|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako odreagirate,ko vas načrtno ignorira,vi p...
29.8.2009 21:28:26   
naja78
malčku nekaj govorite.s tem mislim da nekaj zahtevate,prosite,pokličete ...in ob tem vidite da vas zanalašč ignorira,se ne da motit.ve pa,da mu nekaj govorite,samo ne uboga za nič.tudi pogleda nič.

šele pri nas,ko spet vidim da ne bo nič z uboganjem,ponavadi mu 3x rečem,ok 4x,in grem potem do njega ga pogledam v oči in mu zadevo ponovim.takrat odvisno,ali kljubuje ali pat isto naredi,vendar redko.user posted image

nam se že meša ker res ne uboga ama nič.kar neki bi po svoje.star je 3 leta(november),močnega  značaja.govori vse,niti nam ga več ne uspe vršt na kako foro,finto, s preusmerjanjem.
tudi ko sledi kazen,je spet isto.user posted image ali včasih gre kar sam v kazen!user posted image
naj pa povem da trmari od kar pomnim,pomoje že od 4 meseca,ko se je upiral da bi šel v voziček.

res včasih mi kar film poči.v vrtcu,je uredu,pravijo pa da je zelo živ,vendar da uboga.doma ima dneve ko je res priden,kolikor lahko pač od 3 letnika pričakuješ,ampak večkrat pa obupen.z mano vred.trudimo se biti dosledni kolikor se da,pa mali ne palli na nič.

enostavno ne vem kako odreagirat,ko me ne posluša.oz potem še bolj ko me ne jemlje resno,kaj govorim.moža tudi.

nasvet??

p.s.: sliši uredu.smo bili zaradi vnetih ušes 100x pri orl-ju.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako odreagirate,ko vas načrtno ignorira,...
29.8.2009 21:46:31   
evelinka
pozdravljena

to pa ko da bi bilo v naši hši, samo da je naš star 4,5 let.
Mi smo sicer velika družina, tako, da vedno nekdo pravilo lahko pregreši. V glavnem pa se odzove, ko mu ponudiš to, kar njemu odgovarja. Ja pa še to, tako grdo se obnaša v glavnem v prisotnosti (drugih)znancev ali tujcev. Tako da sem lahko še bol nemočna v danem trenutku.

tako da bi tudi meni kakšna dobra ideja prav prišla.
Pa lep vikend

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako odreagirate,ko vas načrtno ignorira,...
29.8.2009 21:53:56   
naja78
hja!
še to si me spomnila evelinka!
sploh če kdo pride je adijo pamet.tudi če se vse prej zmeniš,obljubiš nagrado,tudi kazen sem mu že obljubila,user posted image ,se vedno držala tega(mož tudi).pa res poskušamo ravnati tako,kot da se ves svet ne vtri okoli njega.ker vem da takrat sploh delajo vse kontra.
ampak pravijo da moramo starši ignorirat ko trmarijo,tulijo,zjajao,izsiljujejo.no pri nas se je začelo dogajati obratno.user posted image
počutim se čist izgorela.

(odgovor članu evelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
29.8.2009 22:43:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako odreagirate,ko vas načrtno ignorira,...
30.8.2009 9:28:20   
zinkazi
Prav o tem govorim tudi v moji knjigi. Tole je odlomek:

