|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj rečeš vzgojiteljici - popraskan iz vrtca
27.8.2009 22:26:31   
Spark
ko pride otrok domov cel popraskan, po nosu, ličku, pod vratom, po roki, in ti vzgojiteljica reče da ona nič ni videla da bi se kaj zgodilo. In da tudi otrok ni nič jokal.
Naša tamala je prišla en dan domov cela spraskana. Pobrala sta jo tast in tašča in nista vedela da so praske nove in nista nič spraševala. Jaz drugi dan vprašam vzgojiteljico in mi reče da nič ni videla in da ne ve kaj je bilo, da je bilo to verjetno pri popoldanski vzgojiteljici. Potem tašča vpraša popoldansko vzgojiteljico in reče da je taka že prišla v vrtec.
Gre pa za otročke 2007 julij, do januar 2008. To pomeni da so nekateri komaj 2 leti stari, drugi pa še ne, in da vzgojiteljica nič ni videla.
Mož je čisto ven padel, je bil besen. Jaz pa ne vem, kaj rečt. V skupini sto 3 vzgojiteljice, v skupini jih je ~12 otrok, predvidevam da sedaj niso vsi v vrtcu ampak ok. In da vzgojiteljica nič ne vidi, ker to se mi zdi da je bil fajn ravs.


< Sporočilo je popravil Eja RR -- 28.8.2009 11:30:56 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj rečeš vzgojiteljici,
28.8.2009 8:52:47   
Splišni
Mene bi najbolj razkuril tak ignorantski odnos. Kao ni nič videla in s tem je zanjo zadeva zaključena. Meni bi se zdelo v redu, če bi rekla, o pa res, ja kdaj se je pa to zgodilo, bom jaz pomočnico vprašala, če se je popoldne in kaj se je, pa se bova pomenili. Bova bolj pozorni, da slučajno kdo od otrok kaj ne poizkuša.

No, to bi zame bil korekten odgovor in po tem ne bi nič "težila". Ignoranca bi me pa prav tako podžgala.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj rečeš vzgojiteljici,
28.8.2009 11:15:53   
Najaa
Mene tud ignoranca vrže iz tira. Drugače vse prenesem, vem da otrok mora bit popraskan in imet buške, saj je vendar otrok... V glavnem, moti me ignoranca, ja.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj rečeš vzgojiteljici,
28.8.2009 10:59:17   
Lu
To tudi mene vrže iz tira, če nič ne povejo in se zgovarjajo ena na drugo. Primer iz našega vrtca: Otroku nič videti, da bi kaj bilo. Šele zvečer so starši ugotovili, da z rokico nekaj ne štima. Grejo na urgenco 3x zlomljena podlakt? Vprašajo v vrtcu nič ne vejo. Halo. Potem se je izvedelo, da je imel isti dan še en otrok zlomljen prstek. Jaz jim tako štalo nardim, da je joj.

Spark to se dogaja, nimaš kaj. Samo da ti pa ne povejo, men se kr user posted image prikaže, če je z mojim otrokom kaj, pa da ne vem kaj je bilo.


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj rečeš vzgojiteljici,
28.8.2009 15:28:18   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: Lu

To tudi mene vrže iz tira, če nič ne povejo in se zgovarjajo ena na drugo. Primer iz našega vrtca: Otroku nič videti, da bi kaj bilo. Šele zvečer so starši ugotovili, da z rokico nekaj ne štima. Grejo na urgenco 3x zlomljena podlakt? Vprašajo v vrtcu nič ne vejo. Halo. Potem se je izvedelo, da je imel isti dan še en otrok zlomljen prstek. Jaz jim tako štalo nardim, da je joj.



In kje so se tukaj vzg. zgovarjale ena na drugo?
Pa sej ne vzg. res ne morejo vsega videt...To se je lahko zgodilo pol ure pred odhodom, ko so bli zunaj na kakih igralih al pa so se mal zravsal pa je kdo padel...A starši so pa lahko pogruntal šele zvečer al kako? Pa so mel samo enga (al pa dva) pa še njihov je (ga kao dobr poznajo)? Vzgojitelce morjo imet pa vseh 12 al 14 100% pod nadzorom?

