|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pridobivanje teze :(
10.12.2008 20:01:47   
KaTkA24
en lep nosecniski pozdravcek vsem! upam, da vasa nosecnost poteka v najlepsem redu in, da se pocutite odlicno! pri meni se je vse skupaj malo zataknilo, kar se tice teze...ze nasploh sem mocnejse postave, zdaj sem v 24. tednu in teza ZELOOOO hitro raste! kar groza me je pregledov, ko moram stopit na tehtnico in povedat tezo, ker mi je res nerodno! :( ne vem kaj naj naredim?!:(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pridobivanje teze :(
10.12.2008 20:13:48   
birdy
Jst sem v prejšni nosečnosti štartala z 62kilami na 162cm višine. Tud men je teža naraščala fuluser posted image  Na koncu sem mela okol 95kil. Ma prov debela sem bla. Na žalost mi kljub dojenju kile niso letele dol. O.k. na začetku so mi, na 70ih kilah sem bla ene dva mesca po porodu al pa mal več. Pol se je pa ustavl... 9 mesecev po porodu sem mela 67kil. Ponovno zanosila in šla v prvih treh mescih celo eno kilo dol, je pa res da smo se lih selili. No zdej sem v 31 tednu in mam "šele" okol 78-79kil. Men je to uspeh ker se sploh nisem tok velik zredila (napram prvi nosečnosti).
Kaj delam drugače? Ja, jem manj, predvsem ne jem tok sladkarij, pa dost letam za tamalo pa na faks... Kak dan mal glej kaj ješ pa mogoče odkriješ razlog za rejenje.
Vem da je nosečnost eno obdobje ko naj bi se ne sekiru zarad kil ampak če boš na konc ful porejena ti bo prov bed, sploh če se že nenoseča sekiraš zarad kil...
Ubistvu ti nimam kej pomagat, boš mogla kar sama odkrit razloge za naraščanje teže.
Upam da bo kej bolje, neki je že da se zavedaš da to ni ok, zdej boš lohk kej na tem naredila. Jst se pa sploh nisem sekirala tekom nosečnosti, sem se pa pol k sem rodila in sem bla še vedno kot sodček.user posted image

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu KaTkA24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pridobivanje teze :(
10.12.2008 20:26:55   
KaTkA24
birdy, hvala za odgovor. bom res malo bolj pozorna na to kaj in kako jem! kr groza me je, da pridem na 3-mestno stevilko! ja res je to, da se med nosecnostjo ne smes sekirat, ampak haloooo, men se kg sploh ne ustavijo! kje je se april, ko mam pdp!!! se bom ja sam se skotalila do bolnice! groza me je ze tega, ker me sestre in domaci strasijo, da bom mela zaradi tega tezek porod! skratka...bom upostevala nasvet! hvala!

o ti si pa ze drugic nosecka! kak lepo! cestitke!!! se mala soncica ze veseli bratca/sestrice? user posted image

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pridobivanje teze :(
10.12.2008 20:40:35   
birdy
Tamičkena je še premajhna da bi razumela, je šele 16 mesecev stara.
Glede težkega poroda je pa tko, jst sem mela težek porod, končan z vakumom po 10ih urah. Kolegica, ki se je zredila še več kot jst (pa pred tem je mela eno tako kilažo kot jst) pa je rodila v treh urah... Ni pravilo, tko da to nej te ne skrbiuser posted image
Kolk si pa se zredila zaenkrat?

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu KaTkA24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pridobivanje teze :(
10.12.2008 21:01:09   
KaTkA24
ajej, kak lepo! skoda, ker si mela tak tezek porod! sam je pol vse poplacano, a ne?!:) no, js se sicer tolazim, da je nekaj teze pridobljene zato, ker sm nehala kadit, ko sm zanosla, poleg tega sm mela prej dieto, pa sm takoj zacela ful dobivat na tezi. tak da vse skupaj 16 kg!:( sam sem sele 5 mesec, to me najbol skrbiin ze veste, kaj boste meli, ali se boste pustili presenetit?

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pridobivanje teze :(
10.12.2008 22:42:09   
glen
Katka
Jaz sicer nimam problemov s težo, kvečjemu obratno, kljub temu da dosti jem že 2,5 mes. nisem pridobila nič na težiuser posted image sem pa v 30 ted.pa se tudi sekiram če je to o.k.?No danes me je gin potolažil da ni nič narobe.

