|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nahrbtniki Deuter – pojasnila glede popusta
1.3.2005 7:33:37   
Bostjan-1
Glede na dobljene e-maile in nekatera ugibanja na tem forumu v zvezi s popustom pri nakupu Deuterjevih nahrbtnikom za nošenje otrok je potrebno podati nekaj pojasnil.

O tem, kateri nahrbtnik je najboljši, ne bom razpravljal. Lahko povem le, da sem se sam odločal med Vaudejem in Deuterjem. Vaude je sicer rahlo cenejši, Deuter pa kakovostnejši. Na koncu je bil edini sprejemljiv Deuter, ker noben drug proizvajalec ni imel dežne pelerine, ki bi otroka zaprla od glave do nog, kar je izredno pomembno v visokogorju zaradi muhastega vremena. No, vsaj kar se tiče klasičnih gorniških nahrbtnikov, je Deuter v svetovni špici skupaj z LoweAlpine. Dve leti nazaj so se po enoletnem testiranju večine priznanih izdelovalcev za Deuterja AirContact 45+10 odločili tudi pri Gorski reševalni službi. Je pa nekomu, ki ne zahaja preveč v naravo in ne pozna detajlov dobre opreme, težko dopovedovati, kaj je dobro in zakaj. Zato naj vsak sam presodi, kaj dejansko potrebuje. Več o dejavnikih, na katere je potrebno paziti, in o moji izbiri si lahko preberete na http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=2&id=10959&msg=77878&idk=100 . O kengurujčkih pa je en sestavek na http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?msg=92964&id=10959&idk=100 .

Možnost popusta na Deuterjeve izdelke sem si izboril pri svojih nakupih (trenutno imam doma 6 nahrbtnikov). Za družinski program se popust giblje okoli 25% na priporočene cene. Vsaj doslej nisem zasledil, da bi trgovci imeli nižje cene od priporočenih, zato jih lahko preverite v Elan Lj. Rudnik, K2 Alpinist Lj., Vele Domžale,… Priporočene cene so:
Kid Comfort I 29.990,
Kid Comfort II 36.990,
Kid Comfort III 53.990 (ima že integrirano strehico),
Sun and Rain Cover 4.990 (strehica z možnostjo zaščite glave pred dežjem – za KC I in II),
KC deluxe Rain Cover 3.190 (dežna pelerina, zelo uporabno tudi v vetrovnih razmerah),
Neck Cushion 1.990 (vratna opora, a je nisem potreboval, ker se otrok med spanjem lepo nagne naprej, ne da bi bil preveč 'zlomljen').
Če od teh cen odštejete 25% in upoštevate še kakovost…

Možno bi bilo dobiti tudi klasične nahrbtnike in druge Deuterjeve izdelke s popustom, ogledate si jih lahko na http://www.deuter.com . Nekaj slik je tudi v mojih albumih, mislim, da jih ima nekaj tudi malika, če je še kdo, pa naj se javi. Se bom pa poskušal potruditi, da dodam še kakšno več iz visokogorja.

Zakaj posredujem pri nakupu? Ker lahko potem (vsaj moralno) pričakujem pomoč tudi od drugih. Tako sem se enkrat že dogovoril z nekom s foruma, da mi je prinesel nekaj iz Nemčije. Predvsem pa pridobivam nova poznanstva z ljudmi, ki radi zahajajo v naravo in z nekaterimi smo že organizirali par skupnih avantur. Finančno pa je moja korist čista ničla. Zato je pogoj pri posredovanju, da sami pridete po nahrbtnik, običajno na relaciji Litija – Ljubljana. Le izjemoma ga lahko dostavim kam drugam, če me tja zanese pot zaradi drugih opravkov. Po pošti ničesar ne razpošiljam. Trgovec naroči robo šele takrat, ko zbere nekaj naročil, zato je lahko rok dobave tudi kak mesec. Avansa ni, verjamem na besedo. Vsaj doslej se razen enega ni nihče premislil. Plačilo je vedno ob prevzemu – gotovina ali na transakcijski račun trgovca. Seveda dobite račun in s tem vse pravice kot potrošnik. Popust je enak za en izdelek ali za večjo količino, kajti tudi jaz sem pred trgovcem le fizična oseba.

