, potem pa naslednja runda, ki je trajala on/off slaba 2 m. zdaj je bil mir do pred dvema dnevoma, ko sta jo začela matrat 7. in 8. zobek. Zaspi še nekako brez problemov, potem se okrog 11 zbudi, po dojenju zaspi nazaj, nato pa že dva dni zapored se zbudi, včeraj ob treh, danes pa ob petih zjutraj in nikakor ne več zaspat. Danes zjutraj mi je 3x zaspala na dojki, ko pa sem jo položila v posteljico, pa user posted image v jok. Drugače mi spi do nekje 7 zjutraj. Tako da sem ji danes zjutraj dala malo Calpola, namazala s Calgelom in je minilo.

Dude nima, tako da sem jaz namesto njeuser posted image . Zdaj se mi pa tudi ne zdi smiselno jo navajat nanjo, ko je stara skoraj 11 m.

Če tvojega matrajo zobki, ne verjamem, da bo pomagalo, če mu boš zvečer dala mlečno kašico, probaš pa tud lahko. Dojenja pa definitivno nima smisla ukinjat.

Probaj s Calgelom, če pa je zelo hudo, pa še Calpol. Ko jih matrajo zobki, pač rabijo več tolažbe in cartanja, zna pa bit seveda zelo naporno. No pri meni še nebi bil tak problem, če bi se le sama znala spravit pred 11 zvečer spatuser posted image .

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojka=duda
10.12.2008 17:34:26   
saskija
da te "malo potolažim# vsi trije otroci z dudo lai brez niso ponoči spali do 2 letuser posted image  

join the clubuser posted image

_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu evi28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojka=duda
10.12.2008 20:40:08   
annie
Mi smo še hujši primer, saj naš 15 mesečnik (se še vedno dojiva) še vedno najraje tako zaspi user posted image . Čez dan sem v službi in ga ati uspava (v vozičku ali pa, če se slučajno kam peljeta in mu v avtu zaspi), ponoči pa nič drugega ne velja kot joška, dude že nekaj časa sploh noče imeti, jo kar zabriše, da jo potem nekaj časa iščem user posted image stekleničke pa sploh nikoli nismo uporabljali...upam, da ko bo bolje razumel ali pa že vsaj malo govoril, da bova sklenila "dogovor", da joška ponoči spi user posted image user posted image  

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojka=duda
10.12.2008 21:16:17   
sassy0
Joj punce ste me prav "potolažile" user posted image user posted image

Torej najbolje, da se sprijaznim in upam na boljše čase user posted image .

Hvala vsem,

papa

_____________________________

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojka=duda
10.12.2008 21:26:10   
zmajaz
Moja je tole z joško namesto dude poskusila že zelo zgodaj - pa sem rekla "ni šans". Eno uro sem jo že dojila, je lepo zaspala, ko sem jo dala v posteljico pa jok. Dvakrat sem jo še vzela nazaj k sebi - trikrat je potegnila in zaspala, ko sem jo pa prestavila spet v njeno posteljico pa jok. Točno namesto dude me je hotela. Ampak tretjič je pa več nisem vzela. Enih deset minut je jokala, potem je pa zaspala. Naslednjo noč je spet probala in ni dosegla svojega, potem je bil pa mir. In od takrat naprej nimam z uspavanjem prav nobenih problemov. Sva se kar hitro zmenili, da joška je za jest, ne pa namesto dude. Je pa res to, da je jokala samo enih 10 minut ali še manj. Če bi dlje, je pa ne bi imela srca pustit. Tako da sem imela v bistvu tudi precej sreče - ker eni otročki so se pa sposobni histerično jokat tudi eno uro skupaj, če bi jih pustil tako dolgo, in to pa res niti slučajno ne moreš pustit.

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojka=duda
11.12.2008 11:18:00   
ninocka
Pri nam je bila tud joška za uspavanje in še ponoči za crkljanje (tudi do 8x na noč). Zdej sem se pa odločila, da se nehava dojit, ker je pokazal, da zna dopoldne zaspat tudi brez joške (v vrtcu pa itak nima možnosti). Poleg tega pa sem spet noseča in mi je tudi G rekel, da naj počasi opustim dojenje.
Tko da ga je zdaj začel moj dajat spat, na začetku mu je dal flasko čaja (mleka po flaški ni hotel) in je zaspal v parih minutkah, pa tud ponoči se je zbudil max 2x, popil mal čaja in spal naprej, ali pa samo neki pojamral in se niti zbudil ni.
Zdej smo pa počasi še prešli na mleko oz. kakav - najprej par požirkov, zdaj pa popije že skoraj celo flaško. Nam je  pa to uspelo v cca. 10 dneh in sem tud ful ponosna na mojga, ker se je tolk angažiral in potrudil user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojka=duda
11.12.2008 16:48:16   
ksenci
tud moj hoče samo dojko, mu poskusim podtaknat dudo, pa tako špikne ven in se zbudi. ne vam kaj bomuser posted image upam, da ga bo minil.

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dojka=duda
11.12.2008 21:38:37   
sassy0
Za nami je še ena totalno neprespana noč, zaradi cuclanja user posted image , pa še bradavice me bolijo skoraj bolj kot pa na začetku user posted image .

