|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi pregled in nov PDP-slovo od januarčic
8.6.2005 8:46:08   
pat
:)dobro jutro!

kak sem komaj čakala dan, ko bom lahk tud jst napisala, da sm bla na prvem pregledu.!!:bravo:no super dogodek se je zgodil ta ponedeljek. ker sem bila prvič pri G me je kr mal skrbelo, če bo prijazna.:love: je šel z mano in najprej ni nič kaj lepo kazalo, da bo imel kaj od tega:zmeden: sestre so mi izpolnile kartoteko in pri vprašanju če imamo kakšne dvojčke v družini, ji je ob mojem odg. zastal dih.(oba dedka sta dvojčka, sestrični sta dvojčici)no, pa nimam dvojčkov. je bil :love: kr mal razočaran.
G. (dr. Recer v ZD za študente, lj) je super, toplo priporočam. naredili smo tud UZ in :love: je bil zraven. sicer je G. vprašala, če mislim, da se bo onesvestil, pa sem ji razložila, da študira medicino in občasno dela tudi v domu za ostarele, pa da je vsega vajen. je rekel, da mu je bilo kr čudno, ko me je G "posilila";). pikica je zdrava, baje že G dolg ni vidla tak lepega :duda:, na koncu ji je bilo žal, da si ga ni posnela!sej vem, da more to vsem rečit, sam nekak se mi zdi, da je resno mislila, ker je to skoz ponavljala. potem je z :love: udarila debato, kaj je kaj in kaj je razvito pa to, js sm bla pa zravn ko kak bumber-medicinske fore:) pikica je velika skoraj 6 cm zato smo dobili nov PDP-14. 12. (prej 25. 12.), sicer ne vem, kak je to možno, ker sem še imela M, takrat ko bi že mogla bit noseča..ampak,sej je vseen. pa menda je:modri:. bi naj imel kar velikega, kar me ne preseneča;), ata seveda tega ni slišal(ja po moje tud!).
dobila sva slikice in veliko dobrih nasvetov. komaj čakam na naslednji UZ, ki pa bo šele! 1. avgusta!:((:grrr:
me veseli, da se je vse lepo izteklo, ker me je kr mal skrbelo, glede na to, da sm mela svoj pregled šele v zdaj. no, od danes naprej smo po novih izračunih v 14. tednu. trebuščka je za vzorec, res malo, slabosti in drugih težav nimam, tak da je res fešta!

pa še izpit sm naredla za povrh.:bravo::bravo:

ok, sm se mal razpisala:zmeden:, eh, pa sej vete, kak je ko si navdušen!:bravo:

lep dan!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   prvi pregled in nov PDP-slovo od januarčic
8.6.2005 8:52:59   
Anonimen
Ja, pa res vem. Tako lepo si napisala, da sem se prav spomnila tistih dni, kako je to lepo. Kar mravljince po telesu sem dobila. Čestitke za otročka.

(odgovor članu pat)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   prvi pregled in nov PDP-slovo od januarčic
8.6.2005 8:53:19   
nena80
:bravo::bravo::bravo:9nebesa9nebesa ČESTITKE VSEM TREM, UŽIVAJTE V TEH LEPIH TRENUTKIH!!!:angel::angel::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu pat)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   prvi pregled in nov PDP-slovo od januarčic
8.6.2005 9:02:10   
pat
hja, zdaj pa poslušajte tole... sm pisala dr. pušenjaku in zdej prilagam vprašanje in njegov odgovor iz med.over.net:

JAZ:
lep pozdrav!

najprej bi se vam zahvalila za delo, ki ga opravljate, saj s svojim znanjem rešite marskikatero vprašanje mladih mamic.

včeraj sem bila na prvem pregledu. zadnjo menstruacijo sem imela 21. 3. 2004, zato so mi prvi PDP izračunali na božič, potem so ga spremenili v 28. 12. po ultrazvoku pa bi naj bil PDP 14. 12. Zanima me, ali je to možno? otrok naj bi bil zdrav, velik malo manj kot 6 cm. bi lahko zanosila in kjub temu imela menstruacijo?
ker sem stara šele slabih 21 let, in tudi drugi dejavniki za downow sindrom naj bi bili majhni, mi je ginekologinja rekla, da se ji pregled nuhalne svetline ne zdi potreben, saj naj bi vse podatke, razen verjetnosti (ki naj ne bi povedala nič določenega) pridobili včeraj. ali menite, da naj se naročim kljub temu?

hvala za odgovore, lep dan!

