|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uporaba mil(žajfe) v vrtcih
7.9.2009 11:56:56   
naja78
Lep pozdrav.

imam namreč 1 vprašanje.upam da ne zveni čudno,ampak zanima me ali pri vas v vrtcih uporabljajo mila(tekoča) za otroške rokice????

nekako si ne predstavljam da si vsaj 1x na dan ne bi umili rokic z milom.user posted image sem malo opazovala sedaj po 1 tednu in prej ko so bili v jaslih(2 starostna) in ugotovila da NE uporabljajo mila.user posted image
ok,do ene meje razumem,ker bi pomoje vse prek to otroci uporabljali(mehurčki,....)ampak se mi pa zdi skoraj nujno potrebno,da se umijejo z milom. ali ne!???

ko so bili še v nižji skupini(2-3)so jih vzgojiteljice spremljale,oz.je ena bila vedno tam zraven.sedaj to kao naredijo sami,vsaj večkrat sami(tako jim govorijo,ker so že veliki,...).

nevem,ali se bojijo prevelike porabe mil???ali sem preveč zahtevna???ponavadi nič ne kompliciram,samo mislim,da bi pa milo vseeno lahko imeli.
kmalu imamo roditeljski in ali naj malo povprašam oz.predlagam o tem vsem???mislim,da je higiena rok zelo pomembna in če se učijo lepo in pravilno jesti s priborom,govorijo o umivanju zob,potem memda to niso izpustili????
ali pač??mnenja!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
7.9.2009 12:02:04   
Spark
Ma kaj pa vem, a misliš, da bi ti otročki dobro sprali milo z rok? Mislim, da je bolje da ga ne uporabljajo, kot pa da ostane nesprano na rokicah.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
7.9.2009 12:11:06   
naja78
ojla!
ma sej to se tudi sama sprašujem?!user posted image

ne vem??roke se mi  pA vseeno zdijo bolj čiste kot samo z vodo.pa še možnost prenosa bolezni se zmanjša.lahk pa samo zato na to tako gledam,ker delam v bolnici??al kaj???ampak tam kjer je veliko ljudi,pomoje mora bit milo!user posted image

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
7.9.2009 12:18:47   
ksenija12
definitivno vprašaj v vrtcu, jaz bi to naredila že pred sestankom! Sploh sedaj, ko vsi govorijo o teh preventivnih ukrepih zaradi gripe mislim da ima vsak vrtec milo za roke umivat! Pa pred jedjo mislim da si v vsakem vrtcu umijejo roke z milom! Ne vem, meni se to zdijo osnovnih higienski standardi.

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
7.9.2009 12:22:19   
botrca
Vprašaj na sestanku pa boš videla kaj ti bodo rekli.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
7.9.2009 12:38:54   
Spark
Naja sej to imaš prav. No daj vprašaj, pa še nprej povej. Jaz se s tem nisem nekako ubadala in nisem niti porajtala kako to pri nas prakticirajo. Vem da imajo že tapravi mali wc, pa niso vsi stari 2 leti, ampak ne vem kako prakticirajo umivanje rok. 

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
7.9.2009 12:52:26   
oka
Pri nas ne samo, da imajo milo, pazijo tudi, da si otroci res dobro umijejo roke. Ravno zadnjič mi je mala madam kazala kako se pravilno umije rokeuser posted image .

Tako je zdaj, ko so pri "ta velikih". V jaslih pa je bilo podobno. Ena vzgojiteljica je stala pri lijaku, otroci pa so v vrsti čakali, da jim umije roke.
Tako je pri nas. Povprašaj malo kako imajo to urejeno pri vas, čeprav mislim, da dajo ravno zdaj, zaradi te gripe še večji poudarek na higieno kot prej.



< Sporočilo je popravil oka -- 7.9.2009 12:53:32 >

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
7.9.2009 13:27:21   
lukec
Jaz pridem sina iskat po kosilu in takrat vedno ena od vzgojiteljic stoji ob umivalniku in preverja, če se dobro umijejo, mislim, da je tako tudi čez dan. Letos še posebej poudarjajo redno umivanje z milom, večkrat na dan, zaradi nove gripe.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
7.9.2009 13:43:36   
MAŠKA
Kaj pa vem... meni se zdijo to malenosti s katerimi s v zvezi z vrcem ne obremenjujem, niti se rajši preveč ne poglabljam v to, ker potem bi me bilo groza otroka dat v vrtec. Sigurno ni slabo, če se vzdržuje higiena na nivoju, pravijo pa, da ne vem koliko, "dreka" naj bi si otrok v prvih letih življenja stlačil v usta, kar naj bi pomagalo k boljši odpornosti.
Kljub temu, da si lahko otroci roke lepo umijejo, vem da si potem tiščijo igrače v usta in si jih potem izmenjujejo. Glavice tiščijo drug v drugega..., tako da mislim, da samo z umivanjem rokic se kaj dosti prenašanja bacilov ne da ustavit. Žal.

