|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 13:01:27   
maktub
danes je bil nas prvi dan in sem bla kr malo razočarana, kljub temu da sem vse to pričakovala ...
nas fantek( 16 mesecev star) ima zelo zelo grdo razvado kar že nekaj časa probam mu to preprečit ampak nevem več kako...
namreč ko mu kaj ne pase, ko mu kdo kaj vzame, ko se mu spi postane zelo razdražljiv in vsakega ki mu pride mimo udari.. tako se je danes napalu na enega fantka , in un fantek kot zanalas vedno okoli nasega in ubogi je vedno dobil eno....
Kako vi odreagirate na to? jaz se ga primla, posedla in m rekla da to se ne dela, da je lump in da naj se opraviči, ampak pol ga pa prime histerija pa se meče pa cuka mene in tko...
1 mamica me je pa tko grdo pogledala tak pogled mi je spustila da me je kr zadelo.. pol pa je se cele 2 uri okoli gledala kje je moj fantek in čim se je približal njenemu ga umaknila..počutla sem se kot da je moj otrok kužen..

kako naj ga odvadim tega, ker sem sprobala že vse ampak negre in negre...čisto sem iz tira
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 13:37:03   
anabanana
OPROSTI, jaz mislim, da bi mu morala dati dve čez rit, čez plenice no user posted image

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 13:51:56   
higuys
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

OPROSTI, jaz mislim, da bi mu morala dati dve čez rit, čez plenice no user posted image


To je učinkovalo pri tvojih otrocih? Otroku?

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 13:54:54   
water lily
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

OPROSTI, jaz mislim, da bi mu morala dati dve čez rit, čez plenice no user posted image


Ja. Reči mu da se ne tepe. Pol ga pa udari. Zihr bo pomagalo.


(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 14:02:29   
bojbok
HAJ!
Popolnoma te razumem, kako se počutiš......tudi jaz imam punčko staro 17 mesecev in pol. Kakšen mesec nazaj je prvič dubila napad trme in nisem vedla kaj nej naredim (ker je bilo to prvič). Sedaj ko že poznam vso stvar že obvladam......hehe

Jaz bi ti prvi nasvet dala, da ko bo naslednjič to ponovil (pri kateri koli osebi) mu povej, da se to ne dela in ga tisti trenutek udariš malo po roki po prstih. Jaz zraven reč :"Ker si lumpa te mami poka poka pok in zdej nisi več pridna punčka." Potli pa je Lana itak full užaljena in se začne jokati, ampak jaz je ne slišim. Vsedem se na stol in nadaljujem pri tisti stvari kjer sem prej ostala. Ona itak pride do mene, da bi jo vzela v naročje, ampak jo ne......to bi bila velika napaka!!!!!! Čez kako minuto ona že pozabi in se zamoti z drugo stvarjo, seveda ji jaz s stola govorim, poglej ptička kje je, al pa da vidim avto....al pa pač kar jo zanima. In tako sem jo marsikatero svar odvadla in se mi zdi da je kar lepo vzgojena (no sej tako tudi pravijo drugi, da ni razvajena punca).

Pri otroku ne smeš popustit takrat ko nima prav ali dela kaj narobe. Zapomniti si pa moraš tudi, da ne smeš slišat vsak jok, ker sej verjetno že veš ker jok je za iziljevanje pa ker je pravi jok.

Veliko sreče :)

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 14:07:14   
anabanana
Pa sej sem prlimala smeškota no, ne se razburjat user posted image  Ja, pri mojih 9ih otrocih je to učinkovalouser posted image user posted image user posted image  

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu bojbok)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 14:13:39   
mateyka
namreč ko mu kaj ne pase, ko mu kdo kaj vzame, ko se mu spi postane zelo razdražljiv


naša začne delat neumnosti, ko je zaspana (nikoli ne tepe). takrat je najbolje, da jo uspavam (aka da gre spat). daj ga spat, odstrani ga iz mesta skušnjav. se to da?

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
1.9.2009 14:19:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anabanana)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 14:58:51   
pety78
Za vsako, ko bo koga udaril, ga res močno primi za roko, fejst grdo poglej direkt v oči in reči odločno in glasno NE!!! Bodi pa res vztrajna.

