|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oprema - 2 otroka z majhno starostno razliko
17.2.2009 20:12:16   
Kasija
Zanima me, kaj vam je mamicam z otroci z majhno starostno razliko prišlo prav, da se je dalo logistično lažje preživet? V maju bom rodila, moj starejši bo star 19 mesecev. Živimo blizu Ljubljane, v dvonadstropni vrstni hiši. Prosim, komentirajte moje predloge, če kaj od tega imate, in dodajte svoje.


Moje ideje do sedaj (ničesar razen slinga še nimam):
  • Neko prevozno zadevo ala buggy za na voziček. Me zanima, kaj imate in kako ste zadovoljne.
  • Sling
  • V atriju bi imela peskovnik in igralno hiško. A je še katero igralo, ki otroka zaposli nek čas?
  • Baby phone
  • Posteljico v dnevni, kamor lahko varno odložim dojenčka tudi čez dan

Hvala za pomoč!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oprema - 2 otroka z majhno starostno razliko
17.2.2009 20:21:46   
melanija
 - Bugy za voziček - obvezno. Jaz imam doma narejeno varianto, mi jo je mož naštimal - kot kolo da lahko drugi otrok sedi. Takrat ko smo to rabili buggy-ju še ni bilo. Nam je pa zelo prav prišlo za dolge sprehode, ker drugi je bil tudi majhen in velikih razdalj ni zmogel.
- Peskovnik in hiška sta super. Mi ju imamo in se zelo zamotijo.
- Baby phone pride prav, če otrok spi v drugem nadstropju, kuhinja pa je spodaj, pa tudi ven lahko greš (npr. na teraso, vrt) in si brez skrbi, da bi se otrok zbudil in jokal.
- Posteljica na začetku, kasneje pa stajica z igračami, ko je malo starejši da se zamoti.

To imaš prav, na pamet ni ne pride nič drugega trenutno, razen za spanje kaj se boš odločila. Kje bo spal mlajši in kje starejši. Jaz sem imela razliko 20 mes in ta mala je spala v košari, ta velika pa v posteljici. Po treh mesecih pa sem naredila tako da je mala šla v posteljico (120 za 60), ta velika pa kar v navadno posteljo, s tem da sem ji dala ob strani ograjo.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: oprema - 2 otroka z majhno starostno razliko
17.2.2009 20:30:26   
2 Sraki
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

  • Neko prevozno zadevo ala buggy za na voziček. Me zanima, kaj imate in kako ste zadovoljne. Super stvarca, pri nas je večji zelo zadovoljen, jaz pa brez skrbi, ko se sprehajamo.
  • Sling Tudi zelo vredu, imamo prav tako, vendar sem ga uporabljala predvsem za dostope kamor ne morem z vozičkom (manjši hrib)
  • V atriju bi imela peskovnik in igralno hiško. A je še katero igralo, ki otroka zaposli nek čas? Peskovnik definitivno, pa po možnosti še kakšen manjši bazenček ali lamprček z vodo in nekaj šalč, kozarčkov.
  • Baby phone Mi imamo tistega, ki je v bistvu voki-toki, samo ima tudi funkcijo varuške. Prednost tega je to, da grem lahko brez skrbi v trgovino z večjim, mali pa v miru spi, saj mi lovi sigurno 1km daleč.
  • Posteljico v dnevni, kamor lahko varno odložim dojenčka tudi čez dan. Kar čim večjo stajico, mi imamo šestkotno, se zelo dobro obnese, ker je veliko prostora in če hočem, da je na varnem, ga dam, notri pa se lahko giblje kljub temu skoraj neovirano. Za začetek smo za čez dan dajali kar v to stajico košaro za spanje (dreamy od vozička pač), da je spal zraven nas. Kasneje pa ko že rabi več miru pa v svojo posteljo v otroški sobi. 
Sicer pa se nič ne boj, zadeva se super izide, no vsaj pri nas se je. Navadila sem takoj oba, da hodita spat ob isti uri, da tudi midva imava kakšno urico zase.





(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: oprema - 2 otroka z majhno starostno razliko
17.2.2009 22:12:27   
barika
Za drugega user posted image  bomo na novo kupili samo voziček, za prvega buggy-ja, pa še eno posteljo in je to to.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: oprema - 2 otroka z majhno starostno razliko
17.2.2009 22:23:54   
lelaval
Jaz imam med prvima2 16 mesecev razlike. Buggy sem imela, pa ni bila rada gor - sdem jo mogla nosit user posted image , ko pa je mlajši začel hodit (hvalabogu hitro), pa se je starejša vozila v vozičku user posted image . Tako, da sem na sprehodih raje prakticirala v eni roki vozek, v drugi pa kolo s user posted image štango za potiskat - tako smo vsaj kam prišli user posted image . Če sva šla oba na sprehode (kar pa je bilo res redko), pa sva dala vsakega v svoj vozek.
Baby sitter itak.
Spala pa sta vsak v svojem kinderpetu - sem ju tudi spat kar hitro začela dajat istočasno, tako, da sta imela isti ritem spanja, jaz pa podnevi čas, da sem v miru skuhala kosilo, zvečer pa sta tudi najkasneje ob 20.00 že spala, pa sem v miru pospravila po bajti in polikala.
Zunaj - hiška, peskovnik, bazenček in tobogan, pa gugalnica - te stvari še danes pridejo prav.
Sem pa od začetka ta čas, ko sem mlajšega dojila, večji brala knjigice, risala z njo,... - pa sem oba otroka naenkrat porihtala user posted image


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: oprema - 2 otroka z majhno starostno razliko
19.2.2009 13:39:07   
Kasija
Hvala vsem za odgovore! Mi bodo prišli prav.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?