|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Racman oz. štorklja - nekaj vprašanj
19.6.2005 23:01:59   
teta beta
Vem, da je bilo o tem že ogromno govora in tudi obe spletni strani sem si pogledala, pa me nekaj stvari še vseeno zanima, če mi lahko odgovorite iz vaših izkušenj.

1. Štorklja ali Racman? Ko sem jih gledala v živo, so mi bile racmanke bolj všeč, morda ker je tista štorklja izgledala tako sprana, no, tukaj pa berem, da ste bolj zadovoljne s štorkljami. kak konkreten razlog?

2. Ne bom imela sušilnega stroja in ne vem, ali naj vzamem manj vpojne in bolj hitro suhe ali bolj vpojne. Jih je 18 dovolj?

3. Volnene prekrivne hlačke, one s patentom - kako pogosto jih je potrebno prati in kako pogosto oprati z lanolinom? Lahko že začnem z velikostjo M?

4. Potrebujem kaj večjo številko oblačil in koliko? Zanima me predvsem za novorojenčka, potem že dobiš občutek za to.

5. Široko povijanje res ni potrebno? V šoli za starše ona predavateljica ni bila glih čisto prepričana oz. se mi je zdelo, da ni ravno vedela, o čem jo sprašujem, pa pravi da je vseeno bolje :zmeden2:. Jaz sem slišala, da ni potrebno in me tudi zanima, koliko tetra plenic potem cirka rabim, da jih ne bom preveč kupovala.

6. Namakanje pred pranjem - da ali ne? Se mi ne zdi problem namakat, ampak jih pa pol verjetno ožamete, preden jih daste v stroj?

7. Pranje pri 60° ali 95° stopinj? Je 60 res dost, da grejo fleki ven?

8. A jih prineseš že v porodnišnico, da gre dojenček v njih domov?

Upam, da nisem kaj pozabila, sicer bom pa ponovno spraševala, tako da če bi rada katera kaj še kar tako dodala, kar prosim. Hvala za vaše odgovore in lep pozdrav...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Racman oz. štorklja - nekaj vprašanj
20.6.2005 7:50:05   
Maš
Živjo!

1. Pri nas imamo največ zelenih racmanov, 3 rumene in eno štorkljo - zeleni racmani so malo bolj trdi, med rumenimi in štorkljo pa ni razlike, zato ti priporočam ene izmed teh dvojih - najbolje cenejše ;) Če ti je pa videz zelo pomemben, moraš vedeti, da barva racmančkov (zelenih) zelo zbledi.

2. Če boš imela manj vpojne, boš morala pogosteje previjati. Upoštevaj tudi to, kje jih boš sušila - zunaj na soncu so zelo hitro suhi. S številom je po mojih izkušnjah tako: na začetku, ko je treba previjati zelo pogosto ali pa v prehodnem obdobju, ko nismo kurili niti sušili zunaj, jih je bilo 18 premalo. Zdaj, ko je ne previjam tako pogosto in uporabljam tudi pleničke za enkratno uporabo, jih je pa preveč. Najbolje, da jih najprej kupiš manj, potem pa vidiš, kako bo in po potrebi dokupiš.

3. Ne vem, imamo mikroporne.

4. Za novorojenčka je 62 kar v redu. Predvsem bodijev in žabic ne kupuj manjših.

5. Res ni potrebno. Tako mi je rekla patronažna, ki je plenice videla. Če boš kupila paket, v katerem je 10 tetra plenic, bo čisto dovolj.

6. Nisem nikoli namakala.

7. Vedno perem pri 60. Je pa res, da imamo razmeroma nov pralni stroj, ki opere zelo dobro. Nekateri madeži ostanejo (tudi če pereš pri 95), vendar to ni umazanija, ampak samo vidno moteče - sonce pa pobeli vse.

8. Lahko, zakaj pa ne. Kakor ti bolj ustreza.

Uf, končno konec! :)-

Lp!

