|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   problemi v šoli zaradi nosečnosti - na pomoč!
16.2.2009 12:03:10   
Teii
Sem mlada bodoča mamica. Imam 18 let in še vedno obiskujem srednjo šolo. Otroka se zelo veselim, čeprav priznam na začetku ni bilo tako. Moj problem je naslednji: V šoli sem za nosečnost povedala psihologinji, ki je rekla da bo za situacijo povedala profesorjem, s čimer sem se strinjala, pod pogojem da profesorji tega ne bodo razglašali naokoli. Mislim namreč, da je to moja stvar in tudi zlobnih jezikov na naši šoli ne manjka. V šoli sem bolj malo, ker imam urejen status, da pridem samo na teste in spraševanja, ker sem že v visoki nosečnosti. Ko sem pred kratkim prišla v šolo, so vsi vedeli, da sem noseča. Ena od profesoric je med poukom povedala svoje subjektivno mnenje o meni. Rekla je, da me bo prijavila na socialno in da sem neodgovorna, ker ne hodim v šolo. Naj povem, da me omenjena profesorica ne pozna in to sklepa na podlagi tega, da ne hodim v šolo. To je povedala celemu razredu in kako naj se jaz po tem počutim? Dobila sem odpor do šole. Ne vem, kako naj pridem tja brez, da bi me vsak ki gre mimo gledal v trebuh in nekaj zašepetal sosedu. Ponosna sem na to da bom mamica. Rada imam svojega otroka. Mogoče ji res ne bom mogla nuditi vsega vendar se trudim. Tudi delala sem, dokler sem lahko, zdaj pa žal ne morem več. Podporo imam z mamine in fantove strani, seveda sem se pozanimala tudi o finančni pomoči do katere sem upravičena. Mogoče se bom komu zdela slaba in neprimerna mati, a sama vem da bom otroku nudila vse kar bom le lahko! Ne vem pa kako naj normalno pridem v šolo, če pa sedaj cela šola misli, da sem neodgovorna, neprestane me sprašujejo kje živim, kakšno plačo imam... Vse to me spravlja ob živce.user posted image user posted image user posted image  

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 18.2.2009 11:44:12 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: na pomoč!
16.2.2009 12:15:28   
Anonimen
najprej čestitke, za user posted image in za odločitev da ga obdržiš user posted image

kar se problema tiče...kaj pa vem...ti veš kako in kaj. praviš da se otroka veseliš. super. zdaj pa stoj za svojim dejanjemuser posted image ker če ti prideš nekam, se neugodno počutiš, te sram, strah itd.....se to opazi. nastopi samozavestno. SIJ. da bodo vsi videli, da ti je kul. da si ponosna na to kar raste  v tebi in da je zaželjeno.

in ne obremenjuj se z zlobnimi jeziki in pogledi. taki se vedno najdejo, pa ni važno a si noseča, maš vlko rit, štrleče ušese, očale al pa čudno frizurouser posted image tko to je.

srečnouser posted image



(odgovor članu Teii)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: na pomoč!
16.2.2009 12:47:37   
Anonimen
Najprej čestitke za nosečnost!

A veš kaj? V tebi raste eno majhno, lepo bitjece, za katerega sem prepričana, da bo ljubljeno, sprejeto in imelo super mamico. Zato se niti približno ne sekirat, kaj si drugi mislijo o tebi. to sploh ni važno in nima nobene veze. Važno je, kaj si ti misliš o sebi, kaj si ti želiš, kaj ti hočeš. Odločila si se za tega otroka, pripravljena si ga sprejeti in to mi pove veliko več, kot pa neobiskovanje pouka. Pač, ne hodiš k pouku in kaj potem? Delaš izpite, se učiš, a ni vseeno? Še več truda moraš mogoče vložiti, ker se moraš vsega naučiti sama, poleg tega si še nosečka, torej ti možgani zaradi hormonov ne delajo v polni meri.

Torej, ne se obremenjevat s tem, kaj si mislijo drugi, važno je, kaj si o sebi misliš sama.
Šepetajo pa vedno, ni važno, koliko si stara ob nosečnsoti, vedno se najde kdo, ki nima delat drugega ali ki sam zase ve vse, kaj je za druge dobro.
Sošolci pa... mogoče se jim zdi nenavadno, ker si noseča, pa tako mlada, oni mislijo samo na žure in podobno. Čez nekaj let se jim bo njihovo razmišljanje zdelo precej plehko user posted image , odločitev za otroka pa nekaj najlepšega na svetu. Ti imaš to že sedaj, oni pa bodo morali še mal počakat.

