|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bronhitis prosim za pomoč
15.7.2008 15:09:18   
mirjanajelenko
pozdravljene  no kr po dolgem času se vam oglašam naša Lea je stara 19 mesecev prejšnji teden sm ble pri zdravniku, dobila je ventolin sirup, ker stanje ni boljše sma včeraj ponovno obiskale zdravnika, namreč samo kašlja tako močno da se dabi zraven, vročine pa ni,  dežurna nama je dala inhalacijo in napotila k zdravniku danes, danes je dobila pršilo ventolin, zanima me kako dolgo ta diagnoza traja in z čim ste jo omilili da ni bilo tako hudo,


lp mirjana

_____________________________

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bronhitis prosim za pomoč
15.7.2008 16:32:32   
Anonimen
Moja sestra je imela kot dojenčica bronhitis, ki se je razvil v astmo oz. najprej so mislili, da ima bronhitis, imela je pa astmo ... no v glavnem imela je to pršilko ventulin in šeeno (se ne spomnim imena) - bili sta pač modra in rjavkasta pršilka ... ko je imela napade, smo ji dajali to pršilko, ampak najprej vprek jogurtovega lončka in nato prek take napravice z vmesno komoro, ker direktno v usta je bilo za take male preveč in bi lahko zobke uničilo ... no v glavnem nam so svetovali naj čim večkrat na hitro zamenja klimo in smo dopuste planirali tako, da smo šli najprej na morje in potem takoj v hribe in smo ugotovili, da ji morje ne paše preveč, saj je tam doživela par hudih napadov (tudi na Rakitni ji ni pasalo, kjer je zdravstveni center za take otroke) ... ji je pa blazno pasalo na Veliki Planini, ki je dovolj visoko, da ni več pršic. Tako da je bila veliko gor na svežem zraku, poleti in pozimi. Aja pa iz sobe smoji dali ven večino zadev iz blaga (tepihe, zavese, ipd.) in ji kupili neko antistatično posteljnino ... no pa se je sčasoma zadeva umirila ... v nižjih razredih osnovne šole je mogoče parkrat potrebovala to pumpico, kasneje pa ne ... tako da se sedaj normalno ukvarja s športom in glede tega ni nikakor omejena pri čemerkoli. Res pa je, da je imela astmo ... pri bronhitisu bo pa pomoje hitreje bolje.

(odgovor članu mirjanajelenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bronhitis prosim za pomoč
15.7.2008 18:09:25   
mirjanajelenko
ja upam da ni astma pri nas namreč zdravnica je rekla da pri takih otrocih je dopustno da ne vklučijo astme če ima bronhitis ali tako bolezen do 4x na leto, ko je pa stara 6 let jo pa dajo kot asmatika
al mogoče katera ve kakšen sirup ali čaj je najboljši user posted image

_____________________________

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bronhitis prosim za pomoč
16.7.2008 6:35:16   
_andreja_
mi imamo letos iste probleme že od marca kašlja... smo mi tudi dobili ventolin razpršilo in komoro kamor ventolin upihneš...imamo že približno en teden to pa ni nič boljše... naš večinoma kašlja zjutraj ko se zbudi in zvečer predno zaspi, čez dan pa skoraj ni slišat in tudi ponoči lepo spi celo noč... čeprav je zdravnica rekla v ponedeljek da ni več slišat v pljučih nič še vedno kašlja... nevem nimam nasveta zate saj smo na istem

se je pa naš tudi že davil, pa bruhal zaradi kašlja...

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu mirjanajelenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bronhitis prosim za pomoč
16.7.2008 10:18:50   
Pikica76
Moje izkušnje in kaj vse je pomagalo pri bronhitisu:


- dvignjeno ležišče pri glavi za 45 stopinj, ker gre sluz lažje dol in manj kašljajo

- na prsi sem polagala tople kamilice, smo ji cele kile porabili

- v med daš na koščke narezano čebulo in jo pustiš nekaj časa, da spusti sok, potem zadevo precediš in daješ otroku po žlički ali pa kar v čaj - baje da umirja kašelj - je pa to priznan recept moje ginekologinje, ki ima 5 otrok in bo že vedla

- Olje 33 od Justa ža lažje dihanje sem dajala v izparilnik med spanjem (to tudi meni pomaga, da mi odpre nos)

