|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še enkrat: starost v skupinah
21.9.2009 15:43:01   
rija
Torej da vas vprašam...

moj je bil letos dodeljen v skupino 3-4....vsaj tako je prve 3 tedne pisalo na vratih....in imeli so seveda tudi 4 otroke, ki še niso dopolnili 2 letuser posted image  sem šla pogledat kurikulum in je do tu vse ok.

Danes pa pridem v vrtec in je bil na vratih zamenjan listek in je skupina okarakterizirana 2-4 leta...in moj seveda znova med starejšimi, ker so vmes 3 enako stare prepisali v večjo skupino....user posted image  in znova se je začel strašno dolgočasiti, ker gredo na igralih recimo na tista za najmanjše, po moje tudi kaj dosti ne počnejo. ker je treba te tamalčke čisto drugače animirat pred dvema letoma, kot recimo naše skoraj 4 letnike....med njimi je namreč tudi po 2 leti razlike.

Kaj naj? Malček gre sicer zjutraj brez problema, trkam na les-zaenkrat, v skupino, ko pa pridem ponj, pa je na smrt zdolgočasen in žalostenuser posted image

Glede na to, da se skupine še ni čisto privadil ker je vmes že manjkal....a naj prosim, da ga dajo v višjo skupino ali ga naj pustim tukaj?

Letos so namreč v MS vrtcih čisto vse pomešali in naredili tako sranje, da veliko staršev dobesedno šizi in se naročuje pri ravnateljici. Skupine so narejene čisto prosto po prešernu in nič po zdravi pameti.

In še nekaj: ali mi mora vrtec omogočiti vpogled v točno starost vseh v skupini.....seveda me imena pri tem niti pod točko razno ne zanimajo....izključno datumi rojstev?

_____________________________

...vox populi...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
21.9.2009 16:03:45   
botrca
Če lahko probaj ga dat v skupino z večjimi otroki, saj mu bo tudi drugače oz. mu bo bolj zanimivo in bo z njimi bolj napredoval.

Za ostale zadeve, kar si spraševala pa se pri ravnateljici pozanimaj.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
21.9.2009 16:33:15   
*alja*
Ravno zaradi tega sem lani sredi leta malo prepisala v drug vrtec. Stara je bila čez tri v skupina pa z 1 letnimi otroci. Jaz nisem dosegla nič. Šla sem k ravnateljici, k pedagoginji na vse strani, ampak sploh me niso resno jemali (mogoče zato ker sem mladauser posted image , vsaj jaz sem to pripisala temu).

Zdaj že od marca obiskuje vrtec v Avstriji in ni primerjave. Res čist drugačen pristop do otrok in do staršev. Neglede na mojo "mladost" mi ravnateljica ko se srečamo da roko v pozdrav. Vzgojiteljica mi odgovori na vsa moja vprašanja tudi ko niso govorilne ure. Tega v prejšnjem vrtcu nisem nikoli doživela.


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
21.9.2009 17:00:48   
rija
alja, kako pa se je soočila z nemščino?

sem jaz tudi razmišljala o avstrijskem vrtcu, samo je vseeno malo preveč vozakanja, sploh pozimi ne bi bilo najlepše

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
21.9.2009 19:33:13   
Splišni
Če rad hodi, potem jaz ne bi drezala. To je najbolj važno.

Če pa deluje žalostno, ko prideš ponj, pa je mogoče utrujen, kpsihično utrujen, ne fizično, ker to je pač nekaj novega zanj.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
21.9.2009 19:43:10   
rija
mah saj bom videla....danes sem bila malce preveč čustvena verjetnouser posted image  pa še vzgojiteljica je na vsako vprašanje odgovorila, kot da sem najmanj hotela vedeti za kakšne hude državniške skrivnostiuser posted image  

