|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko bi vedela kaj je prav?
22.5.2005 10:45:44   
Pikapolonica
Hojla!

No, moja zgodba je v kratke takšna. Tia se je pri treh mesecih odločila, da se noče več dojiti. Jaz sem si začela mleko črpati, zaradi njenega odklanjanja mojega mleka tudi to že enkrat skoraj prenehala, potem pa je kar naenkrat začela normalno jesti in tako bo kmalu že tri mesece kar si vsak dan, 4 krat na dan po pol ure črpam. Mleka je začuda dovolj, lahko bi ga celo imela vsak dan več če bi hotela. Vztrajnost je bila torej poplačana v veliki meri....

Vendar pa... imam tega počasi dovolj. Ker Tia ne prenese da bi se pol ure ukvarjala sama s sabo, vedno potrebujem nekoga da jo tisti čas zabava. Še sreča da mama živi v isti hiši... Nobena noč ni popolna, ker vedno vstanem ob 4h in črpam.... Nikamor ne morem, ker je treba črpati tudi popoldne. Kako naj grem na kak obisk... Naj jemljem črpalko s sabo... Kaj pa sterilizacija... In zvečer, ko bi se z možekom lahko malo pocartala, pa moram spet črpati.... Res..., utrujena sem že od tega. Dovolj imam....

Po drugi strani pa... mi je tako lepo, ko vem, da ji dajem nekaj mojega. Ko je mleka dovolj in ko vidim, da ga z veseljem popije. Pa še zastonj je....

Ah, saj ne vem zakaj pišem. Odločiti se bom tako morala sama. Enkrat ste me že tolažile, ko sem se na podoben način poslavljala od dojenja. Pa sem ravno tako preživela. Tudi zdaj bom. Samo, morala sem dati to iz sebe.

LP, :pika:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ko bi vedela kaj je prav?
22.5.2005 10:53:45   
mamsi
Veš kaj bi jaz nardila? Črpala bi si takrat, ko to ne bi oviralo preveč drugih dejavnosti, za ostale obroke bi pa pripravila prilagojeno mleko. Se pravi, če hočeš popoldne ven, ji daj prilagojen mlek, prav tako ponoči. Spumpaj si ga pa zjutraj, 1x dopoldne in zvečer. Pa bo ravno tako dobila vse kar potrebuje in kar bi ji rada dala ti.;)

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ko bi vedela kaj je prav?
22.5.2005 10:55:02   
Primoza
Moja je pri prvem otroku črpala 9 mesecev, pri drugem pa šest. Črpalko je nosila vsepovsod, ji je pa res vzelo kar nekaj časa. Splača se potrpeti vsaj šest mesecev, ker vsebuje mleko zaščitne snovi, ki povečujejo zaščito pred infekcijami dihal. Sterilnost na poti ne bi smela predstavljati ne vem kakšnih težav, ker vzameš s seboj očiščeno črpalko in stekleničko, se pravi, da črpaš prede greš, nato po kakih štirih do šestih urah in nato ko prideš. To pomeni, da preživiš praktično cel dan. V primeru, da imaš s seboj v vakuumski termovki vrelo vodo, lahko eno čiščenje črpalke izvedeš kjerkoli. Tovrstno črpanje ima svoje pluse in minuse, eden izmed plusov je tudi ta, da se lahko občasno malo oddahneš od oskrbe dojenčka, seveda vsak po svojih željah.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ko bi vedela kaj je prav?
22.5.2005 12:27:01   
piščanc
dobra si, da si vztrajala vsaj toliko časa, tako da čestitke

moj predlog: zdaj je itak že čas, da se uvede gosta hrana, tako da če ji čez dan daješ kašice s prilagojenim mlekom, sadje, zelenjavo itd. bi bilo čisto ok, najbrž bi se tudi mala strinjala, zvečer in zjutraj pa ji daješ svoje mleko, jaz bi jo pa poizkusila tudi pristaviti, vsaj zjutraj

e, moj nasvet, seveda pa itak vidve najbolj vesta, kako se bosta cartale. uživajta v glvnem, pa polna luna se bliža

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ko bi vedela kaj je prav?
22.5.2005 12:30:33   
Blanka77
Zakaj pa mamo prilagojeno mleko? Vem, da je materino mleko bolše, amoak z glavo skoz zid pa tud i treba. Ravno tako bo zrastla. Takšno je moje mnenje, odločiti se boš morala pa sama.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ko bi vedela kaj je prav?
22.5.2005 12:56:30   
Pikapolonica
Ja, gosta hrana.... Sem tudi jaz mislila kako enostavno bo. Pa da bomo hitro zamenjali dva mlečna obroka na dan s sadjem in zelenjavo. No, pa se zdaj mučimo že skoraj en mesec in gre tako zeloooooo počasiiii. Sadje še nekako, zelenjavo pa merimo po žličkah. Tako da tukaj ni računice.