No, na koncu pa še ena moja prošnja, ki sem jo enkrat že omenil, a ostal brez odgovora. Še vedno iščem informacije o uporabnosti in primernosti Kelty Kangaroo kengurujčka (http://www.kelty.com/Kelty/index.cfm?fuseaction=Kids.Home). Pa seveda tudi kakšno dobro ponudbo…

Če bi se nam rad kdo pridružil pri nedeljskih potepanjih, ga z veseljem vzamemo s seboj.

Kontakt: bohami@mail.com, pa si izmenjamo tel. in se slišimo.

LP vsem skupaj!

Boštjan
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nahrbtniki Deuter – pojasnila glede popusta
1.3.2005 11:10:57   
malika
Boštjan z veseljem bi pomagala, tako kot si ti nam, ampak žal prvič slišim za to firmo in tudi prvič vidim ta kengurujček, ki pa priznam zgleda "divje" :bravo:

Lp

(odgovor članu Bostjan-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nahrbtniki Deuter – pojasnila glede popusta
7.5.2005 19:44:55   
Primoza
Osebno bi lahko le pripomnil, da je Vaude tudi čisto dobra izbira, vendar pa ga res nisem testiral z Deuterjem, ki ga nekateri prav tako hvalijo, verjetno statistično res kdaj pride prav palerina, čeprav je bolje načrtovati turo tako, da si že izven izpostavljenih predelov, vsaj z otrokom?

Vaudeja smo uporabljali do telesne teže 17 kg za našo prvo, sedaj pa istega z novo strehico uporabljamo tudi za drugega. Oba sta v Vaudeju uživala, ker je minimalno stiskal noge, jaz pa sem bil vesel, ker sem lahko ohranjal dobro koordinacijo gibanja, tudi s hitrejšim tempom (npr. vzpon na Šmarnegorsko Grmado po zavarovani poti 17 min).

Nahrbtnika je preživel poleg kakih 50 Šmarnih gor-Grmad in 20 Sv. Primožev tudi: Triglav (oktober),
Grintavec (oktober), parkrat Strožič čez Škarjev rob, dvodnevni Krn, Tosc, Snježnico in Srđ pri Dubrovniku In par Viševnikov in Debelih peči ter bližnjega Brda, Veliki vrh na Košuti, ki so mi simpatičen predel zaradi neizpostavljenosti padajočemu kamenju. In seveda razni nižji cilji: parkrat Bašeljski vrh, Kriška gora s Tolstim vrhom, parkrat Kamniško sedlo, parkrat Velika planina, Stegovnik, parkrat Vogel, parkrat Vogar, parkrat Uskovnica, parkrat Rudnica, Komna, Črna prst, Ratitovec, parkrat Fužinske planine (živali!), Češka koča, Krvavec, Slavnik, Boč, Slivnica, Tinjan, Nanos od Abrama, planina Korošica nad Ljubeljem pa še kaj manjšega.

Trenutno se ukvarjamo s kobinacijo pohodov z našo prvo, ki ima sedaj 4 l in že sama hodi do 800 m višinske, tudi že po lažjih zajlah (varovanje, čelada) in nošenjem našega enoletnika. Žena je temu primerna šerpa opreme, ki je ne sme manjkati. Na rečo je v življenski formi, tako, da ji nošnja ne dela težav. Ker pa nam je upadla hitrost, smo bolj oddaljene cilje za zdaj črtali.

Menim, da je najpomembnejša pri pohodih v visokogorje zgodnja ura odhoda in hitro napredovanje. Nato se nekje blizu izhodiščne točke nazaj grede utaboriš do večera v planinskem hladu, tako da ima tudi dojenčke kaj od dneva. S tovrstnim načrtovanjem ture se tudi izogneš težavam zaradi nestabilnega vremena. Osebno imam zato za visokogorske cilje raje jesenske mesece v času inverzije (suh zrak), pa še nevarnost padajočega kamenja (pade skoraj vedno na hrbet!) je takrat manjša. V glavnem se pri dojenčku ne smemo zanašati na opremo ampak na kar najboljšo telesno pripravljenost, hitro tehniko gibanja, poznavanje terena in nevarnosti.

V nasprotnem primeru je bolje ostati na turah tipa Slivnica, kjer pa palerina do nog ne igra bistvene vloge, ampak zgolj udobnost nahrbtnika, v čemer pa sta modela Vaude in Deuter verjetno enaka.



(odgovor članu Bostjan-1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?