|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok in televizija.
2.11.2009 15:19:19   
Tinkerbell


Vedno aktualna tema, ali je sploh dobro, da majhen otrok gleda TV, kakšne vsebine so primerne glede na njegovo starost,…….

V spodnjih prispevkih strokovnjakinja, medijska psihologinja Martina Peštaj podaja nekaj zanimivih mnenj na to temo, ki bodo prišli prav vsakemu staršu:



O televiziji se je treba z otroki pogovarjati!
http://www.n-tv.si/studio-n-o-televiziji-se-je-treba-z-otroki-pogovarjati

Zakaj je pomemben tudi medijski razvoj otroka?
http://www.n-tv.si/studio-n-zakaj-je-pomemben-tudi-medijski-razvoj-otroka

Primerne in neprimerne TV vsebine za otroke:
http://www.n-tv.si/studio-n-otroci-tv-3-del

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok in televizija.
2.11.2009 21:53:04   
kaya2007
joj naša je pa že obsedena s televizijo user posted image  vsako minuto, ko je s čim ne zamotim, gre in si prižge risanke...sicer ves čas hodiva naokoli ali kaj počneva, ampak vseeno kar nanese v enem dnevu, glede na to, da ni v vrtcu in da moram tudi jaz kaj narediti (npr, skuhati itd) user posted image
včasih je bilo veliko lažje, ko ni bilo malo morje programov in niso vrteli risank 24 ur na dan...ma, res me malo moti vse skupaj.

(odgovor članu Tinkerbell)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otrok in televizija.
3.11.2009 8:14:33   
Anonimen
Kaya, zakaj pa ji ne ugasneš TV-ja, ko ga prižge in ji zraven obrazložiš, da zdaj ni čas za risanke, naj rajši riše, sklada kocke, pomaga tebi pri kuhi,....

Naša bi tudi cel dan gledala TV, če bi ji pustili, zato ji ugasnem, ko se mi zdi, da je dovolj. Včasih sitnari, ampak največkrat si potem poišče kaj drugega.

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otrok in televizija.
3.11.2009 8:25:55   
Ulla80
pri nas zaenkrat še ni sile, sicer reče za risanke, pa ji babytv naštimam....in pol mal gleda, sam pol pa hitro začne kaj drugega in ko ji ugasnem, niti ne porajtauser posted image ta program mi je zakon, k so res ful luštne risanke, pa kar je glavno - nobenih bedastih reklam za še bolj bedaste igrače, kot je recimo na pop tv, tam je polovico časa nmenjenga risankam, tko sam to posiljevanje z reklamami, k jst kr živčna ratamuser posted image da ne govorim kolk so šele risanke čudne....pa živ žav na slo je tud kr kul, primerne risanke in nič reklam....tega se mam namen držat tud v bodoče, bomo že našli kakšne primerne programe, al pa kaj posneli itd....cartoon network pri nas ne obstaja in tud ne bo, ker to kar je pa tam, je pa za bruhat...pol za mal večje mi je fajn tud program smile of a child, so že kaki filmi kratki itd., super. sicer res v angleščini vse, sam nič hudga...men je zanimivo že zdej, k so na tem babytv kakšne risanke, kjer se predstavlja recimo sadje, pa zelenjava in živali, razni predmeti in pol tamala ful ponavlja zraven v angleščiniuser posted image se mi zdi čist fajn...nič hudga če ni v slo.


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otrok in televizija.
3.11.2009 8:31:47   
Tinkerbell
Jaz sem enkrat naredila preizkus in sem hčerko pustila, naj gleda TV kolikor pač hoče, da vidim, kdaj ji bo dovolj,...

Pred TV je bila cel božji dan, od zjutraj, ko je bil čas za kosilo je bila še vedno v pižami, samo pojedla in takoj nazaj za TV.

Stara je bila takrat 5 let.

Od takrat naprej imamo stroga pravila glede gledanja TV, 1 uro na dan in to je to.

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otrok in televizija.
3.11.2009 9:59:01   
koala
Moj 21 mesečnik TV-ja sploh ne upošteva edino špico Ribiča Pepeta "gleda" in zraven pleše, pa mogoče kakšne živalice pogleda.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Tinkerbell)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otrok in televizija.
3.11.2009 10:53:22   
liliana
Jaz pa mislim, da je s televizijo isto kot s sladkarijami....bolj jim prepoveduješ, slajše je......

