|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj mi je storiti - noče GH
1.9.2008 22:28:06   
ajša07
Pozdravljene,

doma imam 10-mesečno dojenčico, kateri GH predstavlja "tabu temo"user posted image . Resnično se vsak dan trudim in znova in znova pripravljam okusne kašice (sadne, zelenjavne, mesne, žitne,....včasih ji poskušam dat tudi kakšno kupljeno kašico), v upanju da bo kaj pojedla. Naj povem tudi da je še zmeraj dojena. Ponavadi zjutraj ko vstaneva (okrog 8:00) jo zmeraj podojim, nato pa ji približno čez 3 ure poskušam dat GH in od tega morda poje par žličk (3-5 žličk) user posted image  in to je to. Še nekaj časa nazaj, sem jo ponavadi takoj še podojila (saj po moje otrok ne more biti sit od teh parih žličk), sedaj pa je ne več, saj bo treba počasi v službo. In tako znova poskušam na vsake 3 ure (bolj ali manj neuspešno), s tem da jo popoldan in ponoči ponavadi še dojim.

Pije tudi bolj malo (morda okrog 50-100 ml vode na dan). Vse kašice sem postopoma tudi "obogatila" bodisi s soljo ali pa s kislo smetano,... (zelenjavne in mesne da ne bo pomote), pa tudi to ni prineslo uspeha. Je pa res da je že od vsega začetka (uvajanje GH) bolj neješča, vendar je tu pa tam prišel kakšen dan ko sem že mislila da smo na konju, vendar se je čez 2 dni že spet vrnila na stara pota neješčnosti.

Ob hranjenju jo skušam tudi animirat z raznimi fintami, čeprav sem bila proti temu............

Ali imate ve morda kakšen pameten nasvet, kaj naj še storim, da bo začela jest? Pediatrinja sicer pravi da še ni neke panike, saj je do sedaj zelo lepo pridobivala na teži (ampak po moje bolj na račun dojenja).

Zavedam se, da bo enkrat minilo in da je treba sedaj obdržati mirne živce, ampak jaz bi tako rada videle svoje malo dete, da bi vsaj enkrat pojedlo obrok, kot se za gre.

Se opravičujem če sem vas obremenjevala s svojimi težavami, ampak nekje sem se mogla izpovedatuser posted image , saj ljudje okrog mene vsi govorijo naj ne pretiravam in da enkrat bo že............

lp,
ajša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
1.9.2008 22:31:44   
ajša07
Aja imam še eno vprašanje.....

ali naj tamali ponudim hrano čez eno uro, če je naprimer ob 14-ih pojedla samo par žličk ali pa naj to tretiram kot en obrok in ji potem normalno ponudim naslednji obrok čez 3 ure? 

(odgovor članu ajša07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
1.9.2008 22:36:35   
taška30
...enkrat bo že. Ja, to je res, čeprav verjamem, da ti je hudo. Ampak za sekirat se res ni, sploh če pediatrinja pravi da je OK. Eni so pač do enega leta samo na mleku, pa kaj češ. Je čisto OK.

Bi pa jaz probala (če še nisi): stisnjene sadne sokove, mogoče tudi zelenjavne. Govejo juho. Koščke banane ali pa kar cel kos banane v roko, piškot, kruh, sir v roko - ne vem kolk ima kaj zob, naša je pri 10-ih mesecih že lepo držala kaj v rokah in grickala. Da malo dobi občutek za GH, mogoče ji pa prav te zmiksane kašice ne potegnejo.

(odgovor članu ajša07)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
1.9.2008 22:38:06   
Alfabeta
Ajša, vse poznano! Moja je stara 7 mesecev in ji v usta dobesedno stlačim nekaj žličk sadne kašice, ki mora biti obvezno spasirana v nulo, da je tekoče. Pa poje tega 3-5 žličk. Več ne gre. Sicer pa je tudi ona samo dojena, čaj pa nosimo s seboj samo za okras, ker ga noče pit. Če spije 50 ml na dan je že veliko. Ampak je pa lepo rejena, ima 8500 g in ji nič ne manjka. Poskušam pa vsak dan znova, pa ni uspeha.

Kakega dobrega nasveta ti ne morem dati, ker sem sama na istem

(odgovor članu ajša07)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
1.9.2008 22:41:09   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: ajša07

Aja imam še eno vprašanje.....

ali naj tamali ponudim hrano čez eno uro, če je naprimer ob 14-ih pojedla samo par žličk ali pa naj to tretiram kot en obrok in ji potem normalno ponudim naslednji obrok čez 3 ure? 