Pomembno je, kako z otrokom komuniciramo. Kadar se z njim pogovarjamo ob vseh gospodinjskih opravilih, morda niti ne zaznamo vsega, kar nam sporoča. Če si zanj vzamemo čas, gremo z njim na sprehod, se z njim igramo, takrat je običajno naša komunikacija dobra. Otrok dobi občutek, da ga upoštevamo, sprejemamo njega in njegovo razmišljanje.
Kadar otrok razmetava igrače, tepe sestrico ali počne stvari, ki jih ne sprejemamo, se pogosto zgodi, da ob delu v gospodinjstvu govorimo, kaj naj ne dela, ga kregamo, pri tem smo od otroka oddaljeni. Otrok nas ne sprejema, oziroma ne sprejema naših zahtev. Zaznava le naše glasno govorjenje, s tem se tudi sam navaja glasnega govorjenja. Če želimo nekaj doseči si za otroka vzemimo čas, poskrbimo, da nas tudi on opazuje, če ne gre drugače, ga primemo, dotik naj bo za otroka prijeten in ga obrnemo proti sebi. Če se otrok zaveda, da dela nekaj, kar ni prav, se nam poskuša izogniti. Mi poskrbimo, da ostane in posveti pozornost nam, da preneha z neprimernim obnašanjem. Ko se posvetimo otroku, mu to povemo na miren in odločen način, takrat nas otrok upošteva.


_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako odreagirate,ko vas načrtno ignorira,...
3.9.2009 23:26:01   
taška30
Jaz imam eno ful otročjo taktiko, ki jo včasih prakticiram. Če me zanalašč ne sliši / ne uboga, rečem: Prav, če me ti ne boš ubogala, te pa tudi jaz ne bom, ko boš kaj hotela. Itak se mi takrat smeji v faco. Čez 5 minut pa: mami, pila bi...ali pa mami, preberi mi knjigico prosim... Jaz se pa delam, da ne slišim. In ko parkrat ponovi, rečem: ne, ne bom te ubogala, tudi ti mene nisi. A ti je to všeč?
No, in potem ponavadi sledi še malo dretja, potem se pa očitno zamisli in se zmeniva, da najprej naredi kar sem prej prosila, potem pa še jaz "ubogam".
To pali pri 2,5 letnici.
Tavelika (4,5) je pa prevelika histeričarka za te fore, ker bi (je že kdaj) čist pobesnela zaradi tega in je samo še slabše. No, je pa tudi že prerasla te finte in se kar lepo da zmenit.

Drugače pa res velja tole kar pravi Zinkaz. Stopit je treba zraven, pogledat v oči in resno govorit, če se dereš iz kuhinje v drugo sobo kaj mora narest, ni uspeha.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako odreagirate,ko vas načrtno ignorira,...
10.9.2009 10:37:51   
ronja
Ronja je malo mlajša in je tudi vsake toliko poizkusi s tem. Vendar če je nekaj narobe, se hočem z njo pomenit. Grem k njej in hočem, da me pogleda v oči - da vidi, da mislim resno. Kadar ima svoje fore, zamiži, da me kao ne bo gledala v oči in se zraven smeji, ko da je to največja fora. Takrat ji povem, da če me ne bo pogledala v oči, bo šla iz sobe (ali pa jaz, odvisno od tega, kje je malecka). to VEDNO pali, mava srečo, zanjo je to najhujša kazen, čeprav sva jo prakticirala mogoče vsega skup 5x za max. pol minute. ampak njej je to grozno in se začne dret ko jesihar. Res je sicer navajena, da je lahko povsod zraven (tudi pri gospodinjskih opravilih) in res sem vedno nekje v bližini (beri: ni še v vrtcu), tako da ne vem, če bo to še palilo, ko bo navajena, da me precej časa ni zraven - upam, dauser posted image . Sicer se mirno zaigra v sosednji sobi, vendar ne prenese, da bi bila kaka vrata zaprtauser posted image - mora met dostop do mene, tudi na WCju, hehe. 

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako odreagirate,ko vas načrtno ignorira,...
10.9.2009 10:39:30   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: naja78
malčku nekaj govorite.s tem mislim da nekaj zahtevate,prosite,pokličete ...in ob tem vidite da vas zanalašč ignorira,se ne da motit.ve pa,da mu nekaj govorite,samo ne uboga za nič.tudi pogleda nič.

Stopim zraven, ga primem in po potrebi dvignem glas. Če ne drugače, funkcionira v trenutku, ko rečem, da bo ostal brez TV-ja, računalnika ali Play Stationa.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?