|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Toplota v stanovanju vs. bolezni
17.12.2009 8:11:43   
miapia
Zanima me, koliko stopinj imate pozimi v bivalnih prostorih:

- podnevi
- ponoči


Ali vidite povezavo med previsoko temp. v stanovanju in bolj bolnimi otroci (tudii odrasli niso izvzeti)?
Koliko so bolni vaši otroci?


Bom kar jaz naprej začela: podnevi do 21 stopinj, ponoči okrog 19 stopinj. Menim, da so ljudje, predvsem otroci, ki živijo v pretoplih stanovanjih, bolj bolni oz. večkrat, ker topel in posledično suh zrak izsuši sluznico in jo poškoduje, ta pa je bolj dovzetna za okužbe. Precejšen šok dihalnih poti vidim tudii prehod s takega toplega okolja v mrzel zunanji zrak.

Naša skoraj enoletnica je bila do sedaj prehlajena samo enkrat, pa še to sumim, da zato, ker smo bili na rojstnem dnevu, kjer so imeli zaradi kurjave 25 stopinj. Naslednjič, ko smo bili na obisku, kjer imajo tudi tako vroče, je imela povečano izločanje sluzi skozi nosek.

Pri sebi in možu pa opažam izsušeno sluznico, boleče hrapavo grlo, srbečo kožo, preveliko izločanje sluznice, slabo splošno počutje..., kar mine v teku dneva, ko si na "normalni temperaturi".

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
17.12.2009 8:19:29   
Anonimen
si mi dala mislit.....
ko se je moj najstarejsi rodil, smo ziveli pri mojih starsih v 2eh sobicah. hisa je bila slabo vzdrzevana in je imela zelo slabo izolacijo....posledicno je bilo kar mrzlo notri. velikokrat nas je celo zeblo. tako, zeblo, da sem dostikrat malega dala spat v kombinezoncki iz flisa....
in dome ni nikoli, res nikoli bolan! trkaaaaam!!!!!
ko se je pa rosil mali, pa smo se selili v najemnisko stanovanje. in sem bila jaz fuuuuuul vesela, kako je fajn toplo in sem seveda pretiravala. res smo imeli vroooooooce. mali bil kar naprej bolan, fasal pa je tudi astmo...

(odgovor članu miapia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
17.12.2009 8:22:13   
Anonimen
ja, pa tudi atopicni dermatitis ima tadej....(prekleta centralna!)
zdaj smo v svoji hisi. imamo napeljano centralno kurjavo. pec je v kurilnici. ampak je nociva priklopit, ravno iz teh vzrokov. v stanovanji 70 m2 imamo 2 kaminski peci. in je ravno prav toplo, pa je tista zdrava, diseca toplota je iz njih. in dokler ne zrihtamo prostorov na podstresju( s5 trkaaam) centralne pri nasi bajti NE BO!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
17.12.2009 8:22:27   
mamica2009
Mi imamo podnevi do 22 stopinj, ponoči nekje 19-20 stopinj, pa smo vsi bolani.
Seveda pa je res da če je prevroče, da se sluznica izsuši, zato pa imamo mi po radiatorjih mokre brisače, da je zrak vsaj malo vlažen.

_____________________________

http://www.shrani.si/f/2g/yC/1q3AGChX/200.jpg

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
17.12.2009 8:23:36   
ALWAYS LARA
pri nas imamo 20 stopinj, čez noč manj, pa smo skos bolni

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
17.12.2009 8:35:32   
mala biba
To pa drži kot pribito.....lahko iz lastnih izkušenj govorim.....ko smo še živeli v večstanovanjski hiši (staro mestno jedro) in smo bili otroci še majhni nismo bili nikoli bolani.....do cca 13 leta.....ker smo kurili na drva.....ko je prišla centralna in smo seveda bili vsi navdušeni nad toploto.....smo bili vsako leto vsi bolani + starša......no da ne boste rekle, da pišem kako je bilo 20 let nazajuser posted image ....sedaj smo v hiši in zadeva se nažalost ponavlja....pri nekaterih.....jaz imam v spalnici vedno 18 stopinj ali manj.....meni osebno je boljše spati v hladnejših prostorih.....pri sosedih imajo otroke in so vedno bolani...sploh zdaj v zimskih mesecih.....in jim je svetovala zdravnica, da v prostorih kjer spijo naj imajo 18 stopinj in manj......in so presenečeno ugotovili, da pomaga......mogoče bo tudi vam.....lp