Najbolj smešno mi je, ko starši otroke kregajo s takim milim tonom, kot bi ga hvalili. Ti moraš spremeniti izraz na obrazu in glas mora biti odločen, takrat bo skapiral, da nekaj res ne dela vredu.

_____________________________



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 15:58:48   
mokca
ojla!
tudi mi smo se s tem srečevali,zdaj so druge stvari,ki pa si sledijo kakor vidim kat po tekočem traku skoraj pri vsakem otroku obdobno.
to je obdobje,ko klofajo(naš je začel že prej),cukajo,potem se naučijo še pljuvat,brcat,cukat in še in še!
verjetno sta prvič v vrtcu,glede na mesece.17,16,se mi zdi,da si napisala.tak otrok,toliko star še ne zna povedati dobro,kaj mu ni všeč,kaj bi točno rad,preveč se ga še sprašuje z odgovorom.(primer: koaj te boli,trebušček???)

čakaj ko bodo stari 2 leta,3! takrat je šele juhuhu!

mi imamo zelo trmastega fanta(3 leta),ki se ga težko vodi,ker njemu to pač včasih ne paše in je blazno odločni karakter.
bi pa dala 1 nasvet.
ne govori da je LUMP! lkaj hitro se bo te besede navzel in tebi se bo fajn zdelo,ko bo sam rekel,MAMI JAKEC JE PA LUMP,KER,... pa to ni uredu,vpliva na samospoštovanje,samozavest,ker besedo si bodo zapomnili in v glavi mu bo zvenelo LUMP.mama mi je rekla da sem lump.
vedno se kritizera dejanje in ne otroka.
v tvojem primeru: to se pa ne dela,to je grdo,če še 1x to narediš greva,jasno.gledaš ga v oči,ga tudi prisiliš da on tebe.moj nasvet ni klofanje po rokici.pa katera čez rit pomaga,samo jaz ne bi v vrtcu,itak bo pa to verjetno delal še nekaj časa.najhujša kazen je tudi da ko ste nekje da sedi zraven tebe ali ko hodite da ti da roko,tudi če bi lahko hodil brez.pa zahtevaj da izreče opravičilo,spet pa ne delaj iz tega cele drame.
bodi pa prepričana da se otrok brez mame v vrtcu drugač vede.
mame ,ki te pa tako prestrelijo s pogledom,češ kaj dela tvoj otrok,se pa ne zmeni zanje.če njihovo otroci niso še v tej fazi,pa bojo kasneje.
ker ne poznam otroka,ki kdaj ne bi mahal in klofnil okoli sebe.

srečno!

_____________________________

Upam,da se najinem sinčku aprila pridružijo še ene iskrive očke.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 15:59:48   
mokca
p.s.: se tudi popolnoma strinjam s pety!

_____________________________

Upam,da se najinem sinčku aprila pridružijo še ene iskrive očke.

(odgovor članu mokca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 16:36:17   
ellie
To zaradi reakcije tiste mamice se sploh ne sekiraj. Verjetno je bila tud sama mal pod stresom zaradi uvajanja...pa še lahko, da je kakšna ful občutljiva ženska. Tvoj mali se bo pa itak čisto drugače obnašal, ko tebe ne bo zraven...pa še zgojiteljice ga bodo mal vzele v rokeuser posted image .

Drugače se pa čisto strinjam s pety78. Otroku je treba odločno pokazat, da nekaj ne dela prav. Ne pa da se mu samo nekaj "grozi" z milim tonom. Ker otroci hitro pokapirajo, da ne misliš resno. Meni mala...zdaj je stara 22 mesecev...sploh ne dela problemov. Ko je začela s trmo, sem ji jasno dala vedet, da pri meni to ne bo palilo. Itak da mojo mamo in vse ostale obrne kot za šalo. Jaz jo pač malo bolj močno zagrabim za roko in ji z odločnim tonom povem, da to ne sme. Ko pa je počela kaj, kar je blo celo nevarno za njo...pa jih je tud dobila po roki. In zdaj pri 22. mesecih točno ve, kaj lahko in kaj ne. Je dovolj, če rečem 1x.