mi je pa tudi raho dala ene par fajn ozemljitvenih, tak da.....res bo mogoče bolje, da bo prvi na vasi kot zadnji v mestuuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
21.9.2009 20:02:35   
Gordana-3
žal so včasih te skupine res malo čudno oblikovane. starši mlajših se ne pritožujejo veliko, medtem ko so starši starejših otrok kar velikokrat "našpičeni" glede tega. ta skupina, o kateri ti govoriš, je kombiniran oddelek, v katerem so otroci od 2-4 let. to, da jih nekaj ni še niti dveh let dopolnilo, je v taki skupini čisto normalno. moja laura je bila predlani tudi v taki skupini. ob koncu šol. leta, aprila, je dopolnila 4 leta. kakšna dva meseca pred tem so v skupino dobili punčko, ki je komaj dopolnila dve leti. bila je v bistvu tri mesece mlajša od njene sestrice, ki je bila v jaslicah v oddelku 1-2 let. potem so se vsi otroci večinoma ukvarjali s tisto punčko, ker se je učila govoriti, navajali so jo na kahlico, ... bila je pač hecna na svoj način, kot so vsi majhni otroci. jaz sem v bistvu komaj čakala september, da gre v drugo skupino, čeprav je bila vzgojiteljica zelo v redu.
čudno pa mi je, da ne gredo na druga igrala, ampak samo na majhna. v našem vrtcu je navada, da otroke nekako pri 2-3 letih peljejo tudi na veliko igrišče in jih počasi seznanjajo s tistimi igrali. ker večina otrok je nekako od 2,5 -3 let  že v skupinah, ki se hodijo igrat na veliko igrišče.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
21.9.2009 20:21:21   
Anuška79
Jaz bi rekla takole:

- mešane skupine sploh niso tako slabe, ker se otroci naučijo veliko več socialneih veščin (skrb, potrpežljivost, medsebojna pomoč itd. )
- ne sodi vzgojiteljic po parih dneh (Naša ima letos sinovo lansko vzgojiteljico in pomočnico, obe sta zlati in vem, da zelo odprti za vprašanja in pogovore s starši, a do sedaj sta bili vsak dan dobesedno izmučeni, ko sem ob dveh prišla po hčerko. Razlog - nekaj stalno jokajočih novincev, nenavajanest na samostojnost in vrtčevsko rutino, morda še kake alergije, ne vesta koliko je kdo spreten in sta dejansko ves čas 'na pozor'... Tudi na večja igrala jih bosta spustili, ko bosta sami bolje spoznali skupino. )
- otroci so po koncu vrtca pogosto utrujeni in prepolni vtisov in vse kar se jim nabira čez dan se vsuje iz njih. Moja dva sta oba nora na vrtec (sin letos 1. razred), a ko pridem ponju sta vsaj prve pol ure pravi tečki, ki planeta v jok za vsako najmanjšo stvar (pa nista cmerava otroka).


Jaz bi počakala do konca meseca in se v začetku okt. oglasila na govorilnih, prisluhnila vzgojiteljici in ji zaupala svoje bojazni (ne napadala!).

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
21.9.2009 21:18:25   
MAŠKA
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Če rad hodi, potem jaz ne bi drezala. To je najbolj važno.

Če pa deluje žalostno, ko prideš ponj, pa je mogoče utrujen, kpsihično utrujen, ne fizično, ker to je pač nekaj novega zanj.


Rija, 99,9% sem, da tole drži pri tvojem otroku. Mogoče ni zdolgočasen, mogoče je to njegov odziv na novo okolje. Tudi moja je bila lani v skupini od 2-5, pa se ni dolgočasila, so pa dobili ob tem starejši otroci občutek do mlajših. Program v vrtcu pa je bil prilagojen vsem otrokom - za vsakega nekaj in v marcu so nam vsi skupaj zaigrali muco copatarico, vključeni so bili tako2 kot 5- letniki. Ob zaključku leta so peli, plesali vsi skupaj.