Srečno ter lepo in mirno nosečnost želim!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: na pomoč!
16.2.2009 12:49:40   
Anonimen
Še glede financ: v vsakem primeru ti pripadajo otroški dodatki za otroka, starševsko nadomestilo (okoli200€) ter enkratna pomoč ob rojstvu (paket ali denarni znesek za nakup opreme). Vse te stvari urejaš na Centru za socilano delo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: na pomoč!
16.2.2009 12:59:42   
Teii
Hvala za podporo. user posted image Za starševski in otroški dodatek sem se že pozanimala in imam že obrazec.user posted image   So mi na centru vse zelo prijazno razložili.user posted image Res hvala in btw super forum ni kaj.user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: na pomoč!
16.2.2009 13:10:45   
sashy
Čestitke za nosečnost!

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80


in ne obremenjuj se z zlobnimi jeziki in pogledi. taki se vedno najdejo, pa ni važno a si noseča, maš vlko rit, štrleče ušese, očale al pa čudno frizurouser posted image tko to je.



Točno tako! Ti živiš svoje življenje ne drugi! Res pa je, da otrok samo od ljubezni ne bo živel. Torej, če imaš podporo staršev, fanta se vse da!
Jaz sem zanosila po končani srednji šoli in se vpisala na faks. Sedaj imam doma 9 mesecev starega sina, ki mi daje navdih in me motivira. Naredila sem prvi letnik sedaj sem v drugem in še vedno s svojimi sovrstniki.

user posted image  sicer živiva v isti hiši z mojimi starši, vendar imava svoje prostore in plačujeva polovico vseh stroškov, ker on hodi redno v službo. Je pa res, da na začetku brez njihove pomoči ne bi šlo. Ko sem v šoli user posted image  pa v službi malčka peljem k moji babici in dedku, ki ga naravnost obožujeta. Včasih me pokličeta celo, ko sem doma, da naj ga malo pripeljem, pa že tako ga vidita 5-krat na tedenuser posted image

Torej, ne obremenjuj se, bodi vesela, kajti otrok je nekaj tako čudovitega!

_____________________________

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: na pomoč!
16.2.2009 13:58:16   
zinkazi
njlepše kar lahko doživi ženska je nosečnost in otrok. starost ni pomembna, sicer pa si dovolj stara. finančne plati že urejaš. bodi ponosna na svoje stanje, imej ga rada. razen tvojih najbližjih in tistih, ki te podpirajo, vsi drugi in njihova mnenja niso pomembni. vsakemu poglej s ponosom v oči in mu daj vedeti, da se otroka veseliš. samo ti in tvoj fant, pa mogoče še starši boste skrbeli zanj. pa srečno v življenju in na izpitih!

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: na pomoč!
16.2.2009 14:05:01   
uwaga
Čestitke za nosečnost!
Kot so ti že predhodnice napisale se čim manj obremenjuj z neumnimi pripombami drugih ljudi, čeprav je to včasih težko.
Važno je da si se ti zmenila v šoli in da opravljaš izpite. Še bolj važno pa je , da se otročička veseliš in da ti mama in fant stojita ob strani.
Veliko sreče predvsem pa zdravega otročička ti želim!

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: na pomoč!
16.2.2009 14:46:31   
lelaval
Česdtitke za odločitev, da otroka obdržiš user posted image

Verjemi, da se bodo še našli zlobni jeziki, ki ti bodo kaj rekli. Ampak bodi vesela, da si se tako odločila, in, da imaš vso podporo, ki jo potrebuješ.
In, če šolo dokončuješ tako, da oprvljaš izpite, lahko čez leto komot greš študirat - pa za svojimi vrstnicami ne boš nič zaostajala - le eno izkušnjo več boš imelas kot one in enega krasnega user posted image tudi.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: na pomoč!
16.2.2009 15:18:38   
Teii
Res hvala za prijaznost vsem. Ste mi polepšale dan.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: na pomoč!
16.2.2009 16:04:11   
Gina
Tudi z moje strani čestitke!user posted image  Kaj je lepšega, kot biti mami? Prepričana sem, da boš zelo fajn mamica in to, da sedaj govorijo o tebi, pove nekaj zgolj o njih in njihovi kratki pameti, prav nič pa ne o tebi. Če mene vprašaš je najboljše, da vsi vedo, da si noseča. Sama jim povej, da si vesela in ponosna, da je temu tako, pa da obstajajo tudi ljudje, ki jim denar ni na prevem mestu, da pa ga boš imela dovolj, da preživite in da je to pač tvoj problem, ki si ga pripravljena premostiti in ga tudi boš. Da si vesela, da jih skrbi zate. Potem ne bodo imeli česa opravljat. Opravljajo ponavadi tisto, o čemer ne vedo dovolj, kar je skrito v tančico skrivnosti. Bolj kot skrivaš, slabše se vedejo, ugibajo, natolcujejo, domišljajo si še zgodbice zraven... A veš, eni bodo itak menili, da si neodgovorna, ampak to ni tako zelo važna stvar. Ali boš pustila, da bo od njihovega mnenja odvisna tvoja sreča? Boš pustila, da te oni na daljavo upravljajo? Ne jim dat tega zadovoljstva. Ne biti odvisna od tega, kaj kdo govori. Itak bodo govorili. Naj govorijo, briga te. Eni pa tudi ne bodo govorili. Sem prepričana, da jih je enako mnogo tudi tistih, ki bi se z veseljem s tabo veselili tvojega otročka, samo možnost jim moraš dati.
POglej, moje osebno mnenje je, da je boljše imeti vsaj prvega otroka mlad in poln energije, kot šele pri 30 in čez. Četudi z malo manj denarja in ob pomoči staršev.