Hja, ne vem odvisno kakšne volje je. Če je sitka in joka, potem je verjetno lačna, bi ji jaz ponudila še kaj ali jo pa podojila. Če je pa v redu volje, pa ne. Mogoče pa res rabi malo hrane.user posted image
Ampak sadne sokove (stisnjene ali 100% kupljene, ne le vodo, mogoče tudi kompot jabolka in slive) bi ji pa jaz dajala.

(odgovor članu ajša07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
1.9.2008 22:43:42   
Anonimen
Ali imate ve morda kakšen pameten nasvet, kaj naj še storim, da bo začela jest?


Nic, razen da pusti casu cas :).

Nasa bejba se je do enega leta tudi prakticno samo dojila. Ko je bila nuja za kaj drugega pojest, je zacela jest. Nic se bat, otrok ne bo lacen :). Je pa tako, da eni zacnejo prej, drugi kasneje. Dokler je zdrav, se ne sekiraj.

(odgovor članu ajša07)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
1.9.2008 22:52:05   
živa
Čisto verjamem, da ti je hudo in te skrbi. Ampak po mojem bo jedla, ko te ne bo, da bi jo podojila. Če bo šla v vrtec ali pa v varstvo, ti pa boš v službi in ne bo zize na vidiku, bo zagotovo začela kaj jesti. Pa res poskušaj s kakšnim piškotom ali koščkom jabolka ali banano v roko.

Drugače je pa pri mojem user posted image , ki je star isto kot tvoja in sicer je vsakršno GH, ziza tudi zakon. 

Lp,

živa

< Sporočilo je popravil živa -- 1.9.2008 22:53:43 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
2.9.2008 9:08:46   
Tisana
Naša je stara 8.5 meseca in je tudi zelo zelo zelo neješča. Smo pa pogruntali, da vsaj nekaj poje, če hrana ni zmiksana in če ni po žlički. Tako ji s prsti nosimo v usta koščke hrane. Včasih odpre usta 2x, včasih celo 10x. user posted image user posted image user posted image   Potem pa vedno še vžge, če ji damo hrano, da jo sama prime, pa si jo nosi v usta. Seveda jo imamo med hranjenjem kar v pamperski, potem pa pod tuš in vse lepo pobrisat. Bravo mami! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Spasirano, uf, to je pa bljak! Na žličke je pa itak alergična user posted image user posted image user posted image  Te pa ful razumem. Tudi jaz sem bila že ful obupana. Še sedaj sem včasih - ne zmorem vedno tega jemati s pozitivnega vidika, sploh ko se še jaz kaj slabo počutim, pa nimam energije za večno pregovarjanje user posted image . Ampak, po mojem je problem v temu, ker hočeva jaz in ti, pa verjetno še katera druga mama, svojega otroka strpati v kalup povprečja - če "vsi" pri teh mesecih jejo GH, jo mora tudi moj. Ampak, očtino ni tako - vsaj tako pravijo naši fracki, kajne user posted image  user posted image user posted image user posted image  (saj ne ve človek, a bi se smejal al jokal). Pa poglejmo to spet s pozitivne strani: uf, tako majhna, pa tako močna volja user posted image user posted image user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
2.9.2008 10:32:28   
sanosan
Pri moji drugi user posted image  je tudi bil kar problem z začetki uvajanja (je sedaj stara 10 mesecev). Do nekje sedmega ali osmega meseca sma prišle do tega, da je pojedla za en obrok oz. da je bila nekaj časa sita, samo je bil problem z žejo, ker ni nič pila. Tako da sma se morale po obroku še podojit, da se je odžejala. Sem pa že kaj hitro po začetku uvajanja ugotovila, da je več pojedla, če ni bilo mene zraven. Tako da sem bila jaz kar lep čas samo za dojenje dobra, drugi pa so bili super, če so ji po žlici dajali. In pa zelo se ji dopade, če lahko kakšen kos kruha ali keks sama drži in ga grize (sicer še nima niti enega zoba, pa ji vseeno rata). Probaj mogoče, da jo nekdo drug nahrani, ti pa pojdi tačas nekam drugam, da te ne vidi. Mogoče bo to pomagalo, drugače pa ne obupaj, vse ob svojem času.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
2.9.2008 11:17:29   
bibi77
ajša07,
naša pupa je stara 8,5 mesecev in imamo podobne težave kot ti. Tega, da sem že čisto na koncu z živci zaradi GH, verjetno ni potrebno posebej poudarjati. Edino, kar poje gostega v celem dnevu je okoli 100-120ml kosila (zelenjava, polenta, meso..), dopoldan in popoldan NIČ, le dojenje in še to par minutk, imamo občutek, da le toliko, da je za silo sita, zvečer pa morda malo frutolina/keksolina.. Ne mara niti nobenega soka, če ima dober dan popije nekaj vode in to je to. Naši dnevi se pa vrtijo okoli prehranjevanja...noro. Tako, da nimam nobenega pametnega nasveta, le to, da nisi osamljena ti želim sporočiti user posted image .
LP