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Racman oz. štorklja - nekaj vprašanj
20.6.2005 8:29:05   
Anja
Sem se ena (bodoca :) )uporabnica plenic storklja. Pri prijateljici, ki jih uporablja ze vec kot leto dni sem se poucila o plenicah :)

1. storkljine plenice so ji svetovali v porodnisnici (je tam prelezala 3 mesece)

2. Ona jih ima 20 (jaz tudi) na zacetku je bla brez susilca, pa pravi, da ce jih susis na radiatorju, da so bolj trde :zmeden:

3. Volnenih ne vzet, ker bojda zacno smrdet :zmeden2: neoprenske so bojda boljse, lazja je tudi nega, pa se lazje jih obleces

4. To zanima tudi mene :)

5. Ni potrebno - povedala patronazna (ki za razliko od mnogih vsaj ve kaj so te plenice)

6. Namakanje - ne

7.Pere na 95 (iz higienskega razloga)

8. Iz porodnisnice ga je nesla siroko povitega s pampersko (se ji je zdel premajhen), po 3 tednih pa se je navadila majhnosti (:)- ) in ga zacela povijati v storklje.

Ekola in jaz bi k temu dodala samo se: Jaz tudi! :)- 8)

Anja v 23 tednu

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Racman oz. štorklja - nekaj vprašanj
20.6.2005 9:57:14   
Pi-kica 1
1. Jaz imam modre in zelene Racmane, pa tudi Štorkljo. Najbolj sem zadovoljna z zelenimi RAcmani, so najbolj vpojni. Modri Racman hitro premoči.

2. Svetujem ti zelene Racmane - vpojnost je zelo pomembna. Jaz shajam s 15, vendar ima ponoči plenice za enkratno uporabo

3. Ne vem, jih nimam, uporabljam mikroporne.

4. Jaz sem uporabljala najmanjšo številko, pa še tisto mu je bilo od začetka preveliko.

5. Glede širokega previjanja so zelo različne informacije, kakor kdo. V porodnišnici so mi dejali, da ni potrebno, oziroma da je dovolj, če dam v Racmana eno zloženo plenico za široko previjanje. Patronažna pa mi je rekla, da ga moram klasično široko povijati. Jaz sem se držala tega, kar so rekli v porodnišnici. Tetra plenic pa sem jaz veliko uporabljala. Imam jih sigurno trideset, pa ni kaj viška hodilo. Moj sonček namreč veliko bruha in pleničke hitro romajo v koš za perilo. Lhko jih pa še vedno nabaviš poporodu, če jih boš imela premalo.

6. Nikoli ne namakam

7. Perem vedno na 95. Če prereš na 60, je priporočljivo vsaj občasno oprati na 90, zaradi glivic. Včasih res ostane kak made, a gre naslednjič dol, ali pa že na soncu. Se ne sekiram.

8. Lahko jih prineseš že v porodnišnico, jaz sem ga za domov klasično zavila v tri tetra plenice in v povijalno.

LP

Pi-kica

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Racman oz. štorklja - nekaj vprašanj
20.6.2005 10:02:13   
Žirafca Helena1
Živjo!

1. Mi imamo racmanke. Osebno nimam izkušenj s štorkljami ampak sem že slišala, da niso v redu.

2. Mi jih imamo 15 in če se ne posušijo (problem je samo med prehodnim časom, ko se ne ogreva stanovanja), ga zavijem v instant-pampers plenico.

3. Mi imamo mikrofibro (zdaj bo poletje je volna mogoče pretopla) in smo začeli z velikostjo M.

4. 62 bo dovolj.

5. Široko povijanje ni potrebno. Tetra plenice pa itak rabiš za podiranje kupčkov, lovljenje bruhcev, podstavljanje pod glavico.

6. Nikoli ne namakam.

7. Vedno perem na 95 stopinj. Bom zdaj začela na 60, ker ne kaka več v pleničko.

8. Lahko prineseš v porodnišnico, lahko pa gre domov tudi v njihovi plenici.

Fleki na plenici se na soncu res obšlesajo, tako da bodo poleti čisto lepe.

:miska:

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Racman oz. štorklja - nekaj vprašanj
20.6.2005 10:58:32   
Grascakinja
Sama sicer še nimam izkušenj, ampak:

V ljubljani v šoli za starše so predstavili oboje (nahitro) in povedali, da so racmanke ali štorklje same po sebi dovolj za široko povijanje, samo povrh je treba dat še povijalno in to je to.