No zdaj pa odgovor na tvoje vprašanje.
Probi zbrisat oz. vsaj omejit sladkarije z jedilnika pa hrano ne solit,no lahko jo, ampak res malo,pa dosti vode spi.
Mislim da bi moralo delovati.Tko ko berem.
To,da bi bil porod težji in daljši zaradi velikega števila pridobljenih kg v nosečnosti,se pa nestrinjam.
Jaz sem se v 1.user posted image zredila vse skupi 9 kg in sem mela res hiter in lahek porod.
Prijatelca se je zredila v celi user posted image za 3 kg,ja prav si prebrala samo 3 kg, pa je mela zelo težek in dooolg porod
Spet druga prijatelca se je zredila za dobrih 30 kg pa je tik tak rodila.
Tako da neposlušaj sestre in mame in se neobremenjuj.Sicer ti ne želita nič slabega s tem ko te opozarjata, samo če te s tem delata živčno in zaskrbljeno jima lepo povej naj nehata.
Srečno nosečnost pa čim lažji porod.
Bodi pridna.user posted image



(odgovor članu KaTkA24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pridobivanje teze :(
11.12.2008 11:20:56   
laura28
Jaz sem štarala z 66 kg in an koncu sem jih imela 84 kg. Prvi teden po porodu mi je šlo dol za 14kg in še vedno po 4 mesecih sem na istih kilah. Očitno preveč pojem tako da  ne grejo kar samo od sebe dol, mogla  bom malo manj pojesti in telovaditi, očitno.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pridobivanje teze :(
11.12.2008 12:52:28   
Katjusa
Jst sem začela s težo na tri mestni številki opbakrat prvič sme se potem zredila za 10 kg porod je bil hiter in neboleč.... zdej v drugo pa sem štartala s 1,5 kg več k v prvo in sem se zredila že za 12 g me vedno nekaj krega pa zdej v zadnje sploh nisme slišala kaj je reku.... stradat ne mislim nažiram se pa tud ne... v 1. sems e ful pazla in nisem jedla skoraj drugega k sadje in kaj je blo takoj po porodu namesto da bi izgubila kak kg sem se zredila za 10 ker sem bila po 9 mesecih "ahtanja" lačna vsega kar sem vidla.... zdej jem vse pazim sam zvečer da ne jem prepozno in če se mi že kej lušta si vzamem kako jabolko al pa klementino...
V prvo je bil dojenček težek 4120 in moj G meni da je to od hrane no jst se ne strinjam ker sma z možem pač oba bolj okrogla in pol pač otroka ne moreš pričakovat drgačnega če je pa najnuser posted image user posted image user posted image user posted image ....

nič se preveč ne sekiraj jst sem se v 1. nos vedno prjokala od g ker me je vedno kregal in govoril da nej pazim kaj jem čeprav se nisem zredila ne vem kaj sej 10 kg je normalno sam moja podlaga je bla velika... Zdej v drugo me ne gane več k kej reče al ne slišim al pa se delam da nisme slišala pa se samo nasmejem.... sem pa tik predno sem zvedla da sem zanosla hujšala in sem shujšala 10 kg seveda sem s hujšanjem končala takoj k je bil testuser posted image ....

s hujšenjem bom začela po porodu in to zaradi sebe ne zaradi tega k mojmu G nekaj ne pašeuser posted image user posted image user posted image user posted image enkrat bi rada zečela nosečnost pod 100user posted image user posted image user posted image user posted image tak da v 3 upam da me bo pol G manj jezil okol tegauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu laura28)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pridobivanje teze :(
11.12.2008 18:08:10   
KaTkA24
:D hvala za vse odgovore! ja sej po moje se js tut ne bi tolk sekirala, ce okolica ne bi pritiskala! imam dve starejsi sestri, ki sta ZELOOOOOO suhi in mami nima vec kot 45kg (sestri pa tut nic manj). no, js sm zdaj v 24. tednu in imam 95kg (OOOOOJOOOJ zdej mi pa res ne more noben pomagat), pa se zelo majhna sem, zato me tolk muci vse to!

je pa grozno, ko se ze skos obadam s hujsanjem...sicer sem do vstopa na faks imela kar povprecno postavo, potem pa sem se s studijem zacela rediti...saj ves - sedenje za knjigami, ni se mi dalo migat, druzenje ob kavicah...in rezultat je tu! poleg tega sem imela nekajkrat locevalno dieto, ampak se potem dvakrat vec zredim nazaj!

upam, da po porodu vsaj nekaj izgubim, da se mi ne bo groza pogledat v ogledalo!

