|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška v nosečnosti in kontrole
20.1.2009 16:57:11   
nushka
lepo pozdravljene vse skupaj,

včeraj sem dobila odločbo od komisije, ki mi je bolniško podaljšala do 13.2. (začetek 17.12. ko sem bila dva dni v bolnici zaradi bruhanja). na odločbi mi piše, da je zaradi narave bolezni gibanje omejeno na neposredno okolico bolnikovega doma, izhod dovoljen le za postopke zdravljenja. zdaj me pa zanima naslednje: od bližnjega mesta sem oddaljena cca. 12 km, ali to pomeni, da lahko grem v lekarno in trgovino ali ne. pregled pri ginekologinji imam šele 6.2. in se bom takrat z njo poskusila dogovoriti, kako v nadaljnje. sicer sem v 20 tednu nosečnosti in nosim dvojčke. ali pomeni neposredna okolica bolnikovega doma tudi to, da lahko grem k sosedi na kavo, ali moram biti vedno doma. v bolniško me je ginekologinja dala zaradi slabosti in občasnih težav s pritiskom. sedaj pa me skrbi, če tudi do trgovine ne smem. drugače nimam rizične nosečnosti, če seveda upoštevam to, da nosim enojajčne dvojčke. kaj bi naredile ve? bi se izgovorile, da ste bile pri sosedi na kavi ali kaj drugega?

je pa res, da sem na mojem naslovu zaenkrat prijavljena samo jaz in ne tudi moj partner. to pomeni, da še v trgovino ne morem sama? in koga poslati, če bi bila slučajno samohranilka?

poleg tega me zanima, ali je res da so kontrole samo do štirih popoldan? kaj pa med vikendi?

sem v veliki dilemi, saj si včasih prisiljen kakšne zadeve urediti sam (banka, plačilo položnic, ostale osebne stvari).

prosim svetujte. kaj ste naredile tiste, ki ste bile v podobni ali enaki situaciji?
hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
20.1.2009 17:17:53   
uršika***
Jaz sem bila tudi od 5 meseca dalje doma na bolniški. Hja, tu pa tam sem seveda tudi šla v trgovino, doma sem rekla, da naj me hitro pokličejo, če bo slučajno kakšna kontrola, da hitro prišibam. Imela sem pripravljen izgovor, da sem bila v lekarni, da sem potrebovala večje spodnje perilo, da mi je vse premalo, itd. Pač upaš, da bo vse ok in da ne bo nikogar k tebi. Res pa nisem nikoli hodila ne vem kako daleč, ker tudi nisem bila zmožna. Samo 2krat sva šla z možem po večjih nakupih za bebico in sicer v soboto- ko se mi je zdelo, da ne bo nikogar. In tudi nikogar ni bilo, celo bolniško- zdaj sem pa tako že v porodniški in čez rok in nimam več teh skrbi- pa tudi želje po šopingu neuser posted image
No, toliko ti lahko povem jaz, ostalih stvari pa res ne vemuser posted image

(odgovor članu nushka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
20.1.2009 18:13:17   
mayflower
Jst bi tud rada vedela, ali je tukej dejansko kateri prišls kontrola v soboto ali nedeljo.

Vedno slišim, d alahko pridejo kadarkoli, nisem pa še zasledila, da bi dejansko katera navedla, da so prišli za vikend.

Jst mam v odločbi napisano, da moram mirovat. izhodi samo na preglede - ker hodim še na specialistične, izkoristim, da mal povohan kako trgovino. Drugače po ta novem hodi moj dragi. Kej preveč po trgovinah tako al tako ne zmorem.


_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
20.1.2009 19:27:52   
Tinqa
Ja jaz sem tudi na tem-bolniška in strah pred kontrolo.Ker baje pridejo lahko kadarkoli. Tudi jaz se sprašujem kaj to pomeni kadarkoli?

Pa to ravno zdaj ko sem v 29. in bi lahko še šla kaj sem in tja ...

Na delovnem mestu pa je prenevarno in sem tako res obsojena na štiri zidove. Če ima katera kakšne izkušnje s kontrolo- na dan z besedo!

LP

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
20.1.2009 19:36:59   
klavdyk
js sm tud  v bolniški od novembra pa do sedaj še nisem imela kontrole(moram potrkati):)
je pa kolegica 1,5 leto nazajimela 2x kontrolo na domu-mislim, da obakrat okoli poldneva med tednom. enkrat je glih prišla domov se slekla in že je zvonilo, drugič pa ne vem. sestra pa celo nosečnost 9 mesecev ni imela niti ene kontrole-tk da sam bog ve kk to izbirajo koga pa kdaj

(odgovor članu Tinqa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
20.1.2009 19:50:43   
hubi
Razlika je ali ti komisijo pošlje služba ali pa je iz zavoda za zdravje.... Predvsem službe, kjer se opravlja fizično delo, se tega večkrat poslužujejo (ne samo pri nosečnicah). Drugače ti pa pripada 2x na dan pol ure izhoda (preverjeno), ker se ti drugače itak strga v stanovanju. Je pa res ogromno govora o kontroli, o dejanskem obisku pa ni rekel še nihče nič.