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
3.11.2009 12:19:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Otrok in televizija.
3.11.2009 13:11:36   
kalbo
Da se vam da še s tem ubadatuser posted image . Gledajo kolikor gledajo, včasih več, včasih manj, včasih pa nič.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Otrok in televizija.
3.11.2009 13:40:34   
alda
user posted image user posted image
ma naš je pol obseden, ker tako rad pogleda kako risanko, ki pa po pravilu ni krajša od 1.ure?
Kak Madagaskar al pa Cars....
Dokler gleda kaj pametnega, ni panike, pa če je pol ure al pa dve,....ko bodo na vrsti neumnosti bo pa tudi 5min. preveč user posted image user posted image

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Otrok in televizija.
3.11.2009 13:48:32   
valentinčica30
Naši dve imata TV v sobi in ga ne omejujem, saj sem ugotovila, da se velikokrat igrata kljub prižgani televiziji. Ali pa gledata risanko in pol rišeta na to temo. Redko katero risanko resnično pogledata, razen v petek in soboto, ko zvečer gledata otroške filme na sat.
drugače pa kljub temu da nimata omejitev gledata tv cca. 1h dnevno, sicer pa kak deževen dolgočasen dan mogoče več. Sam takrat smo tut mi več pred tv-jemuser posted image .

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Otrok in televizija.
3.11.2009 23:13:17   
takotako
No zdaj pa jaz grozna mama: moj sploh ne gleda tvja več kot 2 min. Pa bi kakšen dan mi pasal da bi gledal... Sploh kako jutro.

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Otrok in televizija.
4.11.2009 9:41:46   
picola1
Joj, meni bi včasih tutdi pasalo pol ure, da gleda kako risanko...Pa se niti 5 minut ne zamoti z njimi...(ok, mogoče z unimi kratkimi od pixarja, k so še men za umret smešne)
Ok...sej se ne pritožujem tko na splošno, sem prav vesela, da je tako, ker raje vidim, da ne gleda nič tv-ja pa se meni skos mota pod nogami al pa se s čim drugim malo zamoti, kakor pa da jo moram vlečt stran od ekrana.
Drugače pa pri nas tut ful malo gledamo tv, mogoče zvečer (ko gre ona itak že spat), čez dan zelo redkokdaj in najbrž se tut ona ne spomni, da bi kej gledala, kaj jaz vem...

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Otrok in televizija.
4.11.2009 9:57:13   
ronja
Mi je nimamo. Pri babicah in dedkih pa lahko gleda, kolikor ji paše oz. kolikor ji oni dovolijo - itak nismo tolikokrat tam, da bi bil to problem. Samo, glej ga zlomka, Ronja se s tem sploh ne zamotiuser posted image . Včasih se je hoče moj oče mal znebit, pa ji prižge tv v upanju, da bo dala mir, pa seveda je to račun brez krmarja. Saj pogleda ene pol minute, potem ji pa dolgčas rata in gre stran nam težituser posted image . Verjetno zato, ker pač ni navajena.

Za Olimpijske igre sva si sposodila tv in takrat je bila mala zasvojena s TOPSHOPom! Groza! ves čas bi lahko to gledala, to ji je bilo najbolj všeč na svetu (je mela ravno eno leto takrat - risanke sploh ne toliko, pa itak se pri nas samo 3 kanali dobijo na tisto staro anteno, ampak topšop je skoz na kakemuuser posted image ). Takrat bi lahko skoz to gledala! Samo ji nisem pustila, lepo sem ugasnila tv in ko se ga je naučila prižgat, sem ga izklopila iz štroma, pa je bilo rešeno. Mal je težila, ampak sva pač šli kaj drugega delat! Enoletnici pa res ne bom pustila samo tv buljit! Sva pogledali nastope naših, pa 15 minut otvoritvene predstave in z očijem smo gledali basket in naše, to je bilo pa to.

Ji pa lubi približno 1x na mesec naštima risanke na računalnik in moram priznat, da si vsakič rečem, da sem trapasta, da še sama tega kdaj ne naredim, kadar moram kaj nujno zrihtat. Samo takrat se navadno ne spomnim ali pa nimam časa račkota prižigat...

