|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pijače v vrtcu in ponujanje le te
29.10.2009 22:19:58   
naja78
ali malo mim.user posted image
opis:
kaj je namreč bilo.včeraj pridem po sina(3 leta) v vrtec.zbudil se je malo kisle volje in sva se kako min crkljala zunaj pred igralnico.nato mi je prišepnil da bi pil.
ko sem rekla-prosila vzgojiteljico če nama lahko prinese malo čaja je sledil tak odgovor:
Ne.zakaj bi pa pil.saj on itak nič in nikoli ne pije!!?user posted image
ker sem bila presenečena nad njeno izjavo,sem ostala nekaj sek tiho,ko je prišla zopet ven in rekla: Ja jest mu lahko dam za pit,samo sej itak nič ne pije.mami pa kot mami je imela itak sok s sabo ker sva bila namenjena na sprehod in ne takoj domov,tako da je v šusu spil sok.
vzgojiteljica se za celo zadevo ni menila nič več.zaprla vrata in konec.
 
zdej pa jest ne vem,al sem jaz mal čudna,preveč pričakujem,al pa se TEGA kokr jaz vem ne sme dovolt.
matr a je normalna??
meni se to ne zdi prav.neumna sem da nisem z malo všjim a še vedno prijaznim glasom rekla-zahtevala,še 1x da mu dajo za pit.
pa sej drago plačujemo ta vrtec.user posted image user posted image user posted image
pa valda je to njena dolžnost pomoje,da nudi otroku za pit.sej je konc koncev to njeno delo.no še mnogo velik stvari.ma me ne zanima a je imela slab dan,jaz ga imam včasih tudi,pa vedno pacienta pričakam z nasmehom.
 
da bi jo kaj naš razkuru,dvomim.a pol lohk sklepam po njeno seveda,da če pač ne pije,mu ne bodo ponudile za pit.????????sploh????
 
ne razumem,ker:čaj ima rad,ga pije tudi doma,tudi ni plašen,tih,zaprt vase v vrtcu in med vrstniki nasploh.tudi se mi ne zdi,da se onadva ne bi ujemala.nevem...user posted image
je pa to tres pomočnica vzgojiteljice,ki ima 1 leto delovnih izkušenj.jo ne podcenjujem,in cenim njeno delo,samo klinc pa tako.totalno sem razočarana.niti mi ni treba po letu in pol vrtca pravt da moj otrok ne pije.,ker to sama vem-vidim po urinu,prej po pleničkah.hvala bogu da doma vse nadoknadi.
 
vzgojiteljice,povejte a je to prav,kako je ona to nardila.napast jo ne mislim,bom pa jih prosila upam da smem(ve povejte),da ga naj vsaj za min na dan probajo pretentat da bi spil vsaj pu deci.
oz. kaj bi ve sploh naredile,kako nastopile??
 
ma nisem oseba da bi se kregala,bila v konfliktih,a očitno se bom mogla naučiti tudi to.
hvala.
 
 
 

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 30.10.2009 17:33:17 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
29.10.2009 22:33:19   
takotako
Men je to mim. Meni je tudi zadnjič mali rekel da bi pil-ko sva bla vzunaj in sem šla prosit za čaj vzgojitelico ker nisem mela nič pri sebi. Pa mu je takoj dala.
JAz bi to preverila če mu dajejo za pit. Pa pri drugi vzgojitelici.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 6:40:26   
Zala01
ne, meni se ne zdi normalno. In tudi jaz sem daleč od konfliktne osebe, ampak za svojega otroka se pa vedno postavim...tako v vrtcu kot drugje, če vidim, da nimajo prav. Jaz bi na tvojem mestu vsekakor to razčistila  z vgojiteljico in jo prosila, naj malo popazijo, da bi fantek spil dovolj. Sej ponavadi lepa beseda lepo mesto najde in se da vse zmenit, tudi v našem vrtcu. V primeru, da ne boš nič rekla, boš vedno imela slab občutek, ko ga boš v vrtcu pustila in se boš spraševala, če je dovolj spil. O pomočnici pa kaj naj napišem....ja kljub slabemu dnevu, ne bi smela tako postopat, ampak glede na to da je šele 1 leto na tem delovnem mestu, verjetno še ni razvila pravega občutka za starše in otroke. Kar pa seveda ni opravičilo za njene besede. Pa fajn urediuser posted image .