Nočem nikogar zagovarjat, ker vem, da so tut med vzgojiteljicami ženske, ki so daleč od tega, da bi bile za ta poklic...sam ne morte pa pričakovat, da vam bo za vsako stvar vsaka znala povedat kdaj, kako in zakaj se je zgodila (včasih še za svojo ne vem, kaj točno se je zgodilo...sam naenkrat slišim, da joka k jesihar...pa zraven stojim, mogoče glih kej delam al pa se s kom pogovarjam...-ma predstavlaj si, da jih imaš še 13 zraven?)

Kar se pa ignorance tiče...ja, fajn je, če vzg. takoj skoč pa se začne opravičevat...Res dobiš občutek, da jo skrbi...sam če pa je bolj skulirana pa še ne pomen, da ji je pa zdej vseen. Smo si pač različni in različno odreagiramo na stvari.

Sem pa zdejle (ko sem že vse napisala) dobila občutek, da govorimo o dveh različnih stvareh: o tem, da vzg. ne vejo, kaj se je zgodilo in o tem, da se zgovarjajo ena na drugo...Prvi post se mi sploh ni zdel na temo zgovarjanja, dokler splišni ni omenila ignorance...ampak se mi je bolj zdelo, da se avtorica jezi, ker nihče ni vedel, kaj se je z otrokom v resnici zgodilo...



< Sporočilo je popravil picola1 -- 28.8.2009 15:34:05 >

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj rečeš vzgojiteljici,
28.8.2009 15:28:44   
pelin
Tudi jaz sem mnenja, da je treba te stvari povedat, pa konec.Brez izgovarjanja in mečkanja.Osebno mislim, da je vsako stvar lažje prenesti, če ti jo nekdo na primeren način predstavi.Neko skrivanje in izgovarjanje , bi tudi mene razjezilo...Sama imam glede tega pozitivne izkušnje, oziroma sama starše po potrebi tudi opozorim, če se mi zdi otrok drugačen , čuden,ne tak kot vsak dan.To se vidi pri hranjenju, igri,...skozi otrokovo razpoloženje na splošno.Ne delam sicer teatra iz tega, vedar gre bolj za opomin, da  bi bili starši  tisti dan nekoliko bolj pozorni na otroka...To velja predvsem za najmlajše, ki še ne znajo dobro povedati, če jih kaj boli in podobno...

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj rečeš vzgojiteljici,
28.8.2009 16:21:04   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: picola1
Kar se pa ignorance tiče...ja, fajn je, če vzg. takoj skoč pa se začne opravičevat...Res dobiš občutek, da jo skrbi...sam če pa je bolj skulirana pa še ne pomen, da ji je pa zdej vseen. Smo si pač različni in različno odreagiramo na stvari.


Ampak vzgojitekjica MORA dajati vsaj vtis, da jo stvar zanima in da ima ali pa vsaj se bo po svojih najboljših močeh potrudila, da bo imela stvari pod kontrolo. Tak občutek staršu MORA dat. Ne more si privoplit biti pač take narave, da na videz izgleda, da ji je vse vseeno. To paše k poklicu, k načinu komunikacije s straši, da starši lahko potem zaupamo.

Moj otrok je enkrat bil temeljito opraskan. Pa mi je takoj, ko sme prišla ponj, vzgojiteljica prišla naproti in mi pojasnila, kaj se je verjetno zgodilo. Sicer tudi ni videla, ampak nekako je potem od ostalih otrrok izvedela. In je rekla, da je to čisto možno,d a se je zgodilo in da bo od zdaj naprej res pozorna ta to. Pač na eno punčko, ki je imela starjšega brata in je bila v fazi ravsanja z njim. In nisme bila čisto nič huda, da se je to zgodilo, itak da jih ne morejo imeti ves čas vseh na očeh, ampak huda nisme bila zato, ker sem videla, da je vzgojiteljica odločna, da bo naredila red.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj rečeš vzgojiteljici,
29.8.2009 10:12:47   
Spark
Ma meni je čisto jasno, če je skupina otrok, da bo enkrat en enega udarilil, drugič pa kontra.
Ampak bila je fajn  popraskana, to pomeni, da je moral biti kr ornk fajt, in ona mi reče da nič ne ve.
Pa sej niso to eni 4 letniki, ki se razpodijo po igrišču pa lahko en enga tm v enem kotu mal popraska, pa da to vzgojiteljica spregleda. To so še ne 2 letniki, ki jih mora imeti malo na uču. In če že en enga praska pač malo urgiraš in prideš zraven.


(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?