|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nizka posteljca
17.4.2005 20:31:01   
bobek05
Ojla vsem...

Sem v 29t nosečnosti in G mi je v petek prvič začenjal omenjati, da imam nizko posteljco. Seveda sem ga vprašala če je to povezano s tem, da našega korenjaka tako nizko nosim, pa je rekel, da ne. In potem me je še zanimalo, kaj zdaj to pomeni, da imam nizko posteljco, pa je rekel, da je to isto kot če bi pred vrata v sobi postavili omaro (ne moreš ven) - se pravi če se mi lega posteljce ne spremeni, moj sonček ne more ven.

To da je trenutno še z ritko obrnjen navzdol me še ne skrbi, saj pravijo, da se do zadnjega lahko obrne, ampak tole s posteljco...

Nekaj je omenjal, da bomo še počakali in da se lahko še posteljca pomakne bolj gor in da bo potrebno v 34t še na UZ da vidijo kakšno je stanje...

Ima katera izkušnje s tem???? Drugače se odlično počutim, nosečnost v celoti poteka brez problemov, sonček je kar nekam divji...

Pa ne da bi hotela paničarit ali kaj podobnega, sem pa rada o vsem seznanjena in tako pripravljena na vse. Ne bi rada prišla 3t pred PDP tja, pa bi mi naenkrat začeli težit o carskem ali čem podobnem... Torej kaj se zgodi če je posteljca prenizko in otroček ne more ven? Te dajo na carskega?

Hvala vsem za odgovore...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nizka posteljca
17.4.2005 20:49:49   
Gina
Ja, če se posteljica ne dvigne, je običajen porod zelo tvegan, zato ponavadi naredijo CR, kar je v tem primeru res boljše, a ne.
Jaz sem imela pri dveh nos. nizko posteljico in sem tudi zato krvavela ves čas, vendar se mi je do 28. tedna vedno kar precej dvignila, tako da ni bilo več nevarnosti zaradi poroda.
Z nosečnostjo se ponavadi posteljica pomika navzgor, zato imaš najbrž še čas, da se to uredi samo po sebi.
Jaz pa držim pesti zate.:miska::miska:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nizka posteljca
17.4.2005 21:45:00   
lelaval

Jaz sem 31T in imam prav tako nizko ležečo posteljico (pa tudi nosim zelo nizko). V 34T imam UZ in takrat ti sporočim, kaj bom zvedela. Ne sekiraj se preveč, saj se navadno stanje samo uredi in se posteljica sama dvigne.
Sicer pa si preberi še:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=57965&t=57942

LP in čim lepši preostanek :nosecka: s čim manj skrbi.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nizka posteljca
18.4.2005 8:53:36   
amadeusa
Tudi jaz sem imela iste probleme kot ti. Rodila sem štiri dni pred rokom s carskim rezom, posteljica nizko, otrok se ni obrnil, glavico je imel gor , ritko dol pa se je vse dobro končalo.:bravo:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   nizka posteljca
18.4.2005 11:46:54   
mimica
Nizko ležeča in predležeca posteljica - placenta previa - ni enako. Pri nizko ležeči posteljici ni treba CR, pri predležeči pa je potreben, če se ne popravi. Po opisu sodeč in kaj je rekla tvoja ginekologinja imaš predležečo posteljico. To imam tudi jaz in veliko sem prebrala o tem na MON pri dr. Pušenjaku.
Pri predležeči posteljici lahko zakrvaviš, prav tako normalen porod ni mogoč.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nizka posteljca
18.4.2005 12:13:12   
Gina
Ja babu, to je res, vendar se meni zdi, da zelo nizko ležeča posteljica lahko postane placenta previa, oz. predležeča posteljica, a ni tako?

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nizka posteljca
18.4.2005 13:27:25   
mimica
Mislim, da je to možno, saj po odgovorih, ki sem jih prebrala na MON, ampak 100 % pa ne morem rečt, saj o tem premalo vem. Res pa je, da te malo kar stisne, ko prebereš malo več o predležeči posteljici, ampak jaz trdno upam, da bom lahko rodila po normalni poti, saj si zelo želim slišati prvi jok mojega :modri:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   nizka posteljca
18.4.2005 14:02:52   
Gina
Tudi jaz držim pesti.:miska: Sicer je pa možno, da ti delajo CR pri lokalni, če se tako zmeniš. Se mi zdi, da v Po. tudi to delajo, nisem pa zihr.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   nizka posteljca
18.4.2005 14:22:58   
bobek05
Hvala vsem za odgovore... Malo me vseeno skrbi, saj sem na MON prebrala, da naj bi se posteljca dvignila DO 28. tedna, jaz pa sem bila že čez, ko sem bila na UZ...

Pa G je bil ful nejasen... Nič ni omenjal za katere vrste nizko posteljco gre, dal mi je samo opis kot sem ga opisala zgoraj. :zmeden:

Kar pa imam napisano na listu pa še manj razumem: "Placenta sega iz fundusa nazaj, levo sega še v raztezni del." :zmeden::zmeden::zmeden:

In zdaj moram čakati 1 mesec, da vidim če se bodo stvari izboljšale??? Prebrala sem tudi (iz zgodnjega linka), da ne glede na to, kakšno vrsto nizke posteljce imaš, da močno začneš krvaveti in da moraš mirovat...

Kaj je potrebno mirovat že zdaj??? Naj omenim, da G ki mi je delal UZ ni moj osebni G, tako da moram čakati vsaj do naslednjega pregleda (9.5.), da se o tem posvetujem s svojim G.

Še 1x vsem hvala za odgovore...

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   nizka posteljca
18.4.2005 14:24:45   
bobek05
Babu,

kje pa naj to iščem na MON, ker bi tudi jaz želela čim več prebrati o teh posteljcah???!!! Ali je že dolgo nazaj kar si to brala?

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   nizka posteljca
18.4.2005 18:04:50   
mimica
Poglej na http://med.over.net/phorum/list.php?f=19, idi pod iskanje ter vtipkjaj predležeča posteljica, pri datumu daj katerikoli datum, da dobiš čimveč zadetkov.
Res je, da lahko začneš krvaveti vendar pa ni nujno, da sploh nastopi krvavitev. Meni se je malo dvignila in vse kaže na to, da se bo popravila. Je pa res, da te malo stisne pri srcu, ko vse to prebereš.Držim pesti, da bo vse OK !

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   nizka posteljca
18.4.2005 18:07:07   
mimica
Poskusi še tu
http://med.over.net/phorum/search.php?f=19&search=predle%BEe%E8a+posteljica&globalsearch=0&match=1&date=0&fromday=19&frommonth=3&fromyear=2005&today=18&tomonth=4&toyear=2005&fldsubject=1&fldbody=1&moderationbit=0
Tu sem ti že vse teme poiskala !

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?