_____________________________

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 6:53:11   
Urko15
Kot prvo je odgovor vzgojiteljice nesprejemljiv, kot drugo pa praviš, da si imela "itak sok s sabo". Mogoče pa je fora v tem, da ne mara piti čaja v vrtcu alikarkoli jim pač dajo. Tudi naša starješa hči ni marala piti čaja v vrtcu, ko so ji dali vodo pa je bilo OK.
Torej pozanimaj se kaj več o tej zadevi, saj ne morem verjeti, da ne bi cel dan dali otroku nič za piti.


_____________________________

Naj živi...

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 7:22:01   
rija
glej, idi do vzgojiteljice, pa ji povej, da pričakuješ, da mu bodo ponujale pijačo, če se sam ne spomni.

jaz sem tudi prosila, da naj mu dajo navadno vodo, ker sem bila prepričana, da čaja ne bo pil, ker ga doma ne.
pa me je tamali presenetil.

je pa res, da če gre naš nazaj prosit piti, s tem ni nobenega problema, mu dajo.



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 7:35:02   
blaža
ne, meni se to ne zdi normalno.

Mi smo enkrat celo bili na spehodu po vasi, ko se mi je tamali pokakal in ker mi je bil bližje vrtec, kot dom, sem šla prosit, če ga tam lahko preoblečem in sploh ni blo problema. Da mu ne bi dali pit, ker itak nič ne pije in da mu zato nič niti ne ponujajo?!user posted image

Jaz se tudi ne maram kregat, ma za svojega otroka se je treba zavzet. lepo se pogovori z njo, pa to ne neki dolg pogovor, teko lepo na kratko vprašaj, da če kao res tam nič ne pije, pa če mu kej ponujajo. In če reče, da mu ne ponujajo, ker nikoli ne pije, pa lepo prsi, da mu naj ponujajo, ker npr. tako delate tudi doma in če ne mali ne spije na dan niti 2dcl .Kej takega bi jaz n ardila, pa brez kreganja.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 7:38:17   
**Tinkara78**
Hčerka je dve leti nosila s sabo v vrtec svojo pijačo, ker ni hotela nič drugega piti. Potem pa je dobila še alergijo na čaj.

Sedaj je več ne nosi (alergije tudi več ni) in tudi doma je začela piti čaj - brez sladkorja, tako kot v vrtcu.

Ta teden je mala doma in sve en dan obiskali vrtec, ker sem nekaj nesla tja in je mala dobila še malico, kljub temu, da ni v vrtcu. Je pa res, da je bila njej zelo ljuba hrana - rozinin kruh user posted image .

Jaz bi se malo pomenila z vzgojiteljico. Sama sem tudi hčerki rekla, da naj pije magari vodo iz pipe če bo žejna, ker včasih smo pozabili vzeti pijačo s sabo user posted image .

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 7:50:09   
Luni
Tudi jaz se strinjam, da to ni način, katerega bi pričakovali od vzgojiteljice. Res se pozanimaj, če v vrtcu pije. Naše se kar potrudijo, pa s fintami, da otroci popijejo zadost, bolj kot s hrano user posted image

_____________________________



(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 8:44:49   
oka
Več ali manj zagovarjam vzgojiteljice in njihovo delo ampak tole je pa totalno mimo. Taka izjava bi pa tudi meni dvignila pritisk. Mislim, prosiš za pijačo, ona pa ti pride ven s tako bedasto izjavouser posted image . Žalostno.

