|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odstranitev mandljev in vstavitec cevk v ušesa
3.6.2009 22:28:40   
bulba
Imam 9 letnika, ki ima alergijsko astmo. Poleg tega ima zelo velike mandlje. Žrelnico so mu že odstranili. Ker ima pogoste angine, diha na usta, smrči je v jeseni naročen za odstranitev mandljev. Ima a še eno težavo in sicer z ušesi. Ker je alergik ima pogosto nahod in takrat ima tudi slabši sluh. Zato mu imajo namen vstaviti cevke za boljšo zračnost. Ta poseg bo opravljen v Celju, zato me zanima, če ima kdo podobno izkušnjo? Zanima me tudi ležalna doba v bolnišnici po posegu?  Hvala in lep pozdrav!user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odstranitev mandljev in vstavitec cevk v ...
4.6.2009 12:10:33   
niki31
Živjo!

Mi imamo tud podobne težave v bistvu skoraj iste vendar brez mandeljnev.
Bi te pa vprašala, če so mu na orlju pregledali zračnost z računalnikom al sam tako na roke?
Ne zarad druzga ampak, ker prvič slišim za vstavitev cevk za bolše prezračevanje pa jst
hčerko(6,5let) vozm že skoraj dve leti na takoimenovana testiranja sluha. Z alergijami in ker je
kar naprej bila bolana je bilo ušesko toliko oslabljeno, da je pobralo prav vsako stvar.
En teden nazaj smo bile na operaciji žrelnice in v ušesku so ji zvrtali luknico zad za bobenčkom
da so ji spustili vodo, ker se nabirala in zarad tega je bila tudi zračnost ušesa slaba. Zdaj bomo pa vidli
kako bo naprej ampak po enem tednu morm povedat, da že bolje sliši na bolano ušesko.
Se pravi, da se ji očitno počasi zračnost in pritisk postavljata v ravnovesje, kar pa ponavadi pomeni,
da je to v redu. Lahko vprašam, če je sinu kdaj počil bobenček? al se je sluh poslabšal samo
zaradi prepogostih bolezni?

Lp niki31



http://soncek31.mojforum.si/

(odgovor članu bulba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odstranitev mandljev in vstavitec cevk v ...
5.6.2009 20:16:38   
bulba
ŽIVIJO moj sin ima težave z ušesi že od četrtega leta. Takrat so mu odstranili žrelnico in iz ušes očistili vodo oziroma sluz. Potem je z ušesi bilo nekaj časa v redu, vendar, ker ima alergijo in z njo tudi pogoste nahode se mu je sluh večkrat poslabšal. Dobil je že tudi datum za operacijo oziroma za vstavitev cevk, vendar je imel zadnje izvide merjenja sluha v meji normale in zato so operacijo preklicali. Do letos ni imel izdatnejših posabšanj sluha, vendar je v aprilu in maju imel močno alergijsko poslabšanje, zato se mu je sluh spet poslabšal. Na orl so se tako odločili, da mu v oktobru operirajo mandlje in vstavijo cevke v uho. Poleg pregleda pri orl je opravil meritve sluha in to je to.

(odgovor članu niki31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odstranitev mandljev in vstavitec cevk v ...
5.6.2009 20:25:22   
bulba
Bobnič mu ni nikoli počil, ampak je za njegovo stanje bila kriva žrelnica. Tako so mislili na orl, vendar temu ni tako.Še vedno tudi diha na usta, smrči in celo so trdili, da je za njegov slab sluh kriva žrelnica. Očitno temu ni tako, saj žrelnice že dolgo nima več, težave pa vedno večje.Rekli so mi, da cevke zračijo uho, oziroma preprečujejo nabiranje sluzi v ušesku. Moram priznati, da me je te operacije, kar malo strah, saj se bojim, da bi lahko bilo kaj narobe z ušesom. Upam, da ne!
Lp

(odgovor članu bulba)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odstranitev mandljev in vstavitec cevk v ...
7.6.2009 10:35:04   
niki31
Živjo!

Aha, sedaj razumem kaj je dohtr hotel povedat. Sam on je tako povedal, da ni blo slišat nikjer o cevkah je pa nekako drugače se izrazil.
No bulba hvala za prevod, zdej vem spet eno več user posted image .  Ja mi imamo pa probleme z uhi od njenega 4. meseca starrosti ampak do pred dvemi leti je bil
pri nas kao kriv hčerkin preslab imunski sistem (čisto normalno, če je dobivala vsak drugi teden antibiotik). Potem sem se r******** in nakurla osebnega
dohtrja (piko na i je pokrila še punčkina alergija, ki jo je takrat močno primla na dihala), tako smo pršle malo dlje kot samo do antibiotikov.
Nam je kirurg na orlju rekel, da bo operacija žrelnice dobra samo zato, da ne bo tolikokrat bolana, za uha je pa rekel da ne bo zaradi tega nič bolje.
Trenutno stanje pri nas je super, ker kot je obljubil kirurg, da bo takoj po tej ušesni operaciji bolje slišala za 30% kar je tudi res. Nam je pa tudi rekel, da če postoka, da jo uho boli naj gremo na pregled in če je uho samo retrahirano in nima otrok večjih bolečin naj tako pustimo(brez antibiotikov) da se bo telo probalo
samo obrant kar je spet res vsaj pri nas je blo tako, če pa pride prov do vnetja potem pa normalno vzamemo zdravila.
Kar se pa tvoje operacije tiče "bulba" a so ti jo morda opisali kot, da nekako podložijo ušesne žepke (jst sem zastopla kot s hrustancem) da jih privzdignejo s tem tako, da je med žepki in kladivcem prosto mesto in vse to se s časom skupaj zaraste in je ušesko spet kot skoraj novo. Se pravi, da je prehod spet odprt. Tako je nam kirurg povedal, da je to še edina stvar, ki jo potem lahko naredi, če po tej operaciji ne bo bolje. Edino ta stvar da zgleda podobna vstavitvi cevk pa zato meni ni blo nič znano. Če je to to al pa je naše potem kaj drugega. Je pa tako, da moja punčka po vseh teh boleznih nima normalno širokega slušnega kanala, baje se ji je ful zožal (tudi, ko ji dohtrca pregleduje uha mora fajn notr pritisnit instrument, da sploh lahko kaj vidi in ostale stvari tudi ne grejo normalno notr, naprimer palčka za uho, toplomer i.t.d.). In seveda vse to naj bi bila posledica zaradi alergije (naša ima močno alergijo na vse trave, drevesa in podobno se pravi karkoli je povezano na usta, nos ... je kao največji škodljivec za ušesne težave) vsaj tako pravijo na alergološki.


lp

http://soncek31.mojforum.si/

(odgovor članu bulba)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?