|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prenehanje dojenja
27.6.2009 22:25:29   
pikipooky
Hojla,

Upam sicer, da me ne boste napadle, ampak bi rada preverila, če ima katera izkušnje, kako prenehati dojiti.
Deklica je stara 5 tednov, samo dojena, ampak začne čase slabo pije, malo pridobiva na teži zato bom po nasvetu pediatrinje začela dodajat AM. Zaradi osebnih razlogov pa razmišljam, da bi jo popolnoma prestavila na AM, vendar me je strah mastitisa in podobnih zadev. Že sedaj ko slabo pije, čutim zatrdline v dojkah oz. napetost, če kdaj malo dlje spi.
Torej, ima katera kakšen nasvet, kako čim lažje preiti na AM ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prenehanje dojenja
27.6.2009 22:51:47   
Najaa
Malo pobrskaj z iskalnikom, kako se ustavi mleko.
Na hitro - manj tekočine pij, hladne obkladke dajaj na prsi, pristavljaj jo vedno manj oz. preidi kar na AM, če si se tako odločila. Mleko pa moraš usahniti.

(odgovor članu pikipooky)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prenehanje dojenja
27.6.2009 23:14:58   
Sončnica1
Pozdravljena!

Jaz sem se pozanimala v porodnišnici, kjer so mi sestre - svetovalke za dojenje rekle, da če bi res želela prenehati dojiti, potem ti lahko ginekologinja predpiše neke tablete, ki je potem jemlješ in ves ta čas seveda hladiš in masiraš dojke.
Če že sedaj čutiš zatrdline v dojkah, si jih obvezno masiraj in izprazni (mastitis je grozna stvar).



(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prenehanje dojenja
29.6.2009 0:21:52   
De Facto
user posted image

Zakaj si pa nebi crpala mleka, ce ga imas dovolj, in ji ga ponudis iz flaske?(!) Seveda, tvoja stvar, cisto t'ko ti pravim...  Ker jaz sem si takooo zelela dojiti svoj'ga, a mi ga je hitro zmanjkalo. Predvsem zato, ker se ne more adaptiirano  mleko primerjati z materinim mlekom.


Upam pa, da ne bos fasala mastitisa.


SRECNO!


user posted image

< Sporočilo je popravil De Facto -- 29.6.2009 0:24:38 >

(odgovor članu Sončnica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prenehanje dojenja
29.6.2009 15:36:55   
heidi2
Jaz sem imela pa popolnoma drugačen problem s prenehanjem dojenja. Starejša je sama od sebe nehala pri letu in devet mesecev, tako da sem potrpežljivo čakala, da bo mlajši tudi - vsaj do dveh let. Pa mu še na misel ni prišlo, mulcu. user posted image  Ko sem hotela udariti po mizi, se je naredil pa tako ubogega, da sem popustila. Natanko je vedel, kako me oviti okrog prsta! user posted image  Tako da sem sama sebe postavila pred dejstvo. Namreč, med dojenjem sem bila zelo natančna glede alkohola, pa tudi kofeina, kadim pa tako ali tako ne, in tudi kozarca vina ne bi spila, da ne bi škodovala otroku. Tako da sem v soboto, ko me je napadal prehlad, za zdravje enega "ta kratkega user posted image  ", potem pa itak ni bilo možnosti, da bi pil mleko (brez alkohola), in sem ga hočeš-nočeš-moraš postavila pred dejstvo, da je sedaj velik fant in da ne more več. V nedeljo se je potem cel dan kisal (jaz sem "terapijo" ponovila, tako da se je kisal še mož user posted image ), danes pa se je sprijaznil.
In: če bi vedela, da bo šlo tako zlahka, bi ga odstavila že prej!!

(odgovor članu pikipooky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prenehanje dojenja
30.6.2009 9:10:46   
linči 312
heidi2,

čeprav se trudim dojiti in bi vse dala, da bi se moja pupa hotla dojit čim dlje(seveda je moja želja izključno dojenje, njena pa le dudanjeuser posted image ), pa moram pokomentirat tole tvojo zgodbico s temleuser posted image user posted image user posted image

maš prav. enkrat je pač dovolj, pa čeprav imamo svoje škratke na svet najrajš.user posted image

pikipooky,

jaz bi ti tudi svetovala črpanje, sploh če imaš dovolj mleka in ga razmeroma hitro načrpaš. jaz ga na žalost le redkokdaj načrpam okoli 80ml (pa še to rabim vsaj pol ure), da ji ga lahko ponudim. ker drgač je premal, bi prehitro zrak vlekla po flaški. poskusi. je pa res, da ti v tem primeru svetujem dobro pumpo.

(odgovor članu heidi2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prenehanje dojenja
3.7.2009 19:32:42   
koala
pikipooky, kaj mislijo drugi ni važno, ti veškaj je dobro zate in tvoje dete, zadovoljna mama = zadovoljno dete.

Jaz sem morala svojega odstavit zaradi zdravstvenih razlogov (pri meni) mleka pa sem imela ohoho... Jaz sem težavelajšala tako, da sem sčrplala samo toliko da je popustila napetost cca 10 ml, nevrjetno pa mi je pomagalo da sem v modrc dala liste svežega zelja, sama nebi vrjela če nebi poskusila. Aja, pa žajblej baje tudi zmanjšue laktacijo.

Srečno.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?