(odgovor članu Teii)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: na pomoč!
16.2.2009 19:11:17   
amaya
Ko sem prebrala tvojo zgodbo sem iz nje razbrala, da si odgovorna in za svoja leta zelo odrasla oseba, ki zelo trezno razmišlja. Lepo je videti, da se punce tvoje starosti odločijo obdržati otroka in bodi ponosna na to!
Vem, da besede bolijo, vendar se jih boš morala navaditi preslišati. Z dotično profesorico, pa se kar pogovori. Mogoče so ostali malo bolj napihnili njene besede, mogoče pa ne. Če se boš bolje počutila, če z njo razčistiš, pa pojdi do nje.

Srečno


Pa še enkrat user posted image


_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: na pomoč!
17.2.2009 6:06:50   
AKP
Te čisto razumem, ker se je meni zgodilo isto. Takrat so celo imeli na šoli sestanek ali bom sploh lahko ostala na šoli ali pa me bodo izključili, ker se jim je to zdelo moralno neprimerno, ker sem še bila mlajša od tebe. Sem pa normalno hodila v šolo in se nisem zmenila za poglede in šepetanje. Še marsikje te bodo tako gledali, in še marsikje boš slišala kaj neprimernega. Lahko ti svetujem samo to, da ponosno dvigni glavo in se ne zmeni za takšne stvari. Držim pa pesti, da se ti bo v bodoče vse dobro izteklo. 

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: na pomoč!
17.2.2009 6:30:07   
christiana21
Teii, čestitke za odločitev, da boš user posted image  obdržalauser posted image .
Razumem te kaj se ti dogaja. Tudi sama hodim še v srednjo šolo, nisem kaj dosti starejša od tebe. Tudi jaz sem za ljudi, ki so moj letnik malo čudna, ker sem se tako mlada odločila user posted image  obdržat in sem na nek način celo namenoma delala na njemu. Preden sem zanosila, sem imela zelo burno življenje in sedaj je vsem čudno, kako bom jaz vzgajala user posted image , ki ga nosim - pač sem se odločila odrasti, dosti mi je bilo žurov, popivanja, štopanja,...  Ne živim več iz dneva v dan, ampak sem se naučila živeti odgovorno, kljub temu, da nimam stalnih dohodkov, razen pokojnine po mami, kupujeva z partnerjem hiško in si urejava življenje. Tudi pri tebi se bo vse uredilo, boš videla. Gre počasi, ampak gre pa.
Ne sekiraj se zaradi opravljanja in očitajočih pogledov, pomosno dvigni glavo, nasmej se, ker boš kmalu mami in pojdi ponosno naprej. Biti mati je nekaj najlepšega.
Kdaj imaš pa rok?
Če želiš me lahko tudi na zasebno sporočilo kontaktiraš.
Pazi nase in na user posted image . Pa glavo gor.


_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: na pomoč!
17.2.2009 7:21:47   
Anonimen
najprej čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image malo je tako mladih mamic ki se odloči da bo obdržalo otroka, super si, to se zavedajuser posted image user posted image user posted image user posted image

glede tega problema s šolo, punca glavo pokonci, naj si mislejo kar hočejo, to je samo tvoje in bodi ponosna na to kar imašuser posted image user posted image user posted image , pod srcem imaš majhno štručko, ki jo imaš rada in jo potrebuješ, ravno tako ta majhna štručka potrebuje tebe, zato se ne oziraj na druge, in misli samo naseuser posted image user posted image user posted image user posted image

pa še to: palica ima dva štilauser posted image !!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu christiana21)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: na pomoč!
17.2.2009 7:32:53   
lumpa6
IZVIRNO SPOROČILO: Teii

Hvala za podporo. user posted image Za starševski in otroški dodatek sem se že pozanimala in imam že obrazec.user posted image   So mi na centru vse zelo prijazno razložili.user posted image Res hvala in btw super forum ni kaj.user posted image  

pa še pomoč občine ti pripada, za ljubljano je okoli 380 evrou, pa seveda čestitke

(odgovor članu Teii)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: na pomoč!
17.2.2009 10:20:33   
Greenie
Čestitke za prihajajočega  user posted image ! Tudi meni se zdiš odgovorna in pametna. S fantom sta skupaj, imata se rada, podporo imata. Vse glavno imata.