Kar pa se pitja v vrtcu tiče je pri nas urejeno tako, da imajo večkrat na dan "kolektivno" pitje. To pomeni, da vzgojiteljici zbereta otroke in vsem dasta piti. Čez cel dan pa imajo v igralnici svežo pijačo, tako, da če je kateri od otrok žejen lahko vedno dobi za pit, samo povedat mora. Če pa otrok noče pit in se ga ne da pretentati, potem pa ne vem kaj lahko vzgojiteljica naredi, razen, da mu večkrat ponudi pijačo. Mislim, da je pri vaši vzgojiteljici bila ta izjava samo en tak prikladen izgovor, ker se ji ni dalo prinesti tistega čaja. Če pa mali res ne pije pa bi te morala o tem že zdavnaj obvestiti. Ker osem ur brez pijače, ta je pa malo kruta. Drugega kot pogovor z vzgojiteljico ti itak ne ostane (ali pa vprašaš malega, če mu mogoče vrtčevski čaj ni dober in ga ne mara), ker primerna hidriranost otrok je vsaj tistih nekaj ur, ko so otroci v vrtcu pač v domeni vzgojiteljic. In pitje je ravno tako pomembno kot hranjenje. Mah res ne vem od kje se najdejo take vzgojiteljice, ki jim niti osnove niso jasne. In vsakič, ko berem ta forum sem iz dna srca hvaležna našima J in M.

< Sporočilo je popravil oka -- 30.10.2009 8:46:18 >

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 12:19:48   
naja78
dan.
sem prebrala.bolj ko razmišljam,zdaj sploh ne večuser posted image ,bom definitivno lepo govorila z obema.
čudno se mi zdi,da ne pije kokr pravi,saj ima čaj rad,tudi grenek.user posted image
sem pa mnenja,da se kork koli obrneš,se  kej preveč ne zmenijo,če otrok ne pije.ja saj u bistvu ne pričakujem da se bi po zobeh metali vzgojiteljici za sinom ali kom drugim,ampak še vedno vztrajam da so to OSNOVE.tudi vzgojiteljska izobrazba verjetno uči,kaj in kako ravnati z otroci,tako kot zdravstvena vzgoja.saj jo menda tudi v vzgojiteljski šoli obravnavajo.
in res ko zdej premlevam za nazaj,opažam,da mogoče v tistih 7 urah spije slab deci.saj tako tudi zgleda.mali ima res rad sok,samo zdaj kaka 2 meseca kuhamo čaj,pa limonca in medek...zima pač.in ni panike.
sem pa ko je bil še v jaslih nosila s seboj flaško-njegovo z bilo čem pač notri in sem jo dobila skoraj,večinoma enako dozo naše pijače nazaj.
ma ne morem si mislit da se nobena ne vpraša oz ne spomni oz ne sprevidi.
ja kregat se ne maram in v takih situacijah odpovem,ampak očitno bom mogla pač bolj zahtevno nastopit.al kako se že reče.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 12:54:21   
ksenija12
To je obupno..samo to lahko rečem..vljudno, obzirno bi bilo, če ne drugega, da mu prinese nekaj za pit, tudi če ne pije...ampak bogi otroci, kakšen odnos sploh ima do njih! Jaz bi ti svetovala, da daš svojemu vsak dan njegovo 'čutaro' in lonček in naj ima svojo pijačo s sabo- vodo recimo. Če bo žejen, si bo tako lahko sam vzel.

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 18:34:44   
oka
ja kregat se ne maram in v takih situacijah odpovem,ampak očitno bom mogla pač bolj zahtevno nastopit.al kako se že reče.


Hja, se boš pač morala zbrat in poskusit neodpovedat v tej situaciji in nastopiti odločno. Se ne rabiš kregat ali ponoret, ker lepa beseda vedno mesto najde. In kdo se bo postavil za tvojega otroka, če ne ti? Pogum, saj vzgojiteljice niso pošasti, so samo ljudje s plusi in minusi in mislim, da se da z večino kar lepo pogovoriti (no vsaj upam da je tako).

