|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj že znajo?
16.12.2009 19:03:19   
mojesonce
Pri kateri starosti dojenčki napr.pogledajo lučko, če jih vprašaš kje je, vejo kje je oči, kje je dedi, pomahajo,...?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj že znajo?
16.12.2009 19:08:21   
Katy78
Ah, naš še pri enem letu nima časa za te stvari. Npr. zaploskal je že pri 7. mesecih in pol, pediatrinja najprej sploh ni verjela, sva ji morala pokazati, dat pa-pa pa noče, pa mu vsak dan kažem, pa ne šmirgla. user posted image  Isto če ga vprašam kje je lučka, kje je oči, dedi, ... Ni šans, on ima preveč dela s postavljanjem na noge in šibanjem po stanovanju. Zna pa luč sam prižgati. user posted image  Bo že, eni pač prej, drugi pa kasneje.

(odgovor članu mojesonce)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj že znajo?
16.12.2009 19:27:40   
leo**tia
pri 7je znala ploskat,dat papa,pokazat kako je velika..sedaj pri 9 ve pokazat kako pleše,kako jaha mamo(na hrbtu mi sedi),pokaže kje je lučka,bratec.zna pokazat ko kaj ni(z rokicami nekak dela,ne vem opisatuser posted image ),ma dosti tega zna.najbolj pa ve kaj pomeni NE, pa AS..potem se začne kremžit.pa zna puso dat..pa še kaj bi se našlo.je pa res da se veliko bavim z njo,pa tud bratec in se to vidi..jo je tud naučil kako vzet igrače,ugriznit in udarit.je začela to delat..še posebej rada grize ko ji kdo kaj na silo vzameuser posted image user posted image

(odgovor članu mojesonce)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj že znajo?
16.12.2009 21:57:59   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Ah, nab še pri enem letu nima časa za te stvari. Npr. zaploskal je že pri 7. mesecih in pol, pediatrinja najprej sploh ni verjela, sva ji morala pokazati, dat pa-pa pa noče, pa mu vsak dan kažem, pa ne šmirgla. user posted image  Isto če ga vprašam kje je lučka, kje je oči, dedi, ... Ni šans, on ima preveč dela s postavljanjem na noge in šibanjem po stanovanju. Zna pa luč sam prižgati. user posted image  Bo že, eni pač prej, drugi pa kasneje.


Hi, hi, naša 10 mesečnica se kar podpiše pod tole. Ploska tud že od 7.mes. Tud jaz jo vsak dan hecam, naj da pa-pa. No way. Sam reži se mi. Pol pa poslušam znanke, kaj vse že njihovi Einstein-i znajo: pokažejo, kje imajo noska, dvignejo prst in rečejo "ti-ti", kličejo očija (!!) itd. Jah Katy, najbrž se premal ukvarjava z njimi, to bo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj že znajo?
16.12.2009 23:36:16   
nananaja
mojo starejšo je moj ata hotel en dan pred drugim rojstnim dnevom naučit, kako bo povedala, da je stara 2 leti. Pet minut ga je ignorirala, po tiho rekla ne, potem se je pa zadrla NEEEEE. Pa je brihtna, ampak ona ni nikoli mahala, če smo ji rekli, nikoli pokazala kako je velika, ploskala na bravo, bravo... je pa delala milijon stvari, ki jih od nje nismo zahtevali. pri dobrem letu je uporabljala besedo hvala, za katero se nismo trudili nikoli, le tako je slišala. je pa začela pri slabih dveh letih ponavljat za pol leta mlajšim bratrancem, ki je prava čveka, pa pokaže sto stvari, kaj zna.

mlajša, ploskala bravo,bravo pri 8m, velika, velika pri 8m, pleše od 10m, papa pomahala pri 8m prime kozarec, da bo pila pri 10m...