Odg:
Spoštovani,

presodite sami, kaj želite, saj preiskava presejanja za Downov sindrom ni nujna temveč je stvar pričakovanj nosečnice. Res je, da imate zaradi vaše mladosti nizko tveganje za DS (cca 1:1400), dejstvo pa je tudi, da se 70% otrok z DS rodi prav mlajšim od 35 let, zato, ker pač 90% nosečnic spada v skupino mladih. Glede na velikost ploda in ZM ste noseči 12 tednov, torej bo izračunani PDP okrog 25.12. pravšnji. Vaša ginekolognja ne bo imela vašega otroka temveč vi in le vi. Če bi želeli, da se pri vas odkrije otroka z DS, če ga po naključju nosite, potem vam vsekakor priporočam kakovosten presjalni test in takšen je UZ z merjenjem NS + preverjanjem prisotnosti nosne kosti z ustreznim izračunom tveganja in s primerno razlago.

Kaj naj zdej? Un mi je rok napovedal 25. 12., edino kar se mi zdi smiselno je to, da sm narobe napisala dan menstrucije, da sm jo imela prej. Vem da to neki ni ful bistveno, sam a se ti ne zdi smiselno vedet al je mali star 14 dni več al ne? In kuk bojo ti pogruntal?a šele ko se rodi? Pa itak se jih sam 3 procente rodi na rok.. je rekla ginekologinja, da se jih večina rodi 3 dni gor 3 dni dol od roka..

Zdej sm pa res zmedena!:zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu pat)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   prvi pregled in nov PDP-slovo od januarčic
8.6.2005 9:14:17   
Anonimen
Kar se nuhalne tiče je tako. No, vsaj moje mnenje.
Če bi rada vedela ali je otrok zdrav ali ne oziroma ali obstaja večja verjetnost za DS potem preiskavo opravi. Tako boš vsaj imela možnost odločitve, če bi izvidi bili slabi, pa vsaj veš na kaj se lahko pripraviš. Torej tudi če se v nobenem primeru ne bi odločila za splav, vsaj veš kaj te čaka in ni šoka po porodu.

Čeprav je tvoj otročiček zdrav, saj veš. ;):rozica:

Glede PDP pa isto. tvoja G ti ga je prestavila torej naj tak ostane. Ampak tudi vsaj veš, da je zelo zelo verjetno, da boš na porod čakala tudi 14 dni po PDP. Torej spet ne boš tolk živčna zadnje dni, ker veš, da je zmeda pri PDP.

Meni so tudi vse preiskave odstopale za 1-2 tedna, pa mi ni prestavila PDP, potem sem pa rodila 15 dni čez PDP.

Tako da kar mirno, glede nuhalne pa le dobro premislita.

(odgovor članu pat)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   prvi pregled in nov PDP-slovo od januarčic
8.6.2005 9:16:41   
Anonimen
Čestitam, pat. Je lepo, ko si zdržala tako dolgo do 1. pregleda, a ne? Zdaj si imela vsaj kaj za videt. Moj :duda: je bil še veliko manjši, ko sem imela 1. UZ, ampak vseeno mi je dr. Recer full lepo vse pokazala in razložila. Res je prijazna, tudi mene je pomirila z besedami, da s tako lepim in živahnim otročkom ne more it nič narobe. Ker sem rekla, da me je pač strah ss in podobno.
Jutri imam 2. pregled, UZ verjetno ne bo, sem pa vmes že bila na NS in mi bo verjetno na podlagi tega PDP prestavila na konec novembra.
Sredi julija pa me čaka morfologija, z mojim :love: komaj čakava. Tudi spol bi rada izvedela, ne morem verjet, da je tebi že povedala. Pri meni se na NS ni videlo. Mogoče je pa :roza:.

(odgovor članu pat)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   prvi pregled in nov PDP-slovo od januarčic
8.6.2005 9:22:05   
Anonimen
Pat, PDP ti bo lahko na morfologiji še enkrat prestavila. Počakaj do takrat, tačas pa se tolaži s tem, da si že izven nevarnih tednov. Saj bo vse OK.

Glede NS pa si dobila dober odgovor - moraš vedet, kaj pričakuješ od preiskave.
Jaz sem šla k dr. Pušenjaku, ker vem, da bi bilo življenje s prizadetim otrokom zelo težko. Pa še moj :love: prvič ni šel z mano in me je tako žalostno gledal, ko sem mu vsa navdušena razlagala, kakega lepega dojenčka imava.

