|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Histerični jok in spanje
9.3.2009 12:19:22   
Nastya
Jaz nisem več dost pametna, kaj in kako. Zato vas prosim in se obračam še na vas, da mi bo katera znala svetovati.

Moj mali pobalinček je star 8 mesecev in do predkratkim še nismo imeli kakšnih hudih težava gleda nočnega spanja, poleg tega da se je 2x zbujal in dojil. Ok, to ni panike.

Zdaj pa že nekaj dni noče in noče spat, niti podnevi niti ponoči..tako je že zaspan in utrujen, da bi kar padel, a zaspati ne pa ne. Se dere in dere tudi po eno uro ali več, da potem od onemoglosti po moje zaspi. Ker pa ga hodim gledam vidim da je še 5x slabše in se dere še bolj. Pa ga vzamem iz posteljice, pa ga pocrkljam, da se pomiri, ga dam spet nazaj, se spet dere, pa ga spet nesem v zakonsko posteljo in se uležem zraven, ga probam stisniti, ne, on se dere. Prižgem luč, je vse ok in se že smeji..če ga mož začne ogovarjati se je on že pripravljen igrat in smejat. Tudi če mu v sobici pustim lučko prižgano je isto. Imam občutek, da se boji, kot da bo kaj zamudil, če bo šel spat.

Včeraj zvečer je pa bila katastrofa, v celem dnevu je spal dve uri dop in 15 min pop v vozičku, zvečer okrog 18 ure je bil že čist konc, mu dam večerjo, umit in spat. Zaspi v 5 min, v tišini, potem pa se je zbudil okrog 21 ure z jokom in se je jokal do 10 h tako, da mi je zbruhal vse kar je pojedel..no coment, jaz sem bila čist paf, vsa prestrašena, če ga kaj boli, če je kaj narobe itd...ga, dava spat k nama..do 2 h je spal, potem pa se je spet zbujal na eno uro in sitnaril oz. jokal, a se je  hitro naveličal..

Mož pa mi ves čas samo zatrjuje, da je scrkljan in kakor se on spomni da je sam takoj nergat, jokat itd...moram rečt da to zadnje časa počne tudi čez dan, sploh se noče več tako igrati sam, samo gleda kje sem, in samo v naročje sili...če grem samo mimo njega, je že nerganje..

Kaj pravite ve, ali je res samo scrkljan in da z jokom izsiljuje (čeprav jaz mislim, da je še vseeno malo premajhen za to), ali ga tako dajejo zobki (ker jih še nima) ????? ali kaj mu je ?



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Histerični jok in spanje
9.3.2009 12:34:29   
Tisana
To je normalna faza v razvoju otroka. Eni jo podoživljajo intenzivneje kot drugi. Pri nas je minilo pri 14 mesecih (začelo se je pozneje kot pri vas, mogoče tudi zato, ker je rojena prekmalu), je bilo pa zame zelo naporno, saj je bilo nemogoče kar koli storiti čez dan, še na wc sem morala z njo v naročju, če nisem hotela, da se dere na vse pretege. Ko so jo nekako pritegnile igrače na tleh, da je zlezla iz naročja, je bil cel rompompom, če sem ne samo zapustila sobo, temveč se oddaljila za nekaj cm user posted image  Ko sem jo pustila s svojo mamo za 2 uri, je bila tako prestrašena, da ji več kot mesec dni ni dovolila, da se je dotakne. Ko je moja mama prišla na obisk, je samo plezala po meni in jokala, ker se je bala, da bom odšla. Tudi ponoči se je še pogosteje zbujala kot sicer, navadno s predirljivim jokom (samo moram reči, da je to pri nas večen problem).  Upam, da ti je vsaj malo lažje, ker bereš, da je to normalno, da je faza, da mine. Kar ti še lahko dam, je nasvet, da bo za vse vas veliko lažje, če in ko boste to sprejeli kot del odraščanja otroka in delali čim manj planov, kaj vse je potrebno pospraviti, skuhati,... 

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Histerični jok in spanje
9.3.2009 14:22:26   
badumbadum
Oh, kako mi je to znano. Naši lumpica bo imela v petek 7m in zganja natančno take. Očitno je faza, ki jo morajo/moramo dat skozi. Moji živci so sicer že čisto scefrani user posted image , ampak tako pač je. Včasih se mi zdi, da je manično-depresivna user posted image , ker enkrat vriska, se smeje, čeblja in rjovi, da je veselje, drugič pa se dere, kot da bi jo iz kože dajali, in ne pomaga čisto nič drugega, kakor da se valja po naročju. Uspavanje je postala prava nočna mora, vozičkanje pa avantura - nikoli ne vem, ali bova prišli domov v vozičku ali tako, da je ona v naročju, jaz po kot kak lolek potiskam voziček.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Histerični jok in spanje
9.3.2009 18:43:57   
Anonimen
Naša Pia bo stara 10 tednov, pa imamo že nekaj časa tako situacijo. Podnevi spi samo v vozičku, pa še to se mora peljat. Doma se včasih cel dan dere, tudi na rokah, potem pa pade v dremež za 10 min, še to od utrujenosti. No, ponoči pa res spi po 5 - 9 ur skupaj.

Pozdravček

(odgovor članu Nastya)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 stvari, ki sem se jih naučil, odkar sem...
Če imate otroke ob sebi. Da jih poljubite za lahko noč. Da skupaj zajtrkujete. Da greste z njimi v šolo. Da vidite, kako...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?