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Otrok in televizija.
4.11.2009 17:17:47   
kaya2007
ja, sej naša dejansko tudi gleda precej manj, kolikor je prižgano. najraje menja DVDje, potem pa malo gleda, malo se igra, malo meni pomaga kuhat user posted image  

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Otrok in televizija.
4.11.2009 19:07:25   
manna
ronja, brez TV   user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Otrok in televizija.
4.11.2009 20:13:34   
smeja2
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Mi je nimamo. Pri babicah in dedkih pa lahko gleda, kolikor ji paše oz. kolikor ji oni dovolijo - itak nismo tolikokrat tam, da bi bil to problem. Samo, glej ga zlomka, Ronja se s tem sploh ne zamotiuser posted image . Včasih se je hoče moj oče mal znebit, pa ji prižge tv v upanju, da bo dala mir, pa seveda je to račun brez krmarja. Saj pogleda ene pol minute, potem ji pa dolgčas rata in gre stran nam težituser posted image . Verjetno zato, ker pač ni navajena.

Za Olimpijske igre sva si sposodila tv in takrat je bila mala zasvojena s TOPSHOPom! Groza! ves čas bi lahko to gledala, to ji je bilo najbolj všeč na svetu (je mela ravno eno leto takrat - risanke sploh ne toliko, pa itak se pri nas samo 3 kanali dobijo na tisto staro anteno, ampak topšop je skoz na kakemuuser posted image ). Takrat bi lahko skoz to gledala! Samo ji nisem pustila, lepo sem ugasnila tv in ko se ga je naučila prižgat, sem ga izklopila iz štroma, pa je bilo rešeno. Mal je težila, ampak sva pač šli kaj drugega delat! Enoletnici pa res ne bom pustila samo tv buljit! Sva pogledali nastope naših, pa 15 minut otvoritvene predstave in z očijem smo gledali basket in naše, to je bilo pa to.

Ji pa lubi približno 1x na mesec naštima risanke na računalnik in moram priznat, da si vsakič rečem, da sem trapasta, da še sama tega kdaj ne naredim, kadar moram kaj nujno zrihtat. Samo takrat se navadno ne spomnim ali pa nimam časa račkota prižigat...



Mi je tud nimamo. Sam za razliko od Ronje pa naš hodi k noni ful rad zato, ker ve da bo lahk risanke gledu user posted image user posted image . Sej če gleda kašne pametne ni panike. Sam najbolj pa pop..... ko mu data cartoon network in podobna sranja user posted image user posted image . Na žalost se jim pač ne da obrazložit da to ni glih primerna risanka user posted image .
Drgač pa mu jaz doma tud naštimam risanke na računalnik doskrat (naprimer ko dajem tamalo spat, da on v tišini počaka na svojo pravljico).


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Otrok in televizija.
4.11.2009 22:22:01   
liliana
Mogoče bom izpadla malo butasta z vprašanjem....vendar ni mi jasno, da ste recimo brez tvja istočasno pa otrokom naštimate vsak dan risanke na računalnik.....

ker moji štirje nečaki tudi tako gledajo risanke....doma so brez televizorja....ampak vsak dan vsi štirje vsaj uro bulijo v ekran od računalnika....nič drugače kot naša mala, le da je njej tisto uro na kavču bolj udobno kot njim.....user posted image

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Otrok in televizija.
4.11.2009 23:03:47   
smeja2
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Mogoče bom izpadla malo butasta z vprašanjem....vendar ni mi jasno, da ste recimo brez tvja istočasno pa otrokom naštimate vsak dan risanke na računalnik.....

ker moji štirje nečaki tudi tako gledajo risanke....doma so brez televizorja....ampak vsak dan vsi štirje vsaj uro bulijo v ekran od računalnika....nič drugače kot naša mala, le da je njej tisto uro na kavču bolj udobno kot njim.....user posted image


ja kar se risank tiče je v bistvu vseen kje jih gledajo (pa pr nas to ni vsak dan eno uro)
sam ni fora v tem...fora je v tem kaj televizija zraven prnese

