|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje GH in zaprtje
29.10.2009 20:01:07   
Mici7
Živjo!
Našemu 6,5 mesečniku že kar lep čas uvajamo GH. Ker so bili po jabolku problemi (polivanje, zelo tekoče blato) smo potem uvedli rižek, ki že vsebuje mleko-Milupa. Pri prvem poskusu se je v blatu pojavila sluz, pa sem rekla ok, bomo še malo počakali. Nadaljevali smo z uvajanjem (krompir, cvetača) in se po dobrem mesecu spet odločili, da poskusimo s tem rižkom. Spet težave, vendar še veliko večje. Od prvega dne, ko ga je dobil je zvečer v spanju vsaj 8x jokal, napenjanje itd. Potem je sledilo še vedno tekoče blato, čez dva dni po ukinitvi sem v blatu prvič zasledila tri ali štiri krvave nitke. Pa sem rekla, ok, najbrž ne bo nič hujšega. In potem naslednji dan ponoči šok, pokakal izredno veliko količino, z nešteto krvavimi nitkami (sveža kri). In smo takoj posumili na mleko, ki je bilo v rižku. Že kot majhen dojenček je imel težave, kadar sem jaz pila mleko, saj je samo dojen (napenjanje, krči). Pa sem ga ukinila.
No, potem zadnjem kakanju pa ni kakal celih pet dni. Še naprej dojen in uvajanje. Dala sem mu svečko, je spet veliko kakal in potem spet dva dni nič. Spet damo svečko in spet veliko kakal, spet krvave nitke. Skratka, zdaj je že spet štiri dni odkar je nazadnje kakal in ne vem več kaj naj naredim. Naj spet dam svečko? Se ne bo potem črevesje navadilo na to in bodo skoz težave? Zdaj že dva dni je dopoldan kuhane slive in čez dan spije 1-1,5 dcl kompota. Pa ni nič. Samo malo prdi, to je pa tudi vse. Kaj svetujete?
Aja, napotnico za alergologa imamo, čakalne dobe pa saj veste, neskončne. Če se zopet pojavijo nitke pa itak takoj kličemo P in se bomo probali dogovorit, da nam da novo napotnico in gremo nujno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uvajanje GH in zaprtje
29.10.2009 20:55:12   
PC Baby
Krvave nitke so ena od oblik alergije na kravje mleko, ki se nahaja tudi v umetnem mleku - in posledično v mlečnih kašicah. Probi kupit tako riževo kašico, ki nima notri mleka in mu jo naredi ali s svojim ali pa z Alernovo (AM za alergike na kravje mleko).

(odgovor članu Mici7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uvajanje GH in zaprtje
29.10.2009 21:47:23   
Mici7
Ja, sej vem, da so te kašice lahko problem. Smo že nabavili take brez AM, vendar mu ne upam dat, ker toliko časa ne kaka. Bom malo počakala, da se stvar uredi, pa mu potem zmešam z Allernovo. Jo tudi že uporabljam približno en teden. Kaj pa, če ga je Allernova zaprla?
Ne vem koliko časa je max. da je dojenček zaprt? Meni se zdijo tile štirje dnevi že prekleto dolgi. Mu bom najbrž kar jutri dala spet svečko, da se vsaj malo sprosti črevesje.
Ima katera izkušnje s pirino kašico? Tudi zapira?

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uvajanje GH in zaprtje
29.10.2009 21:48:59   
Mici7
Glede alergije imamo pa tudi kar nekaj možnosti, saj imamo v družini kar precej alergij. Midva z dragim sicer prehranskih ne (jaz na travo, pršice, brezo), imajo pa moja mama in teta, sploh mleko in mlečni izdelki in še milijon drugih stvari. Komaj že čakam na pregled....

(odgovor članu Mici7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uvajanje GH in zaprtje
30.10.2009 11:45:02   
PC Baby
V bistvu se nam zadnje dni dogaja podobno. Jaz ga sicer dojim in dodajam kosilo (zelenjava) + večerno kašico. Od kar sva začela tako pa revčka FUL napenja in črviči, kaka pa samo 1x max. 2x na dan (prej po 5x). Recimo tudi po eno uro ga zvija, joka, se napernja pa nič.

Zdaj razmišljam, da bi mu dala malo Bebe čaja ali katerega drugega čajčka za prebavo po žlički, ampak ne vem če je ta za to OK. Kaj ostale mislite?

(odgovor članu Mici7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uvajanje GH in zaprtje
30.10.2009 13:01:52   
Katy78
Če je zaprt, mu res raje ne daj riževe kašice, ker še dodatno zapira. Jaz ne bi ponujala nič od tega dokler se ne bi prebava uredila. Drugače pa se v lekarni dobi tudi sirup (nekaj na L, mislim da Lactecon ali nekaj takega), ki mehča blato in ni bojazni, da bi se ga črevo navadilo. Vem, da ga je prijateljica tamali dala nekje pri 6. mesecih, ko je bila zaprta. Povprašaj v lekarni.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uvajanje GH in zaprtje
30.10.2009 13:06:47   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Zdaj razmišljam, da bi mu dala malo Bebe čaja ali katerega drugega čajčka za prebavo po žlički, ampak ne vem če je ta za to OK. Kaj ostale mislite?


Če kaka 1-2x na dan, po moje ne rabi nič za prebavo, saj redno odvaja. Črviči ga verjetno zato, ker se prebavni trakt privaja na novo hrano. Saj bo s časom bolje. Mogoče mu pa samo kakšna vrsta zelenjavene odgovarja in ga po njej napenja? Če pa misliš, da je kljub temu zaprt, bi mu pa jaz namesto raznih čajčkov dala sladkane kamilice (preverjeno deluje) ali pa slive namočiš čez noč in zjutraj zmiksaš.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?