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
2.9.2008 13:47:40   
ajša07
Zdravo punce,

hvala vam za vzpodbudne besedeuser posted image , včasih velikokrat pomaga samo kakšen dober nasvet ali pa dejstvo, da veš da "težave", ki jih imaš, niso nič posebnega in da bodo slej ko prej izvenele.

lp,
ajša

(odgovor članu bibi77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
4.9.2008 15:03:12   
sabina34
Ojla, tudi moja je stara 10 mesecv in je zadnje tedne zacela strajkati z gosto hrano, da o "animiranju" med hranjenjem niti ne govorim. vcasih sva porabili kar dosti casa, da sva pojedli kolikor toliko, zdaj pa se to tezko. Razen, ko gre za meso, tega bi pojedla se in se. no in mi je bilo dovolj sekiranja in sem poklicala pediatrinjo, pa mi je ze sestra lepo povedala kaj pocnem "narobe". medve namrec veliko casa preziviva zunaj, vedno imava s seboj kaksen prepecenec, rizek ali piskotek in mala veselo gloda. prej tega ni, saj sva bili na strogi dieti zaradi suma alergije na kml in jajca ter sojo.
skratka, med obroki nobenih piskotkov ali cesa podobnega oz. sokov (moja itak pije samo vodo), ampak mogoce le po obroku, poleg tega mora biti otrok lacen. druga moznost je, da ima kaj oteceno in tezko pozira a pri moji najverjetneje to ni, saj mleko pa vedno z veseljem spije. rekli pa so mi tudi, da ce se vedno ne bom gotova, da je ok, lahko pridem tja, da se stehtamo in pediater pogleda, ce je se kak drug problem.

evo na kratko,
lp
sabina

(odgovor članu ajša07)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
4.9.2008 19:30:19   
Paštetka
Mogoče pa ne mara kašic. Pri desetih mesecih ji lahko daš že vaše kosilo. Nehaj ji pripravljati kašic in ji daj hrano s svojega krožnika.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu sabina34)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
1.2.2009 12:00:24   
atea
naj vam povem nekaj drugega, za intrmeco
pediatri pravijo naj otroka samo dojimo do enega leta
Jaz sem pa imela težavo z alergijo na mleko.
Pri drugem mesecu ko sem sama ugotovila da ji mleko ne paše,
sem začela kuhat juhice. najmanj petkrat na dan sem kuhala namesto da bi jo samo podojila.
Pa sem skuhala: pol krompirja, košček korenčka, ter košček ribjega fileja- to je imela najraje
na začetku sem stlačla in precedila, kasneje pa po žlički
Potem sem pa delala razne kombinacije: telečje meso, piščanec, puran, govedina,ribe,
koleraba, brokoli, cvetača, korenček,peteršilj,....
sadje vedno samo eno naenkrat ker ni marala miksanja(vsako sadje je želela lepo nastrgano sproti z žlico)
trikrat do petkrat na dan sem kuhala, ker nisem marala pogrevat že skuhanega
apetit je pa imela ter ga ima še danes
po enem letu je pa počasi začela jesti mlečne izdelke(rezino sira, žlico jogurta ali skute,..)
Smo preživeli. Nikoli pa ne rečem otroku da mora nekaj pojest. Pustim naj se sam odloči.
lp


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
2.2.2009 19:04:27   
ksenci
tudi naš je tako muhast. trudima se že tretji teden in noče, in noče, kaj sladkega, kot je banaa še s tako muko, ostalo pa se začne kr davit upam da bo, predn mi grejo vsi živci, kr cel dan kuham in mečem vstran

(odgovor članu atea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kaj mi je storiti - noče GH
6.2.2009 20:03:41   
aurora28
Probaj tako kot ti je svetovala Tisana. Moj sin tudi nekaj časa ni hotel jesti, potem ko pa sem mu dajala jest iz svoje velike kovinske žlice je pa jedel user posted image . In zdaj je včasih iz svoje, včasih iz moje kovinske, včasih pa mu dajem hrano kar s prsti, običajno je to jabolka, banana, sadje nasploh. 

_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu ksenci)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?