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 19:11:40   
Gina
NIkakor ne zagovarjam tega vedenja vzgojiteljice, niti ne zagovarjam nikdar nobenega nevljudnega obnašanja nikogar, ampak.... a si morda pomislila, da pa bi one rade, da bi otrok pil, ap da otrok to zavrača v vrtcu? Če se eno leto trudiš, pa otroku ponujaš, pa se na trepalnice mešeč, se počutiš čisto nesposobnega, če tega ne moreš doseči, ker te skrbi za otroka. Pa saj veš, da posilit nekoga s pijačo ali hrano glih ne moreš (mene se ni dalo kot otroka, meni je bilo po vodi ali nesladkanem čaju vedno slabo, še danes mi je, pa leta dolgo nisem pila raje nič po cel dan, ko smo imeli doma in v vrtcu ter kasneje šoli samo vodo na razpolago ali kaj nesladkanega, toliko se  to gravžalo, da sem si na koncu pokvarila sluznico po moje tudi od nepitja leta dolgo skoraj ničesar). Morda v nekem trenutku, ko si ful aut, ap tečen, pa pride mamica in reče, naj mu dajo pit pomisliš, da se norčuje iz tebe ali da ti očita, zakaj mu ne daješ pit, pa odgovoriš nekaj tako bolnega kot: saj nikdar ne pije....

Hotela sem povedat samo to,d a so ozadja lahko različna in daleč od tistih, ki si jih včasih predstavljamo. Morda je možnosti, zakaj je tako ravnala več, vsekakor niso opravičljive, so pa morda v nekem trenutku edina možnost, ki se je je konkretna prizadeta oseba takrat sploh domislila.

Drugič jo vprašaj, zakaj je tako ravnala. Povej ji, da te je prizadela, ter ji reci, naj ti razloži, kaj jo je do takega neprej metanja in neuvidevnosti pripeljalo. Lahko čisto prijazno vprašaš, pa boš po moje še najprej dobila odgovor.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 20:10:23   
pelin
Kolikor imam jaz izkušenj, je s pitjem vrteškega čaja večkrat problem. Že sam čaj je v večini drugačen kot doma, po vrhu vsega pa nekateri otroci res premalo pijejo, pa če jim ponudiš vse mogoče. Definitivno pomočnica ni korektno postopala, ker bi morala dati otroku pit in to po hitrem postopku, brez neumestnih komentarjev. Jaz imam navado pri otrocih , ki premalo pijejo, na to opozoriti starše. Seveda ne v takšnem  tonu, kot si ga bila deležna ti (mislim, da je pomočnica malo zakompleksana, ker ji ni ratalo malega prepričat , da bi pil), temveč le kot informacijo, da je temu potrebno doma posvečat malo več pozornosti. Večkrat jim  tudi svetujem,   če je res situacija, ko otrok resnično premalo pije, da prinesejo s seboj kakšno otroku ljubo pijačo (seveda ne z mehurčki...), ali pa kakšen simpatičen lonček, ki mu bo še posebej všeč. To je do sedaj velikokrat pomagalo...Mislim, da je bistvo, da se vsi zaposleni in starši v prvi vrsti zavedamo, kaj je res najbolje  za otroka...Posebej pri malčkih, kjer so tako radi prisotni razni uroinfekti in podobno. Tu ni prostora za užaljenost, če nam otroka ne uspe zmotivirati za določeno zadevo...tu gre za zdravje. Podobno opozorim  tudi starše
izrazito neješčih otrok, ki so pa tudi kar velik problem v vrtcu. Mislim, da se marsikdaj premalo zavedamo, da so nekateri  otroci v vrtcu skoraj cel dan  in če tam dan za dnem slabo jedo in pijejo to niti pod razno ni vredu. Po moje je dolžnost vsakega pomočnika ali vzgojitelja da s tem seznani starše ( seveda na ustrezen način), seveda , če je človek na mestu. Če je informacija podana ustrezno, ne kot neka kritika, potem smo na pravi poti...user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 21:54:06   
naja78
čer.

mislim,da sem 1x že res da lani še v jaslih omenila to pitje,ker sem itak vedela da ful malo pije,in sem dobila odgovor ravno od te pomočnice vzg.:ja pol bojo pa drugi vidli,da ima eden drugačen lonček ali flaško,to pa ni uredu,ker razlike ne mormo in ne smemo delat.user posted image
 
ja ok,saj razumem,in sedaj ko niso več v jaslih,ko so malčki imajo pač plastične lončke in iz tega pijejo.torej potemtakem sklepam,da če bi vprašala če lahko prinesemo svoj lonček-ne bo šlo.no probali se bomo zmenit,na vsak način bi bilo dobro da več spije.vsaj kozarček v 8 urah.
ja da se na uroinfekte niti ne smem spomnit,me mine.
 