_____________________________

Imam jo,svojo pikico...no - zdej je že prava mala biba:)- mali škrat bodi zdrav ti želita mamica, ati in Nejc

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
17.12.2009 8:40:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ALWAYS LARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
17.12.2009 8:44:30   
tajtaja
pri nas imamo 20 stopinj, čez noč manj, pa smo skos bolni

Ja, ampak kolko vem, mate vi talno in pri tem je občutek ugodja tudi jpri nižji temperaturi.
No, mi smo skoz bolni, sedaj že dva tedna doma, pa kot da se nas znova loteva, mamo pa radiatorsko gretje, okrog 21,5. Spodaj, kjer je talno pa nekaj čez 20.


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu mala biba)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
17.12.2009 8:56:17   
Felicita
pri nas je v spalnicah 19-20, v bivalnih pa 22-23 pa smo vsi stalno bolni, nahodni,... aja, pa nekje 40-50% vlago vzdržujemo.
treba je razumet, da bolezen pride od virusov/bakterij, ne pa kr tko in sama od sebe (v smislu - če me zebe bom zbolu).
poleg tega ni problem v toploti sami (za telo je skor enak šok če pride na -10 s +20 al pa +25), ampak v kvaliteti zraka. pozimi namreč zaradi kurjenja veliko manj zračimo in zaradi tega je kvaliteta zraka v samem prostoru veliko nižja, poleg tega se pa zaradi tega avtomatsko zveča količina (potencialno) patogenih in dražljivih delcev v zraku. poleg tega je mnogo drugač v družinah kjer je npr en član (ali dva) stalno doma, kot pa v družinah, kjer dan vsak preživi na svojem koncu v stiku z veliko ljudmi in potem  prinese cel asortimant mikrobov domov v (zaprt) prostor... v končni fazi pa vse pride k imunskemu sistemu posameznika, kok je v formi se borit proti vsem kar sreča.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
17.12.2009 9:42:46   
pupika
Tu pa se jaz strinjam z Felicito, prinas mali ni bil bolan dokler nis topil v vrtec, razen ene trikrat viroza, prehladov skoraj nič. Pa smo imeli kar toplo, podnevi in ponoči okoli 21, mogoče še kako stopinjo več. Na začetku smo prve mesece spali pri 25 stopinjah, ko sva prišla iz porodnišnice. KO pa je stopil v vrtec pa se je začelo, seveda tam je bilo veliko otrok pa vsak je kaj prinesel v vrtec in smo bili na bolniški vsakih 14 dni, pa smo v tem času kurjavo zmanjšali ponoči na 19, pa ni bilo nič bolje. Lani je bilo že boljše, pa imamo sedaj konstantno 21 stopinj, je pa res, da redno prezračujemo, zjutraj jaz odprem po hiši okna za pet minut, samo toliko da se zamenja zrak, pa preden gre mali spat, mu prezračim spalni prostor, letos je imel od septembra eno virozo, bomo pa videli kako bo sedaj, ko je zunaj posledično bolj mrzlo, kako bo z virusi in bakterijami.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
19.12.2009 23:09:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pupika)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
19.12.2009 23:24:03   
rija
podnevi 20 ponoči 17,18 in trkam na les...se držimo....

je pa res, da so naju na nižjo temperaturo v prostorih opozorili že v porodnišnici, kjer so priporočali spanje od rojstva naprej na 18 stopinjah....seveda smo na grozo moje mame to tudi delali....revica je non stop hodla po hiši in jamrala, da tamalega zebe....user posted image  in do 3 let razen pete, šeste bolezni in enkrat angine ni bil nikoli nič bolan...lansko zimo še enega smrklja ni imel...

je pa res, da tamali in mož sploh ne marata pretoplih prostorov....jaz bi mela tam ene 24 da bi bilo okuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
20.12.2009 7:12:46   
bumerang
Se absolutno ne strinjam, pri nas je ravno obratno. Po moje bi si vsi ogrevali stanovanjske prostore, če bi bila kurjava zastonj, problem je v tem, ker ogrevanje toliko stane. Bolj kot zdravju paše denarnici.