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pridobivanje teze :(
12.12.2008 13:18:01   
uršula83
Če ti lahko kako pomagam, tudi sama sem imela vedno povprečno postavo. Pri 169 cm tam okrog 58-60 kg. Potem pa je prišlo obdobje, ko sem se nenormalno zredila (na 76kg). Saj ne da sem bila debela, ampak teža je narasla nenadoma in brez razloga. Nisem kar naenkrat začela jest več. Tako sem ugotovila, da sploh ni tuk važno od prehrane ampak najbolj od hormonov in gibanja. Začela sem se malo bolj ukvarjat s športom in se nisem odrekla nobeni hrani, pa sem bila hitro na 55 kg. Kar pa se nosečnosti tiče pa po porodu 90% mamic shujša že samo zaradi dojenja. Nasploh pa teža je najmanjši razlog da bi se sekirala v nosečnosti.
Aha pa še to (oprosti grdim besedam): jebeš okolico. Ma smo si različni in to je kul. Suhi , debeli, veliki, majhni, pametni, manj pametni, zviti, humoristični....teža je postranska stvar!!!

(odgovor članu KaTkA24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pridobivanje teze :(
12.12.2008 16:59:25   
KaTkA24
tudi tebi uršula hvala za tolazbo! sej mas prav..jebes druge, vazn, da nosecnost poteka vredu! kot vidim si tudi ti v pricakovanju? kdaj pa mas rok? meni so najprej napovedali 14. aprila, sedaj na 3d ultrazvoku, pa je reku G da bo kr marca, da je nasa pikica ze ful velika! bo pa baje puncka!:)

je to tvoja prva nosecnost?

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pridobivanje teze :(
12.12.2008 18:11:38   
kalanteja
no, tud jst sem se zredila, sicer sem sedaj v 15 tednu pridobila sem pa le  pol kg, je pa težava nekje drugje, preden sem zanosila sem nehala kadit leto in pol prej, no in sem se zredila za 10 kg, tako da sedaj pri višini 168 cm tehtam 72 kg, ampak sem vesela, da ne kadim in moj bejbi lažje diha, pa vem da se bom še zredila bom pač potem hujšala, pa bo

mislite pozitivno.....


_____________________________

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu KaTkA24)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pridobivanje teze :(
12.12.2008 18:21:49   
Pikapolonica_
Punce, ne se tako sekirat. Med nosečnostjo sem pridobila 27kg, pa jih je šlo 20po porodu takoj dol, no tistih 7kg sem pa skrčila na 3kguser posted image in sem jim z malo dela tudi brez problema spravila dol. Tako da ni nujno, da boste po porodu obdržale vse te kilogramčke.

_____________________________

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pridobivanje teze :(
12.12.2008 18:32:37   
Kasija
katka24 Jaz sem se v prvi nosečnosti zredila skupaj 22kg. Pred tem sem bila čisto povprečna - ne suha ne debela. Sem se tudi sekirala. Kilogrami so pa vseeno leteli gor. Po porodu sem zgubila 6kg in v tednu po porodu še 6kg. Torej je bil velik del teh drugih 6kg voda, ki mi je zastajala. Tako da možno, da je to pri tebi tudi od vode. A si zatečena? Potem ne smeš soli jest, moraš dovolj popit. Tisto, kar je zoprno, je da potem zadnji mesec sem že zelo težko hodila, ker so bili tudi podplati natečeni. G mi je predlagala ločevalno dijeto. Ne vem, no, saj v bistvu se nima smisla obremenjevat s kilogrami v tako lepem obdobju kot je user posted image . To so ti pa itak že druge rekle.