(odgovor članu mokca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 17:54:56   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: mokca
mame ,ki te pa tako prestrelijo s pogledom,češ kaj dela tvoj otrok,se pa ne zmeni zanje.če njihovo otroci niso še v tej fazi,pa bojo kasneje.
ker ne poznam otroka,ki kdaj ne bi mahal in klofnil okoli sebe.


No, to pa niti slučajno ne drži, jaz ne poznam nobenega otroka, ki bi tepel. Je bil otrok v vrtcu v dveh skupinah, povsod je bilo po 24 otrok, pa noben otrok ni tepel. Tako da tole, da je to faza, skozi kateto gredo vsi, ni res.

Drugače pa je mene najbolj zmotilo dejstvo, da jo je tisti otroček, ki je velikokrat šel mimo tvojega, vsakič dobil. Kkao jo je lahko dobil, če si bila ti zraven? A nisi tega preprečila? Oprosti, ampak če bi bila jaz namesto mamice tistega otročka, bi te tudi grdo gledla. Pa ne zaradi otroka, ampak zaradi tebe, ker otroku očitno nisi kos, če vpričo tebe tepe druge otroke.

Je pa res tako, kot pravi  Nalin, da so ponavadi otroci v vrtcu 100-odstotno drugačni, kot so doma. Velikokrat se tako naredi. Tisti, ki so doma celi huidički, so v vrtcu prav oridni, in obratno. Nekje jim pač spustijo ventili. Ali dsoma, če pa je doma preveč trda vzgoja, se pa v vrtcu "sprosti".

Tako da jaz mislim, da ko tebe več ne bo z njim v vrtcu, da se bo iotrok umiril. Verjetno bo pridobil tudi tisto rutino in ne bo več razdražen in zaspan. Takoda bo že to dejavnik manj, ki bi pripeljal do tega obnašanja. Pa tudi če še nekaj časa bodo težave, bodo po moje sčasoma minile. Eni otroci gredo res skozi te grizlijske ali tepeškaste faze. Če je vse v redu z vzgojo, potem to mine.

(odgovor članu mokca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 17:58:47   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: mokca
mame ,ki te pa tako prestrelijo s pogledom,češ kaj dela tvoj otrok,se pa ne zmeni zanje.če njihovo otroci niso še v tej fazi,pa bojo kasneje.
ker ne poznam otroka,ki kdaj ne bi mahal in klofnil okoli sebe.


No, to pa niti slučajno ne drži, jaz ne poznam nobenega otroka, ki bi tepel. Je bil otrok v vrtcu v dveh skupinah, povsod je bilo po 24 otrok, pa noben otrok ni tepel. Tako da tole, da je to faza, skozi kateto gredo vsi, ni res.



S tem se pa tudi jaz strinjam. Je pa res lahko rečt, da je pač v taki fazi, to se tako enostavno sliši.

Drugače pa se vzgoja začne že zelo kmalu, zelo, zelo kmalu,m tako da ne spuščat "posameznih faz". user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 18:11:30   
Anonimen
kako naj ga odvadim tega, ker sem sprobala že vse ampak negre in negre...čisto sem iz tira


Zdaj bo tezje, ker se je ze navadil in ker njegovo obnasanje prinese s seboj dodatno dozo pozornosti (tebe pa izcrpa).

Moja puncka je imela podobno foro pri tej starosti, in takrat sem iz prve dokaj burno odreagirala, ker ne dovolim, da me tepe tako kot jaz ne tepem nje. Tako da takrat se bila full huda, enkrat sem jo po roki nazaj udarila in mislim, da je bil potem mir, skratka kratka drama user posted image .

Pred kratkim je imela podobno foro, tepez iz ljubega miru, takrat sem jo pa samo po roki nazaj.

