|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Selitev
24.4.2009 20:40:34   
Tonchka
Obračam se na vas, ker bi rada slišala kakšno mnenje in sicer je zadeva sledeča: imamo dva otroka, mlajša je stara 3 leta in hodi v vrtec, starejši pa je star 5,5 in gre septembra v prvi razred. Razmišljamo o selitvi v drug del kraja, kjer sedaj živimo, vendar bi v tem primeru otroka morala zamenjati vrtec oz. sin bi vstopil v prvi razred v drugo šolo, in ne tja kamor je sedaj vpisan. Sedaj pa tuhtam, kako menjava vrtca oz. šole vpliva na otroke. Za mlajšo hči, ki bi zamenjala vrtec me ne skrbi toliko, saj je še majhna, ampak sin ima v tem vrtcu, ki ga sedaj obiskuje, kar nekaj prijateljčkov in se veseli, da bodo šli v jeseni skupaj v šolo. Ne bi rada, da bi bilo za sina preveč travmatično priti prvi dan v šolo, kjer ne bi čisto nikogar poznal, po drugi strani pa se mi zdi, da preveč komliciram. Kakšno mnenje?? Vaše izkušnje??

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Selitev
24.4.2009 20:49:12   
metuljčica1
Mi smo v podobni situaciji, saj smo se preselili in deklici to leto hodita še v isti vrtec, septembra pa gresta v novega v kraj kamor smo se preselili.Tavečja, 5let ima veliko prijateljev, na katere je ful navezana, ampak sma se že pogovorile o tem in je kar lepo vse skupaj sprejela.Sma že tudi šle pogledat nov vrtec in ji je bil kar všeč, pa z otroki se je kar ujela.Je takšne narave, da ji ni problem spoznavati nove ljudi in mislim, da ne bo večje krize septembra.
Me pa bolj skrbi za tamalo, 2 leti.Ona se je pa že letos navezala samo na eno vzgojiteljico in je čisto potrta če nje ni.Mislim, da se bo ona težje privadila na novo okolje.
Če jih bomo dosti podpirale in jim prisluhnile mislim, da se bodo s časom privadili, saj je vsak začetek težak.

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Selitev
24.4.2009 22:59:53   
Jančika_
Pred kratkim smo se preselili na po mojem in moževem mnenju za nas  idealno lokacijo, ki se nama zdi za otroka veliko boljše okolje. Zaenkrat sta ostala v istem vrtcu, ker med letom itak ni šans, da bi dobili prostor, pa niti ni daleč za vozit. Oba vesta, da bosta šla jeseni v nov vrtec, vesta tudi, da bosta tu hodila v šolo (no, tavečji ve, tamalemu se po moje nič kaj ne sanja, stara sta 3 in 5). Ne dvomim, da bo dejanska menjava potem vseeno šok, ampak gledam dolgoročno in mislim, da jima bo tu na dolgi rok boljše. Zato se s šokom ob menjavi vrtca ne ubadam preveč. Se mi pa zdi kar vredu, da smo se najprej selili, vrtec pa bosta menjala kasneje; nekako se mi zdi manjši šok, manj sprememb naenkrat. Selitve skorajda nista opazila, bi lahko rekla. Ne dvomim, da bo z vrtcem huje, ampak kaj češ, tudi to bomo dali skoz.

(odgovor članu metuljčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Selitev
24.4.2009 23:17:32   
sazi
Kako bo prenesel , je zelo odvisno od karakterja otroka. Sama sem se ravno tako preselila v novo okolje in vstopila v 1. razred, ne da bi poznala živo dušo kjerkoli naokrog, pa mi je bilo prav fajn - sem vedno lahko navezala nove stike.

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Selitev
25.4.2009 9:27:37   
nuala
Moji otroci so se ze kar nekajkrat preselili. Menjali vrtce, mesta, drzave.
No, povem vam lahko, da so te spremembe in selitve dobro prestali. Otroci so veliki realisti in se okoliscinam zelio dobro prilagodijo. Svojih prijateljev iz bivsega okolja pa ne pozabijo tako hitro in so veseli, ce se se kdaj vidijo.
Kar se tice vzgojiteljic, ce so tudi nove prijazne in ucinkovite, ni tezav.
Mislim, da je veliko tezje s starejsimo otroci, tam, 10 let starimi.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?