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
20.1.2009 20:05:58   
spps
Jaz sem od oktobra na bolniški,pa so mi zdaj nazadnje podaljšali do porodniške-kontrole pa nisem imela-šeuser posted image

_____________________________

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
20.1.2009 21:48:53   
glen
Do pdp me loči mesec dni,na bolniški sem pa od 7 ted. nosečnosti.
Komisija mi je sproti za mes. ,včasih za dva podaljševala.
Kontrole nisem imela nikoli,je pa res da meni v odločbi ni nikoli pisalo, da se morem zadrževati doma, temveč le, da se ravnam po navodilih lečečega zdravnika in specialista(gin.)

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
20.1.2009 22:14:43   
tanja040
Glen, zakaj pa si na bolniški, kakšne probleme imaš?
Jaz sem v 12. tednu in sem tri tedne na bolniški, ker sem v službi za par sekund skup zlezla. Skoz se mi vrti in nenormalno sem utrujena, totalno izčrpana, čisto brez energije.  Sploh se ne prepoznam, ker jaz sem človek, ki me je povsod dovolj, toda sedaj tega več ne zmorem. Nevem ali se sama sebi smilim, al kaj. Naslednji teden imam nuhalno  in se bom pogovorila s svojo ginekologinjo za bolniško, toda res močno dvomim, da mi jo bo dala.


_____________________________

Prišel je čas! Tudi midva bova zibala :)

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
20.1.2009 23:47:18   
marijaklara
jaz sem bla doma celo nosečnost oz. od drugega meseca nosečnosti dalje, ker sem začela krvavet. Sem en mesec  jemala Dabraston, potem sem pa skoraj do petega meseca bruhala kot vidra takoj ko sem kaj v usta dala, glava me je bolela do onemoglosti, vrtelo se mi je če sem stala več kot 15 minut, pa v tem času sem shujšala cca 8 kg.
Mela sem dve kontroli, prvo enkrat dopoldne ko sem bla doma pribl. tretji mesec, drugo pa tik preden sem nastopila porodniško, se pravi cca 2 mes pred porodom. Drugič je bla okoli poldneva. Aja pa prvih pet mesecev po odločbi, ki je bolniško podaljševala po en mesec, strogo mirovanje. Dve moji znanki sta pribl. isti čas kot jaz ravno tako ble na bolniški skoraj vso nosečnost, pa nobena niti ene kontrole.

(odgovor članu tanja040)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 7:45:48   
Anonimen
punce jaz sem bila na bolniški od 4.10 pa do 8.1. zaradi nosečnosti in ja kontrola je prišla k meni na dom, ker pa sem bila doma mi ni bilo hudega sam sem ga vprašala kako je s to kontrolo in mi je sam rekel da kontrola ne hodi na dom če ni prijavljenouser posted image lahko pa pride tudi v soboto in nedeljo, tako da se ni za hecat, lahko pa se doma zmenite da ste šle k dohtorjuuser posted image user posted image saj jaz sem bila tako zmenjena doma če slučajno me ni bilo!
pa še to konec bolniške pa sem dobila zaradi tega ker mi je moja G. napisala da naj vsak dan grem na kratek sprehod, in kaj je naredila komisija: za komisijo je to isto kot da lahko greš v službo!user posted image

punce, če ste doma na bolniški zaradiuser posted image se raje čuvajte ker nikoli ne veš kaj je lahko narobe!

(odgovor članu marijaklara)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 8:28:59   
maja1488
Meni je tudi zdravnik rekel, da kontrola pride, če jih nekdo naroči (delodajalec v tem primeru). Od ZZZS-ja se sami nikoli ne pošljejo. Je pa res, da če je kaj narobe v nosečnosti je boljše, da se skozi počiva, kot da si potem očitaš, če je kaj narobe z user posted image .  No, spet odvisno zakaj ste na bolniški.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 10:50:58   
Anonimen
Jaz pa nečesa ne razumem, morda zato, ker imam sama težave (krvavitve). In sicer tega, da imate bolniško (verjetno ne brez razloga, ali pač?!?), potem pa se sekirate, ker bi rade hodile po trgovinah okoli, pa vas je strah, da vas ne bi dobili? A ni bolniška zaradi vas in vaše bebe in ne zato, da goljufate komisijo? Ne, ne mislim, da moraš biti 24 ur na dan v stanovanju, meni niti sprehod ni ok in vem, kako hudo je to. Ampak šopingi in podobno pa... kaj jaz vem. Da tvegam, da bo potem kaj še bolj narobe? Ne hvala. Pa ne zaradi komisije, zaradi bebe!