Jeseni sin nikakor ni nehal kašljati, ponoči je krehal, podnevi pa tudi, dokler nisem v sobi dodala dodatni električni radiator (tako kot ostale zime), da je bila temperatura okoli 21, 22 stopinj. Takrat je v roku dveh dni popolnoma prenehal. Se spomnim prvih par tednov, ko smo ga pripeljali s porodnišnice, in upoštevali nasvet o največ 18 stopinjah. Groza, sploh nič ni spal, dokler nisem ugotovila, da ga zebe.
Tudi moj mož začne takoj jeseni, ko padejo temperature, ponoči kašljat, jaz pa tam nekje pri 19 stopinjah prav čutim, kako gre tisti hladen zrak v pljuča in me dobesedno žge.
Se spomnim, ko sem eno noč prespala pri teti, kjer ponoči ne ogrevajo spalnic. Tako sem se prehladila, da nisem par tednov prišla k sebi. Naslednjič sem spala s kapo in dihala zrak izpod odeje.

Pri nas imamo, če ni izrednih zunanjih okoliščin kot npr. te dni, v dnevnih prostorih med 25 in 27, v nočnih pa 20 do 22, za vlago pa skrbimo z ultrazvočnim vlažilcem zraka.

Raje bi se odpovedala hrani, dopustu in še marsičemu kot toplim bivalnim prostorom.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
20.12.2009 8:30:11   
Dashenka
Ponoci 20-21 stopinj, podnevni 23-24.
Je pa obcutek toplote precej odvisen od gradnje in pa vlaznosti prostorov.


(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
20.12.2009 8:33:36   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Pri nas imamo, če ni izrednih zunanjih okoliščin kot npr. te dni, v dnevnih prostorih med 25 in 27, v nočnih pa 20 do 22, za vlago pa skrbimo z ultrazvočnim vlažilcem zraka.

Raje bi se odpovedala hrani, dopustu in še marsičemu kot toplim bivalnim prostorom.


Tudi pri nas ne pada temperatura pod 24 stopinj. Zdaj sem zluftala stanovanje in je že 24,6 pri na pol zaprtih radiatorjih. Ponoči je hladneje samo sigurno ne pod 22 stopinj.

Hčerka ni nič bolana oziroma kar je bila ni šlo na račun prevelikih temperatur v stanovanju. Imam srečo, da so v službi tudi ostali rajši na toplem. Si ne morem zamišljati direktorja, ki bi šparal na kurjavi, ker bi znorela tistih osem ur.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
20.12.2009 22:36:23   
taška30
user posted image  Dobre ste, res, da lahko živite v takem mrazu, 20° čez dan, brrr.
Jaz sem že od rojstva blokovsko dete, vedno je bilo pozimi v stanovanju toplo, vedno sem bila zdrava kot riba. In sem še. Jaz si npr. sploh ne predstavljam biti doma drugače kot v kratkih rokavih in brez copat. Zdajle par dni, ko radiatorji (odprti na ful) enostavno ne sfolgajo segret več kot na 23,5° sem prav nesrečna. Parkrat na dan si oblečem zg.del trenirke, ampak se počutim kot v oklepu, pa ko me v noge zazebe, se mučim s copati, sem tako navajena bit bosa, da se kar spotikamuser posted image  in jih vržem dol takoj ko mi postane bolj toplo.
Zanimivo, sem bila v življenju v kar nekaj hišah (na obisku) in mene je vedno in povsod zeblo.

Aja, otroci, lani sta bili dost bolni, letos sta pa ful zdravi, temp. v stanovanju so pa iste.

Jaz mislim, da je problem le v vlažnosti oz. pretirani suhosti ogrevanih prostorov. Ne vem meni ni jasno zakaj imamo poleti lahko 25° ali več, pozimi bi bilo treba pa nujno držat mraz na 20°?!? Ne razumem logike. Najbrž je ista kot pri unih temah, kdaj otroku oblečt žabice. Bog ne daj preden je -5° (ne glede na to če ga zebe), da se ne bo razvadil oz. še boljši razlog: le kaj bo pa potem imel pa oblečeno pri -15°?!

