|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V vrtcu čez poletje-dopusti vzojiteljic...
15.8.2009 21:05:51   
Bauka
Prejšnji teden me je nekaj v vtrcu močno pogrelo, zato bi rada izvedela kako je v drugih vrtcih med dopustom vzojiteljic.
Naj opišem dogodek: vzgojiteljica in pomočnica sta obe na dopustu, zjutraj oddam otroka (3,5 leta) v sosednjo skupino, ker so itak združeni. Varuje jih druga vzgojiteljica, vendar je vsaj iz našega vrtca, tako, da se vsaj na videz med seboj poznajo. To me ne moti. Moti me pa to: ko sem prejšnji teden en dan prišla po otroka, jih je varovala ena študentka. Normalno ni vedela kdo sem in po katerega otroka sem prišla in sem rekla, da sem prišla po Aljaža, še vedno ni vedela, kdo je sploh to. Zato mi je rekla, če ji pomagam in ji pokažem kateri je moj otrok-meni se zdi to nezaslišano!!! Vem, da si človek ne more zapomniti cca.20 imen v 1 dnevu, ampak mislim,da bi morala biti prisotna ena od vzgojiteljic. Jaz bi si lahko izbrala katerga koli otroka, ali pa še koga zraven-halo?(no, malo pretiravam:::) Potem sva se doma pogovarjala z možem in je rekel, da se strinja z mano, ampak, da so to že tako veliki otroci, da ne bi odšli s komer koli. Ja, ampak vsi vemo, da se je največ zlorab otrok s strani znancev (ali širših družinskih članov). Lahko bi prišel po otroka kdo, ki ga otrok pozna in če bi mu rekel, da se je zmenil z očijem, da ga pelje domov, bi pa otrok verjetno šel, naš bi sigurno in glede na slabo izkušnjo, dvomim, da bi šla punca, ki ni poznala otrok po imenu preverjat komu smo dovolili, da lahko namesto nas odpelje otroka iz vrtca. Mislim, da so mal neodgovorni in lahkomiselni, hudiča, pa saj delajo z otroci, ne s kruhom... Ne vem, mogoče sem preveč panična, ampak razmišljam, da bi se o tem pogovorila v vrtcu. Prosim za vaša mnjenja!

Me pa še nekaj zanima: ali imajo v vseh vrtcih tak prepih? Iz sobe v našem vrtcu sta 2 izhoda na teraso, oboja vrata so na stežaj odprta, ko se odprejo še vhodna vrata potegne še s 3. strani. No, in naš zgoraj omenjeni sin je v čet. spal pred enimi od teh odprtih vrat in popoldan mi je že jamral, da ga boli grlo, v pet. vročina, k zdravniku in Ospen za 10 dni. Sem kar mal jezna, a ne morejo prezračit, ko so dop. zunaj, potem, ko grejo spat, je pa že itak taka vročina, da gre v prostor samo vroč zrak. Jaz imam doma ponoči in zjutraj prezračeno, čez dan je pa zaprto, če ne, je noter za ponoret vroče. Vem, da je tam le toliko otrok v enem prostoru, ampak, da so na takem prepihu, pa tudi ni v redu, ali pač...

No, pa sem se razpisala in olajšala, zdaj pa vas res prosim za mnenja in izkušnje.
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V vrtcu čez poletje-dopusti vzojiteljic...
15.8.2009 21:23:05   
Naja31
Pri nas je isto glede vzgojiteljic poleti. Lansko leto ko je bil starejši sin večinoma v vrtcu, je bila skoraj vsak dan druga vzgojiteljica in druga študentka. Otrok je bil ves nesrečen, jaz sem ga zjutraj oddala osebi,ki sem jo prvič videla v življenju.
Zato smo letos planirali tako da je 1 mesec doma,pa tudi vzgojiteljice so letos tako na dopustu, da je vedno ena  v skupini.

Glede prepiha pa ne vem. Raje vidim, da je prepih, kot da se kuhajo na vročini. 

