|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija na mleko - prosim, pomoč
26.4.2005 11:45:18   
kepa*
Pozdravček!
Nikoli nisem posebej razmišljala o alergijah, zdaj pa me je na to napeljala pediatrinja, ko mi je rekla, da bi naš mali lahko bil alergičen na mleko.
Namreč, nikoli ni hotel preveč jesti, zadnje dni pa je stanje nevzdržno. Kadarkoli mu ponudim flaško, nekajkrat povleče, potem pa se začne upirati, krčiti, brcati, tudi histerično jokati. Lahko ga hranim le še v spanju. Ker se bojim,da mali zaužije premalo hranljivih snovi, sem poklicala pediatrinjo, ki mi je naročila, naj dam danes njegovo blato v laboratorij, ob treh pa imamva pregled.
Vsa sem zaskrbljena. Malo sem brala o teh alergijah, pa vidim, da je cela znanost.
Mi lahko katera svetuje, kako naprej? Kaj lahko pričakujem, če ima otrok res alergijo?
Ali se lahko to odkrije na blatu,ali bodo potrebne nadaljnje preiskave? Morda celo v bolnici?
Naj še povem, da Gašper pije moje mleko in aptamil, blato pa ima bolj tekoče - od rumenega do rumeno-zelenega.
Hvala vsem.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   Alergija na mleko - prosim, pomoč
26.4.2005 12:32:59   
darjatimci
Ali ugotavljajo alergijo na blatu tega še nisem slišala,mogoče sumi kakšne bakterije,drugače ti pa svetujem da počakaš na izvide res se pa na mleku alergija najprej posumi tudi jaz sem jo,zato ti raje najprej počakaj na izvide pa boš videla kaj je,srečno.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Alergija na mleko - prosim, pomoč
26.4.2005 12:54:01   
Natasa-6
Za ugotavljanje alergije moraš na pregled na pediatrično, ne ostaneš pa v bolnici. Pa ni nič hudega ta alergija, saj mine, se da precej kombinirat z drugo hrano. Le pogum!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Alergija na mleko - prosim, pomoč
4.5.2005 22:03:22   
sebtan
:)) ciao kepa, mislim, da vem o čem pišeš, z našo tijo, ki je sam 13 di starejša so isti problemi,mleko ne pa ne, pa tudi sam še v spanju potegne flaša....sicer zvečer mi poje pol šalčke allete greska, ki je tudi z adaptiranim mlekom, sicer pa pijeva skozi novalack. čez dan se švercava s sadnimi sokovi, frutek marelica hruška ji tudi še kar gre....meni so rekli, da sem ji prehitro začela dodajat in da pač kr je nove okuse spoznala, ji mleko ne gre več, sicer pa bi tudi jaz rada na preglede, kajti mleko je pomembno za razvoj, ali??? no, upam da bo vse ok, z obema seveda.
kaj ti si mu će začela kaj dodajat? kolko pa ti spije, o ti pije mleko? naša tija ne spije nikoli več kot 120ml...pa za njeno starost naj bi 210.:((boooh?

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Alergija na mleko - prosim, pomoč
6.5.2005 9:43:12   
Anonimen
Pozdrav:alergija na mleko se ne pokaže z odklanjanjem mleka,ampak z izpuščaji po telesu.Najbolj so skoncentrirani na notranji strani kolen pa po obrazu,pojavi se lahko oteklost obraza največ okoli oči.Je pa izpuščaj zelo srbeč.
Zahtevaj od pediatra napotnico za alergologa.Ko bodo narejeni vsi testi tudi krvna preiskave se bo pokazalo na kaj je alergičen.
Naš Timi je na žalost alergičen na kravje mleko.Moramo se izogibat vsj prehrani,ki vsebuje laktacide.Najhuje je to,da smo mu morali prenehat dajat njegove najljubše jedi:jogurte sirčke...
Dobil je zdravila:Zyrtek,in Elidel kremo,da namažemo srbeče izpuščaje in Fenistil kaplice,proti srbenju.

LP Neva6:rozica:

Lp neva:rozica:

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Alergija na mleko - prosim, pomoč
7.5.2005 16:21:27   
Annny
Ojla,
lahko se ta 'alergija' na zunaj tudi ne pokaže.. veliko ljudi nima encima za presnavljanje kravjega mleka (laktaza- encim, mislim da)..in jih po zaužitju strašno boli trebuh oz. se jim mleko gnusi. Učinki so isti, kot pri celiakiji, samo tam telo ne more prebaviti glutena.
Lp

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Alergija na mleko - prosim, pomoč
9.5.2005 14:44:35   
Ivi33
Naša gospodična od nikoli ni marala prilagojenega mleka, pa se je čez čas res pokazala al. na mleko. Sicer pa je vseskozi imela lišaje in pikice po telesu.
LP

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?