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pridobivanje teze :(
12.12.2008 18:35:32   
KatMat
zivjo...

sem v 17 tednu in se cudim ker se nisem nabrala tudi kile...kdaj so vam zacele rasti??me kr mal skrbi...vsaj kaksno kilco hocem!!!user posted image user posted image user posted image


se eno uprasanje za vse ki ste ze rodile....ABSOLUTNO me je grozaaaaaa ko pomislim ko se bom prvic pogledala po poroduuser posted image user posted image user posted image ...ne me narobe razumet se zelo veselimo prihoda bebike ,ampak me groza ne popusti...se pravi...KOK,KAKSNA in vse kar je povezano z mojo kozo po porodu....(jap,tam ja...busi)

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pridobivanje teze :(
12.12.2008 19:59:15   
uršula83
Ja točn tko kot si napisala, važn de je z malim/malo vse ok pa da smo zdrave, da se dobr počutmo, kile so čist postranska stvar. Rok imam pa čez 5 dni (17.12.) in že kumi čakam...
Pozabla sm odgovorit: ja to je sicer moja druga nosečnost, ampak bo pa prvi porod, ker sem prvič imela spontani splav.


< Sporočilo je popravil uršula83 -- 12.12.2008 20:00:27 >

(odgovor članu KaTkA24)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pridobivanje teze :(
12.12.2008 20:19:20   
detelja
KatMat ne se sekirat glede kg, kaj hitro bodo začele it v višaveuser posted image  meni so se začele nabirat tu okrog 17-18 t potem po 20t pa se mi zdi, da expres, če ne bi pazila kaj jem bi verjento zdaj že imela +100user posted image  najhujše je to, da bi kar naprej jedla sladkarije, drugo me nič ne matra, sladkarije pa fuuuuuuullllllll...sedaj sem v 23 t in imam +7 kguser posted image  kje pa je še april...pa sedaj prazniki pa dobrote...hmmm, treba bo ornk na zavoro stopit...

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pridobivanje teze :(
12.12.2008 20:35:29   
glen
kat mat ,jaz sem prvo kilco dobila po 20 ted.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: pridobivanje teze :(
12.12.2008 20:51:18   
ronja
pridruži se forumu debelušne nosečke, pa ne sekiraj se preveč, v 2. trimesečju pač najhitreje narašča, 2 kili/mesec je normalno...
Za večerjo jej rajši sadje in zelenjavo, sicer pa uživaj v user posted image brez komplikacij - "i tata bi sine"user posted image . Jaz sem se zdaj v 2. tudi bolj zredila kot 1. ker pač zdaj ne smem športat, pa ker sem mela vmes še dieto, ker je prva kazala neke znake alergije (hvalabogu ni alergična, ampak predno oni to ugotovijo in pošljejo, si tiktak 2-3 mesece na brezmlečni in brezjajčni dieti...). In se mi je poznalo, da nisem imela svoje normalne hrane - jogurtov, ki jih res pojem neomejene količine... No, ravno danes zjutraj sem imela 67 kg, kolikor še v življenju nisem tehtala, pa tudi z ruzakom gor ne! Dobesedno! (moja normalna teža je 54 kg, pozimi kaka več, poleti kaka manj) Ampak v bistvu so kile še tazadnje, zaradi česar se je treba sekirat, čeprav te razumem, ker gre meni tudi na jetra, da sem že 3 kile težja, kot ko sem šla Ronjo rodit! Pa mam še en dober mesec...

Jaz se zredim, kadar nimam kosila - ne vem, mogoče takrat pojem več ostalega, pa shujšala sem, ko so mislili, da mam previsok sladkor in nisem jedla sladkarij. No, potem so ugotovili, da mam kvečjemu prenizkega in zdaj grejo kile spet gor, hehe.

Včasih pomaga tudi, da si pišeš, kaj poješ in približno kdaj. pa kadar si volčje lačna in si želiš nekaj konkretnega, pojej nekaj konkretnega, boš res sita in ne boš pojedla kupa tistih prigrizkov, da te potolažijo...

(odgovor članu KaTkA24)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: pridobivanje teze :(
12.12.2008 20:54:29   
ronja
katmat, jaz sem prvič najprej shujšala na podhranjenost, ker sem skoz bruhala, tako da sem prvo kilo gor dobila enkrat v 2. trimesečju... Potem so pa lepo rastle, ne prehitro in ne prepočasi.
Buši ne bo čisto splahnel po porodu, bo not kot ena mala žogica (saj v bistvu je - tvoja maternica) in to se počasi potem manjša na izhodiščno velikost ali pa ostane malo večje, ampak trebuh zato ni kaj večji... Če te kaj potolaži: jaz sem šla točno 6 tednov po porodu na morje in noben ni vedel, da sem rodila in so me vsi spraševali, čigav je otrok, ki ga nosim - ja čigav, neki, najin valjda! Pa sem bila v bikinijuuser posted image
Se mi pa zdi, da zdaj ne bo tako hitro...