Pristaviti k dojki si je pa ne upam. Ne vem..., ne morem se pripraviti k temu, da bi znova poskusila. Pa da bom še enkrat zavrnjena....

LP, :pika:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ko bi vedela kaj je prav?
22.5.2005 12:58:16   
Bejba
Pikapolonica, 6 mesecev je zelo dolga in lepa doba v kateri je tvoja sončica dobivala tvoje mleko, zato bi jaz na tvojem mestu prekinila. Včasih je treba pomisliti tudi nase in na svoj čas. Otroci, ki pijejo adaptirano mleko pa niso čisto nič na slabšem, tako da ti le počasi zaključi s tem matranjem. Dala si ji veliko, se trudila, sedaj pa bo dovolj, a ne ;).

LP; Bejba :rozica:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ko bi vedela kaj je prav?
22.5.2005 13:51:01   
SISI25
Jaz sem na istem. Moja dva pa se nista hotela dojiti že od rojstva in si tako zdaj ves čas črpam mleko. -zdaj sta stara skoraj 6 mesecev in si še vedno črpam mleko.
Je pa pri nas drugi problem, da moja dva mojega mleka sploh nočeta piti in jima ga mešam z Aptamilom (tako da dam pol pol). Sem mislila, da ne bo to dobro ampak je pediatrinja rekla, da naj kar mešam in jima res nič ne manjka. AMpak prav iz tega razloga pa tudi jaz razmišljam, da bi nehala s tem črpanjem. Saj mojega mleka nočeta pa še ne vem kakšno korist ima tista mešanca.

mislim, da če hoče tvoja piti mleko še malo vztrajaj, mogoče ji pa daješ mleko le zjutraj in zvečer, vmes pa adaptirano. In si zato čez dan tudi manj črpaš.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ko bi vedela kaj je prav?
22.5.2005 13:54:00   
tinatona
Pozdravljena!

Ti lahko samo :bravo:, da si zdržala tako dolgo. Moj sinko je star sedem tednov in je že skoraj tri tedne na prilagojenem mleku. Meni je sicer še vedno zelo hudo, ampak kaj pa naj naredim, če nimam mleka.
Vse skupaj se je začelo ko je bil prehlajen in je imel zamašen nosek. Najprej je začel zavračat dojko... seveda sem mu začela dodajat moje mleko po steklenički... Nato pa se je že tako navadil na flaško, da dojke tudi pod razno ni hotel več (je dvakrat potegnil, nato pa začel histerično :((). Na začetku sem vsake tri ure brizgala, moje mleko je pa kljub temu usihalo. Zdaj sem že en mesec na Tametil tabletkah, da dobi vsaj en obrok mojega mleka... ostalo pa mu pač dajem prilagojeno mleko (po priporočilu pediatrinje Bebo pre).

Tako da se ne sekiraj preveč. Veš meni moja mami vsakič ko mi je hudo zaradi tega reče:˝Ob čem pa misliš da si ti gor zrasla?˝ In ima prav veš... važno da so siti...

LP Tina :rozica:

p.s.: Meni se je zaradi brizganja še živec v zapestju vkleščil... tako da zdaj opornico čakam (če pa ne bo bolje, me čaka op. samo ne vem še kdaj, ker je moj sinko tako majhen - mami pa ga ne more čuvat, ker hodi še v službo).

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ko bi vedela kaj je prav?
22.5.2005 17:34:56   
atinav
Ojla Pikapolonica!
Jaz sem tudi na istem naš :duda: se je tudi odločil da ne mara več joškice, tako da sem začela tudi sama s črpanjem mleka. Vem kako naporno je to sploh če si večino časa sam z :duda:. Jaz se vedno manj obremenjujem s črpanjem, tako da to izvedem takrat ko imam res čas, tako da v povprečju dobi dva do tri obroke na dan, (ponoči pa je lepo zadovoljen z joškico :zmeden:) mojega mleka...no saj nekaj. Mislim da se ti ni potrebno full obremnjevat, bila si dosti časa zelo pridna.

papa
:)

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ko bi vedela kaj je prav?
22.5.2005 20:44:28   
HuAnita
Če bi to vedele mamice, ne bi bilo tega foruma;)

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ko bi vedela kaj je prav?
23.5.2005 7:18:42   
BARBARA R.
Mučiš en mesec?:zmeden:, to je uvajanje.Saj hitreje ne more, niti ne sme jiti.Mi smo začeli z mlečnimi žitnimi kašicami.
Da ti je izbrizgavanje napor, verjamem.Jaz sem se zelo kratek čas mučila s tem, raje sem jo, kljub bolečinam kar nazaj pristavila.

:muca:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Ko bi vedela kaj je prav?
23.5.2005 21:46:12   
cukrmali
Po moje bo bolj koristno, ce se tiste pol ure ukvarjas z njo - se igras... karkoli ze, jest ji das pa aptamil (oz kar ze bos izbrala). Pri 6 mesecih se zdi meni tako matranje cisto nepotrebno. Si naredila ze ogrooooomno za bebiko.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?