(odgovor članu Bauka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: V vrtcu čez poletje-dopusti vzojiteljic...
15.8.2009 23:11:23   
norge
Pri nas je zelo podobno. Kar ene vzgojiteljice, sploh ga nihče ne sprejme, kar porint ga morem noter zjutraj.. Katastrofa no.user posted image  Gre  pa tudi zelo nerad. Komaj čakam september, da začne vse teči po ustaljenih tirnicah. Glede prepiha se pa strinjam s predhodnico.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: V vrtcu čez poletje-dopusti vzojiteljic...
17.8.2009 11:15:26   
Tisana
Pri nas je isto - ni ne vzgojiteljice, ne pomočnice. Osebno to težko razumem, saj je poletje dovolj dolgo, da bi lahko obe uživali v vročih dneh na morju, pa vendarle bi bila ena od njiju prisotna tudi v vrtcu. Očitno se pač nista zmogli uskladiti. user posted image Nisem razmišljala sicer o ugrabitvah, temveč in predvsem, da gre vse to na račun otrok. Naša je stara šele 20 mesecev, poleg tega pa so jih preselili tudi v drugo stavbo, in je kar težko prenesla to preselitev in še druge vzgojiteljice.

Torej, mene moti že to, da tako majhne otroke selijo v drugo stavbo, ko pa vemo, da je otroku pomembna tako oseba kot prostor, oboje mora biti znano. Po drugi strani pa je organizacija v ustanovi, katere glavni namen je varstvo otrok, takšna, da potrebe otrok bolj malo upošteva.


_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Bauka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
17.8.2009 12:01:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bauka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: V vrtcu čez poletje-dopusti vzojiteljic...
18.8.2009 8:24:44   
mojca*
hvala enako!!!
sem že o tem pisala...
ravno danes sem ga spet morala porinit v spet drugo igralnico in spet k novi osebi, nobenega pozdrava, sprejema, nič...mali je kar stal sredi igralnice ves izgubljen in nesrečenuser posted image user posted image  žal ne prvič....
ma, znorela bom, no, to poletje!!

in ne, nimamo možnosti varstva pri babici čez poletje.
in tudi dejstvo da bo kmalu 1.september me ne tolaži. gredo namreč v novo nadstropje, v novo igralnico, k novi vzgojiteljici in pomočnici.
ma, danes me res ima da se nekam pritožim!!!!user posted image  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: V vrtcu čez poletje-dopusti vzojiteljic...
18.8.2009 8:44:30   
Elica
Jaz pa moram kar malo pohvalit naš vrtec. Zjutraj jo ati odda v isto igralnico kot čez leto, julija je bila v tej igralnici njena vzgojiteljica in še nekdo drug, v avgustu pa je prisotna pomočnica vzgojiteljice, tako da je vedno nekdo ki ga pozna, pa še okolje je isto ..... tako da jaz glede tega pri nas nimam pripomb ....
Glede prepiha tudi kar pazijo in zapirajo vrata, se pa sigurno kdaj zgodi da malo popiha, pa saj v  tej vročini res ne morejo imeti zaprtih oken.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: V vrtcu čez poletje-dopusti vzojiteljic...
18.8.2009 13:38:45   
2mama
Moja dva (3 leta in pol) sta bila cel julij in pol avgusta združena skupaj z drugimi otroci iz te enote vrtca celo v drugo enoto vrtca (in to iz periferije v center mesta). cel julij ni bilo tam niti ene vzgojiteljice iz "naše" enote vrtca, kar se mi je zdelo res zelo zamalo. Prvi dan je eden od njiju tudi jokal, ko sem šla, ker ni poznal ne okolja ne osebe, ki ga je tam sprejela. Potem se je stanje normaliziralo in popoldne sta rada pripovedovala, kaj so počeli, kaj so jedli, itd. Ko sem konec prvega tedna prišla po njiju in pomočnico vprašala, kako je kaj (se pravi, ali je kaj posebnega, kako sta se navadila), me je samo butasto gledala. Brez odgovora, je samo skomignila z rameni.

Če priznam, mi ni bilo prav, da štiri tedne ni bilo na spregled niti enega osebka iz naše enote. v tolažbo pa mi je, da sta se oba v novem okolju in z novimi ljudmi fino ujela, da nista komplicirala, ampak enostavno situacijo sprejela.

(odgovor članu Elica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
20.8.2009 10:09:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
BLOG: Kaj storiti, ko je otrok frustriran?
Konflikti in frustracije so neizogiben del medčloveških odnosov, še posebej, ko nas več ljudi živi tako zelo blizu kot v...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?