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Otrok in televizija.
5.11.2009 6:59:23   
anitka7
od kolegice nečakinja ima tv v svoji sobi od svojega 6.leta...men so to zdi prekmal ampak kaj se je njim zgodil. Tmala je zlo velikrat namesto da bi šla spat gledala tv,spet napaka bi rekel,vsi bi jo vzel. Tmala je pa najrajš gledala na tv animal planet v nemščini (ne vem a se to da naštimat,ker nimamo kabelske )  in en jutr ona razlaga kako se medvedi obnašajo,kje živijo,kako se razmnožujejo,kolk časa nosi mama medvedka itd. Tmala se je s tv-ja naučila nemšk in še ful stvari o živalih se je naučila.Starša kr nista mogla verjet,tmala je bla stara 6 let.  In zdaj dilema...jo kregat ker gleda tv namest da bi spala al jo pohvalit ker se je naučila nemšk in o živalih? user posted image

_____________________________

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Otrok in televizija.
5.11.2009 10:10:23   
lilka
Moja do dveh in pol sploh ni gledalla tv, zdej je pa začela, v Cicidoju je bil priložen CD z risankami in zdej tri od tistih gleda in to vsak dan zvečer, vsako po dvakrat potem se pa naveliča. Jaz sem že misla, da jih nikoli ne bo, da ni sposobna bit 5 minut pri miru, pa zgleda je in zvečer pač tisto pogleda, potem pa ugasnemo in beremo knjigice pred spanjem. Za enkrat sem s tem kar zadovolna, bom pa štopala, če bi postalo preveč.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Otrok in televizija.
5.11.2009 19:44:28   
nia5
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Mi je nimamo. Pri babicah in dedkih pa lahko gleda, kolikor ji paše oz. kolikor ji oni dovolijo - itak nismo tolikokrat tam, da bi bil to problem. Samo, glej ga zlomka, Ronja se s tem sploh ne zamotiuser posted image . Včasih se je hoče moj oče mal znebit, pa ji prižge tv v upanju, da bo dala mir, pa seveda je to račun brez krmarja. Saj pogleda ene pol minute, potem ji pa dolgčas rata in gre stran nam težituser posted image . Verjetno zato, ker pač ni navajena.

Za Olimpijske igre sva si sposodila tv in takrat je bila mala zasvojena s TOPSHOPom! Groza! ves čas bi lahko to gledala, to ji je bilo najbolj všeč na svetu (je mela ravno eno leto takrat - risanke sploh ne toliko, pa itak se pri nas samo 3 kanali dobijo na tisto staro anteno, ampak topšop je skoz na kakemuuser posted image ). Takrat bi lahko skoz to gledala! Samo ji nisem pustila, lepo sem ugasnila tv in ko se ga je naučila prižgat, sem ga izklopila iz štroma, pa je bilo rešeno. Mal je težila, ampak sva pač šli kaj drugega delat! Enoletnici pa res ne bom pustila samo tv buljit! Sva pogledali nastope naših, pa 15 minut otvoritvene predstave in z očijem smo gledali basket in naše, to je bilo pa to.

Ji pa lubi približno 1x na mesec naštima risanke na računalnik in moram priznat, da si vsakič rečem, da sem trapasta, da še sama tega kdaj ne naredim, kadar moram kaj nujno zrihtat. Samo takrat se navadno ne spomnim ali pa nimam časa račkota prižigat...




user posted image user posted image user posted image , ej čist isto je pri nas, ma kake risanke, reklame (najbolj topshop) so zakon. Jaz se sploh ne obremenjujem, ker drugače tv-ja sploh ne obrajta, ta topshop pa mi po resnici povedano včasih pride prav, ko moram kaj postorit user posted image


_____________________________

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Otrok in televizija.
6.11.2009 7:51:53   
ThinkPink
Naši je prvi stavek, ko se zjutraj ob 6h zbudi: "Gem gedat Nodi lintanke!" .
Ko je doma gleda kar veliko tv - zjutraj kakšno uro-dve, pa med večerjo. Če bi ji pustila, bi pa tak celi dan gledala. Se tolažim s tem, da med tednom, ko jo pazita babica in dedi zanjo tv sploh ne obstaja, ker ji niti en dajo šanse gledat, sama pa tudi ne pogreša tvja.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




katero ime se vam zdi lepše
sirenetta



lan (48%)

val (21%)

ruj (2%)

tai (24%)

griša (5%)


Število vseh glasov: 798

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!