(odgovor članu maktub)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 18:17:21   
BabyKitty
Pri nas v vrtcu smo delali tako, da smo otroka dali na stran... torej ga nekam malo izolirali, mu dali vedeti, da je narobe naredil in je delovalo, sicer ne prvič... ampak po enem tednu ni bilo več nikakršnega problema... pri nas je bila to "otroška posteljica", kamor smo dali otroka in je seveda norel in bil histeričen minuto, potem pa se je pomiril in je že samo grožnja s "posteljico" v bodoče zadostovala. Tako ravnanje, naj bi po novem priporočali strokovnjaki za vzgojo... verjetno je pa od vsakega posameznika odvisno. Se mi zdi da znanosti o vzgoji ni, ampak je le praksa na vsakem posameznem bitju, ki je edinstven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 18:26:33   
Anonimen
Pri nas v vrtcu smo delali tako, da smo otroka dali na stran... torej ga nekam malo izolirali, mu dali vedeti, da je narobe naredil in je delovalo


Ekola, en incident bi pa skoraj pozabila user posted image .

Ko je Luko ugriznila v vrtcu, jo je teta poslala na oslovsko klop. Saj nisem vedela, da to sploh se obstaja, je pa pomagalo, se mi zdi. Ko sem jo doma sprasevala, kaj jo je tako ujezilo, da ga je ugriznila, me je kar odpravila, ces ne mi se ti tezit. Ce bi to naredila puncki, bi verjetno dobila se kaksen stavek od mene, ampak pri fantu sem pa potem nehala drezat, kaj in kako je bilo.

(odgovor članu BabyKitty)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 19:18:42   
zinkazi
Kadar otrok udari mu je treba povedati in pokazati, da to ni prav. Otroku je treba povedati, da se imamo radi, da se božamo, predvsem mu moramo to tudi pokazati. To učimo otroke v vrtcu in prav je, da jih to učimo starši. Mogoče s tem otrok kliče po pozornosti, mogoče želi povedati, da mu ni všeč, da je tukaj. Treba je razmišljati, kako otroka navaditi na prijateljsko komunikacijo. V vrtcu se za to uporablja razne igrice.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
1.9.2009 21:12:52   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Za vsako, ko bo koga udaril, ga res močno primi za roko, fejst grdo poglej direkt v oči in reči odločno in glasno NE!!! Bodi pa res vztrajna.

Najbolj smešno mi je, ko starši otroke kregajo s takim milim tonom, kot bi ga hvalili. Ti moraš spremeniti izraz na obrazu in glas mora biti odločen, takrat bo skapiral, da nekaj res ne dela vredu.


se podpišem! 

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
2.9.2009 8:53:29   
mokca
olja!

aja,a ne poznate??še niste videli?user posted image (ne mislim samo v skupini v vrtcu)
o ja,jaz pa mislim,da jih v tem obdobju dosti.če nič prej pa takrat,ko so se prvič primorani postavit zase.(če govorimo nasplošno).
se pa strinjam s tem da je to treba vsakič preprečit.
otrok hoče nekaj povedati,mogoče tako izraža svoja čustva.
pri nas se je zelo poboljšalo,ker ko je začel govoriti,je bilo lažje,ker mi že pove,kaj je narobe,kaj mu ni všeč,...to pa mislim,da je veliko.no moj 3 letnik tudi kdaj hoče klofnit,pa mu preprečim in se pogovorimo,kaj je narobe.ker govori pa vse,kot mi!

in mogoče če katere moti ta moja faza- pardon...obdobje!


_____________________________

Upam,da se najinem sinčku aprila pridružijo še ene iskrive očke.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
2.9.2009 12:31:39   
maktub
No morem povedat da smo bli danes bolj pridni, sicer je 2x udaril ampak ko so bli sami je pa jih kr neki on dobil tako da je na lastni koži občutu da se to ne dela...

(odgovor članu mokca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: grdo obnasanje v vrtcu
2.9.2009 13:51:14   
asso

Maktub, v katerem vrtcu ga imaš? Ker poznam podoben primer iz vrtca... sej verjetno ta mamica ni mislila tako grdo kot je izgledalo...
Kaj dosti ti ne vem pomagat.
Naša tavečja tudi udari in ne vem več kako ji razložit, da to se ne sme. Ko jo vprašaš zakaj je udarla je njen odgovor: Ne vem...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?