- inhalator od Omnia (stane okoli 80 €), notr daješ samo fiziološko in mu odlično očisti pljučka, lažje spi in hitreje prebolijo bronhitis, žal sem jaz zanj zvedla kar precej pozno, ampak smo ga kupili in sem nad rezultati navdušena, je pa isti kot tiste inhalacije, ki mu dajo v bolnici samo, da notri ne daješ ventolina

- čimveč biti na morju ali v gorah, nas je rešilo to da imamo pavšal na morju in smo lahko res dol od aprila do oktobra

- pri nas se je zadeva po 2 letu počasi umirila in ni več kakšnih hudih bronhitisov, prej pa skoraj vsak mesec.


SREČNO!

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bronhitis prosim za pomoč
17.7.2008 8:09:52   
Balerina
Glede kašlanje in bronhitisa, ja tudi pri naš je vedno kar dolgočasa trajalo da je nehala kašljati pa čeprav ni bilo nič slišati na plučih.

Naši starejši morje pomaga je pa tako da se malemu pa stanje vedno malo poslabša prve dni.
Kamilce pomagajo smo tudi mi poskusili.

inhalator od Omnia Kakšen pa je in kje se ga dobi v lekarni ali v kakšni specializirani prodajalni? Mamo z mlajšim kar velike težave pa bi si ga nabavili. Do katere starosti naprej pa ga lahko uporabljkajo?  

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bronhitis prosim za pomoč
17.7.2008 8:18:55   
Pikica76
Mal sem se zmotila pri imenu inhalator se imenuje Omron http://www.nakupovanje.net/omron-NE-C28-E-kompresijski-inhalator-pr-1155377, jaz sem ga kupila v Kranju v Medisanu, po moje ga pa imajo v vseh malo bolje založenih lekarnar oz. trgovinah z zdravstvenimi pripomočki. Uporabljajo ga lahko že dojenčki, ni omejitev, ker vem, da je kolegica tamalemu dajala inhalacije že pri 7 mesecih, ker je revež tako hropel. Sama pa je tudi sebi dajala inhalacije, ker je astmatik in alergik. Sej to itak ni nič takega samo maskica se da na nos in usta, potem pa tista sapica ven piha od fiziološke, da rastopi sluz v pljučih. 

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bronhitis prosim za pomoč
17.7.2008 14:36:50   
mirjanajelenko
NO NAŠA JE VČERAJ KUHALA VROČINO CEL DAN 39-40 STOPINJ nič ni pomagalo, zvečer jo porihtamo in jo damo spat v spalnico v kateri sm prvič prižgala od babice ioniator, neka naprava za zrak, moram vam povedat da je celo noč spala 1 ni zakašljala zbudila se je ob 9 uri zjutri kot da ni nič niti kašlat jo nisem čula več kot 3x danes, ampak samo zakašljala je tako da nevem ali se mi sanja al kaj po 21 dneh čez noč vse zgine, upajmo da bo ostalao tako , aja pa vročine tud nima tak da nimam pojma kaj bi blo to

_____________________________

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bronhitis prosim za pomoč
17.7.2008 20:37:17   
Eca
Še moja izkušnja....Mi smo se lani preselili iz bloka v starejšo renovirano hišo. Ta večji otrok do letos ni nikoli imel nobenih dihalnih težav....Tamaliuser posted image Z novembrom lani skozi bronhitis, 6.otroška, bronhitis, zobki, bronhitis.....Vsa ta zmešnjava je trajala nekje do aprila letos. Seveda sta si otroka veselo razmenjala še ostale bacile iz vrtcauser posted image . Meni je bilo na trenutke za žile rezat hudo. Tamali je bruhal po inhalacijah, se dušil od kašlja...po moje bi bila jaz za urgenco. Pa še vsakič so nam rekli pri p, da imamo presuha zrak in da naj dam mokro coto na radiator.....ja, nihče nas ni vprašal, če imamo pa vlago v hišiuser posted image . Mi se pa utapljamo v plesniuser posted image , spalnica najbolj, ker so bile vzidane omare in se plesen ni videla. Hiša ima slabo izolacijo in potem pride do plesni....ki povzroča tudi bronhitis.