Pa še nekaj me moti. Vem, da so primeri, ko ženske dobijo bolniško re bolj na lepe oči kot kaj drugega, in zoprno je, ko potem take dejansko samo letajo okoli in se imajo fajn, zaradi komisij in tega, ker se sistem izkorišča, pa potem po možnosti nasrkajo tiste, ki dejansko samo za pol ure zapustijo dom, da gredo po sadje v bližnjo trgovino ali na sprehod, da sploh vidijo, kako izgleda svet zunaj štirih sten...

Brez zamere, morda se kateri zdi nesramno, da sem tako neposredna, ampak res ne razumem, zakaj bolniška - za varnost in zdravje ali za dopust?

(odgovor članu maja1488)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 10:53:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen


Brez zamere, morda se kateri zdi nesramno, da sem tako neposredna, ampak res ne razumem, zakaj bolniška - za varnost in zdravje ali za dopust?


ker nekaterim kar samoumevno pripada bolniška, če so noseče. ker, zakaj pa ne bi izkoristilil, kar se izkoristit da in uživali tistih devet mesecev maksimalno..(ja, tudi take nebuloze je bilo že moč prebrati tukaj) morda tudi, ker se jim ne da delat user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 11:56:22   
klavdyk
sej je res včasih, da takšna nosečnica, ki bi res rabila bolniško jo dobi za tiste 4 tedne potem pa ajde hop na šiht. pa čeprav bi mogla strogo ležati doma, ker ima resne težave.
do sedaj so vse moje kolegice dobile bolniško zato ker so pač mal jamrale, doma pa čisto vse normalno delale gospodinjska opravila.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 11:58:33   
lenika
Jaz sem bila 3 tedne v tretjem mesecu nosečnosti zaradi krvavitve na bolniški in sem šla v tem času 2x po kruh v trgovino. Z avtom do trgovine, noter po kruh in nazaj domov, pa sem imela full slab občutek. Čeprav vem, da delat v službi ali pa skočit po kruh ni isto. No sedaj sem 5 mesecev noseča in upam, da bom zmožna še kar nekaj časa delat, ker je res grozno, ko si zaprt med 4 stene.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 12:27:53   
.soncek.
Ni čisto v kontekstu kar bom napisala, vendar.
Poznam gospo, ki je bila na operaciji hrbtenice, pa je vsake tolko časa mela kontrolo, ni smela it niti čez prag ven, kaj šele da so jo dobili da bi kje zunaj sedela, bog ne daj kaj migala, o trgovini in temu podobno tudi nič.... ko je šla na kotrolo k zdravniku, ji je ta moral vedno napisat potrdilo da je bila tam (pisno)
toko za informacijo vsem tistim ki sprašujete kaj če pride komisija. sam po moje je tud od delodajlaca odvisno če ti jo pošlje ali pa ne.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 14:57:25   
glen
Tanja 040
Za mano je en normalen porod bp(punčka ima zdaj 4,5),za tem so pa sledili 3 ss,poleg tega sem pa od 2 do konc 4 mes bruhala vse kar sem dala v usta,sem bila tudi 2x po en teden hospitalizirana zaradi tega-na infuziji,......

(odgovor članu .soncek.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 14:59:57   
glen
Je pa res odvisno kaj ti piše v odločbi od komisije,če bi mi pisalo da imam prepovedane izhode in da morem strogo ležat,bi se tega držala.
V mojih odločbah pa je vedno pisalo, da naj se pacientka ravna po pravilih lečečega zdravnika,tako da sem se jaz lahko komot brez slabe vesti gibala tudi izven hiše

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 15:25:40   
Anonimen
JAZ SEM BILA CELO user posted image DOMA PA NITI ENKRAT NISO PRIŠLI. ŠE DOBRO DA NE, KER SEM BILA SKOS NA MORJU. user posted image

(odgovor članu glen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 15:26:26   
lino
Pozdravljene.

Tudi sama sem bila cca. 1 mesec na bolniški (čisto na začetku nosečnosti) in sicer zaradi pogojev dela (delovno mesto sem imela v lepilnici kjer sem bila podvržena hlapom in delovne naloge so bile tudi nalaganje "šleperjev", pa tudi vedelo se je, da mi čez mesec dni pogodbe ne bodo podaljšali zaradi recesije) in v tem času sem se zadrževala bolj doma, ker pa nisem imela zdravstvenih težav sem pa občasno le skočila do trgovine in na govorilne ure.