(odgovor članu pat)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   prvi pregled in nov PDP-slovo od januarčic
8.6.2005 9:25:02   
Anonimen
Joj, še to: dr. P. ti je glede na velikost ploda pravilno odgovoril, verjetno je res šlo za napako. Jaz sem namreč imela na NS izmerjenega 7 cm in je pisalo 13t1d. Zrasel naj bi 2mm na dan, zdaj pa računaj.

(odgovor članu pat)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   prvi pregled in nov PDP-slovo od januarčic
8.6.2005 9:49:45   
Nannn
pat res si lepo opisala prvi pregled :bravo:

cestitke in uzivaj v 9nebesa

Nannn :kuza:

(odgovor članu pat)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   prvi pregled in nov PDP-slovo od januarčic
8.6.2005 10:14:06   
pat
someone..
sej, tud mi2 ne morma verjet, da že veva spol. sej v bistvu nama je pa res čist vseeno in:love: itak pravi, da ne bo verjel, dokler se ne prepiča. G je pa tud rekla, da je tak očitno, da je težko zgrešit.

kar se tiče NS sm bla čist prepričana, da bova šla, sva se že pogovorila in :love: je zapisal številke. sej se nisva čist dokončno odločla, kaj bova, čeprav vem, da se mudi- in v tem je tud problem, ker ne vem kaj naj rečem, ko me bojo vpr. v kolkem tednu sem, ker je baje tu pomembno, da ni več kot 13. tednov..po drugi strani, pa je G rekla, da je skoraj presenečena, da je toliko organov razvitih, srček, anj bi bil deljen, celo prebavila in sečila ima. potem ne more biti mlad.

se pa popolnoma strinjam, da je PDP bol tak. sama sem se rodila 14 dni kasneje, pa mi nič ne manjka;) pa itak so že vse:nosecka: na koncu tak željne, da bi rodile, da vem, da ko bo pikica hotla ven in spoznat mamo pa tato, bo pač šla.. so se pa v družini že začele špekulacije, kdaj se bo odločil..in ker se je zadnji:ups:rodil 8. dec. so vsi prepičani, dabo tud naš tak hiter. samo da bo zdrav, pa bo!:bravo:

(odgovor članu pat)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   prvi pregled in nov PDP-slovo od januarčic
8.6.2005 11:36:18   
Anonimen
Ja, fantka se lahko malo bolj zgodaj in malo bolj zanesljivo napove. Saj jaz niti več ne vem, ali naj še sploh sprašujem. Ker imava z mojim :love: različne želje. V končni fazi pa je vseeno, ker tega otročička že tako nestrpno pričakujem.
Itak pa ne mislim kupiti vse modro oz. roza. Kaj pa če se zmotijo :)-

Glej, jaz se za NS ne bi sekirala. G. je lahko otroka že dobro pogledala, čeprav nima licence. Ampak vseeno je sposobna videti npr. nosno kost. Pa prišparaj tisti denar in pojdi kasneje na dodatno morfologijo in snemanje, če te bo preveč žulil.
Ali pa se naroči, včasih je možno tudi 1 dan prej, če se mudi. Dela pa dr. P po torkih popoldne.

(odgovor članu pat)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   prvi pregled in nov PDP-slovo od januarčic
8.6.2005 11:56:44   
mirjamca
Jaz tudi hodim k Recerjevi in moram reci, da je super. Glede tega, da je videla ful lepo razvite organe pa bi pripomnila to, da imajo v tej ambulanti cisto nov UZ - mogoce je zato vse tako lepo videti (tako kot ko pogledas v nov monitor in mislis, da se ti je kar dioptrija izboljsala).
LP

(odgovor članu pat)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   prvi pregled in nov PDP-slovo od januarčic
8.6.2005 12:48:28   
pat
js sem bla prvič in morm priznat, da sm bla kr presenečena kaj vse se vidi! in kako se vidid!še vedno imam namreč v spominu rachel pri Friendsih, ki ji nič vidla:)-:)-:)- ja super je, js sm vidla vse kar je razlagala, čeprav nism najprej vedla, kaj sploh morm gledat:)-

:love: je bil pa itak v9nebesa...

(odgovor članu pat)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




čokolafda
bibica1

kakšno čokolado najraj jeste??????????????'

milka (80%)

gorenjka (14%)

dorina (4%)

figaro (2%)


Število vseh glasov: 207

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!