_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
7.9.2009 14:06:41   
Najaa
Pri nas imajo milo, ja. In so stale zraven in pazile, da so si dobro umile roke.


(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
7.9.2009 14:20:55   
naja78
ojla.
vsekakor bom v sredo na sestanku vprašala,pa vam javim.
osebno sem mnenja,da je umivanje rok z milom osnovna osebna higiena.
ampak meni se zdi da res nisem zasledila da imajo milo.user posted image pa sem na marsikaj navzkriž pogledala,ampak milo,kot milo,pa morajo imet.saj imajo prave WC,pa itak se tudi zavedam da se 100% ne moreš samo z umivanjem rok znebit teh viroz,ajde gripe,...ki se itak širi po zraku in kapljično.
ampak za 50% pa bi bilo manj obolevnosti.

vam javim po sredi,naj pa še katera kaj napiše!hvala.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
7.9.2009 21:40:44   
pelin
V vrtcih in  šolah smo se še pred začetkom letošnjega šolskega (vrtčevskega ) leta (zaradi p.gripe in ostalega)  veliko pogovarjali o higieni in poslušali različne seminarje in predavanja na to temo...Posebej je bilo povdarjeno, da moramo otroke naučiti temelitega umivanja rok (tudi najmlajše) in k nam je celo prišla med. sestra in demonstrirala pravilno umivanje ...K celemu " ritualu" umivanja spada definitivno tudi milo...Zaposleni smo posebej najmlajše pri umivanju že prej kontrolirali, sedaj pa naj bi bilo to nujno...Pazili naj bi, da si otrok dovolj natančno umije roke in da vse skupaj traja dovolj dolgo (vsak naj bi zapel pesmico Ringa raja, ki traja nekako 20 s).To slednje je meni hecno in večkrat neizvedljivo, vendar sem to napisala za primer, da se vidi, da se letos res daje velik povdarek na higieno...Ne vem zakaj  torej pri vas ni mila?user posted image Mogoče  je treba malo podrezat čistilke....pri nas včasih kar nekako pozabijo, pa jih spomnemo..Tudi jaz bi o tem vprašala vzgojiteljico...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
10.9.2009 19:51:53   
mala zirafa
Milo mora biti po normativih pritrjeno na zid in dosegljivo otrokom.Običajno je tisto kot v javnih wc-jih  na pritisk.Kakšna vzgoja pa bi bla brez mila??V jaslih pa itak morajo tovršice umivat male rokice oz. pomagat in pazit da niso mokri ali se ne zdrsnejo.
Ne morem verjet da ga nimajo?

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
10.9.2009 20:50:56   
naja78
evo mene!
obljuba dela dolg!

sem z roditeljskega prišla tako slabe volje da je kaj!sicer nisem rekla nič,ker je bilo toliko govora o:
-eko vrtec
-kam vse bodo šli
-igrala
-konflikti med otroci-starši
-in še kaj,...

samo o higieni v vrtcu pa ni bilo govora.
jest ne vem no!
za 1x še opazujem.ampak a vam je normalno,da komaj 3 letniku lahko zaupaš da si bo po lulanju in kakanju umil-SAM ROKE???user posted image

tukaj vsi govorijo,da so že veliki,ker niso več jaslični,da nimajo pleničk, in bla bla,da sa,mi jedo,...o umivanju pa ne!!!!

pa ok,saj jih razumem.ampak še vedno sem mnenja da v današnjem času,ko imajo vse službe,vsaj javne(šola,vrtci,bolnice,...),dogovorjeno in celo predavanja o higieni rok,....

vsaj 10 min na dan bi lahko imeli za pravilno umivanje rok-z milom.sploh ne vem kaj naj.
nam so samo rekli da v primeru gripe,pokličemo da bodo mogli nekam javiti,....user posted image user posted image user posted image halo???in konec in to je bilo to!

imate kaj predlogov kako o tem povedati vzgojiteljicama???bom izpadla neumna????tečna???panična????nisem panik ampak se mi zdi da je dobro otroka o tem že od malega podučit.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
10.9.2009 20:52:01   
naja78
aha,šla sem preverit,če imajo mila? no nimajo jih!!!user posted image user posted image
vse prazno in zasušeno,kot da ne bi filali mila že 3 leta!!!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: uporaba mil(žajfe) v vrtcih
11.9.2009 21:17:48   
* Mateja *
 jeres, da je milo drago, sploh ko ga naročiš pri vodstvu, takrat bi bilo bolje, da bi si otroci umivali samo z vodo in roke obrisali v hlače, ker so servetke tudi drage!!

Politika pač!! za se posrat!!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?