Kaj je nam pomagalo...ma nič kaj posebnega. Jaz sem tamalega mazala z tisto zadevo iz Hoferja, ala kitajska mast....ma ne vem niti kako se reče iz evkaliptusa in je primerno za dojenčke od 3 meseca starosti naprej. S tem sem ga namazala po prsih pred spanjem. Pa je bilo malo bolje.
Nos smo špricali z fiziološko...a je vglavnem šlo ven z bruhanjem. Ta večji je šmrkal, tamali nikoli.
Pa nam so dali Berodual sprej. Od nekega zdravnika sem dobila raziskavo za prebrat kako je Ventolin strupen, pa ga kljub temu predpisujejouser posted image .

Vem, da nisem kaj dosti pomagala, a razumem mame s temi težavami. Meni se je res cufalo, ko sem ju gledala.


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu mirjanajelenko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bronhitis prosim za pomoč
18.7.2008 14:01:00   
katka11
oj!
tud nas skorcek je mel letos pozimi bronhitis in sva bila celo na infekcijski kliniki v lj, kjer so mu dajali inhalacije.
imel pa je tudi pumpico, mislim da ventulin, ja. svetovali pa so nama sopare. in res sva jih delala vsak dan 3x. sva sla v kopalnico, pustila sem da voda tece, vroca, poleg tega sem pa se v posode nalila vroco vodo oz v eno se kamelicni caj, in sem tamalga nastimala, da je inhaliral tiste kamelce. pa obvezno sem mu cistila nos z fiziolosko raztopino vsaj 4 krat dnevno.. ker sem vidla v bolnici koliko boljsi rezultat je bil ko je imel ociscen nosek. pa ni zgledalo da bi bil ne vem kako zabasan. no in pocasi se je pozdravil. seveda pa je treba mal bolj pocivat, mal mirit otroka da ne nori prevec...
to je to, torej sopare in ciscenje noska poled zdravil.
pa cimprej se pozdravite!

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bronhitis prosim za pomoč
18.7.2008 20:29:47   
Bojananika
Ojla. Na hitro sem prebrala odgovore in nisem zasledila mojega zdravila. Moja mala (2 leti) je namreč tudi veliko kašljala, kar je trajalo dva tedna, brez vročine ali drugih znakov, pljuča čista. Pa so nam isto presuh zdrak, itd.

No, da skrajšam. Pred kratkim mi je ena kolegica svetovala BISOLEX kapljice, če otrok ful kašlja (moker kašelj)in seveda tudi bruhne. Gre namreč za to, da te kapljice otroku pomagajo izkašljati tisto, kar pač mora iti ven, samo da otrok ne zna še izpljuniti ali se dobro izkašljati. Ne vem, ali se mi samo zdi, ampak če začne kašljati, ji dam te kapljice (s tekočino) in je takoj bolje. Po dveh dneh pa čisto preneha kašljati. Je pa treba biti pozoren, kakšen kašelj ima, saj se lahko zgodi, da ji kapljice povzočijo kašljanje, npr. če je suh kašelj, ji ni treba nič izkašljati.

Upam, da sem kateri malo pomagala. Lep pozdrav

(odgovor članu mirjanajelenko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bronhitis prosim za pomoč
18.7.2008 20:32:12   
Lunc_a
otroka si daš sedeti na kolena.Dvigneš eno roko in ga nežno udarjaš pri lopatici,to delaš večkrat dnevno na obeh straneh.Pa tudi tko malo na glavo za par sekund otroka postavljat.
Sliši se čudno a pomaga,saj se odstrani vse kar se nabira,zato tudi bronhitis.
te vaje delajte tudi ko je otrok zdrav.Par minutk na dan,pa bo

(odgovor članu mirjanajelenko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bronhitis prosim za pomoč
28.4.2009 13:20:31   
mirjanajelenko
joj se opravičujem ker nism odgovorila kako smo rešili , vendar trenutno smo dobili ponovno alergijo , na cvetni prah, bili smo pr zdravniku in nam je rekel, da se naj potrudmo z inhalacijami ker lahko pride do bronhitisa, no našo sm začela mazati z Materino dušico in Evkapoliptičnim oljem, razultati so čez noč  veliko boljši, no seveda delamo pa tudi inhalacije z evkapoliktičnim oljem, dobra stvar, nemorem vrjet izredno pomaga


_____________________________

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?