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
20.12.2009 22:42:22   
ledenaa
Podnevi cca 27 stopinj,ponoči tudi dokler pač peč ne ugasne.
Bolani v bistvu nismo skoraj nič
ne vidim povezave med temi dvemi stvarmi

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
20.12.2009 23:15:53   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Podnevi cca 27 stopinj,


samo tole je pa absolutno prevečuser posted image  jaz bi že klimo zakurblala....user posted image user posted image user posted image

evo....danes se nam je ogrelo na 23 stopinje, ker je bilo sončno....tamali cel prešvican, pa ni norel...jaz v kratkih rokavih.... in spustili smo screene, ker bi se sicer skuhali od pripeke....user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 20.12.2009 23:16:30 >


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
20.12.2009 23:37:43   
nejcko
Se podpišem pod Bumerang.Mi imamo tudi toplo (čez dan do 24°C, ponoči pa nimam pojma), pa nismo nič kaj dosti bolni. Vedno se prehladimo na mrazu user posted image
In tudi jaz se raje hrani odpovem kot toploti. Fak, kako mrzim mraz. user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
20.12.2009 23:40:51   
ledenaa
zate je preveč zame pa ne user posted image
Klima nam ne  segreje toliko kot drva

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
21.12.2009 0:02:48   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Klima nam ne  segreje toliko kot drva




user posted image user posted image user posted image

sem mislila na hladno....user posted image user posted image

ker poleti na 27 stopinj hladimo....user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
21.12.2009 6:51:04   
Anonimen
Jaz nisem zagovornica preveč toplih prostorov...
Lani smo bili pri kolegici pri obisku, pa je imela v stanovanju
25 stopinj!! Ona in njen mož sta bila v kratkih rokavih...
Mi smo pa zašvicali kot konji.. Tamala je imela čist mokre lase.
Sej sem jo nato slekla kolikor se je dalo...
Samo potem ko smo šli dam... pa iz take temperature ven na mraz...
In ja - takrat smo zboleli vsi - en za drugim.
Pri nas imamo v dnevnem prostoru 21 stopinj,
po sobah kjer spimo pa 20 ali 19.
Ponavadi konstantno podnevi in ponoči.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
21.12.2009 7:04:16   
ZARA
Podnevi 20.5-22*C
Ponoči      19-20*C

Pri nas denarnica nima veze, ampak enostavno ne funkcioniram, če je vroče.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
21.12.2009 12:29:13   
Anonimen
Jah pri nas imamo pa podnevi 22°C ponoči pa okrog 20°C pa razen tega da je tamali nekaj z nosa teklo ni bilo hujšega. Pri mojih starših je pa termostat podnevi skos na 25°C in smo v kratkih rokavih tam, doma smo pa pač v trenirki in vsaj meni ni sile.
Vidi pa v tem moja mami problem, ker pravi da tamalo skoz zebe pa da je premalo oblečena pa da naj bolj centralno navijem itd. Tamala je pa ponavadi za doma oblečena v bodi brez rokalov, bombažno majčko in zgornji del trenirke, žabe in spodnji del trenirke ter z mucko podložene usnjene copatke ... a je to premalo? Ker jaz res ne vem več, ker je moja mami drugače zelo racionalno bitje in zaupam njenii presoji, samo tole njeno kompliciranje zaradi temperature v stanovanju mi je pa malo trapasto user posted image ... tak da res ne vem, a ima ona prav al jaz ...

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Toplota v stanovanju vs. bolezni
21.12.2009 13:18:33   
Češnca
Hmmmm...zanimivo! Mi imamo čez dan nekje 22 stopinj, ponoči pa 17, 18. Smo zdravi (trkam!!!). Meni je ponoči to precej toplo, ker sem zrasla gor pri nižjih temperaturah kar se noči tiče; zdrava sem pa vedno bila. user posted image
Majo pa prijatli tud vedno ful vroče (mi2 z mojim sva enkrat za novo leto pri njih pri odprtem oknu spala user posted image ), ampak so tudi zdravi.

_____________________________

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?