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: pridobivanje teze :(
13.12.2008 19:09:56   
sams
Jaz sem se zredila za skoraj 30 kg v 1. nosečnosti in G se je na vsakem pregledu križal. V bistvu sem imela ful apetit, slabosti nič, ful so mi dišale sladkarije (še 10x bolj kot ponavadi) in so mi vse zavore popustile...
Drugače sem se vedno - od pubertete naprej ful pazila glede hrane.
Po porodu sem takoj dala ene 14 kg dol in čeprav še vedno dojim (sicer le še za vzorec), so kile še tu. Pa se pazim, telovadim. Trebuh je grozen. Vse nove stvari sem si morala kupiti za oblečt, nosim samo še trenirke. Je pa res, da sem prej jedla samo 1x na dan, sedaj pa 3x.
Ampak to sem jaz,  ne poznam nobene druge, ki bi toliko časa po porodu imela še toliko odvečnih kg. Tako da načeloma ne skrbet, jaz sem tista izjema, ki potrjuje pravilo user posted image .

Aja, tista, ki je vprašala: po porodu se je meni moj trebuh zdel kot kakšna žolca. Nisem si ga upala niti taknit...

(odgovor članu KaTkA24)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: pridobivanje teze :(
13.12.2008 19:20:46   
detelja
od prijateljice prijateljica se je zredila v nosečnosti za 40 kg po porodu pa je v 1. mesecu  izgubila ne samo 40 kg ampak 50 kg...kako ji je to ratalo še sama ne ve, ker sploh ni nič na tem delala...jaz sem razmišljala, da bi si po porodu kupila tist nosečniški pas-la vie ga ima, baje, da pomaga...

sams meni tudi ni treba druge hrane kot sladkarije...danes sem pri mami pojedla dve taki ogromni orehovi palačinki mjamiuser posted image ...fora pa je v tem, da pred nosečnostjo glih nisem bila ljubitelj sladkarij, mogoče tu pa tam pred menstruacijo...

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: pridobivanje teze :(
13.12.2008 19:58:36   
ronja
od prijateljice prijateljica se je zredila v nosečnosti za 40 kg po porodu pa je v 1. mesecu izgubila ne samo 40 kg ampak 50 kg...kako ji je to ratalo še sama ne ve, ker sploh ni nič na tem delala...

Tudi jaz poznam 2 taki, ampak ena, ki se je zredila za 40 kg in potem shujšala za 45, je imela težave s ščitnico (preveč je delovala) in zato so kile šibale dol. Ampak potem so prišli problemi s psiho in ko so ji ugotovili diagnozo, je bilo kar hudo, ker se je sicer zadeva popravila, vendar pa na žalost ne sme spet zanosit, ker se to v naslednji nosečnosti baje obrne, obrnjene variante pa se ne da preveč dobro zdravit z zdravili...
Druga je bila 4x noseča in se vsakič zredi in potem shuša za 30-35 kil. Saj res shujša nazaj, vendar pa postava vseeno ni več ista, čeprav je precej športna. Deluje bolj vrečasto, nima tiste ženske oblike, ne vem, za 30 kil jaz res rajši ne bi oz. bi rajši prej pazila, že tehle 12 se mi zdi več kot  prevečuser posted image , ker mam še malo do konca...

jaz sem razmišljala, da bi si po porodu kupila tist nosečniški pas-la vie ga ima, baje, da pomaga...

Ne priporočam - vsaj po besedah lekarnaric in fizioterapevtke - v tem pasu sicer res zgledaš bolj šlank, vendar pa zato mišice še manj delajo, ker jih pas podpira. Veliko boljše je delat trebušnjake...

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: pridobivanje teze :(
15.12.2008 13:36:31   
KatMat
hvala za odgovore....

se posebi tisto o "trebuscku,ki je bil podoben zolci" user posted image user posted image


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: pridobivanje teze :(
15.12.2008 22:59:20   
meta21
Nočem te strašit ampak, če je punčka med večjimi in grejo tebi tako hitro kile gor, prosi G naj ti preveri sladkor. Tudi nosečniški diabetes lahko povzroči to dvoje. Ni nič groznega, le diete se je treba držat do poroda.user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?