|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poseganje/vzgajanje med otroško igro (še pose...
11.1.2010 13:16:35   
vaney
Rada bi slišala oz. prebrala kakšno mnenje oz. izkušnjo, koliko odrasli posegate v igro otrok. Še posebej, ko ste v družbi, na kupu več družin, kakšen rojstni dan, piknik.... Sama sem se nekajkrat znašla v nelagodni situaciji. Sicer nič groznega, pa vseeno. Recimo, ko greste na kakšen rojstni dan. Pustite otroke (2, 3, 4, 5 manjših otrok, starih 1-3 leta), da se igrajo po svoji izbiri in posežete v igro samo, če se začne prepir, jok ali kaj podobnega ali jih ves čas opazjete, opozarjate, vzgajate? Jaz otroke pustim, da se igrajo, dokler se igrajo kolikor toliko mirno oz. brez konfliktov. Tudi, če kdo mojemu otroku vzame igračo brez vprašanja in se moj otrok zaradi tega ne pritožuje, ga pustim pri miru. Enako, če moj sin drugemu vzame igračo in ta drugi otrok le-tega niti ne opazi, ne "težim" svojemu, da tega ne sme.... Če se začne prepir, vlečenje, jok...takrat pa seveda posežem. Imeli pa smo že obiske (in bili mi pri njih), ko je recimo en fantek vzel mojemu igračo iz roke, mojega to ni ganilo, pa so starši tega drugega vseeno vzeli k sebi in mu začeli razlagat, da se to ne sme, da bo fantek jokal....skratka, meni se to med sabmo igro niti ni zdelo tako zelo potrebno. No, to je samo, toliko, en primer. Sicer jih je še veliko, ampak da ne pišem celih spisov....neprijetno pa mi je bilo zato, ker sem potem jaz dobila občutek, da premalo nadzorujem oz. vzgajam svojega sina med igro, ker mu pač ne prigovarjam za vsako besedo, korak, premik in do določene meje otroke pustim, da se tudi sami zmenijo in rešijo problem. Če jim ne uspe, seveda posežem. V takem primeru pa se mi potem zdi, da je moj otrok razpuščen oz. da drugi starši mislijo tako. Kaj pa pravite ve....in koliko posegate v samo igro otrok, koliko izvajate vzgojne ukrepe doma, ko pridejo drugi otroci oz. ko greste vi na obisk v družbo drugih otrok?

Upam, da nisem preveč zakomplicirano napisala....zanima me pač kakšno mnenjeuser posted image

< Sporočilo je popravil vaney -- 11.1.2010 13:17:29 >


_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: poseganje/vzgajanje med otroško igro (še ...
11.1.2010 14:20:59   
liliana
Jaz delam podobno kot ti.....

Običajno posežem, ko se začne jok oz. ko kdo katerega udari....

Ne vem zakaj bi posegala prej.....saj se nekako tudi otrok mora sam znajti v določeni situaciji......

In če moja kateremu vzame igračo ali jo kateri vzame njej se morajo nekako sami zmeniti....ne pa takoj k mamici hiteti tožarit.....

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: poseganje/vzgajanje med otroško igro (še ...
11.1.2010 14:25:47   
koala
Moj bo februarja star dve leti in dokler ne pride do nekakšni hudih izpadov kričanja, joka,.. ne posegam v igro. Saj se mora otrok naučiti kako reševati spore.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: poseganje/vzgajanje med otroško igro (še ...
11.1.2010 14:40:31   
livia
Posežemo samo, ko pride do joka, udarcev,...

Vzgajamo pa doma kako se igrače posoja in deli, otrok ne tepe,...
V družbi ne posegamo v igro, saj potem otrok nima nič od igre.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: poseganje/vzgajanje med otroško igro (še ...
11.1.2010 15:39:51   
TomTaylor
ravnam enako, torej se ne vtikujem, dokler ni kaj resnejšega.

Ima pa moja tašča navado se vtikovati v otroke med igro, jih stalno popravlja pri izgovorjavi, popravlja, če pesmico zapojejo po svoje, če pa drugega ne najde pa se smeji/posmehuje njihovemu plesu pred tv-jem...Neznosna je.


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: poseganje/vzgajanje med otroško igro (še ...
11.1.2010 16:02:42   
bumerang
Vedno posegam... ker se žal nikoli ne zgodi, da mi ne bi bilo treba.
Dokler bi se otroci mirno igrali, pa tudi če bi si jemali drug drugemu igrače, bi samo opazovala, ampak konflikti se vedno dogajajo (je sploh možno, da se ne? ali jih samo ne vidite?).
Če ne drugega, moram pazit, da je dovolj obziren do mlajših, in da se ne starejši nanj spravljajo. Ena in druga situacija pa se pojavlja neprestano in vedno.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: poseganje/vzgajanje med otroško igro (še ...
11.1.2010 17:11:12   
Anonimen
Pustim jih pri miru, razen če pride do konflikta, ki ga ne znajo rešit (se začnejo cufat za igrače, tepst, eden neprestano prehiteva druge na toboganu ipd.). potem posežem vmes.

Se pa en kolega neprestano vtika v igro, sedi zraven otork in jih prekinja vsakih 20 sekund, da se niti zaigrat ne mroejo. Po vojaško, to lahko, to ne, tisto daj tako, ono tako in naša je nazadnje rekla, da mamica lahko pride na obisk, očka teh otrok pa ne, ker je strašen (prevod: siten, tečen). Torej otroke moti s svojo navzočnostjo.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 11.1.2010 17:14:33 >

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: poseganje/vzgajanje med otroško igro (še ...
11.1.2010 18:05:25   
Anonimen
Pustim jih pri miru, razen če pride do konflikta, ki ga ne znajo rešit (se začnejo cufat za igrače, tepst, eden neprestano prehiteva druge na toboganu ipd.). potem posežem vmes.


tako.

se pa spomnim, da je moj mulček pri še ne letu in pol vzel igračko drugemu otročku, ki se niti ni pritožil nad tem dejanjem, se je pa njegova mamica "spravila" na mojega rekoč:"zakaj si mu pa vzel igračo???" z ne prav vzgojnim glasom,... kot da ji bo odogovoril in obrazložil situacijo. mislim,... (kot da ne učim svojega otroka, da se ne jemlje igrač iz rok)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: poseganje/vzgajanje med otroško igro (še ...
11.1.2010 21:09:11   
Rubin.
Posežem v primeru, ko je vprašanje varnosti in kadar se godi krivica.
Je pa res, da sem ponavadi vedno z enim očesom pri njej. 

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: poseganje/vzgajanje med otroško igro (še ...
12.1.2010 14:58:01   
barni
Tudi jaz precej opazujem kako se igrajo, kaj pa vem, 2 leti ima in vcasih kaksen otrok mimogrede porine, ugrizne ipd. pa so to lahko vcasih kar posledice.

Posezem ko je kriza, to pomeni, ko se mocno udari (za kaksne mini udarce se naceloma ne zmenim), ko se poriva in cuka ali grize. Ce pa se vzame igracko pa navadno le, ce nasa vzame komu. Ce pa njej kdo, pa ji recem, naj ga lepo prosi, ce vrne, ce ne pa naj vzame drugo, saj ni vredno da joka zaradi tiste igracke. Vcasih pali, vcasih pa je histrerija. Kaj cmo...

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?