Sedaj imam novo delovno mesto, kjer opravljam najrazličnejša dela (tudi beljenje) in pa dolge vožnje zaradi kontaktov s strankami (tudi do 15ur) in tega res ne zmorem, saj imam zelo nizek pritisk in se mi včasih vrti, pa utrujenost je redni spremljevalec in kadar dolgo sedim mi vse dol tišči in boli in nameravam G. prositi za bolniško...

Mi je sicer povsem jasno, da me boste skritizirale in morda si kritiko tudi zaslužim, saj resnih zdravstvenih problemov (razen naštetega zgoraj) nimam, vendar pa mi pogoji dela ne dopuščajo delati dalje ne da bi s tem lahko škodila sebi ali bebici in pa tudi slabe vesti nimam, ker pravzaprav nas sistem na vsakem koraku izigra (če si noseč in nimaš pogodbe si itak v večini primerov brez zaposlitve...) tako, da ne bom nikogar obtoževala-vsak naj dela kot njemu paše...in ne mi rečt, da so tiste, ki morajo biti doma zaradi hudih zdr. težav zaradi tega na slabšem, sej tiste pa itak morajo nujno ležati...

Prosim brez zamereuser posted image


(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 15:26:52   
lotoska
Tri leta sem bila v bolniški, vmes tudi noseča pa nikoli ni bilo nobene kontrole.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 15:33:24   
sonček85
 jaz sem na  B že od avgusta in moram potrkati na les ,da do sedaj ni bilo še nbene kontrole.Je pa res ali si na bolniški preko komisije ali preko delodajalca.Kajti ko si preko delodajalca ti lahko vsak dan koga pošljejo na pogled ,medtem k  komisija ,ne vem kako pošilja.So mi pa do sedaj podaljšali B vedno za mesec dni in potem znova.Ravno sedaji mam podalšano do 20.2user posted image
Jaz sem šla tudi kdaj kam pa malo okoli a nikoli za več k 2-3 h pa še to ne nevem kako daleč.Razen vikend sem šla za dalj časa ,saj so vmes bile koline ,itd ,pa sem bila tudi po ves vikend odsotna.



_____________________________

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu tanja040)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 15:38:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: .soncek.

Ni čisto v kontekstu kar bom napisala, vendar.
Poznam gospo, ki je bila na operaciji hrbtenice, pa je vsake tolko časa mela kontrolo, ni smela it niti čez prag ven, kaj šele da so jo dobili da bi kje zunaj sedela, bog ne daj kaj migala, o trgovini in temu podobno tudi nič.... ko je šla na kotrolo k zdravniku, ji je ta moral vedno napisat potrdilo da je bila tam (pisno)
toko za informacijo vsem tistim ki sprašujete kaj če pride komisija. sam po moje je tud od delodajlaca odvisno če ti jo pošlje ali pa ne.



sonecek to ti dam vse prav in vse....ampak me nosečnice smo skupina zase...meni je ena, ki dela v tej komisiji rekla, da grejo največkrat pogledat tiste nosečnice, ki imajo zapisano strogo mirovanje druge pa grejo bolj pogledat, če je kakšna prijava...da ne bo pomote tudi tiste z odobrenim gibanjem grejo tudi pa tam katero pogledat...za ostale (ne noseče) paciente pa so baje kontrole bolj pogoste in se lahko prej izvršijo zaradi tega, ker je pol ljudi na bolniški z takimi in drugačnimi dg., bolniško vlečejo v nedogled pa brez kakega ekstra strokovno utemeljenega vzroka potem pa jih dobijo kje na njivah, če so kaki s.p. lepo na veliko delajo itd...sicer jaz imam vedno v odločbi zzzs napisano, da se lahko gibljem okrog hiše oz. stanovanja...gin. pa mi vedno napiše na tisto potrdilo odobreni krati sprehodi, ampak tile na zzzs vedno po svoje napišejo, ampak je gin. rekla, da če me že dobijo,da ne bom doma in mi ona to odobri če se pritožim ni nič, ker strokovnjak v tem primeru-ginekolog odloča kak lahko pacient ravna...zzzs pa itak štanca odločbe-saj veste kako gre, administratorke spreminjajo samo imena in priimke, roj.podatke in podatke prebivališča pa od kda do kdaj velja bolniški stalež, pol pa se samo šefe podpiše in to je to, žal je tako v naši državi...vsem je glavno da služijo...

(odgovor članu .soncek.)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: bolniška v nosečnosti in kontrole
21.1.2009 16:05:22   
nushka
torej, če imam na odočbi zapisano, da je zaradi narave bolezni gibanje omejeno na neposredno oklico bolnikovega doma, potem mi ni treba biti skoz doma. ali pač? do najbližje lekarne in pošte npr. imam tri kilometre, tako da....če bi imela strogo mirovanje, bi to pisalo, ane. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?