Jaz bom uporabljala racmanke, imam jih 20, pa sem tudi brez sušilnega stroja. Volnene hlačke se mi zdijo hecne, sem se raje odločila za mikropor.

Oblekice sem kupovala kot običajno velikost za začetek, ker racmanke ne znese nič več kot široko povite navadne plenice.

Naša pika gre že iz porodnišnice v racmankah, smo že spakirali.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Racman oz. štorklja - nekaj vprašanj
20.6.2005 11:03:54   
Žirafca Helena1
Aja, še nekaj sem se spomnla.

Govorile ste, da so plenice trde. Res so trde, če se ne sušijo v sušilnem stroju, zato pa jih naš oči "preklofa" oz. malo jih potolče ob nogo in postanejo čisto mehke - mehansko mehčanje torej:)-:)-:)-

:miska:

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Racman oz. štorklja - nekaj vprašanj
20.6.2005 14:29:54   
ribica.
1. mi imamo štorkljo. Baje da racmanove niso 100% bombažne.

2. tudi mi nimamo sušilca, pa ni težav. Sploh pa mislim da so vse enako vpojne. Mi jih imamo 20, mislim, da bi tud z 18 šlo.

3.tiste se perejo redko, ker so narejene tako, da se same posušijo in je ok. Mislim da najmanjše številke nikakor ne vzemi, saj bodo prehitro premale. Meni osebno te hlačke niso odgovarjale, ker nam je čisto na začetku izza pleničke tu in tam ušlo blato in potem volnenih hlačk nisem mogla lepo očistiti.Ene pa so z njimi ful zadovoljne.

4. Mislim, da ne potrebuješ večje številke oblačil. Saj tako ne boš kupila oblačil, ki bi se čisto tesno prilegala.

5. za široko povijanje ne vem. Meni so rekli, dani važno, kako povijam, ampak sem na začetku tako uporabljala samo tetra plenice.To je bilo cca 2 meseca in pol. Potem pa štorkljine.

6. Jaz jih nikoli ne namakam. Polulane dam v plasično vedro. Ko se napolni, jih dam prat. Kopalnica mi zaradi tega ne smrdi. Perem vsak drugi dan. Pred pranjem jih spiram samo izjemoma.

7.Perem na 60. Razumljivo pa je, da je plenička malo temnejša, kadar se otrok pokaka. Čisto bele niso, ampak saj to je razumljivo, glede na pogostost uporabe. Mislim da pranje na več stopinj ne bi naredilo razlike, samo tkanina bi se prej uničila.

8. V porodnišnico lahko neseš poljubne plenice.

5.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Racman oz. štorklja - nekaj vprašanj
20.6.2005 23:30:26   
Seven*
1. Hmm. Jaz imam Racmane, pa sem bila kar zadovoljna z njimi. Mogoce so Storklje na zacetku boljse, ker so mehkejse.. Ne vem.

2. Tudi ce nimas susilca jih potem pozimi kar na radiator das, pa so takoj suhi.

3. Meni so bile one pletene prekrivne hlacke taaaakooo fajn.. Sploh pozimi. Prisle so mu do pazduh in se mi je zdelo da super grejejo!!! Spodaj pod njih sem dala eno majcko, da ga nebi volna pikala. Je bil ful zadovoljen. Volnenih hlack ni potrebno prati, razen ce so pokakane. Volna ima sposobnost samociscenja. Najbolj pomembno je, da jih pogosto zracis. Meni niso NIKOLI zasmrdele. So pa res fine, ker dihajo lepse kot mikropor. Da dosezes primerno vpojnost, jih moras enkrat na zacetku oprati. Na roko seveda. :)

4. 62 je cist ok

5. Siroko povijanje ni potrebno!! Ko bos prvic povila v Racmane bos vidla, da nogice stojijo ful narazen. Dovolj narazen.

6. Jaz nisem nic namakala. Je res da ostane kaksen madez. Pomaga, ce jih obesis na sonce, madezi zbledijo, UV naredi svoje.. Drugace pa se bolj pomaga, ce se ne sekiras prevec, ce kje kaksen rumen flek ostane. :)

7. Jaz sem obcasno prala na 95, vecinoma pa na 60. Je kar vredu opralo.

8. Lahko jih neses v porodnisnico, ce zelis.


(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?