je pa verjetno problem tudi pri drugih otrocih,tudi zaradi hrane.naš je tudi neješč in vedno je preden gre v vrtec,že sam prosi.in HB da nimajo več veliko teh mlečnih krožnikov,da je letost malo bolš.
 
gina: jest sem tudi že kaj drugega slišala ,no ne na naš račun.sem dober opazovalec.čist tako ,mi je taista vzgojiteljica pojamrala mimgrede,kako si ena punčka vedno ko se zbudi sezuje štumfke.user posted image z dodanim stavkom,ki mi je dal mislit: mislim vam povem ...prav išče....user posted image user posted image
no jaz sem bila tiho,ker itak ne vem ozadja.
itak pa bom seveda na govorilnih,imamo jih ta teden govorila z obema in bomo videli.
vam sporočim.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
30.10.2009 22:16:08   
ircica
IZVIRNO SPOROČILO: naja78

čer.

mislim,da sem 1x že res da lani še v jaslih omenila to pitje,ker sem itak vedela da ful malo pije,in sem dobila odgovor ravno od te pomočnice vzg.:ja pol bojo pa drugi vidli,da ima eden drugačen lonček ali flaško,to pa ni uredu,ker razlike ne mormo in ne smemo delat.user posted image
 
ja ok,saj razumem


Jaz pa ne razumem. A bo kaos zavladal, če bo imel vsak otrok svoj kozarec? Še malo, pa bodo v različnih oblekah hodili v vrtec, bog obvaruj.

Je malo čudna ta vaša gospa. Pri nas so zaprosili starše, da otrokom priskrbijo kozarec - da bodo raje pili.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
1.11.2009 10:19:36   
Gina
Naja, saj pravim, da ne zagovarjam vzgojiteljice, res je ne. Nekateri so pač malo mimo. Al pa kar fejst ornk. Vse te malenkosti, katere lahko otroku olajšajo vrtec, so za moj okus malenkosti, ki jih ni težko uresničit. Nekateri pa iz tega delajo cirkus. Pa "pravičnost", pa ne vem kaj še vse. V lajfu ni nikdar vse pravično v enem samem času. Se pa dolgoročno vse pogliha, če ima nekdo enkrat več, drugič drugi in tako naprej. Vedno ima pa kdo občutek, da je ravno on prikrajšan. Tako da take sorte pravičnost, se meni ne zdi pravičnost, da je za vse enako, saj nam ne pomenijo enako enake reči. Enim je vseeno, iz kakšnega kozarčka pijejo, drugim pa ne, enim je vseeno, če nikdar ne probajo korenčkove juhe, drugim je pa zakon, zakaj vse filat z enako količino vsega, kao da je to pravično?user posted image Bedarija.
Vem kako so mene sodelavke grdo gledale, ko sem otrokom šparala reči od prejšnjega dne, kar je bilo zapakiranega seveda, pa jim dajala zraven pri malicah, ki jih niso marali, da so sploh kaj pojedli, ali pa po kruh posebej hodila, pa po repete v kuhinjo - češ da jih razvajam, da kaj bo potem, ko jih ne bom več imela, da bodo od njih zahtevali enako. Kaj pa mene košta, če grem po en vrč čaja še, če so otroci žejni? Jao, da se komu to ne da, ne štekam, res ne. Kar se kozarčkov tiče smo pa pri nas imeli že težave z inšpekcijo. Ne dovolijo. Pri nas sicer še imamo, ker imajo otroci v svojih predalčkih ali torbicah, v vrtcih pa to sploh pri ta malih najbrž ni tako strašno enostavno izvedljivo, razen če malo ignoriraš zakon. Glih salmonele ne bo dobil, menda se mu plesen v kozarčku tudi ne bo zaredila....vendar moraš ta bidonček ali karkoli otrok že ima vsakodnevno dajat otroku nazaj domov, pa še starši morajo to v resnici domov nosit in oprat. Če tega ne storijo, je odgovornost vzgojiteljic mogoče res zelo velika.