Smo se odločili, da tako ne gre več naprej in da je treba nekaj ukrent. Najprej malega spet nazaj na dudo navadit, pa to, da spi v svoji postelji.

Danes sem ga dala ob pol osmih spat, še budnega v posteljico. Po 10 min že jok. Sem šla v sobo, ga dvignila, ga potolažila, mu dala dudo, pa nazaj v posteljo. Pa zažene tak huronski jok, kot da ga hočem iz kože dat user posted image . Sva potem to ponavljala ene pol ure, potem sem mu dala še joško, pa jo je začel žvečit user posted image . Sem rekla, to pa ne, je dobil v usta dudo in v posteljico. Sem ga božala, mu nežno prigovarjala, ga tapkala, pa kaj vem kaj še vse, drl se je ko jeshar. Na koncu sem obupano odšla iz sobe, odločena da ga pustim jokat, čeprav se mi je trgalo srce, samo sebe imam pa vseeno rada. Pa je tulil ene par min, pa gre mož k njemu. Ko ga je imel v naročju, vse ok, čim ga je odložil v posteljico, pa spet dretje. Pride po ene 15 min ves zmatran user posted image , da ne more več. Ga pustiva, da se dere 1 min, vmes že tako zeha, da sploh  ne more normalno jokat. Potem grem spet jaz v boj. Ga dvignem, da se pomiri, potem ga pa spet dam na joško. Zagrabi, malo poje, potem pa spet cucla. Mu dam dudo, se najprej nekaj buni, potem pa zagrabi in po parih min trdno zaspi. Ko sem ga odložila v njegovo posteljico, ni niti mrdnil, samo dudo je začel pospešeno vleč user posted image . Sedaj pa gledam na uro in upam, da bo vsaj prvo rundo lepo odspal. Potem se pa podajamo v nove boje. Po podoju, gre v njegovo posteljo. Upam, da bom juti sploh lahko vstala user posted image .

Ampak bomo bolj trmasti kot on, tako da nam bo na koncu sigurno ratalo.

Poročam, kako nam bo šlo.

Papa

_____________________________

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu ksenci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dojka=duda
21.12.2008 20:38:07   
pikapoka0608
Sassy, kdo zmaguje user posted image

Ko sem brala tele vaše prigode, sem podoživlajala naše nočne (in dnevne) boje. Tudi naš 6m škrat, dolgo ni hotel sprejet dude in se je hotel skoz crklat pri meni. Ponoči se od 4 m zbujamo tudi na 1 uro (včasih se zbudi tudi že po 5 minutah). Najprej so govorili, da je to le faza v razvoju, potem je bila kriva luna, pa napenjanje, pa zobki. Zdej je pa tudi meni prekipelo in sem se odločil, da tako ne gre več naprej. Dve noči nazaj sem mu začela dajat namesto njegove "dude" t'pravo dudo. Prvič je bil takšen jok in stok, ki je hvala bogu trajal manj kot 10 minut, potem je pa cuclal dudo in zaspal. Takrat sem se odločila, da ga bom podojila max. 2x na noč, ker se ne zbuja zaradi lakote (2 tedna že veselo papa GH). In res danes ponoči mi je uspelo, da se je dojil le 1x, ostala zbujanja (cca 6x) pa sva pregurala z dudico brez večjih težav. Spi pa mali pri meni (mož je že obupal nad nočnim zbujanjem in se preselil v drugo sobo) in mu dam dudico,ga mal pobožam in če je treba tudi stisnem k sebi (ne bi rada, da se navadi še stiskanja k meni, ker se že tko skoz carta). Upam, da bo naša metoda uspevala še naprej in da bomo postopoma zmanjšali nočna zbujanja. 
Čim več mirnih in dolgih noči vam želim vsem skupajuser posted image

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dojka=duda
27.12.2008 1:17:36   
sassy0
Hja pri nas sedaj spet lepo spimo user posted image . Kot so težave prišle, tako so odšle, bi lahko rekli, jaz pa sem sklenila, da našega piškota nikoli več ne bom pustila jokat za zaspat. Smo imeli 3 noči tako, kot pri norcih. Sicer ni nikoli jokal skupaj več kot 10 min, samo je bilo tudi to čisto preveč. Na koncu sem še jaz z njim jokala. Posledično se je še več zbujal ponoči in ful bolj nemirno spal.
Sem se vdala v usodo, da bom pač malo neprespana, pa da bo že minilo. Očitno je pomagalo, ker sem bila potem tudi jaz bolj mirna, ni me  več toliko motil, sicer je rabil še en dan, da si je opomogel glede prejšnjega tretmaja, potem je bilo pa ok.
Sedaj zgleda to takole. Spimo vsi skupaj (kar me ne moti in mi je v bistvu fino, samo ko se je pa tako pogosto zbujal, mi pa ni bilo fino), da zaspi, se podojiva, nato se zbudi za jest še ene 2-3x. Ostalo pa kar lepo prespi.

Tako, da nam je kar uspelo-smo spet naspani.

Papa

_____________________________

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu pikapoka0608)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?