eni so malo bolj, drugi malo manj osli na dalinjsko upravljanje, tako to imenuje moj mož user posted image

moram pa rečt, da sem se tud jst počutila, kot da se s starejšo nisem dovolj ukvarjala, a kaj naj rečem, meni je pa pri enem letu prišla nakazat, da bi kakala v kahlico, čeprav je na riti imela plenico, govorila pa itak še takrat ni povsem, ko je že bila brez plenice.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj že znajo?
17.12.2009 7:00:33   
Hope2
Kar se sam nauči oz pobere, to dela potem vedno, če sem ga jaz kaj hotela, pa ni šans. Moj mož pa itak pravi, da to učenje mahanja, ploskanja... je dresurauser posted image , ap smo nehali z dresuro. Skušala sem s papa in je pri 8 mesecih dal pa pa, samo če se mu je ljubilo ali pa ko je oseba že odšla, ker je takrat res dojel, da je šla papa. Od 12 meseca naprej, pa pomaha v sekundi, če ga obuvam ali oblačim jakno, če rečem lahko noč (sam od sebe)
S pogledom pa je hitro iskal psa, če smo samo v pogovoru omenili pesovo ime. To je počel že pri 5 mesecih.
Plesat, migat z ritjo je začel pri 7,5 mesecih, prav plesat v krogu, se vrtet, z rokami mahat in vriskat ob muziki pa pri 10-11. Takrat je tudi znal prižgat radio.
Lučko je s pogledom znal pokazat pri 5 mesecih. Od 9 meseca kaže s prstom. Lučka mu je bila poleg psa najbolj zanimiva, še zdaj kamor koli pridemo, vedno najprej lučke pokažeuser posted image .
Ploska ne, ga nismo niti učili. Ve pa, da če mi ploskamo, se veselimo, je priden, je neki prav naredil (npr kocke lepo zložil).
Govori ne (13 mesecev) razen am am in včasih mama, zadnje čase je še mama opustil iz bogatega besednjakauser posted image
Kako je velik, ga nismo učili, se je pa sam naučil v varstvu, ker je tam en fejst velik moški in v bistvu za njega kaže (dvigne roko), da je velik.

Vse bodo obvladali prej ko slej vsiuser posted image


(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj že znajo?
17.12.2009 7:13:58   
brigita23
Naš mišek bo 3. januarja star 8 mesecev pa že pokaže lučko oz. pogleda v njo ko ga vprašamo kje je. Pokaže kako je velik, velikuser posted image  in da pa-pa. Ve kje je dedi, mami, ati in še za nekatere druge ljudi.

_____________________________

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj že znajo?
17.12.2009 8:32:32   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09
Jah Katy, najbrž se premal ukvarjava z njimi, to bo user posted image user posted image user posted image


Ja, to bo to. user posted image  Evo, kaj mi je danes ušpičil. Zjutraj, ko se je zbudil, pridem k njemu v sobico in pri njemu gori luč. Pa kako navihano se mi je smejal iz posteljice. user posted image  Če se postavi na noge, ravno doseže stikalo z luč. Bom morala posteljico malo od stene umaknit, da je ne bo še kdaj ponoči prižgal. user posted image

Sem bila pa poleti ful presenečena, ko je od nekih bolj daljnih sorodnikov sine pri še ne 13. mesecih znal povedat, kako dela kuža, pa muca, ptiček, kravica. user posted image

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj že znajo?
17.12.2009 11:07:44   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Sem bila pa poleti ful presenečena, ko je od nekih bolj daljnih sorodnikov sine pri še ne 13. mesecih znal povedat, kako dela kuža, pa muca, ptiček, kravica. user posted image


Ja, tako presenečenje sem tudi jaz doživela pred meseci. Kolegičina 11-mesečna hči je razločno rekla "hov-hov", če si jo vprašal kako laja kuža. Me je skoraj kap! Ampak očitno imajo to v familiji, ker je tudi njena starejša hči zelo zgodaj spregovorila.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?