Tudi po zakonu ti kot dijakinji pripada ta pravica, da lahko izostaneš od pouka in delaš samo izpite, zato ne vidim kaj ima tista profesorica proti tebi. Ne sekiraj se, verjetno je samo še ena zafrustriranka, ki ji biološka ura tiktaka pa je ljubosumna.

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: na pomoč!
17.2.2009 11:11:45   
baby blue
Zlobni jeziki so vedno bili in tudi vedno bodo... Tako pač to je... Svetujem ti da se ne zmeniš zanje in bodi ponosna na to kar si dosegla ((da sama urejaš finance da imaš podporo staršev in fanta) in da imaš pod srcem živo bitjece... Po besedah sodeč si zelo odrasla in se dobro zavedaš odgovornosti in vsega kar bo nosečnost in kasneje materinstvo prineslo...

Glede izostajanja v šoli je pa tako.... Če ne zmoreš ne greš nesmiselno se je nekaj truditi in morebiti ogroziti še otroka... Saj si pridna vseeno se učiš in hodiš na izpite... pa ti je še veliko težje ker snovi ne slišiš ampak se moraš v snov poglobiti sama... ali pa da ti kdo razloži...

Ne obremenjuj se... uživaj v nosečnosti bodi ponosna in naj ti obraz žari od veselja saj je nosečnost in materinstvo nekaj najlepšega kar se lahko ženski zgodi...

pa čestitke za nosečnost in nadobudnega malčka/malčico

(odgovor članu Teii)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: na pomoč!
17.2.2009 11:23:09   
anchika
Opravljali bodo zmeraj. Ko ima ženska prvega otropa po 30 letu  pa za hrbtom opravljajo kolk kasnu se je odločila. A noben se ne vpraša zakaj?

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: na pomoč!
17.2.2009 17:03:01   
Teii
Wow vse ste zelo prijazne.user posted image Rok imam 1. maja, pa punčka je... Danes sem bila na pregledu, sem poslušala srčka.user posted image

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: na pomoč!
17.2.2009 17:43:23   
Anonimen
Teii se strinjam s predhodnicami, ne obremenjuje se z okolico in bodi ponosna na svojega bušijauser posted image

Tudi jaz sem mlada nosečka, stara 21 let. Sicer sem načrtovano zanosila, niti ni takoj uspelo, vseeno pa zna kdo čudno pogledat, ampak se jaz s tem ne obremenjujem. Leta niso vse, veliko več pomenijo izkušnje in kakšna oseba si.
Sama sem še bolj na začetku, ampak že komaj čakam da bom lahko kazala svojega bušija vsej okolici, vključno s vsemi na faksu, pa čeprav sem ena izmed redkih nosečk tam.

(odgovor članu Teii)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: na pomoč!
17.2.2009 17:46:45   
mani2
Teii čestike za prihajajočega user posted image . Ne sekiraj se za zlobne jezike. Saj so ti moje predhodnice že napisale. JA pa seveda čestitke za user posted image .user posted image user posted image user posted image user posted image Je lepo slišati srčka a ne? Uživaj v nosečnosti in čim manj se obremenjuj. Te pa povabim na forum Majčic kjer smo prave čveke da nas komaj dohajaš. Smo vesele vsake novinke sploh če je zgovorna user posted image .

(odgovor članu Teii)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: na pomoč!
17.2.2009 19:00:47   
christiana21
Teii poglej ZS

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: na pomoč!
17.2.2009 19:09:33   
frrrr
čestitke za user posted image

ne obremenjujem se s tem kaj se drugim plete po glavi. ti boš maja prejela najlepše darilo in raje čuvaj energijo za svojo punčko.
sem prepričana, da ti bo uspelo in boš svoji princeski najboljša mamica na svetu! drži se!

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: na pomoč!
18.2.2009 15:09:39   
Teii
Omenjena profesorica je prijavo podala na center za socialno delo.user posted image Hvala Bogu sem s psihologinjo ki je res Angel med Angeli vse rešila in dokazala, da trditve profesorice NE držijo. Od nje bom zahtevala opravičilo. Čist sm bla Paaaaffff ko sm zvedla.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
3 pogoste stvari, ki pri nosečnici povzroč...
Pretirano nekritično sprejemanje informacij v nosečnosti lahko vodi v razvoj tesnobe. Kako preprečiti, da se pojavi stra...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?