_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
21.9.2009 23:21:37   
Gordana-3
takšna skupina dela manj stvari z večjimi, kot bi jih sicer, če bi bili vsi v skupini stari npr. 3-4. prilagojen progrram za vse starosti - to že, toda na račun ta večjih. meni enostavno takšne skupine ne sedejo ... naša recimo rada riše in riše lepo in v tem prekaša svoje vrstnike. ko je bila npr. v kombinirani skupini, niso risali določenih stvari, ki so jih imeli v programu 3-4 letniki, ko so se učili o svojem kraju.
veliko vas pravi, da dobijo starejši otroci občutek do mlajših - morda jaz gledam na to iz tega stališča, da je naša morala dobiti ta občutek že prej, ker ima mlajšo sestrico in mi zato ta razlaga ni preveč všeč. saj vem, da vsi nimajo bratcev ali sestric ...

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
22.9.2009 7:30:11   
uškinamama
Najprej fanj, da gre rad ...bravo...rijajunior..

Nasveta  (spet) nimam user posted image , samo nekaj mi pravi , da bi se dolgačasil tudi v prvem razredu. Moraš vzeti v zakup, da je bil zdaj animiran s strani babice s tisočmi stvarmi (sodim po svojem) in je zdaj dan v okolje, kjer so te dejavnosti zminimizirane (sprehod, petje, ples, igrala?) tako, da se mogoče še išče .

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
22.9.2009 9:26:55   
*alja*
IZVIRNO SPOROČILO: rija

alja, kako pa se je soočila z nemščino?

sem jaz tudi razmišljala o avstrijskem vrtcu, samo je vseeno malo preveč vozakanja, sploh pozimi ne bi bilo najlepše



Z nemščino se je super soočila. Najprej je bolj poslušala, zdaj se pa že tudi vse zmeni. Marca je začela junija se pa že pogovarjala z vzgojiteljico (ne cele stavke bolj besedo po besedo), zdaj razume že skoraj vse tudi stavke že tvori (bolj kratke), risanke bi gledala samo v nemškem jeziku (pa točno ve za kaj se gre, če jo vprašam, to pomeni da nekaj razume). Res super.

Pa ni nam tolko z poti (mogoče 2 km dlje kot prej za vozit). Jaz sem zadovoljna. Najprej me je bilo strah kako se bo odzvala, zdaj pa mi ni žal, pa z vzgojiteljico sta zelo dobri prijateljici. Ko jo vprašam kdo je njen prijatelj takoj reče njo.


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
22.9.2009 9:30:37   
janapan
Naša hodi v montessori od 1-3 in je bla lani med najmlajšimi in letos je med starejšimi....meni se zdi pa ta mešana skupina čist fajn, mlajši se zgledujejo po starejših in res hitreje napredujejo, starejši pa dobijo čut za skrb in odgovornost za mlajše. Mislim, da je vse kar je tukaj potrebno se mal pogovorit z vzgojiteljicami, da pač delo v skupini zastavijo tako da da se večji ne dolgočasijo....sicer pa je vrtec pomoč pri varstvu otrok in ni namenjeno temu, da bi pri 4 letih postale einsteini.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
22.9.2009 11:17:10   
rija
moj einstein verjetno ne bo, bo pa kak športnikuser posted image user posted image user posted image

no evo....danes se je že začelo da ne gre....je sicer nekak popustill.....ampak šit je, ker ne mara tam jesti in ga vzgojiteljica vzpodbuja.....bomo videli....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Še enkrat: starost v skupinah
22.9.2009 11:22:07   
mika
Rija, sem že na sosednji temi odgovorila.....ne vem zakaj misliš, da je zdolgočasen? Vprašaj vzgojiteljico kaj počnejo čez dan. Tudi naša je bila v skupini 2-4let in to dve leti, začela pa je ko je bila stara 2leti in 9 mes. Če mu je tečno, potem imajo vzgojiteljice zdolgočasen program. Naj ga vključijo, tako da jim bo pomagal.....naša je v tem ful uživala.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?