Po moje je tale vaša vzgojiteljica res malo neizkušena in morda nima svojih otrok, da bi se znala vživljat vanje. Morda jih pa ima, pa je tak karakter. Nimam pojma. Težko je s takimi, ki so mal freh. Vzg. od našega ta malega je v bistvu ful delavna in sicer fajna, ampak je tudi sposobna takih pripomb, tako da te čisto razumem. Nekateri ljudje pač enih reči ne štekajo. Enostavno jih ne. V tem primeru lahko samo stojiš za svojim, kar meniš da je prav in karkoli je v okviru zakonsko normalnega, pri tistem lahko vztrajaš. Torej lahko vztrajaš, da ti da čaj, če je otrok žejen, pa če se razpoči zraven od pripomb. Pa če teži, zakaj si otrok sezuje štumfke, vztrajaš, da jih pač lahko in da nima pravice mu zato težit, če si ravno starš od tega otroka. Jaz druge variante ne vidim,  vsaj kolikor poznam te sorte ljudi.

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
1.11.2009 17:26:51   
pelin
Ja, v vrtcu vse teži k temu, da bi bile zadeve za vse enake, čim bolj pravično razdeljene, vsem dostopne, itd, itd...Prav je tako, vendar je tudi res, tako kot je že rekla Gina, da tudi otroci niso vsi enaki glede svojih potreb, želja, interesov, sposobnosti....Po drugi strani pa se ves čas daje v ospredje upoštevanje individualnosti pri otroku, kar je za moje pojme super zadeva, spet za določene pa dodatno breme pri delu. Glede sanitarnih predpisov , so pa tudi pri nas precej strogi, vendar se dajo, če je le volja,  stvari urediti tako, da je za vse prav. Seveda ne bi bili v vrtcu sprejemljivi kar tako neki kozarčki in stekleničke, ki se jih ne bi dalo očistiti, ali pa bi bili kako drugače neustrezni. Pri nas damo vse stekleničke in kozarčke poleg ostale posode v kuhinjo, kjer vse to operejo v pomivalnih strojih. Vsakodnevno. Prav zaradi tega vse starše opozorimo že na začetku, da naj prinesejo v vrtec le takšne zadeve, ki se dajo ustrezno očistiti in oprati v pomivalcu. Teh stekleničk in kozarčkov staršem ne vračamo, razen če ima kdo posebno željo, ali pa ko se pojavi potreba po nakupu nove. Smo jih tudi mi nekaj časa vračali staršem konec tedna, vendar smo potem včasih dobile nazaj takšne bljakuser posted image stekleničke , da smo jih morale dati vseeno v vrtcu prekuhat. Tako se mi zdi kar vredu, starši so se navadili in v večini primerov jim to ustreza...seveda pa so vmes tudi izjeme....kaj hočemo, tako kot so si različni otroci, smo si pač tudi odrasliuser posted image .

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
2.11.2009 14:29:40   
vaney
Sama delam v vrtcu (v jaslih, no, trenutno sem na bolniški pred porodniško), imam pa tudi sina v jaslih (1-2 leti). Pitje ne bi smel biti problem. Tudi pri nas so na začetku leta vsi nosili flaške s svojimi soki, čaji..., ampak to ni toliko zaradi pijače same kot zaradi občutka, da imajo sabo nekaj svojega, od doma. Čez mesec, dva smo te flaške opustili in otroci so pili iz lončkov. Včasih, že zaradi drugih otrok, ki so se odvajali od flaške, smo le-te nesle nazaj v omarico, pa včasih tudi še niso bile prazne. Ampak to ne pomeni, da otrok ni pil, to pomeni, da je pil čaj, vodo, kar je pač želel. Če otrok brez problema pije čaj ali vodo in mu flaška več ne pomeni vsakodnevne tolažbe, ni potrebe, da pije sladek sok iz flaške, pač pa lahko pije čaj ali vodo iz lončka. Sčasoma se tako cela skupina navadi na pitje za mizo iz lončka. Pri nas smo nekajkrat na dan dale piti vsem, vztrajale smo vsaj pri kakšnem požirku in če otrok res ni hotel piti vrtčevske pijače, smo starše prosile, če prinesejo kakšen svoj napitek, ki ga ima otrok rad, da je vsaj nekaj pil...da pa otroku ne bi sploh ponujale pijače, ker itak nikoli ne pije...katastrofa. Saj, če je otrok v vrtcu 8-9 ur in v tem času nič ne pije...joj, joj, groza. V tem primeru bi morale vzgojiteljice problem posredovati staršem, da bi skupaj našli način, kako bo otrok vsaj malo pil, ne pa ga pustiti pri miru. Jaz za svojega vem, da še kakšen mesec nazaj ne bi pil nič, če mu ne bi kozarčka pred usta nastavila. In naj bo zaradi tega cel dan žejen? Pač še ni čutil žeje.., to pa ne pomeni, da otrok ne potrebuje tekočine. No, moj spije sigurno liter na dan. Zdaj sicer že reče, da bi pil, ampak, kot pravim mesec nazaj bi pa dehidriral, če mu ne bi ponujala tekočine. In tudi v vrtcu smo se zmenile, da mu skoz ponujajo, še posebej, ker sam ni izražal te želje. In, ko so mu lonček naslonile na ustnice, je vse spil. Če bi ga pa samo vprašala, če bo pil, ša bi rekel, da ne. Treba je probat različne pristope, saj so tudi otroci različni. Jaz bi na tvojem mestu kontaktirala vzgojiteljico in jo resno vprašala, kako je s tem pitjem, saj se morate dogovorit, kako bodo (boste) otroka zanimirale, da bo vsaj nekaj spil čez dan, saj vsi vemo, da je pijača še bolj pomembna kot hrana. Lepo mirno se pogovori z njo, sem prepričana, da boste našle skupni jezik in ne bo nobena slabe volje.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
5.11.2009 9:06:17   
naja78
dan.
danes ima mgovorilne,pa vam sporočim.vam pa povem da sem še 1x vprašala če res nič ne pije in sem dobila odgovor: ja on pa še ene par drugih....nič!
in to je bilo to.komaj čakam popoldne.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
5.11.2009 10:30:34   
lilka
Eh, tole je bilo nestrokovno in čisto mimo, otrok mora pit in skupaj s starši je treba najti način, da bo otrok pil in pika.

Naša pride tudi vsakokrat domov ful žejna, zdej ko je v drugi skupini, prej ni, mogoče malo premalo vzpodbujajo pitje je odvisno od vzgojiteljice bi jaz rekla, koliko da povdarek na to.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
6.11.2009 10:41:51   
naja78
Dan.
evo sem bila včeraj na govorilnih.pomočnice vzg.ni bilo(tista ki mi je dala TAK odgovor),bila je pa vzgojiteljica.
vse sva se lepo pomenile.zgleda da sta se s pomočnico vzg. pogovarjali.tako da so uvedli skupinsko pitje-vsi za mizo in vsak mora spit najman deci čaja,vode,soka kar pač imajo.to imajo 2-3x na dan,posebej še če kdo prosi.
prav fajn.upam da res drži,ker sem ji malo povedala da pač ne gre skupi,da je otrok 8 ur,nekateri več brez pitja.user posted image
tako a upam da smo to zadevo uredili,ni mi pa jasno da zakaj tega niso prakticirali že prej.user posted image kaj mora res ena mamica pač malo več povedat o tem??user posted image da se potem kaj premakne.user posted image
vzgojiteljica ima tudi 30 let delovne dobe,tako da tudi ni brez izkušenj in je že večliko dala skozi.in tudi vidim je bolj razumljiva oseba.

vsem želim da poštimamo v vrtcu kar najbolje za naše otročke.user posted image

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: vzgojiteljice in mamice,ali se Vam zdi to...
6.11.2009 10:50:27   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: naja78

kaj mora res ena mamica pač malo več povedat o tem??user posted image da se potem kaj premakne.user posted image


očitno...user posted image .



_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?